Annem beddua etti:(

okb ile birlikte anksiyete de seyreder birbirine bagıntılı rahatsızlıklardır

gebesiniz ilaç alamıyorsunuz

ama sanki bunu fazla abartmışsınız

elinizde değil biliyorum acaba birşey oldumu düşüncesi yer bitirir

fakat kendinizi telkin edin ben abartıyorum birşey olmadı diye söyleyin kendinize

bebek orada güvende ona kolay kolay birşey olmaz el çarpmasıyla falan

annenizle barısırsınız insan sinirlenince ne dediğini bilmez ama su akar yolunu bulur

hayırlı dogumlar dilerim

Bu kadar stresle bebege asıl kendinin zarar verdiğinin farkındamısın? Cok geçmiş olsun hastasın ama herşey senin elinde sirkelen kendine gel arkadasim. Ben doğuma bir hafta kala merdivenden düştüm cok şükür bişey olmadı....

Çok garipsiniz çekilecek dert değilsiniz . Düşün sen bebegın ıcın kafayı yiyorsun o kadında senin için öyle oldu zamanında . Valla okudukça daraldım .

Sizi 9 ay karnında taşımış korumuş olan kadına neler demişsiniz.Kendinizi yatıştırın biraz ilaç kullanamam diyorsunuz ama yine de bir gidin siz doktora ilaç kullanmazsınız ama biraz düzeltmeniz gerekiyor kendinizi.Ortalıgı velveleye vermekten başka birşey degil çünkü.

Anneniz de hastalığınızı biliyorsa alttan alsın dicem ama bunalmış olabilir.

Yardim aliyormusun?
Çekilecek cile değilsin.
Yavruna baya üzüldüm... sen minnak bebeği bile cileden çıkartırsın

İkiniz de normal degilsiniz ama bence annenizi bu hale getiren siz olmussunuz. Cok cok acil tedavi gormelisiniz, eminim hamilelerin kullanabilecegi ilaclar vardir. Burda yarar zarar hesabi yapildiginda sizin tedaviniz cok daha onemli gorunuyor.

Ustelik esinizin sizin durumunuzu anlamamasina da pessss diyorum

Öncelikle geçmiş olsun annenize de size de. OKB’nin nasıl bir illet olduğunu az çok biliyorum. İlaçlardan ziyade en çok kişinin kendisine bağlı iyileşmek. Ama eğer takıntılarınız baş edilmeyecek kadar fazla ve günlük sosyal hayatınızı fazlasıyla etkiliyorsa ilaç kullanımı şart olacaktır. Bebeğinize bir şey olduğu düşüncenizi aklınızdan çıkarıp atın. Takıntılar bir nevi vesvesedir onları kovmaya, düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünürsünüz. Düşünce tarzınızı değiştirmelisiniz. Karşınızdakini ve kendinizi suçlamamalısınız. Müdahalenizin olmadığı, kendi iradeniz dışında gerçekleşen şeyleri sorgulamamalısınız. Olan olmuştur ve bilinçli yapılan bir şey yoksa bunun üstüne fazla düşünülmemelidir. Annenizden özür dilemelisiniz, çünkü elinizde olmadan hayatınızı hem kendiniz için hem de etrafınızdakiler için oldukça zorlaştırıyorsunuz hastalığınız sebebiyle. Gidip bebeğinizin durumuna baktırmışsınız zaten. Herhangi bir şey çıksa da bahsettiğim gibi sizin ve karşınızdakinin iradesi dışında gerçekleştiği için suçlu aramamalısınız. Tavsiyem ilaç kullanamıyorsanız psikolog yardımı almanızdır. Zira bu durum hem sizin için, hem bebeğiniz, hem de etrafınızdaki insanlar için oldukça yıpratıcı olacaktır. Çok geçmiş olsun.

Allah o bebegi o kadar gúzel koruyor ki çarpsa bile birşey olmaz suyun icinde ve darbelere karsi koruyor 32 yada 33.haftada 1bucuk yasndaki oglumu sallarken tekme yedim ama bebege birsey olmadi daha çarpıp çarpmadgıni bile bılmiyorsunuz bebege nasıl birsey olsun.bence cok abartıyorsunuz ve annenizi cok bunaltmissnz yasli kadn haliyle dayanamamş artk

Canım bende de anksiyete var. Psikoterapi alıyorum . Ayrıca belli bir aydan sonra bazı ilaçlar yazılıyor hamilelere diye biliyorum.
Telkin et kendini sonucta biliyorsun sende okb var. Ben abartıyorum suan böyle birşey olmaz diye sürekli içinizden söyleyin. Youtube da video izleyin okb ile ilgili. Kimseye ben böyleyim beni çek deme hakkımız yok. Bu yüzden ben 1,5 yıldır terapi alıyorum. Hem bana iyi geliyor .. Bir akrabamız da okb idi adam en son el yıkamaktan ağlıyormuş ilaç kullandı şimdi iyi calısıyor filan. Annenden özür dile bence. Senin kötülüğünü istemez. Sen sürekli carptın diye diye kadının siniri bozulmuş. Ona da yazık. Lohusa olup daha kötü olmadan terapi al.

