Annem beni delirtecek

geceninkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
3.131
3.064
Bu sefer konu annem... 3 yaşındayken annem ve babam ayrılmış, annem biraz panik atak, biraz da çok konuşuyor, bana çevremdeki insanlar annen de çocuk gibi falan diyor, ama annem çok iyidir. Birisine bir şey alınacaksa komşuya ya da yemek götürülecekse hastalıktan dolayı bunları hep yapar hep ama aynı şey bize hiç olmaz.. Mesela akrabalarımızın çoğu okumuş ama bize getirdikleri sayıyla ekler, 1 tane fazlasını istesek yok yani... Ama annem her türlü fedakarlığı her şeyi yapar babasından kalan yetim maaşıyla. Diğer dediğim kişiler annemin maaşının 10 katı, ailecek 20 katı falan. Annem herkese ama herkese hediye alır ama karşılığını göremez, alıp hediyeleri attığım da olmuştur ya da alma diyorum bir şey gidip alıyor bana gidip şampuanı döktüğüm de oluyor laftan anlamıyor, bana babam para veriyor istediğimi alırım beni annem dışardayken 100 kere arar ne alayım ne yapyım diye inanın bu kötü bişey değil ama insan bunalıyor, bende ondan görerek sözlüme aynılarını yaptım ve bu sevebpten annemden uzaklaştım. Bu kdar iyi olmasına herkese karşı gerek yok... Annemin yüzüne gülenler çok temiz kalpli ama çok konuşuyo yemek yapamıyo vs. diyor. Evet annemin elinden menemen vs. dışında normal yemek yememişimdir, annem tek çocuk alışmamış yemekler falan ben kendime yaparım hep. Arkadaşımla ilgili bişey anlatuyorum dayanamayıp bana böyle demişsin falan diye gidip anlatıyo ya da kızıma böyle yapmışsın diye hemen gider söyler herkesle aram açıldı...
ASIL KONUYU AÇMA SEBEBİM
babam bize gelir annemlerle yaşıuorım fakat babam çok iyidir anneme masıl katlanmış dedim mesela geçen gün herkesin içinde artık bıktım sadece çooook bunaldım...
sevmemek değil burdan yazmakla olmuyor içimdeki duygular garip gerçekten bi yandan seviyorum çok üzülüyorum bi yandan da sinir oluyorum artık şöyle hareketler yapmasın diye... neyse babam geldi çok konuştu annem anne susar mısın dedim telefonu elimdeydi susmuyorum falan dedi annem asla altta kalmaz illa bir şey söyleyecek yani telefonunu atıcam bak dedim kaç kere elimdeydi kaç kere attım daha önce hala akıllanmıyosum dedim sanki ben anneyim o çocuk tartışmaya devam ederken babam bana harçlık getirmişti kızdı kalktı daha önce de annem sebep olmuştu yine aldım attım telefonu bağırdım evde böyle böyle yapma git reddet BENİ KİMSEYE KARŞI DA SAVUNMUYOSUN DEDİM bunun sebebi de şu komşular anneme senin kızını yolda tartakladı demişler açık açık annemde gelmiş bana söylüyo kafamdan kaynar sular indi, tsrtaklama dedikleri nişanlımla kavga ederken beni omzumdan itmişti.
Annene bunları nasıl yaparsun basıl düşünürsün demeyin, benim yerine koyun kendinizi bi yandan bişanlım bi yandan ailem... Kafam o kadar dolu ki her şeyi unutuyorum en ufacık bir şeyde ağlıyorum
bu yaşımda o kdar çok şey yaşadım ki hiçbiri kolay değildi gerçekten yaşamak istemiyorum Allah canımı alsın inşallah
bu arada dost sandıklarım benim derdimden bıkmış heekesten bi kazık yiyorum iyiymişim öok temiz kalpliymişim ama bbeim sorunlarımı anlatmamdan bıkmışlar... Kınamasınlar kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz yazdım bende.
Gerçekten çok moralim bozuk ağlaya ağlaya yazan birisinin daha da çok moralini bozacak kişiler lütfen...
En iyi anne bebim annem ben yokken bebim sevdiğim yemeği bile yemez ama bu huyları beni kahrediyor ölsem daha iyi diyorum bazen o kadar kavga gürültü hala aynı şeyleri yapıyo...
Nişanlımı biliyosunuz aram bozuk, kafamda kurdujlarım... Annem babam ayrı, babam gelmiş göremeden hemen kalkıp gidiyo tartışmalarımızdan bende sen kaçırttın diye bağııryorum vs.... Dost yok zaten hepsinden kazık yedim...

bende ondan görerek sözlüme aynılarını yaptım ve bu sevebpten annemden uzaklaştım
Tam burda biraktim okumayi. Kendin verdigin kararlarin sorumlusu kendinden baska hic kimse degil sonuclarinada kendin katlanirsin. Bundan dolayida kimseyi cezalandiramazsin. sucu baskasinin üstüne yikma. Madem biliyorsun ki sannenin yaptigi kötü ve iyi degil neden taklit ediyorsun yapmasaydin.

huy edinmişim küçüklüğümden beri yanındayım üzüm üzüme baka baka kararır keşke öyle olmasaydım

Okurken çok zorlandım. Burada yazarlardı hep “hani nokta, hani virgül” diye, haklılarmış.

