- 14 Ekim 2019
- 1.384
- 3.909
- 63
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Burda aslında şunu demek istiyor arkadaş sanırım. Psikolog diye kızıyla da mı ilgilenmesin. O zaman mesleki kimliği öteleyip duygusunu da gözyaşını da herşeyi de karıştırıp destek olmalı. Şu psikologların da ailelerine gelince tribe girmesine hastayım. Yahu zaten gel tedavi et demiyor ki az dinle yani destek ol. Öncelik meslek değil annelik olmalı..Yaklaşmasın tarafsız karıştırsın duygularını ne olacak ki günah mı, önemli olan faydalı olması değil mi? Bilmediğimden soruyorum taraflı olmasının illa kötü sonucu mu olacak sonuçta seni en iyi kendi annen tanır. Ha yıldızınız barışmıyordur o ayrı, o zaten psikolog olmasıyla ilgili olmaz.
Ben de dahil çevremdeki herkes böyle. Olabildiğince rutininizin dışına çıkmaya çalışın. Bu ekonomik şartlarda çok mümkün değil ama iki günlük de olsa bir tatile gidin muhakkak
Anksiyete anında meditasyon bana iyi geliyor.
İyi hissetmek kitabını tavsiye ederim.
Bir de her gün kendinize 1-2 saat ayırın. Mesela kafa yormayan bi komedi filmi izlemek gibi. Ya da haftada 3-4 gün. Böyle düşünmeden izlemek sorunlardan uzaklaşmak iyi geliyor ama tabi film de rahat bi komedi olmalı ki bi de o yormasın.
Anneniz psikolog mu Dr mu?Beynim zonkluyor, hayatımda bu kadar dipte olduğum çok az an var. Varsa da hatırlamıyorum. Nefes alamıyorum, kaygı bozukluğum ve anksiyetem var Cipralex alıyorum iki sene önce nöroloğum yazmıştı. Şu an piskoloğa gidecek bütçem yok, annem de doktor ama bana faydası sizlerin burada yazdığı kadar zaten aksi etik de olmaz. Dipteyim, çok acı çekiyorum.
Bariz bir problemim yok sadece çok bunaldım. Eşim işsiz iş arıyor aysonunu ucu ucuna getiriyoruz ben evden çalışıyorum ama nefes alamıyorum aylardır dört duvar arasında. İşim çık yoğun bütün toplantıları bem takip ve organize ediyorum direkt ceo ile çalışıyoruz koordinatörümle hataya mahal yok ama çalışmak bana acı verir oldu resmen.
Depresyonda mıyım bilmiyorum depresyonda olsam saçımı boyatmam, kaşıma başıma bakmam salarım diye düşünüyorum. Aslında çalışmasam sanırım depresyon hırkamı giyip yatarım bütün gün ve içgüdüm bu olduğundan çalışmak bana acı verir oldu malesef. Dışarısı yangın yeri olduğundan işten çıkamayacağıma göre ruh halimi düzeltip çalışmaya devam etmeliyim ama nasıl? Beynimin içinde matkap çalışıyor sanki her gün. Upuzun bir tatile çıkıp herşeyi unutmak istiyorum ama na mümkün.
Siz nasıl çıkarsınız bunalımdan? Nasıl dipten çıkıyorsunuz anksiyeteniz başladığında? Ne olur bana eleştiri ile değil, yapıcı cümlelerle gelin çok ihtiyacım var.
Okuyan herkese teşekkürler.
Çıkar çatışması.meraktan soruyorum annesinin konu sahibine mesleki faydasının olması neden etik değil
Annenin kızına psikolojik yardım vermesi nasıl çıkar çatışması olur kiÇıkar çatışması.
tek değilsinGenel bir cevap yazayım, tek tek alıntılayamıyorum başım tuttu feci.
