Annem temizliğe dikkat etmiyor

Annem kendimi bildim bileli temizliğe dikkat etmiyor bu beni çok yoruyor evde asla düzen yok eline geçeni oraya buraya atıyo gardolabinda kendimi kaybetsem bulamam dağ gibi karmakarışık mutfak çekmeceleri karmakarışık bir şeyi bulmak işkence gibi tezgahı falan hergun silmez dolapları ayda bir silerse siler çoğu şeyi biz dersek belki yapiyo yaptığı bi işi de güzel yapmiyo parlamiyo yaptığı yer cam sıkıyı bulanık bulanık lekeli kaliyo hep diye diye dilimizde tüy bitti ben yapıyorum babam yapiyo işleri yardım ediyoruz ama gene kıymet bilmiyo ben dolapları düzenliyorum bak bozma düzenli kullan diyorum yok 1 hafta sonra gene aynı kendinde hiç düzen yapma gibi bi huyu yok olanı da mahvediyo zaten ben 22 yaşımdayım 3 4 yıl sonra evlenip gidicem belki o zaman bu evin hali ne olucak çok merak ediyorum ya da Allah korusun babam vefat ederse evi kim temizlicek bilmiyorum muhtemelen çöp ev olur istifçilik var biraz gereksiz bişeyi atmaz aylarca öyle durur diye diye zor atıyoruz ablamla beraber bazen gizli gizli çöpe atıyoruz bazı şeyleri ablamda evli ve çocuğu var kendi işlerini zor yapiyo o yüzden yardım edemiyo bana benim nerde yaşıyacagim belli değil evlenirsem uzak olursam yardıma gelemem evi de bok götürür diye korkuyorum anneanem de pis bi kadındı ona çekmiş hiç bişey öğretmemiş ama teyzelerim çok temizdir anneme bişey öğreten olmamış ya da öğrenmek istemedi belki de biz uyarınca bize kızıyo karşılık veriyo bahane üretiyo yoruldum artık yok mu bunun bi çözümü
Maalesef benim annem de böyle ya, aksilik ben de temiz ve düzenliyimdir, ayrı eve çıkmak istiyorum bu yüzden 😐

Yani şimdi siz yazınca fark ettim gardropum hep dağınıktır, mutfak dolapları 2 aydır temizlenmedi bugün yarın derken kalıyor😥

Yani şimdi siz yazınca fark ettim gardropum hep dağınıktır, mutfak dolapları 2 aydır temizlenmedi bugün yarın derken kalıyor😥
Evde tek benim dolabim daginiktir esiminkini cocuklarinkini katlarim ama benim dolap katliyken ben bir sey bulamıyorum daginikken kolunu bacagini tutup çekiyorum giyeceklerimin

zaten sızın asıl kızdıgınız sey su
sız temızlık yapmaya razısınız yapıyorsunuz da
ama yaptıgınızı da batırıyor dagıtıyor kız yapmıs dıkkat edeyım demıyor degıl mı asıl sorun bu
cogu kısı ıcın toplamak zordur toplanmısı var kıymetını bılen yok :)
bırlıkte yasadıgınız ıcın zaten temızlıgı bırlıkte yapmak zorundasınız ama bu duzen ısı cıdden can sıkıcı olabılıyor

Ama işte düzen takıntısı ne boyutta olmalı

Dağınığız ailecek ama tırnak kadar oyuncak nerede diye sorulunca düşünür ve söylerim

Dört tane çekmece var mutfakta üstten 3. de derim mesela ama o çekmece aynen atılan foto gibi

Yani ben o çekmecede ne var biliyorum sizin istediğiniz gibi içindekiler asker gibi değil diye neden sıkıntı olsun ki

Bazen buradaki yazıları okuyunca herkes düzenli planlı ne güzel falan derdim. Ama benden beterleride varmış sevindim .Bende ortada gidiyorum işte. Ne çok titiz ne çok pisim.Bu arada benim annemde titiz değildir. Titiz olanları örnek verince kafayı yemiş o der .

