Annem ve babam ardahanlı diye evlenmemi istemiyor:( ne yapmalıyım ?

çok üzme kendini akışına bırak birazcık suların durulmasını sinirlerin yatışmasını bekle tabi erzincanlıyıda çıkar bu aradaa aradan. ya aslında onu tanımayı denedinmi belki gerçekten iyi biri :S

hayatta öyle bişey yapmazlar yaptıkları an kaçarım daha iyi :KK47:

kaçınca hayatın mükemmelmi olucak zannediyosun gittiğin yerde seni neler bekliyo nasıl bir hayat var biliyomsun babanın evini mumla arayabilirsin sonra keşke evimde olsaydımda o adamla zorla evlendirilseydim bile diyebilirsin. o yüzden sakın öyle bir cahillik yapma. aile hiçbir zaman senin kötülüğünü istemez..

ya ınsanları nıcın bole hep dıslarlar bende hep cok uzulurum allah korusun ardahanlımı karslımı dıyıp yaka sılken cok ınsan gordum ama ne alakası varya ınsan olması onemlı heryerın kotusu var hem ole kotuler varkı sıvasta madımak otelını yakıp ınsanları cayır cayır yakanları bılıyrm ben her yerın kotusu var ama yargılamaları cok yanlıs ya allah yardımcın olsu ne dıyım ....

bilmiyorum ne yapicamı yaklaşımım ne olucanın :KK43: kimse kırılsın üzülsün istemiyorum ben bend eher genç kız gibi nişanım olsun düğünüm olsun bi mutlulukla evim düzülsün çeyizlerim hazırlansın isitiyorum ama olmuyo :KK43:

ya kusura bakma ama canım Erzincan da doğu Ardahan da...hadi kendi istedikleri başka coğrafyadan olsa anlarım da...

canım bende eşimde ardahanlıyız. tanışmamız tamamen tesadüf..yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim inan ailesine ayak uydurmakta hala güçlük çekiyorum:KK43:(
aynı kültürlere sahip olduğumuz halde alışamadım..(benimkilerinin istisna olduğunu düşünüyorum neler var bende neler)
Neyse demem o ki memleketle falan alakası yok bunun

yani her yerin iyisi kötü var ben bunlar mükemmel demiyorum kalplarini yarıp bakmadım :KK43: ama bi tanısalar tanımaya başlasalar belki daha farklı şeyler ortaya çıkıcak direk kesitirp atılar :KK43: şimdi ne yapmam gerek onu bilmiyorum :KK43::KK25:

Memleketle alakası yok diyen arkadaşlara cevabım:

Ben Bursalıyım, Selanik göçmeniyiz. Nişanlım Erzincanlıydı. Erkek tarafı olmalarına rağmen bütün adetlerini bize dayattılar, özellikle de nişanlımın annesi olacak şahsiyet nişan gününde loğusa şerbeti dağıtacağım diye tutturdu. Nişanlım da "Annem istiyor, niye kırıyorsun" diye dediğini yaptırdı. O da yetmedi, beni isteme anı geldiğinde dayısı seccadeyle dayımın önüne oturdu, 3 kere Allahın emriyle istedi. Çok garipsedim, zaten seccade aradık yarım saat sinirlerim bozuldu. Daha da bir sürü ayrıntı boğdu beni. Halbuki kız tarafı olan benim. Bizim adetimize onların uyması lazımken onlar bize dayattı da dayattı. Bu kadar birbirlerini tutan, laf kondurmayan insanlar görmedim. Hayır, sanki biz ailemize düşkün değiliz, sevmiyoruz!! hayret ya..Kız kardeşi eski nişanlığını giydi nişanımda. Evde olan nişanımızda iki nişanlı gibi gezdik ki iğrençti benim için. Takılarını takmış, dersin takı merasiminden yeni gelmiş. Benimle resmen kaşık attı. Velhasıl, yalanlar falan da çıktı. Nişanlım kendi kararlarını alamayan, annesinin sözünden çıkamayan ve üstüne üstlük beni de ailemden koparmaya çalışan biri olduğu için nişanı zevkle attım. Humanist yapım yerle bir oldu, artık Erzincan mı? Tövbe. Doğu mu? Tövbe.Batı insanının ayağına paspas olayım. Marmara ve Ege insanları anca hısım olur aileme bundan sonra. Diğerleri sadece arkadaş..Büyük konuşuyorum,çünkü yaşadıklarımı bir ben bilirim bir de Allah bilir..

