Memleketle alakası yok diyen arkadaşlara cevabım:
Ben Bursalıyım, Selanik göçmeniyiz. Nişanlım Erzincanlıydı. Erkek tarafı olmalarına rağmen bütün adetlerini bize dayattılar, özellikle de nişanlımın annesi olacak şahsiyet nişan gününde loğusa şerbeti dağıtacağım diye tutturdu. Nişanlım da "Annem istiyor, niye kırıyorsun" diye dediğini yaptırdı. O da yetmedi, beni isteme anı geldiğinde dayısı seccadeyle dayımın önüne oturdu, 3 kere Allahın emriyle istedi. Çok garipsedim, zaten seccade aradık yarım saat sinirlerim bozuldu. Daha da bir sürü ayrıntı boğdu beni. Halbuki kız tarafı olan benim. Bizim adetimize onların uyması lazımken onlar bize dayattı da dayattı. Bu kadar birbirlerini tutan, laf kondurmayan insanlar görmedim. Hayır, sanki biz ailemize düşkün değiliz, sevmiyoruz!! hayret ya..Kız kardeşi eski nişanlığını giydi nişanımda. Evde olan nişanımızda iki nişanlı gibi gezdik ki iğrençti benim için. Takılarını takmış, dersin takı merasiminden yeni gelmiş. Benimle resmen kaşık attı. Velhasıl, yalanlar falan da çıktı. Nişanlım kendi kararlarını alamayan, annesinin sözünden çıkamayan ve üstüne üstlük beni de ailemden koparmaya çalışan biri olduğu için nişanı zevkle attım. Humanist yapım yerle bir oldu, artık Erzincan mı? Tövbe. Doğu mu? Tövbe.Batı insanının ayağına paspas olayım. Marmara ve Ege insanları anca hısım olur aileme bundan sonra. Diğerleri sadece arkadaş..Büyük konuşuyorum,çünkü yaşadıklarımı bir ben bilirim bir de Allah bilir..