Canikom bende bir başak çocuğuyla asla yapamam diyordum noldu biliyor musun ? Yükseleni başak oldu 😂 3 yaşına girecek ,eline bir şey değsin huylanır, üstüne dökülsün değiştirtir. Saniye bırakmıyor beni ama anne temizlik yapacak deyince oturup bekliyor. Geçen sehpa tozlanmış ayy beeğğ anne deyip gidip ıslak mendil alıp silmeye başladı. 3 yaşa 3 ay var. Çok korkuyorum 😱
Ayyy benim yeğenim başak değil ama o da tam bir titiz , daha 3,5 yaşında. Eli yere değsin,koşa koşa gider, elini yıkar. Ben dışarıdan eve gelince bana kolonya ve mendil getirir, telefonumu temizleyeyeyim diye. Telefonumu temizlemeden telefona dokunursam zorla ellerimi yikattirir (anası başak, o öğretmiş)
Yeğenimi gerçekten çok seviyorum, harika bir çocuk ama ben kendi çocuğum mahallede kedi görünce taşa oturup kucağına alsın, acikhavada yemek yiyorsa yandaki köpeğin ağzına yemeğinden verip elini yıkama ihtiyacı duymadan yemeğe devam etsin, düşüp eli çamur olunca kıyafetine sürtüp temizleyip oyununa devam etsin isterim🥰

Ayyy benim yeğenim başak değil ama o da tam bir titiz , daha 3,5 yaşında. Eli yere değsin,koşa koşa gider, elini yıkar. Ben dışarıdan eve gelince bana kolonya ve mendil getirir, telefonumu temizleyeyeyim diye. Telefonumu temizlemeden telefona dokunursam zorla ellerimi yikattirir (anası başak, o öğretmiş)
Yeğenimi gerçekten çok seviyorum, harika bir çocuk ama ben kendi çocuğum mahallede kedi görünce taşa oturup kucağına alsın, acikhavada yemek yiyorsa yandaki köpeğin ağzına yemeğinden verip elini yıkama ihtiyacı duymadan yemeğe devam etsin, düşüp eli çamur olunca kıyafetine sürtüp temizleyip oyununa devam etsin isterim🥰
Çünkü yengeç burcu olmak 😍

ben ne kadar duzenlı bırıysem annem o denlı dagınık bırı
hıjyene dıkkat etmez bır tertıp olusturmaz
13 yasımdan berı evı ben tertıpler temızlerdım duzenlı kadın gelırdı annem hep derdı temızlık yapmayı duzenı sevmıyorum bununla ugrasamam derdı
her yer her yerdeydı
28 yasımda evlendım o yasa kadar koca evı ben cekıp cevırdım malıkane gıbı ev haftalık duzenlı gelen yardımcılar kı temızlık sırketı gelıyor dusunun
her ev tasımasında da evını ben tasıdım annem oturur cay ıcer ben evı ceker cevırırım
evlenırken dayanamadım artık bak evlenıp gıdıcem ne olacak durum dedım
gelen yardımcı halleder dedı :KK70: o kadar kaygısız
evlendım her hafta yıne ugradım evını toparladım ama bı yerden sonra kendıme olan saygımdan bıraktım artık
kadının umrunda degıl yaptıgım verdıgım ugrasın hıc degerı yok evı yenı gelın evı gıbı pırıl pırıl yapıyordum bır hafta sonra çöp ev gıbı
bır ınsan nasıl bu kadar bulasık ve camasır cıkarır anlayamıyordum
sonunda bıraktım ıpını ne halı varsa gorsun pıslık ıcınde yasamak ısteyenı bırakmak lazım o da bunu sevıyor demek kı napalım
Benım hayatımda arka temızlemekle gectı..Annem oldu gelen esi babamdan beter..insanın gucu yetınce yapıyo..Bene evlendım..kayınvalıde gozlerı bozuktu yapamazdı..yardım ederdım..arka temızlemekle omur gectı..40 lı yaslarıma geldım kendıme enerjım kalmadı..en ıyısı ayda nır temızlıkcı cagarsınlar..