OKB lı oglum var...hayat size zor oldugu kadar etrafınızdakılere binkat zor...ama su var bu elınızde olan birşey degil...bunun farkında olmalı annenız..ben oglumla beraber gittim hep terapılere..ama okb yakını olmak cok zor...Rabbım dusmanıma vermesin.

Allah ikinizede akıl fikir versin, umarım bebeğin sağlıkla doğar ve size benzemez

Lütfen bir psikiyatra görünün. OKB tedavi edilmesi gereken bir hastalık
Bakın ben gebelik hakkında biraz Bilgi sahibiyim eğitim açısından
Ve ufak tefek kol dirsek çarpmaları ile bir şey olmaz inşallah
Sizin de stres yapmayıp biraz rahat olmanız lazım
Çoçuğunuz asıl o zaman en mutlu şekilde doğar

Anneniz sizi bu dünyada en çok seven insandır
Onun da sıkıntıları olabilir onun da dertleri birikmiş olabilir
Bazen biz evlatların da alttan alması gerekir
Anneniz ile konuşmuyorsanız gidin ve barışın lütfen o henüz hayattayken kıymetini bilin
Ne insanlar var annem bana etmediğini bırakmasaydı da yanımda olsaydı diyen

Şu an gebelik dolayısı ile hormonlarınız da değişmiş durumda
Bunun da etkisi var psikolojinize
Ama şöyle düşünün her şeyi dert ede ede yaşayamaz insan
Allah büyük
Ona İnanmak güvenmek lazım tevekkül etmek lazım

Ne trafik kazaları ne afetler oluyor Çocuklar anne karnında mışıl mışıl yaşamaya devam ediyor
Sizinki sadece bir ufacık çarpma ki ondan bile emin değilsiniz

Bakın şöyle yapın
Oldu mu olmadı mı diye düşünürken mesela çarptı mı çarpmadı mı
Bunu kafanızda bitirmeniz lazım
Tamam çarpmadı - diyin ve konuyu kapatmaya çalışın
Kafanızda iç sesiniz ya çarptıysa... derse hayır çarpmadı deyin o devam ederse hayır deyin

Böyle böyle her kararsızlık her ikilem her tereddütü aşmaya çalışın

Ama mutlaka bir doktora görünün ve tedavi olun
Ailenizin de kıymetini bilin

Anne kız olduğunuza emin misiniz? Beddualar havada uçuşmuş. Bi de hamilesiniz bebeğinize yazık. Eften püften saldırmışsınız birbirinize

Terapi alın acilen çünkü annenizi delirtmissiniz kaldı ki asıl bu takintilariniz bebeğe zarar verir... Faydası olacağını sanmıyorum ama ben 6bucuk aylık hamileyken banyoda kaydım düştüm son 13 haftam zehir oldu sol bacagimi et parçası gibi peşimde surukledim resmen ama kızım hiç zarar görmedi.... Öyle bir kol carpmasiyla bişey olmaz... Ki kadıncağız çarpmamis bile... ilaç kullanamazsınız ama terapi alabilirsiniz vakit kaybetmeden almalısınız.

Vala annen hakli çıldırmakta söylediği sözlerde değil tabi de

Annemden başka kimsem yok demişsinde kardeşin varmış onunla vakit geçir akşamları eşinle vakit geçir

hic iyi degilim bugun hamile olmasaydım balkondan atacaktim kendimi sirf annemi cezalandırmak icin
Şu yorumunu görmeden önce ,tak anneni koluna ,birlikte terapiye gidin ,diyecektim fakat sen hiç bekleme .şuan kalk git kendini bir yere yatır .yazık karnındaki çocuğa ..acil yardım alman gerekiyor ,çok acil ..

Annen çiçeği niye cebine koymuş?
Ikinizde hatalisiniz bu olayda ama annenin daha mantikli olmasi gerekirdi.Onunda kriz yönetimi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…