Annem saf mı iyi niyetli mi çözemiyorum

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhaba hanımlar annem özünde iyi biridir aşırı derecede eli açık ama bazen faydalanıyorlar bu durumdam.
Annem zengin degil her ay babamdan 100 tl harçlık alır
Bunu da ihtiyacı olmadıgı halde sırf millete yardım olsun diye katologlardan sipariş verir kendisi de kullanmaz bu arada.
Hatta gecen yıl arkadaşı çorap satıyor diye gitti 150 tl lik çorap aldı
Durumu yok diyor ama inanın satan kişi lüx giyinir annemin bile giyemediği kıyafetleri alır.
Ben diyorum ki gerçekten muhtaç olsa al tabi ki ama müsrif senin de ihtiyacın var
Ben Allah için yapıyorum diyor, sevabına
Daha önce kendisi bir şeyler yaptı dikiş, lif vs inanın alan olmadı üstüne defalarca nevresim diktiriyorlar bedavaya.
Sokuklerini bile anneme diktiriyorlar.
Ben kıyamıyorum ama el özellikle annemin boş cevirmeyecegini bilenler kullanmadıgı halde katalog getiriyorlar.
Özellikle ben kızıyorum diye bana söylemiyor.
Ben de asgari ücretle geçinen kadınım sırf yardım olsun diye kendisi masraf olmasın diye bir şeyler alırım ama o gider ihtiyacı olmayan saçma syler alıyorKeşke kendine alsa kullansa ama yok
Bile bile 2 tlik ürünü 4 tl ye alıyor mesela.
Ben ne yapabilirim bu durumda defalarca konustum
Üzülüyorum, sonra da borcum çok diyor
Ha bize de yardımı çok oldu asla hakkını yiyemem
Ama bu cevresindeki sahıslar kıza yardım etme, edilir miymiş diye doldurmaya çalışıyorlar.
Tanımadıgı insanlar dahi dügün davetyesi veriyor, boş gitmez
Bizim düğün olur gelmezler
Ben çözemedim saf mı iyi niyetli mi yoksa kendini bu sekilde mi sevdirmeye çalışıyor.
Benimd e durumum yok geçen zeytinyagı satacaktık inanın toptan fiyatına uygun zaten arkadaşına fiyatı söylemiş tamam kızın durumu yok zaten demiş ama annem kendiliğinden fiyatı dusurmuş
Ben de canım sıkıldı dedim neden benim durumum da yok sattıgı kişiden dolayı, çorap aldıfgı kişi yukarıda belittigim, durumu yok diyor
Ben de anne sizce hangimizin durumu yok evinde çift klimalı her şeyi marka giyinen kadın mı yoksa yazın sıcagında klima bile alamayan ben mi dedim.
Aslında işin özü hepsi anneme durumum yok diyor
Yanlış anlamayın herkes kısmetini yer Allah daha çok versin tabi ki kıyaslama yapmam durmumu belirtlemek içindi.
Benim arkadasım ev yaptırdı araba aldı ama hala durumum yok derdi o sıralar benim eşim işsizdi annem bana kızardı ufak tefek ona bir şey götürsem sen daha kötü durumdasın diye, demek istediğim görmek istediği şeyleri görüyor.
Ha aslında önceden ben de biraz öyleydim ama insanların sırf kullanmak için numara yaptıgını görünce gerçekten sogudum.

Ben çözemedim saf mı iyi niyetli mi yoksa kendini bu sekilde mi sevdirmeye çalışıyor.

Muhtemelen son dediğiniz gibi. Arkadaş çevresine kendini kabul ettirme, bir onaylanma, sevilen/aranan biri olma ihtiyacı hissettim. Sanırım bu şekilde arkadaş çevresinde sevilmeye çalışıyor. Tıpkı ilkokuldayken arkadaş gruplarına kabul edilmek için yılbaşında herkese hediye alan çocuklar gibi.

Bana da öyle geliyor normalde çevresi tarafından sevilen biridir.
Saf desem görmek isteidği şeyleri görüyor

Annenizde yoğun bir vicdan duygusu var ama gözlem yeteneği eksik. Bu durumda uyarmaktan başka be yapılabilir bilmiyorum
Bazen kazık yemek gerekiyo anlamak için bir şeyleri

Etrafa gösteriş için para saçıyor olabilir mi.çünkü olmayan parayı neden harcamak ister.