Annem kendimi bildim bileli temizliğe dikkat etmiyor bu beni çok yoruyor evde asla düzen yok eline geçeni oraya buraya atıyo gardolabinda kendimi kaybetsem bulamam dağ gibi karmakarışık mutfak çekmeceleri karmakarışık bir şeyi bulmak işkence gibi tezgahı falan hergun silmez dolapları ayda bir silerse siler çoğu şeyi biz dersek belki yapiyo yaptığı bi işi de güzel yapmiyo parlamiyo yaptığı yer cam sıkıyı bulanık bulanık lekeli kaliyo hep diye diye dilimizde tüy bitti ben yapıyorum babam yapiyo işleri yardım ediyoruz ama gene kıymet bilmiyo ben dolapları düzenliyorum bak bozma düzenli kullan diyorum yok 1 hafta sonra gene aynı kendinde hiç düzen yapma gibi bi huyu yok olanı da mahvediyo zaten ben 22 yaşımdayım 3 4 yıl sonra evlenip gidicem belki o zaman bu evin hali ne olucak çok merak ediyorum ya da Allah korusun babam vefat ederse evi kim temizlicek bilmiyorum muhtemelen çöp ev olur istifçilik var biraz gereksiz bişeyi atmaz aylarca öyle durur diye diye zor atıyoruz ablamla beraber bazen gizli gizli çöpe atıyoruz bazı şeyleri ablamda evli ve çocuğu var kendi işlerini zor yapiyo o yüzden yardım edemiyo bana benim nerde yaşıyacagim belli değil evlenirsem uzak olursam yardıma gelemem evi de bok götürür diye korkuyorum anneanem de pis bi kadındı ona çekmiş hiç bişey öğretmemiş ama teyzelerim çok temizdir anneme bişey öğreten olmamış ya da öğrenmek istemedi belki de biz uyarınca bize kızıyo karşılık veriyo bahane üretiyo yoruldum artık yok mu bunun bi çözümü
O böyle istiyordur bence karışmayın

Ama işte düzen takıntısı ne boyutta olmalı

Dağınığız ailecek ama tırnak kadar oyuncak nerede diye sorulunca düşünür ve söylerim

Dört tane çekmece var mutfakta üstten 3. de derim mesela ama o çekmece aynen atılan foto gibi

Yani ben o çekmecede ne var biliyorum sizin istediğiniz gibi içindekiler asker gibi değil diye neden sıkıntı olsun ki
evde yemegı yapan benım mısafırlerı agırlayan benım cekmecenın duzenı benım ıcın onemlı
annem kendısıne 1 kahve yaptı veya ben yokken kendısıne yemek ısıttı dıye mutfak tarumar oluyorsa bu benım ıcın sıkıntı :)
evde hep bırlıkte yasanıyorsa herkes bırbırıne saygı gostermelı duzen sevmıyorum denerek temızlık yapan duzenleyen ınsana saygısızlık yapılmıs olunuyor bır emek ayırmıs zaman ayırmıs temızleyen kısı, herkes aldıgını yerıne koysa ortak alanda zaten dagılmaz bu kadar basıt

ortak alan cunku, sahsınıza aıt odayı ne hale getırırsenız getırırsınız ama mısafır gelecek veya mısafır gelmıs gıtmıs mıs gıbı pırıl pırıl yapılmıs mutfagı banyoyu les hale getırırsenız cocugunuz boyle yorulur bunalır kırılır ıste :) dagınık ınsanla yasamak zor sız bununla mutlu olabılırsınız ama dagınık ınsanla yasayanlara sormak lazım
burada kımse nızamı duzenden bahsetmıyor zaten o cok kısısel baska bır boyut konu sahıbı asker gıbı dızılsın bardaklar demıyor ... senede 1 kere dolabın kapagını sılse yıne razıyım dıyor ,kasık catal cekmecesınden cekıcte cıkmasın dıyor ...gayet makul degıl mı ?
kasık almak ıstedıgım cekmecegı actıgımda zurna gormek ıstemem mesela

evde yemegı yapan benım mısafırlerı agırlayan benım cekmecenın duzenı benım ıcın onemlı
annem kendısıne 1 kahve yaptı veya ben yokken kendısıne yemek ısıttı dıye mutfak tarumar oluyorsa bu benım ıcın sıkıntı :)
evde hep bırlıkte yasanıyorsa herkes bırbırıne saygı gostermelı duzen sevmıyorum denerek temızlık yapan duzenleyen ınsana saygısızlık yapılmıs olunuyor bır emek ayırmıs zaman ayırmıs temızleyen kısı, herkes aldıgını yerıne koysa ortak alanda zaten dagılmaz bu kadar basıt

ortak alan cunku, sahsınıza aıt odayı ne hale getırırsenız getırırsınız ama mısafır gelecek veya mısafır gelmıs gıtmıs mıs gıbı pırıl pırıl yapılmıs mutfagı banyoyu les hale getırırsenız cocugunuz boyle yorulur bunalır kırılır ıste :) dagınık ınsanla yasamak zor sız bununla mutlu olabılırsınız ama dagınık ınsanla yasayanlara sormak lazım
burada kımse nızamı duzenden bahsetmıyor zaten o cok kısısel baska bır boyut konu sahıbı asker gıbı dızılsın bardaklar demıyor ... senede 1 kere dolabın kapagını sılse yıne razıyım dıyor ,kasık catal cekmecesınden cekıcte cıkmasın dıyor ...gayet makul degıl mı ?

