- 25 Ocak 2016
- 112
- 58
- 48
- 38
ben 31 haftalik hamileyim ve ben yıllardır okb hastasıyım yani takinti hastalığı . bugun annemle disari ciktik annem bi magazada cicek gördü ve stil yapmak icin kırdı normalde yasak çiçeklerden kirmak vs tam kolunu aceleyle geri cekerken dirsegi karnıma carpti yada carpmadi bilmiyorum gözümle carpip carpmadigini gorsem bile dusuncelerim beni esiri altina alıyor ya çarpmışsa ya bisey olduysa ya carptida ben farkına varmadiysam ya bebege bisey olursa vs. düşünceler kafamda bitmiyor . sonra çarpmadi dedi bende ya carptiysa falan diye kızdım sonra markete girdik ordan ama cok kötüyum bunaldim carpti karnima bebege bisey olacak vs düşüncelerime engel olamıyorum anne bisey olmaz degilmi carpmadi dirsegin değil mi diye soruyorum surekli annem yeter artık hergun hergub biseye takılıyorsun biktim ben zaten hastayim stres yaptırıyorsun bana falan dedi bende sinirlendim ve yeleginin cebinden kırdığı cicegi alip parçalayıp yere attim 3 kuruşluk çiçek için karnıma vurdun diye bağırdım oda cicegi parçalayinca bana 'Allah belani versin naptin cicege o karnındaki senin basini yesin' diye bağırmaya basladi . sonra eve gittik kendi kendini tokatlamaya basladi bende gidiyorum ben yeter artik karnıma carptin sen diye bağırdım evime gittim sonra surekli agladim hıçkırdim dayanamadim aradim sen benim doğmamış cocuguma beddua ediyorsun ben o cocuk icin neler çekiyorum haberin varmi dun gece sabaha kadar yatmadim bu cocuga bisey olsunda sende rahatla sevin dedim oleyimde kurtul dedim oda napiyim ölursen Allahtab gelene napiyim öl dedi . bende agladim bisuru sey soyledim oda yıllardir biktim senin bu takıntılarından Allah belanı versin gelme bundan sonra evime rahat birak beni dedi . o çocuk dogsun sapasaglam yüzüne tukurecegim Allaha el açıp beddua edecegim sana dedi bende doğmasını bekleme şimdiden et bedduani dedim . anlamıyorum uc kuruşluk cicek stili calacagim diye karnima carpti sonrada cicegi parcaladim diye demediğini birakmadi bi cicek icin doğmamış çocuğuma beddua etmesi cok zoruma gitti sonrada telefonu kapatti bende aradim aradim acmadi . kimsem yok yalnızım ama annemin evinede gitmek istemiyorum ama eminimki yuzsuZ gibi dayanamayip gene gidecegim . dayanamıyorum ben surekli aglayinca bebek kasildi hareket etmedi babam hastaneye goturdu donuste dil ucuyla babama sordu ne dediler diye benim yüzume bile bakmıyor sonra da biz gezmeye gidiyoruz deyip kardeşimle gezmeye gittiler
Hastalık. Konusuna girmiyorum bilgim dahilinde değil ama bu kadar abrati boyutunda gerçekten çok zor anneniz o sizin yahu senin de torunun da kötülüğünü ister mi ki ilaç dışında baska terpiler de uygulanır belki ha yardım alın bı bu bebek için de iyi birşey değil doğunca ne olacak yahu bebeği de hasta edersiniz ve siz de lohusalık sonrası depresyonu çıkma olasılığı da yüksek ne deyim bence annenize büyük terbiyesizlik yapmışsın birşey çarpmış olsa bile o da isteyerek mi yaptı sanki ayyy benim bile beynim yandiben 31 haftalik hamileyim ve ben yıllardır okb hastasıyım yani takinti hastalığı . bugun annemle disari ciktik annem bi magazada cicek gördü ve stil yapmak icin kırdı normalde yasak çiçeklerden kirmak vs tam kolunu aceleyle geri cekerken dirsegi karnıma carpti yada carpmadi bilmiyorum gözümle carpip carpmadigini gorsem bile dusuncelerim beni esiri altina alıyor ya çarpmışsa ya bisey olduysa ya carptida ben farkına varmadiysam ya bebege bisey olursa vs. düşünceler kafamda bitmiyor . sonra çarpmadi dedi bende ya carptiysa falan diye kızdım sonra markete girdik ordan ama cok kötüyum bunaldim carpti karnima bebege bisey olacak vs düşüncelerime engel olamıyorum anne bisey olmaz degilmi carpmadi dirsegin değil mi diye soruyorum surekli annem yeter artık hergun hergub biseye takılıyorsun biktim ben zaten hastayim stres yaptırıyorsun bana falan dedi bende sinirlendim ve yeleginin cebinden kırdığı cicegi alip parçalayıp yere attim 3 kuruşluk çiçek için karnıma vurdun diye bağırdım oda cicegi parçalayinca bana 'Allah belani versin naptin