Sizi anlıyorum. Benim annem de iyi bir anne değil. Anne kız ilişkisini kuramamak insanın içini burkuyor. Ama sorun sizde değil, annenizde.
Çok etkiliyor bu davranışları insanın psikolojisini. değersizlik hissini insanın içine işletiyor. Ne güzel ki okumuş mesleğinizi almışsınız. İhtiyacınız yok bundan sonra ona.
siz ona özenip, bulaşık makinesi almışsınız. Yine laf etmiş. Bakalım oğlu, gelini hiçbir şey alacak mı? Hiç umurlarında olacak mı? Sanmıyorum.
yaptıklarını içselleştirmeyin. Onun hatası olarak görün. Ben mesafe koyarak hallettim bu işi. Beklentiyi sıfıra indirdim. Böylece hayalkırıklığı ihtimali de sıfırlandı otomatik olarak. Devamlı görüşürüz ama derdimi anlatmam, nasılsın, iyi misin sohbetimiz.
Ama bu noktaya gelene kadar 20 Li yaşlarım bayağı zor geçti. Gözüne girmeye çalıştım. Evlendim beğenmedi. Çocuğum oldu. Hayatını kararttın dedi. 2. Çocuğu erteledim, KPSS kazandım. Oğullarımın düğünlerini yap dedi. Yaptım. Çok para harcıyorsun düğünler için dedi. Düğünlerimi bitirdim.27 yaşında menapoza girdiğimi öğrendim. Hemen tüp benek başladım. Tedavi tutmadı. Ben sana söylemiştim olmayacağını, paranı heba etmeye yer arıyorsun dedi. 2. Tedavide haber bile vermedim ona, moralimi bozmasın diye ki, etrafımdaki anneler hep kızlarıyla beraber geçirdiler bu süreçleri. Doktor annemin menapoz zamanını sorunca, öğrendim ki, annem de 28 yaşında menapoza girmiş. İkisi bağlantılı oluyormuş genelde. erken çocuğun oldu, hayatını mahvettin diye başımın etini yiyen kadın, aslında biliyormuş benim için de böyle bir ihtimalin olduğunu ama söyleme gereği bile duymamış. Anne olunca anlarım dedim, anne oldum, baktım hiç de doğru değilmiş yaşadıklarım.
Anneleriyle güvenli bağları olan kişiler pek anlamaz bunu, yapmasaydın derler ama bu çocukluktan aşılanan bir şey. Belki beni sever beklentisi, hep kendini sevdirmeye çalışma, Kendinde bir hata olduğunu düşünme. Bilinçli olmadan yaptığınız bir şey bu. Ta ki tak edene kadar bir yerde.
Bende bu 30 yaşında oldu. Onun İçin kariyerimi bıraktıktan, iki oğlunu evlendirdikten, çocuk tedavileri gördükten sonra. Aramız kötü değil şimdi. Beklenti olmayınca, üzüntü de olmuyor, kavga da.
siz bulaşık makinesiyle anlamışsınız bunu. Yine benden daha akıllıymışsınız
bundan sonra da beni sevmiyor mu diye düşünmeyin. Seviyordur belki ama çok eksik ve yanlış bir biçimde. Yengenç e katılıyorum. Böyle bir insana çocuğunuzu emanet etmek istemezsiniz, çünkü aynı hisleri sizin çocuğunuza da aşılar. O yüzden hiç canınızı sıkmayın. Mesleğinizi almış, evlenmişsiniz. Bundan sonra kendi ailenize, mutluluğunuza odaklanın.