yani bu yaştan sonra çocukla uğraşmak istemeyebilir; ne denir ki, haklı belki de kendince.
yarım gün kreşe verseniz. semtinizi bilmiyorum ama benim yeğenim yarım gün özel bir yuvaya gidiyordu
200-250 lira falan veriyorlardı sanırım. tamam az değil ama çok da fahiş değil.
anneniz de yarım gün rahat eder hiç değilse.
araştırdınız mı iyice?
Annenizin ve sizin bıkkınlığınızı bir yana bırakırsak..
O yavrucağın, hele ki o en enerjik yaşında tüm gün evde kalması çok yanlış.
Bir abla bulun mahalleden. Günde 1 saat oğlunuzu parka götürüp, yorsun iyice. Gelince bir banyo, bir süt ve mışıl mışıl en az 2-3 saat uyur o yaştaki çocuk. (öğle uykusu)
Akşamları da geç yatırın, sabah geç uyansın.. Annenize düşen zaman dilimi azalsın.
Daha da laf ederse.. Katlanacaksınız.. Ben de ne laflar işittim üvey annem kızıma bakarken.. Sizinki öz anne bir de, beni dövse bile şerbet gibi gelirdi herhalde :hulya:
eşiniz 10 kardeşse onun kardeşlerinden ya da yeğenlerinden birine teklif etseniz... biraz da maddi olarak destek çıkmayı öenrseniz... gerçi akraba arasında bu tarz konular problemlidir ama belki 1 sene diye belirtince kabul edebilirler...
Hmm. düşünülebilir aslında bu abla konusu.
evet bir bakayım ben etrafıma...
teşekkür ederim...
evet bunu da sorun eder kesin :)
ama 17 yaşında bir kıza emanet etmeyi ben pek doğru bulmadım açıkçası.
yani ne bileyim hani biraz deli dolu olur o yaşlarda gençler.
telefonla konuşurken filan melesa ihmal edebilir diye korkarım.
daha büyük birine emanet etmek daha doğru geliyor bana.
sonuçta biliyoruz, artık telaffuz etmek istemediğim şeyler sıkça yaşanıyor maalesef...
Benim yeğnimde 3 yaşinda gerçi bizimkinin bakıcısı var bir teyze 54 yaşlarında tatlı diili br teyze ama size bizimkinin düzenini anlatayım sabah 8-9 gibi kalkar kahvaltısını yapar daha sonra oğlene kadar cizgi film izler ki gıkını bile cıkarmaz cizgi film izlerken.oğlenleyin parka cıkar komşu cocuklarıyla oynarlar daha sonra 2 gibi gelip yemeğini yiyip uyur şoyle 3saat kadar hatta bazen zorla uyandırırz.zaten 5 gibi uyanıp daha sonra yemeğini yiyip genelde ya yap bozlarıyla oynar ya cizgi film izler ya da resim yapar.cok uslu duruyor kendi kendine oynuyor yada gıkını cıkarmadan cizgi film izliyor.anca ben geldiğimde beraber şımarıyoruz güreşiyoruz saklambaz oynuyoruz.
Bence mahalleden bir abla kendi cocuğunu cıkarırken sizinkini de cıkarsın parkta yorsun hem anneniz dinlenir hem cocuk uzun sure uyur bu arada.Cocuğa ilgisini cekecek oyuncaklarda alın.arabadan cok kendini geliştirceği şeyler yapbo tarzı.Bir de artık tvde hep kadın programı hic cizgi film yokablamlar sırf bu kanllar için dsmart aldılar.
Bizim 17'lik ablamız eve geliyor, b.annenin gözetiminde oynuyorlar.
Dışarıya çıkartıyorsa b.annede gidiyor, ama bankta oturuyor. Ayakta olan, çocuğun ardından koşturan o abla. Ama sizin anneniz gitmeyecekse parka, daha büyük birini bulmak daha iyi tabi.
17 az bir yaş değil. Ben o yaştayken kardeşim 4 yaşındaydı. Her yaz kardeşimin öğle yemeğini alır, onu da arabaya koyar, parkta yemeğini yedirir, eve getirir, uyuturdum. Annesi çalışıyordu. Kişiden kişiye de değişir. Aklı başında birini bulmak gerekir.