2.5 yaşındaki oğluma anneannesi ve babaannesi dönüşümlü bakıyor. Ben öğretmenim. Annemle aynı sitede oturuyoruz, anneanne daha ağırlıklı olarak bakıyor diyebilirim babaanneye kıyasla. Bu yaş civarı tüm çocuklar hareketlidir ancak oğlum ekstra hareketli, hiç yerinde durmayan bir çocuk. Bu aralar her şeye hayır deme ve bulduğu her şeyi yere fırlatma huyu var. Uzun uzun neden her şeyi yere atmaması gerektiğini anlatıyorum, zaten her şeyi bir yetiskinle konuşur gibi bıkmadan usanmadan anlatiyorum ancak değişen bir şey olmuyor. Aslında çok iyi anlıyor ama her şeyi oyun gibi gördüğü için umursamıyor. Annem de kvalidem de artık başa çıkamıyorlar, annem ztn çocuğun her hareketi için beni suçlar vaziyette. Ona göre kural bilmeyisi benim disiplin eksikligimden kaynaklanıyor.
Oğlumun enerjisini atabilmesi, az buçuk sosyalleşmesi için yarım gün kreşe vermeye karar verdim ama annem çocuk bakarken her şeyimi eleştirdiği gibi bu kararımı da eleştiriyor. Çok küçük olduğunu, sürekli hasta olacağını, pandemi sürecinde buyuk risk aldığımi vs söylüyor. Bu yaşta çocuk anca zorunluluktan verilir kreşe biz bakıyoruz ya diyor. Ancak yaz sürecinde 2 saat bir yere gittiğim için bıraktığımda ne kadar yorulduğunu anlatan kendisi. Kayinvalidem geldiğinde ise bambaşka sıkıntılarım var hijyen, benim koyduğum kuralların kaale alınmaması, TV açması vs vs...anlatsam o apayrı bir konu. Kısacası anneanne babaanne dönüşümlü bakılıp zihinsel olarak en hızlı geliştiği çağlarda eve kapanmasindansa kreşe gitmesini tercih ediyorum ama annemin dedikleri de aklımı kurcalıyor.
Göndereceğim kreş evime çok yakın. Sahibi eski patronum, yıllar önce yeni mezunken aynı kreşte İngilizce öğretmenliği yapmıştım. Öğretmenlerin bir kısmını tanıyorum, butik ama temiz, güvenilir bir kurum. Bugun görüştüm bu hafta deneme sürecinden sonra başlatmaya karar verdim. Annem de geldi, yok bahcedeki oyuncaklar eski, yok giriste bize hes kodu sormadılar vs diye aklımi celiyor, aslında doğru. Bu covid ve kreşe başlayınca muhtemel bulaşıcı hastalıklar konusu beni çok düşündürüyor. Siz olsanız ne yapardınız?