Annem sürekli benden para istiyor çok sıkıldım

sorupitircigi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2023
26
-1
1
28
Herkese selam. 1 yıl önce evlendim. Eşim asgari ücret alıyor bende asgari alıyorum. Haliyle geçim zor. Ailemin maddi durumu çok iyi. Hatta evlenmeden önce annem sana yardım ederim diye söz vermişti. Fakat hiç yardım etmedi. Sadece evine gittiğimde gıda veriyordu onlarda çok normal. Her aile illaki bunu yapıyordur. Konuya gelecek olursam ne zaman elime para geçse sürekli gözü paramda oluyor. Kendine pay çıkarıyor. Açıkça istiyor. Zengin hayatı yaşamasına rağmen sürekli parası artsın istiyor paraya doymuyor. Günüm vardı ve elime para geçti sıra bana gelmişti o paranın bir kısmına bile göz koymaya çalıştı. Artık hasta olduğunu düşünüyorum evlenmeden önce çok fakirlik çekmiş. Çok ağrıma gidiyor. Ev geçindiren ben zengin olan annem… yardım edeceğine söz vermişti fakat oda yok aksine benim parama göz dikiyor sürekli artık anneme gidesim gelmiyor çok yoruldum

Annenizin maddi olarak yardıma ihtiyacı olmaması çok güzel. "Anne kendi geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz vb" diyebilir veya annenizin parasal beklentilerini duymazdan gelebilirsiniz.

Keşke anneniz sözünü tutup size destek olsaymış ama olmamış, yapmak zorunda değil bu arada birkaç kez tekrar etmişsiniz para vermiyor diye. Ama siz de ona para vermek zorunda değilsiniz tabiki, hele de asgari ücret alıp geçinmeye çalışırken. Para istediğinde yeri olduğunu paranız olmadığını söyleyin. Durduk yere geçim çok zor asgariyle zor yetiriyoruz vs diye ima edin, belki umudu kesilir paranızdan.

Mesafe koy, ve direkt anne biz nasıl geçinelim pardon da de. Markete bakkala çakkala gitmiyor mu bu kadın? Ortak bir bütçeniz var artık eşinle sorumluluklarınız var. Sanırım anneme direkt derdim ben olsam.
Gözünü toprak doyursun durumu da iyiymiş öhh. Yaş aldıkça para da tatlı geliyor ya. Hayır kelimesini ciddi mana da kullanmakta zorlanan bir toplumuz.

Açıkça söylüyorum ödemelerim çok anca yetiyor diye ama dinlemiyor. Kızıyorum kavga ediyoruz.

Açıkça söylüyorum ödemelerim çok anca yetiyor diye ama dinlemiyor. Kızıyorum kavga ediyoruz.

Senin de ondan beklentin olmasın dediğim gibi mesafe koyman gerekli. Silah zoruyla mı alıyor param yok bitti diyeceksin bu kadar basit. Tavır alıyorsa kendi bilir.
Sürekli annenle vakit geçirme. Sağlıklı iletişim kurana kadar tövbe tövbe nasıl anne bu böyle.

Annem zenginlik içinde yaşıyor dediğiniz nedir ? Kendisi çalışıyor mu ? Çalışmıyorsa babanızın ona çok iyi destek olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz? Benim annem emekli mesela, hiç ihtiyacı yok, ama ona bişeyler almak yardım etmek aşırı hoşuma gider ha elimde olmasa asla edemezdim zor geçinseydim, ama buna bozulmaz içerlerdim sanırım. Herkes işe girip annesine babasına sahip olamadığı şeyleri yaşatıyor keşke elimden gelse diye bir üzülürdüm siz sinirlenmişsiniz. Çok samimi bir ilişkiniz yok anladığım kadarıyla. Anneniz de tuhaf. İnsan evladının zor geçindiğini bilip para ister mi? Kendi üç beş koyar hatta cebine. İkinizi de hiç anlamadım.

Param bitti anne ,bu günden aldığım parayı da(bu tip şeyleri bilmesin zaten anneniz,bahsetmeyin)şuraya vereceğim,bunu alacağım,zor yetiriyoruz zaten kusura bakma,Allah daha çok versin senin durumun bizden iyi,öyle de olsun zaten ama benden beklentin olmasın artık deyip geçin.

Açıkca ne düşündüğünüzü ve onun size nasıl hissettirdiğini söyleyip para falan da vermeyin. Aman üzülmesin, kırılmasın; yok ayıp olur bilmemne diye diye çevremizdeki herkesi tepemize çıkarttığımız oluyor. Anne, baba, eş, evlat fark etmez herkes ne yaptığının farkında olmalı. Ne kadar büyük bir ayıp bu ya... 2 asgari ucret ne ki allah aşkına ancak karin doyurur kira öder, kendine iki bi sey harcayacaksin evine esya alacaksin belki bu ne dusuncesizlik.

Kafayı mı yedin anne.Asgari ücretli iki kişi ev geçindirmeye çalışıyoruz. Paraya ihtiyacı olmayan sen bu halde bizden para isterken yüzün hiç kızarmıyor mu diyeceksin.
Anne olarak bu yapılana çok kızdım.Annenize ne denebilir.Ayıp yaptığı.İnsan damadından utanır.İhtiyacı olan bile isteyemez utanır.
Ayrıca ailen mecbur değil diyenlerede iki çift lafım var.Mecbur değil elbette.Ancak aile olmak evladının ihtiyacı varsa ve anne baba olarak imkanın varsa ona destek olmaktır.Terside geçerli tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…