annem ile konuşmuyorum bayramını kutlamasam?

derya2897877

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
63
7
3
17
Annem ile konuşmuyorum çok kırıcı lafalari oluyor konuştuğum zaman kendimi çok kötü hissediyorum her zaman baş ağrısı ile uyuyorum aynı evde yaşıyoruz 18 yaşındayım ama iğrenç lafaları var yarın bayram sizce bayramını kutlamasam olur mu
Çok mu saygısızlık ederim ama kendisi de öyle böyle değil kaldıracak laflar değil bütün kardeşlerimi dolduruyor beni küçük gösteriyor en son tekrardan 3 hafta konuşmadık bana eve gelse eve almam seni hangi erkek ister daha nice laflar yüzünden konuşmadım
Kendisi gelip özür diledi işte hatam ne vb şimdi 4 gündür konuşmuyorum

Aynı annenin benzeri bende de var. Bazı anneler anne diye kendinde her hakkı görüyor. Ben gecen bayram kutlamamıstım. Nasıl icinden geliyorsa öyle yap. Kimseye bir şey borclu degiliz bunu unutma

İki üç kelime ile bayramın mübarek olsun desen bi şey kaybetmezsin bence.

Bayramını bu şekilde kutlaman da barıştığın, geri adım attığın anlamına gelmez.

Ötesinde aynı evdeyseniz, annen senin ihtiyaçlarını da görüyordur. Temizlik, çamaşır, yemek gibi.

Sen annene iyi bayramlar demekten imtina ederken, motivasyonu ne olursa olsun o senin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bunu da unutma.

EV işleri vb pek de yardımı dokunmuyor 16 yaşımdan belli zaten öğrenmeye başladım yemek vb herşeyi yapmayı biliyorum da sizin dediğiniz gibi bir bayram kutlamakta bir şey kaybetmem

Aynı evde yaşıyorsan kutla geç. Gerginliğe gerek yok bayram bayram

Düz mesafeli kutla geç ama çok yüz verme ki eski iğrenç sözlerini tekrar söylemeye kalkmasın. Anadır ne yapsa yeridir diye birşey yok saygı duyulmak istiyorlarsa sevgi ve saygı dolu olacaklar. Kendine bir hayat kurana kadar kendini tut sürekli münakaşaya girme kendinde yıpranırsın

18 yasindasin nekadar kötü olursa olsun annen o senin. Ve birgün bayraminu kutlayip elini öpmek istediginde yaninda bulamayabilirsin hayat bazen cok acimasiz olabiliyor. Evet annen pskilojik olarak iyi degil , evet annen kötü davraniyor onu yapiyor bunu yapiyor .. ama sen kendine yakisani yap evlat olarak. Ve sen vicdan olarak rahat olmalisin bence. Insanlar yaptiklariyla anılır ama victan esastır insanlara hayatta herzaman vicdanlarıyla ve yaptıklarıyla baş başa bırakmalısın ama kendime yakışanı yaparak çünkü vicdan dediğimiz şey kalıcıdır hep pişmanlığı yaşar insan.

İçinizden geleni yapın. Kutlamak zorunda değilsiniz. O sizi kırarken ayıp değil mi? Siz kutlamayınca niye ayıp olsunki? Benim de annemle aynı evde olmamıza rağmen haftalarca konuşmadığım oldu. Bir cümle söyler kutlarım aman ne olacak diyorsanız kutlayabilirsiniz. Size kalmış.

inan bana bir gün yanımda olmasa göç etse keşke kutlasa idim demek için kutlayacağım bu cümle de o kadar igrenerek yazıyorum ki anlatamam pişman olmamak için yapacağım

Aynı annenin benzeri bende de var. Bazı anneler anne diye kendinde her hakkı görüyor. Ben gecen bayram kutlamamıstım. Nasıl icinden geliyorsa öyle yap. Kimseye bir şey borclu degiliz bunu unutma
Aslında haklısınız şuan düşünüyorum kutlayayim büyüğüm sonuçta diyorum bir gün olmasa en keşke kutlasa idim diyip kendi kendi yerim vicdan olarak

Soğuk bi şekilde kutla, o da hatasını anlamış belli ki özür dilemiş. Hangi anne baba özür diler ki büyüklük yapıp, pek görmedim ben

Çok haklısın böyle yapacağım

Bende de hemen hemen aynı durum idare et yapcak birşey yok köprüyü geçene kadar... İdare etmeyi öğren şuan ona muhtaç durumdaysan

Soğuk bi şekilde kutla, o da hatasını anlamış belli ki özür dilemiş. Hangi anne baba özür diler ki büyüklük yapıp, pek görmedim ben
Ben yıllarca şiddet gördüm iğrenç sözlere boyun egdim yediğim şiddet öyle böyle değildi ben az söyleyeyim siz çok anlayın lise 2 kadar susutum şiddete sözlere sonda gözüm açıldı konuşmaya başladım bu sene sadece ilk kez kendisi ile konuşmadım artık 18 giriyorum bende insan gibi davranılmasını istiyorum durmadan erkek gibisin evlensen eve gelsen eve almam birde hizmetçi gibiyim evde inanın sanki hiçbir şey yapmıyor muşum gibi davranıyorlar annem alışmış yediği dayaktan bedeninde olan morluklardan sonda Gülen hiçbir şey olmamış gibi davranan bir kıza ilk kez konuşmadım 3 hafta kendisi yanıma geldi hatam ne dedi özür dilerim dedi ben alışmışım senin gülüşüne bir daha yapmam dedi 4 hafta geçti çığlık atıyor işte pislik bana bu kızı söylemeyin ben adam edemedim kız kardeşlerimi bana kötülüyor bu sadece bana yapıyor ablam kardeşlerim şiddet görmedi annem onların kusmesinden korkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…