Anneniz kendi ailesinden çevresinden gördüklerini yapıyor sizi ona göre yetiştiriyor. Anladığım kadarıyla gerçekten iyi niyetli biri. Arkadaşlarınıza sizin paylaştıklarınızı söylemesi geçmişteki dostlukları günümüzdekilerde karıştırması ile ilgi. Benim annem yakın arkadaşım olmayan biri ile ilgili bir paylaşımımı arkadaşımın yüzüne vursa ben de üzülürdüm doğru.. ama siz annenizin huyunu biliyorsunuz yakın arkadaşlarınız yani bu konuşmaları tolere edebilecek kişiler dışındakileri annenizle niye bir araya getiriyorsunuz ki?

Komşuluğun olduğu yerlerde nişanlısı birini itse (ki sonuç olarak tartaklamış) herkes birbirine söyler. Anneniz sizi korumuş bu olayın aşkını sormak istemiş ne şanslısınız.

Annenizi küçük gören kişilerden uzak durun. İnsanlar anneniz içim böyle şeyler söylüyor ve duyuyorsunuz bir cevap yapıştıramıyor musunuz?

Anneniz onca çaresizliğin içinde size bakmış. Siz de nişanlanmışsınız. Ne iş yapıyorsunuz? Annenizle bu kadar itiş kakışın için girecek kadar vaktiniz var mı? Çalışmıyorsanız hemen iş bakın. Huylarını beğenmediğiniz annenizden daha iyi bir anne olmanızın yolu ekonomik özgürlüğünüzden geçer. Siz iyi olun annenizi endişelerini en aza indirin.

Telefonu yere atmalar, hediyeleri saklamalar-dökmeler çok çocukça ve sağlıklı bir ruh hali değil. Siz de iyi değilsiniz ve kendinize çeki düzen vermelisiniz.

Çevrenizi ve dost bildiklerinizi gözden geçirin-nişanlınız size niye öyle davranıyor bunu düşünün. İleride bu onun sizi itip kakmasının önünü açabilir.

huy edinmişim küçüklüğümden beri yanındayım üzüm üzüme baka baka kararır keşke öyle olmasaydım
Peki anne seni korumuyormus baskalarina karsi. Sende yapmiyorsun?! Anneni sana kötülüyenlere sen anneni korudun mu? Ayrica annemi kötülüyen aslaaaaaa benim arkadasim olamaz.

Annen ne kadar sorunluysa sende o kadar sorunlusun.
Kendini düzelt sonra annene yardımcı ol.
Ne senin suçun var ne annenin. Zor bir hayat yaşamışsınız belli.

Babana gelince, çöpsüz üzüm yanında çocuk yok bakma sorumluluğu yok belki yeni bir hayat kurdu, hayat ona güzel. Herhalde çok iyi bi adam olur.

Annenizin kıymetini bilin ayrıca, nişanlınız gayette tartaklamış sizi, sizin gözünüzü açmaya çalışıyordur. Ne emeklerle yalnızlıkla büyüttüğüm kuzumun bırak omzunu biri kılını ittirse dünyayı dar ederim.

Annemle görüşmeyelim artık seni kötüleyenlerlendiyorum komşu olmaz ayıp diyor... Kendisi görüşüyor... Bi iyiler bi kötüler yüz verince çok konuşuyolar ben tavrımı koydum artık

Peki anne seni korumuyormus baskalarina karsi. Sende yapmiyorsun?! Anneni sana kötülüyenlere sen anneni korudun mu? Ayrica annemi kötülüyen aslaaaaaa benim arkadasim olamaz.

Arkadaşım konularına bir göz gezdirdim.
Sen de anksiyete tedavisi görüyorken kendi kendine bırakmışsın.
Nişanlınla bitmek bilmeyen sorunların olmuş ama barışmışsınız.
İnsanları bunaltacak derecede üzerlerine gidiyormuşsun. Bunlar senin yazdıkların yanlış anlama.

Sorunlarına bir günah keçisi aramak doğru değil. Elbet annelerin etkisi vardır sonuçta bizleri onlar yetiştirdi. Ama anneciğin seni dövmemiş sana sövmemiş, okutmuş, insanlara örnek olmuş hediyeler almış, elinden ne geliyorsa yapmış. Elinden gelmeyeni artık sen yapacaksın, onun bir tanecik kızı olarak önce kendin sağlıklı olacaksın sonra ona bakacaksın onu koruyacaksın.

Babam bütün parasını bana harcar, ne zaman bi yere gitsem arabayla götürür getirir... Evlenmedi annemden sonra 17 yıl... Araları da çok iyi saygılılar, anneme 1 kez bile kötü söz salak bile dememiştir... Nişanlımla uzaktan yakından alakası yok, babam hasta annesine bakıyor annesiyke yaşıyor

Güzel kardeşim, babanla karşılaştırmadım ama annen sana paranın satın alamayacağı hayatını adamış. Baban annesine annen sana.......

Ve nişanlında bi cacık değil, sana zamanında ailesinin yanında vurmuş yıllardır nişanlısın problemlisiniz küfür müfür hak getire.

Ayrıl o adamdan, annenle babanı karşılaştırma ve ilaçlarını düzenli kullan. Hiç birşey için geç değil.

Ayrıl demek o kadar kolay ki...

Ayrıl demek o kadar kolay ki...
Evlendiğimizde bir yastıkta kocarız biz diyebiliyor musun?
Evlilik huzur (huzuru neyde buluyorsan) demektir. Bir ömür huzurlu görüyor musun kendini ?
Birkaç ay birkaç sene sonra belki çocuğunla yalnız kaldığında güçlü olabilecek kadar güvenli hissediyor musun kendini?
Evlilik bu kadar kavga gürültüyü kaldırmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…