Annem 76 yaşında ve kendi kuşağından, güvenebileceği doktor arkadaşları ya öldü ya emekli oldu bazısı da bunadı. Yeni jenerasyonla da bağı koptu emekli olduktan sonra. Ayrıca annem de çok iyi bir psikolojiye sahip değil çünkü 42 senelik problemli bir evlilik onu da çok yıprattı. Ben şu maddi koşullarda yediğimizin içtiğimizin sağlıklı olmasına dikkat ediyorum haliyle bütçe ancak yetiyor, evde cevizim, balım, bademim mutlaka olur, peyniri, kahbaltılığı iyisinden alırım aksi takdirde kendimi iyice kötü hissediyorum. Haliyle gezmeye para kalmıyor, zaten covid vakaları iyice artmışken nereye geziyorum? Özellikle hafta sonları heryer aşırı kalabalık, corona fest oluyor. E haftaiçi de ben çalışıyorum kalmıyor geriye bir şey. Kovid olmasa bu kadar çökmezdim dibe zaten ama herşey üst üste geldi.
Kesinlikle karakterime de uymayan , rahatsız edilen kadın için 'o zaten taciz edilmeye müsait' cümlesini kurabilecek igrenclikte zihniyete hizmet eden,her gün daha çok nefret ettigim bir işteyim, otuz olacağım hala ailemle yaşıyorum, en büyük arzum dünyayı görmek,bu uğurda zamanında istifa bile etmiştim:) ama bu sene hevesle bekleyip aldığım bilet kovide yenik düştü. Euro 9 lira oldu, vize desen vizesiz gireceğimiz ülke kalmadı, para biriktiriyorum, altın vs yapıp çabalıyorum ama değer kaybedip duruyor,engelleyemiyorum. 30 yaş hayalim aylar süren bir yolculuğa çıkmaktı, 29 yaşındayım,kovid pençesinden şehir dışına gidemez oldum...
Hayatım gerçekten boktan
Neyse ki aşık oldum da oktisodin,seratonin, östrojen salgiliyorum bol bol.
Tek tesellim bu yani
tek değilsin
Ülkenin geneli böyleyiz
Hafta sonu için küçük turlara katılmayı düşünebilirsin.
yok hayır gri değil küçük de değil ama belki farklı baskısıdır. yazarı david burns.İyi Hissetmek şu gri küçük kitap mı? İçinde tedavi yöntemleri var, yazarını unuttum.
Peynire karşı özel bir zaafın yoksa bu dönem iyisinden veya kötüsünden pek peynir yemesen (lor dışında o iyi hem zayıflatır da) onun yerine kefir mayalayıp içsen? Ben de şifacı kesildim konuda ama bağırsak florası (eşittir serotonin) ve kilo kontrolü için çok faydasını göreceksin bak, bi süre süt ürününü azaltmayı dene bi lor ve kefir dışında. Bi de kalabalıktır etraf tamam da illa ki vardır yarım saat yürüyecek yer, hiç olmadı mahallede yürü sokak sokak bunun da çok faydasını görürsün insanın biraz olsun kafası boşalıyor.Genel bir cevap yazayım, tek tek alıntılayamıyorum başım tuttu feci.
Annem 76 yaşında ve kendi kuşağından, güvenebileceği doktor arkadaşları ya öldü ya emekli oldu bazısı da bunadı. Yeni jenerasyonla da bağı koptu emekli olduktan sonra. Ayrıca annem de çok iyi bir psikolojiye sahip değil çünkü 42 senelik problemli bir evlilik onu da çok yıprattı. Ben şu maddi koşullarda yediğimizin içtiğimizin sağlıklı olmasına dikkat ediyorum haliyle bütçe ancak yetiyor, evde cevizim, balım, bademim mutlaka olur, peyniri, kahbaltılığı iyisinden alırım aksi takdirde kendimi iyice kötü hissediyorum. Haliyle gezmeye para kalmıyor, zaten covid vakaları iyice artmışken nereye geziyorum? Özellikle hafta sonları heryer aşırı kalabalık, corona fest oluyor. E haftaiçi de ben çalışıyorum kalmıyor geriye bir şey. Kovid olmasa bu kadar çökmezdim dibe zaten ama herşey üst üste geldi.
yok hayır gri değil küçük de değil ama belki farklı baskısıdır. yazarı david burns.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?