Anneniz belki iyi niyetli belki de çevresinde arkadaşı olsun diye böyle davranıyor da olabilir. Fakat şöyle bir şey var parası var ki harcıyor olmayan paranın neyini harcayacak.

+1

Annen hayir demesini bilmiyor..israr karsisinda kkayitsiz kalamiyor ayrica duygularini somuruyorlar..

Ağır konuşacakın. Gerekirse sinir krizi geçireceksin. Kesin konuşacaksın.
Annen gibi insanları iyi bilirim. İyilikle vazgeçiremezsin.
Ayağını direteceksin, eline vuracaksın, çıldıracaksın ki yapmasın.

Bende çok vicdanlıyım gereksiz yere çok iyilik yaptım bunu içimden geldiği için yapyordum ama artık yapmıyorum çünkü bakıyorum ben yardım ediyorum ama o kişi en iyi yerden alıyor kıyafetini ayakkabısını. Misal aynı yerde çalışıyoruz eşi vefat etti iki çocuğu var ama ev kendinin, eşinden de maaş kaldı memur olduğu için, kendisi de benle aynı statüde işçi asgari ücreti var ama ben hediye alıyordum çocuklarına falan ama baktım gayet rahat harcıyor alıyor yapmıyorum ya da evde olan birşeyi baika arkadaşıma veriyordum ya alma çocuğa mesela bir oyun diyelim bende var vereyim diye. Ama en çok o insanlardan nankörlük uzaklık gördüm yani ne kadar iyiysen o kadar kıymetin olmuyor dozunu bilmek lazım bu zamanda gerçekten o yüzden annenizde artık gerçekten ihtiyacı olana ve imkanı ölçüsünde yapmalı.

Şu para mevzusu kişiden kişiye değişiyor bence
Eşim evlenmeden önce ev almış
Daha sonra biz evlenirken ev aldık bana sordu altınlarını verir misin diye bende veririm dedim daha sonra arabayı değiştirdik şimdi
3 kredi var 2si evin 1 i arabanın
Geçen hafta çok gezdik dün balık istedi canım hayır hayatım alamam bütçeyi zorladik dedi

Yada ondan önceki hafta hem annesine hem bana pardesü aldı annesine almasıydı ben bu ayakkabi da alacaktım onu iptal ettik
Bazen bir abla dışarda kahve içmeye çağırır bazı durumda abla kusura bakma şuan gelemem sen gel bizde içelim derim ki eşimin geliri çok iyi gbi duruyor dışarıdan mesela ama ben yeri geldi 3 hafta pazar yapmadım buzluktan yedim.
Çalışanın maaşını ödemek için bilezik bozdurdum gbi....
Hani satıcıları bilemem bazen bana da bir kaç kişi diyor biz borca girdik ona göre ayar çekiyoruz bu 10 liraymis bunu da al demez eşim daha sonraya atar he buna rağmen şükür adam Ocak ayında nakliyesi doğalgazı osu bişi en az 5 bin cebinden para çıkacak yüklenemem ama dışarıdan biri temizlikçi tut der mesela ama eşimde tutamam ama yine duruma bakalım demisti.
Hani satıcının evini onu bunu bilmem ama ben iki taraflı da anlattım mesela benim borcumu görmezler ama kocanda çalışıyor maşallah diyip yemek ismartlatmaya çalışırlar
Satıcılar biraz kullanıyor gibime geldi çünkü durumu olmayan insan söylemez gururundan bana kalırsa

yapılan yorumlar doğru olabilir olmayabilir de . O kişi sizin anneniz annenizle daha çok vakit geçirin ona her konuda destek olun eleştirmeyin olduğu gibi kabul edin ve üzmeyin . Siz annenizin yanında ne kadar çok olursanız onunla ne kadar çok vakit geçilirseniz etrafındaki insanlar onu daha az kullanır ve siz onun için daha az üzülürsünüz. Sevgiyle kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…