- 29 Eylül 2022
- 303
- 575
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşimle bir problemim yok şu ana kadar ama bu olmayacağı anlamı a gelmez.Sorun şu garzedelim biz çok büyük bir sorun yaşadık ve onlar bizim anne babamız illaki etkilenecekler.Veya tam tersi durum.Karı kocanın sağlayamaması sizin evliliğinizin problemli olmasından kaynaklanıyor
Benim de çekincem bu ama onlarada kıyamıyorum çok mutlular msjları gördümbence çirkin bir durum, dünyada başka insan mı kalmadı? yarın öbür gün eşinizle ayrıldığınızı düşünün nasıl olacak? sürekli yüzyüze gelmeyecek misiniz?
Sorun yaşadınız ve anlaşamayıp boşansanız bile bu diğer evliliği normalde üzse de kötü etkilemez. Sınırları bilmek lazımEşimle bir problemim yok şu ana kadar ama bu olmayacağı anlamı a gelmez.Sorun şu garzedelim biz çok büyük bir sorun yaşadık ve onlar bizim anne babamız illaki etkilenecekler.Veya tam tersi durum.
Kp iyi bir insan kadınlara karşı davranışları onda sorun yok.Yıllarcada yalnız yaşamış oğlunu yetiştirmiş evi hep tertipli düzenli.Belli bir yaştan sonra yalnız kalmak annene iyi gelmeyebilir. Eğer huyları iyi, uyumlu kişilerse, kayınpederin kadınlara kötü davranan kaba küstah biri değilse, eli ayağı tutuyorsa, annene bir bardak su verecek, iyi kötü bir çorba, makarna pişirebilecek biriyse bence problem olmaz.
Annenin yaşı çok genç, bu yaşta ilk çocuğunu kucağına alan kadınlar var. Hayatına büyük ihtimal başkası girecektir. Yabancı biri yerine tanıdığın birinin olması daha iyi olur.
Mutsuz olmalarını istemiyorsanız çözüm basit. 1. Si onların kararına saygı duymanız lazım. 2. Si de kendi evliliğinizdeki sorunları anne babanıza taşımadan güzelce kendi aranızda halledin.Kafam karmakarışık.Onların tekrar mutsuz olmalarını istemem.Ve bu büyük baskı oluşturuyor.
Bakarsınız ya nolcak kuzeniyle evlenip boşanıp yüzyüze bakıyor aileler bu ülkede . Evet yanlış ve olmaması gerekir ama şu aşamaya gelmiş ilişkiyi ebgelleyemezsinYa evliliğin bir problem çıkarasa o zaman nolacak. Nasıl yüzyüze bakacaz
Yüzyüze gelsinler ne olacak, eski eşinin olmadığı ortamlarda görüşülür, velev ki yanyana denk geldiler birbirlerini mi boğacaklar, biraz medeniyet artık. Kanlı bıçaklı olmaya gerek yokbence çirkin bir durum, dünyada başka insan mı kalmadı? yarın öbür gün eşinizle ayrıldığınızı düşünün nasıl olacak? sürekli yüzyüze gelmeyecek misiniz?
Elalemi çok takan insanlar değiliz.Annem yıllarca bekardı laf çıktı biz birbirimizi biliyoruz dedik geçtik.Eşimle sevgiliyken o da duydu bu lafları umursamadı bile ben seni seviyorum tanıyorum gerisi önemli değil dedi geçti.Kp'de duymuştur bunları ama ilişkiye başladığına göre umursamıyor demekki ben öyle düşünüyorum.Iki taraf güvenilirse neden olmasin. Tabi cok görülen bir durum degil ve dedikodu olucagi kesin. Ama elalem denen örgüte deyemek düser. Yasal anlamda ama durumlar nasil olur orasini bilmiyoru
Aslına bakarsanız sıkıntılı bir durum, ilerisi için aralarında bir sıkıntı çıktığında sizede yansımaması imkansız, ama sonuçta yetişkin insanlar engelde olamazsınız kiii.... Dünyada başka kimsse kalmamışmı yaavvvKızlar merhaba. Üyeliği bu soruyu sormak için açtım kaç gündür nasıl yazıcağımı düşündüm.24 yaşında 2 yıllık evliyim.Eşimle lise aşkıyız üniversite biter bitmez evlendik.Eşimle aynı yaştayız ve eşimi çok seviyorum.Benim sorunum ya da korkum annem ve kayınpederimin ilişkisi var.İkiside bekar.Annem 42, kp ise 44 yaşında
İkisininde çok benzer hayatları var: Her ikiside erken evlenmişler ve ilk evliliklerinde mutlu olamamışlar. Babam anneme psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir insandı ben 7 yaşındayken vefat etti.Eşimin annesi ise kp'yi aldatmış eşim 11 yaşındayken boşanmışlar o günden sonrada eşim ve kp onunla hiç görüşmemiş.