İyi de ev annenin evi yani o dediğin misafir de ona gelmiş vs

Yani üst çekmecede kaşık çatal atta bezler en altta poşetler durur kuralı neden ille de doğru olsun diyorum

Sen kendine göre düzenledim ama annen ikinci çekmeceye koydu ve bir sonrakinde de oradan alacak

Anlatmak istediğim senin toplu dediğin senin düzenine göre toplu ama annen için önemi yok

Örneğin benim için yemeğin en kısa sürede hazırlanması önemli zira zamanım az, bir başkası için zaman bol saatlerce yemek yapar

Kimi toplu olunca rahat eder kimi o kalıpları sevmez

Anneye bunu dayatmak makul değil ama yani 25 yıldır böyle olan değişmez, çözüm karışmamak, onun hayatı onun düzeni demek bence

Ben size hak veriyorum nefret ederim daginikliktan.annenizi degistiremezsiniz malesef huyu bu ama sizde degisemezsiniz sizinde huyunuz tam tersi.en iyisi orta yolu bulmak yada kafaya takmamaya calismak

Benim annemde de sizinki kadar olmasa da var maalesef. Dolaplara yıkadıklarını katlamadan koyar niye bilmiyorum🙈 kapı silecem ben dedim ben sildim dedim ama kimbilir ne zaman sildi baya kir çıktı 🙈

İyi de ev annenin evi yani o dediğin misafir de ona gelmiş vs

Yani üst çekmecede kaşık çatal atta bezler en altta poşetler durur kuralı neden ille de doğru olsun diyorum

Sen kendine göre düzenledim ama annen ikinci çekmeceye koydu ve bir sonrakinde de oradan alacak

Anlatmak istediğim senin toplu dediğin senin düzenine göre toplu ama annen için önemi yok

Örneğin benim için yemeğin en kısa sürede hazırlanması önemli zira zamanım az, bir başkası için zaman bol saatlerce yemek yapar

Kimi toplu olunca rahat eder kimi o kalıpları sevmez

Anneye bunu dayatmak makul değil ama yani 25 yıldır böyle olan değişmez, çözüm karışmamak, onun hayatı onun düzeni demek bence
hah ıste oyle olmuyor annenın evı mısafır ona gelmıs olmuyor annem bana guvenıp mısafır cagırıyor bende ındırıp kaldırıp dort dortluk agırladıgım ve kol kırılır yel ıcınde kalır dedıgım ıcın gunu kurtarmaya calısıyorsam ıdare etmeye calıstıgım ıcın hışım cıkmıs oluyor halıyle de soz hakkım olmus oluyor tek ben sıkayetcı de degıldım babam da dıger kardesımde sıkayetcıydı konu sahıbı gıbı bız yapıyorduk annem ısrarla ınanılmaz sekılde dagıtıyordu
o mısafırlere tum yemeklerı yapan oncesı sonrası temızlıgı yapan tek kısı benım tum evı temızleyen tum utuyu yapan tum yemeklerı yapan benım nerede mısafır anneme gelmıs oluyor pardon ? :) mısafır anneme geldı yemegı annem ayarlar elbet ıyı karısmıyorum evı pıslık mı gotursun
benım ıcın gelecek mısafırlerı nıye mahcup agırlamak zorunda kalayım ? nıye ben o dagınıklıga katlanmak zorunda kalayım bende o evde yasayan bıreyım ? nıye ben aradıgım seyı bulmakta zorlanayım ?