Memleketle alakası yok diyen arkadaşlara cevabım:

Ben Bursalıyım, Selanik göçmeniyiz. Nişanlım Erzincanlıydı. Erkek tarafı olmalarına rağmen bütün adetlerini bize dayattılar, özellikle de nişanlımın annesi olacak şahsiyet nişan gününde loğusa şerbeti dağıtacağım diye tutturdu. Nişanlım da "Annem istiyor, niye kırıyorsun" diye dediğini yaptırdı. O da yetmedi, beni isteme anı geldiğinde dayısı seccadeyle dayımın önüne oturdu, 3 kere Allahın emriyle istedi. Çok garipsedim, zaten seccade aradık yarım saat sinirlerim bozuldu. Daha da bir sürü ayrıntı boğdu beni. Halbuki kız tarafı olan benim. Bizim adetimize onların uyması lazımken onlar bize dayattı da dayattı. Bu kadar birbirlerini tutan, laf kondurmayan insanlar görmedim. Hayır, sanki biz ailemize düşkün değiliz, sevmiyoruz!! hayret ya..Kız kardeşi eski nişanlığını giydi nişanımda. Evde olan nişanımızda iki nişanlı gibi gezdik ki iğrençti benim için. Takılarını takmış, dersin takı merasiminden yeni gelmiş. Benimle resmen kaşık attı. Velhasıl, yalanlar falan da çıktı. Nişanlım kendi kararlarını alamayan, annesinin sözünden çıkamayan ve üstüne üstlük beni de ailemden koparmaya çalışan biri olduğu için nişanı zevkle attım. Humanist yapım yerle bir oldu, artık Erzincan mı? Tövbe. Doğu mu? Tövbe.Batı insanının ayağına paspas olayım. Marmara ve Ege insanları anca hısım olur aileme bundan sonra. Diğerleri sadece arkadaş..Büyük konuşuyorum,çünkü yaşadıklarımı bir ben bilirim bir de Allah bilir..

Bende eşimde Erzincanlıyız, her iki aileninde birbirlerine karşı hiç böyle dayatmaları olmadı. Bu bahsettiklerinizin Erzincan, Kars ya da Trabzon'lu olmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu tip insanlar her memleketten çıkıyor, ayrıca ana kuzusu olmayla memleketi nasıl bağdaştırdınız onu anlayamadım.

Bende eşimde Erzincanlıyız, her iki aileninde birbirlerine karşı hiç böyle dayatmaları olmadı. Bu bahsettiklerinizin Erzincan, Kars ya da Trabzon'lu olmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu tip insanlar her memleketten çıkıyor, ayrıca ana kuzusu olmayla memleketi nasıl bağdaştırdınız onu anlayamadım.

Her iki aile de Erzincanlı olduğundan tabii ki birbirlerine dayatmaz,çünkü dayatacak konu olmaz. İki aile de Erzincanlı ve aynı kültürden geldiğine göre neyin dayatması olsun.Elbette her şehirden sütten çıkmış ak kaşık insanlar çıkmıyor, fakat ben gerek çevrelerine çok kısa sürede dahil olduğum için gerekse de ailede baba sayılmayıp annenin baskın tavırlarına şahit olduğum için memleketle "ana kuzusu olmayı" ve "kadın baskın kültürü" bağdaştırırım. Erzincan düğünlerine gittim ve kızların, kadınların acayip cazgır olduğuna şahit oldum. Yani kısacası kadınları patroniçe. "Kız verilmez" değil, "kız alınır" mantığıyla gelini aileden koparmaya çalışmak nasıl bir mantıktır, ben çözemedim. Sanırım sadece Erzincan'da değil.Doğu zihniyetinde bu var.

Artı herkesin bir ailesi var, kim kime niye dahil olsun? Her iki evladı da iki farklı aile büyütmüş ve bu iki birey yeni bir aile kuracak. Ama nerede bu medeni anlayış??

Yazlıkta da yan komşumuz Erzincanlı. Onların isteklerine "hayır" dediğinizde sizden kötüsü yok. Nitekim bize hısım olacak Erzincanlılar da "hayır" denmesini kaldıramadı. Ki zaten en başında ailece anlayış gösterip herşeylerine "evet" demekle en büyük hatayı yaptık.

konu 2011 yılının muhtemelen konu sahibi şu an evlenmiş hatta belki çocuğu bile olmuşturr :KK19::KK19: konuları hortlatmak nedendir ki :KK53::KK53:

X