Bir buçuk yıl önce birbirlerine olan bakışlarından, konuşurken oluşan heyecanlarından birbirleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olmalarından dolayı şüphelenmeye başladım.Ne zaman biraraya gelecek olsak ters tarafta olmasına annemi hep kp alıp bırakıyordu .Annemin evinde sürekli hediye kutuları bulmaya başladım.Sorduğum zaman arkadaşlarının aldığını söylüyodu.Şubat ayında kp oturduğu ev kendi evi olmasına ve daha büyük olmasına rağmen sıkıldım çok büyük bakımı zor diyerek annem çok yakın olan daha küçük bir eve kiraya çıktı.
İki ay önce annem ilk kez tatile gitmek istediğini söyledi gitti.Kp galerici şehirdışında araç kovalayacağım diye gitti.Annemle tatil dönüşü fotolara bakarken restoranda çekilmiş bir fotoda sandalyede asılı bir gömlek gördüm bizim kp'ye doğum gününde aldığımız gömleğin aynısıydı.
3 gün önce annemin telini karıştırdım mesajları buldum.Şüphelerimde haklı olduğumu ve evlenmeyi düşündüklerini gördüm
İkiside yetişkin insanlar kendi kararları ikiside çok iyi insanlar ilk evliliklerinde büyük hayal kırıklıkları yaşamışlar, mutlu olmayı sevilmeyi hakediyorlar ancak korkum şu:
Evlendiler diyelim.Bizim veya onların evliliğinde sorun yaşanırsa bu diğerini nasıl etkileyecek.Aileler çok içiçe girmiş olucak.
Bu durumdan eşimede bahsedemedim.Söylesem karşı çıkmaz hem babasıiçin hem annem için çok mutlu olur.Ancak dediğim gibi iki evlilik çok fazla birbirine bağlanmış olacak.Birinde uşacak bir problem diğerine sirayet eder mi?
Ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Bizim veya onların evliliğinde sorun yaşanırsa bu diğerini nasıl etkileyecek.Aileler çok içiçe girmiş olucak.
Hayır.Söylemeyi düşünmüyorum.Söylersem utanabilir veya birşeylere kendini mecbur hissedebilir.Onlar şöyleyince belki çıtlatırımAnnenize bunu öğrendiğinizi söylediniz mi peki?
Muhtemelen geçmişlerinden dolayı böyle oldu.Yeni insanlar tanımaktan yeniden travma yaşamaktan korktular.Biz evlenincede birbirlerini mecbur tanıdılar ve ısındılar o yüzden diğer insanlar olmamış olabilirAslına bakarsanız sıkıntılı bir durum, ilerisi için aralarında bir sıkıntı çıktığında sizede yansımaması imkansız, ama sonuçta yetişkin insanlar engelde olamazsınız kiii.... Dünyada başka kimsse kalmamışmı yaavvv
İnşallah öyle birşey olmaz.Fakat benimde aklımı karıştıran durum bu.Hadi diyelim ki Allah korusun siz 10-20 yıl sonra bosandiniz başkalarıyla evlendiniz ama anne babanız evli o zaman ne olacak agdgdhhdhdhdh
Onlar bu durumu açıklayınca hep beraber çift terapistine gitmeyi önericem.Sınırlar çok belli olmalı.Evlilikler birbirine karışmamalı diyeKimsenin birinci tercihi dünürü olmaz; sizin düşündüklerinizi onlar düşünmediler mi sanıyorsunuz, aynı endişeleri hissetmediler mi sizce? Demek ki güçlü ve gerçek bir şeyler hissediyorlar ve önüne geçmek istemedikleri kadar kıymet verdikleri bir mutluluk yakalamışlar.
Bazı şeyler, ilk duyulduğunda biraz rahatsızlık verici gibi geliyor, çünkü alışılmadık bir durum, bunda haklısınız.
Öte yandan yasak değil, günah değil. Bırakın insancıklar kalan ömürlerinde bir şansa sahip olsunlar.
Herkes sınırlarını bilecek altı üstü... Sınırlar konusuna dikkat edilmesi için bu evliliğe gerek de yok, zaten olması gereken o.
Kaldı ki, ikisi de evlatlarının mutluluğuna bir zarar gelmesin diye yeterince dikkatli olacak olgunluktalar.
Allah tamamına erdirsin![]()