evde ortak alana herkes saygı duymak zorunda kımse ıstemez saga sola atılmıs coraplar ,poset bez almak ıstedıgım ve actıgım cekmecede kokmus soganlar :KK66:

bı ınsan cekmecegı actıgında yerı orası degılse yerıne koyar bır ust cekmecegı acmak varken buraya atayım mantıgını anlayamıyorum toparlayanın sucu ne ? yer belırleme de en basta tasındıgımız sırada belırlenen yerdır sureklı dolapların yerı degısmıyor catal kasık konulan yere catal kasık konulur bu kadar basıt

okul yurtlarında kalıyoruz, ıs ortamlarında bulunuyoruz ,arkadaslarla eve cıkıyoruz ben toplu sevmıyorum dıye duzen bozamayız ortama uymak zorundayız
sızın cocugunuz sızden memnunsa sızın duzenınız buysa sorun yok ama evde yasayan bırıyler bundan sıkayetcıyse ona gore davranmak goz ardı etmemek gerekır

kendı tecrubelerıme dayanarak.bence kendını yormayı sevmeyen ınsanlar senın yaptıgın ısı umursamaz kendı yapmadıgı gıbı mutesekkır olmaz..sankı bosa yapmıssın yaptıgın onemsızmıs gıbı tenezzul etmezler..tuvaletı lavaboyu pis bırakmak..arkandan gıren gormek zorundaamı bu bır ezıyet..3 yıl gıdemedım babamın evıne mutfak camı yag damlaları duruyo yapıs yapıs..bardakların oldugu dolaba baklava dusmus bır dılım duruyo ordakırıntılarla..temızledım..mınnet edende olamadı..en ıyısı gıtmemek sankı

Valla pis ve dağınık insana tahammül etmek zor. Kim ne derse desin. Aslan yattığı yerden belli olur derler...
Annemde olsa bi isyan çıkarırdım evde. Ne demek yemeklerden hep kıl çıkıyor. Otur kendin ye pis yemeğinide pis evindede kendin sürün der evlenmeden terkederim o evi..Hiçte ardıma bakmam isterse tv'ye çıksın.
Ben hamal olacağım o g.tünü yayıp ben böyle mutluyum diye evin içine edecek.. Ne anne ne evlat...
Beraber yaşanıyorsa toplum kurallarına uyulur. Hımbıl, pis,pinti hiç bir varlıkla anlaşamam boğuveririm valla. Yükselenimde başak iyikide başak.

Benm annemde öyle malesef çok dağınık ve pis ama bunun farkında değil.. Ev hep toz içinde kıyafetler karma karışık mutfakta öyle buz dolabı zaten pazar yeri gibi.. Malesef bu benm zıttı yönde etkiledi ve temizlik takıntım var bundan çok muzdaribim kendimi değiştirmeye çalışıyorm ama en küçük bir çöp göreyim yerde sanki annem gbi olacağım gibi geliyor çok korkuyorum pis olmaktan.. Evliyim iki küçük çocuğum var çalışıyorum ama hergün mutlaka akşam bütün odaları banyo dahil süpürür silerim mutfak dolaplarını hergün silerim tuvalet ve mutfak lavabosunu hergün mutlaka klorat yaparım.. Azaltmaya çalışıyorum ama küçük bir leke gördüm mü farkında olmadan orayı temizlemeye başlıyorm☹️

kendı tecrubelerıme dayanarak.bence kendını yormayı sevmeyen ınsanlar senın yaptıgın ısı umursamaz kendı yapmadıgı gıbı mutesekkır olmaz..sankı bosa yapmıssın yaptıgın onemsızmıs gıbı tenezzul etmezler..tuvaletı lavaboyu pis bırakmak..arkandan gıren gormek zorundaamı bu bır ezıyet..3 yıl gıdemedım babamın evıne mutfak camı yag damlaları duruyo yapıs yapıs..bardakların oldugu dolaba baklava dusmus bır dılım duruyo ordakırıntılarla..temızledım..mınnet edende olamadı..en ıyısı gıtmemek sankı
gercekten aynen boyle oluyor cok dogru

cok basıt seylerde bıle ya bu kadar da olmaz dedıgım cok sey oldu. bu kadar kaygısız bu kadar rahat olunmaz ...
rahatlıgı baskalarını rahatsız edıyorsa baskalarını etkılıyorsa orda sınırlar degısıyor ıste

cocugum var onun kendı duzenı var odasında mesela karısmam
kızım da evı dagıtmaz bana yardım eder
sımdı bır omur sadece tek taraf dagıtsa ,dıger tarafta sadece toplayan olsa olur mu ? hıc saglıklı bır ortam saglıklı bır ıletısım degıl
ınsanlar temızlık yapmayı sevmek zorunda degıl yapmasın ama yapana saygı duysun dagıtmamaya dıkkat etsın bu kadar basıt aslında

Back