Toz beziyle yiyeceğin defterin çekicin aynı çekmecede ne işi var her şey kendi yerinde olup dağınık olsa gene gam yemicemBenim annem'de de var aynısı, ama aradığı şeyi gayet buluyor, yerini biliyor yani sizin anneniz de öyle. Onun düzeni bu, değiştiremezsiniz. Evinizdeki hol, salon çöp içinde değilse dolap içlerinin ne önemi var? Fabrikadan çıkmış gibi bir dolap resmen temizlik takıntısı gibi OKB çok kötü birşey bence, dolap yani illaki bozuluyor. Biraz sakin olmanız lazım.
Bende öyle yapmaya çalışıyorum kendi odamı temiz tutuyorum misafir gelecekse her yeri tek başıma temizliyorum yemekleri de çoğu zaman ben yapıyorum annem dikkat etmiyo bi keresinde günü vardı poğaça yaptı içinden kıl çıkmış misafir bölüp tabağın kenarına koymuş bulasiklari toplarken görmüştük ablamla çok utanmıştık ama kadın orda bişey diyip rezil etmedi AllahtanKendi odanızı oturma odasını düzgün tutun yeter demek ki öyle mutlu istifçilik varsa terapi almasını sağlayın. Geçen bir üye konu açmıştı çok tembelim hiç iş yapmıyorum çamaşırlar makinede kaldı diye. Herkes çok şaşırmıştı ileride çocuğun olacakmış hamilesin çocuğa yazık pis eve doğacak falan dediler. Bu konu o üyenin gelecekti kızı tarafından açılmış gibi
Bunu kendi de demişti kavga etmiştik temizlik yüzünden ben gidince nolcak bu ev dedim temizlikçi tutarım dediBen de dağınık bir insanım, iki haftada bir süpürge açsam bana yeter. Çok korkuyorum temizlik,düzen aşığı bir çocuk dogururum diye
O yüzden bebek planlarken Eylüle ekime gelen zamanlarda doğum yapmamaya ekstra dikkat edeceğim, bir başak- bir terazi çocukla anlasamam çünkü
Konuya cevap, elli yıldır değişmeyen kadın daha da degismez. Eğer 'babam erken vefat ederse, ben de yokken ne olur evin hali' korkusunda ciddiyseniz böyle bir durumda ablanizla 'bir sen bir ben odeyelim' usulü, ayda iki defa kadın tutun, evi detaylı temizlesin. Böylece evi düzenli tertipli olmasa da en azından pasaktan ölmeyecek kadar temiz olur
Toz beziyle yiyeceğin defterin çekicin aynı çekmecede ne işi var her şey kendi yerinde olup dağınık olsa gene gam yemicem
Anneniz hep böyleymiş
Siz de bu ortamda büyümüşsünüz pislikten başınıza bir şey gelmemiş
Bu kadar abartmaya gerek yok
Cam parlamasa ne olur, dolap silinmezse ne olur
Yediğiniz temiz kaliteli olsun da dolap dağınık olsun
Dolaplar koyu renk leke belli ediyo ve yaglaniyo hergun olmasa da 2 hafta silinmesi gerekiyo zaten içini yılda 1 kere silerse dua ederimBenim annem olsa “yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor” derdi size.
Dolapları her gün mü silmemiz gerekiyordu? İnsan niye mutfak dolabı silinmiyor diye üzülür ki?
Hiç öyle bi huyum yok çekmeceyi çekip aticam size bende mi sorun var onda mi anlarsınız ayda 1 kaç kere boşaltıp temizledigim olmadi hiçAyda birkaç kez tüm dolapları boşaltıp temizlik yapıyorsanız sıkıntı sizde de olabilir. Babanızın ve sizin ev işlerine yardım etmeniz de doğal geldi bana...Anne normale yakın ama siz okb olabilir misiniz?
Sayenizde öğrendim ben de pismişimDolaplar koyu renk leke belli ediyo ve yaglaniyo hergun olmasa da 2 hafta silinmesi gerekiyo zaten içini yılda 1 kere silerse dua ederim
Ben atiyim de görün ben topluyum dersiniz arkadaşımda annesi için aynısını diyodu gittim evlerine her şey derli topluyduBenim iş yerindeki masamı ve büromu bir görsen, annenin alnından öpersin. Annem, kedi encini kaybetse bulamicak derdi. Ama o daginiklikta benim düzenim var. Herseyi hemen bulurum. Bazı insanlar dağınıklık sanatçısı. Benim şefim de aynı benim gibi. Bizim büromuzu temizleyen insanlar, işini işkence olarak görüyor bize gelince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?