cicege o karnındaki senin basini yesin' diye bağırmaya basladi . sonra eve gittik kendi kendini tokatlamaya basladi bende gidiyorum ben yeter artik karnıma carptin sen diye bağırdım evime gittim sonra surekli agladim hıçkırdim dayanamadim aradim sen benim doğmamış cocuguma beddua ediyorsun ben o cocuk icin neler çekiyorum haberin varmi dun gece sabaha kadar yatmadim bu cocuga bisey olsunda sende rahatla sevin dedim oleyimde kurtul dedim oda napiyim ölursen Allahtab gelene napiyim öl dedi . bende agladim bisuru sey soyledim oda yıllardir biktim senin bu takıntılarından Allah belanı versin gelme bundan sonra evime rahat birak beni dedi . o çocuk dogsun sapasaglam yüzüne tukurecegim Allaha el açıp beddua edecegim sana dedi bende doğmasını bekleme şimdiden et bedduani dedim . anlamıyorum uc kuruşluk cicek stili calacagim diye karnima carpti sonrada cicegi parcaladim diye demediğini birakmadi bi cicek icin doğmamış çocuğuma beddua etmesi cok zoruma gitti sonrada telefonu kapatti bende aradim aradim acmadi . kimsem yok yalnızım ama annemin evinede gitmek istemiyorum ama eminimki yuzsuZ gibi dayanamayip gene gidecegim . dayanamıyorum ben surekli aglayinca bebek kasildi hareket etmedi babam hastaneye goturdu donuste dil ucuyla babama sordu ne dediler diye benim yüzume bile bakmıyor sonra da biz gezmeye gidiyoruz deyip kardeşimle gezmeye gittiler
su konuda okudugum en mantikli yorum. kutlarimArkadaşlar, konu sahibesinin durumunun normal çizgisinin dışında olduğu,bir an önce terapi alması gerektiği konusunda hemfikiriz.
Ancak mesajlarım çoğundaki uslüp psikolojisi normal bir insana göre bile çok sert,çok incitici.ki karşımızdaki insan psikolojik sıkıntılar yaşıyor,bunun da farkında,yardım istiyor.
Bu tarz uslüp karşıdaki insanı iyi edeceğine kötü yapar. Sadece bu konu için değil genel olarak psikolojik rahatsızlığı olan bir insan ile konuşurken sınırlara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Konu sahibesi,hastalığının sen de farkındasın. Ciddi bir ilerleme var görünüyor,ilaç kullanmıyorsun ancak bir klinik psikolog kontrolünde olmalısın.
Bu ruh halin öncelikle sana,çevredekilere ve en önemlisi bebeğine zarar verir. Bir an önce iyi bir psikolog bul ve görüşmelere başla.
Anneniz de çok fevri ve sinirli biri sanırım. Ne kadar zor bir insan da olsanız tavrı hoş değil ama siz bunları düşünmemeye çalışın. Anneniz ile olan kavgalar hallolur merak etmeyin.
Önceliğiniz kendiniz ve bebeğiniz olsun.
tohum.saksiya ekmek icin kucuk fide.Çicek stili nedir yaaaa .Çok cahilim .
Çicek stili nedir yaaaa .Çok cahilim .
Konudan bagimsiz ama sana bisey sormak istiyorum. Bende gebeyim 16+2 haftalik. Stresli bi donemden gectim halada geciyorum. Psikolojimin duzgun oldugunu dusunmuyorum. Geceleri irkilerek uyanmalarim oldu. Ani sesler ürkütüyo beni. Hormonlar sebebiyle duygusaldim. Iyice nirvana yapti duygularim bu donemde. Ilac kullanmadan bi doktora gorunmek destek almak istiyorum? Psikolojik doktorlar hakkinda hic bilgim yok. Psikolog psikiyatrist veya baska bi doktor. Ilac vermeyenine gitmek istiyorum ben ne yapmalıyım?İkinizin de ruh hali sağlıklı değil. Sizin zaten kesinlikle psikoterapi almanız lazım. OKB tanısı aldıysanız sadece ilaç kullanımıyla verim almanız biraz zor olur, ben bunun dışında ekstra başka durumlarınız olduğunu da düşünüyorum. Hamilelikten sonra muhakkak psikoterapi alın, doğum sonrası stresiyle daha da kötüleyebilirsiniz.
Sizin acil tedavi olmaniz lazim resmen kadini delirtmissiniz ciddiyim bak bebeginize yazik herseyden once iyi bi anne olabilmek icin bunu yapmaniz lazimben 31 haftalik hamileyim ve ben yıllardır okb hastasıyım yani takinti hastalığı . bugun annemle disari ciktik annem bi magazada cicek gördü ve stil yapmak icin kırdı normalde yasak çiçeklerden kirmak vs tam kolunu aceleyle geri cekerken dirsegi karnıma carpti yada carpmadi bilmiyorum gözümle carpip carpmadigini gorsem bile dusuncelerim beni esiri altina alıyor ya çarpmışsa ya bisey olduysa ya carptida ben farkına varmadiysam ya bebege bisey olursa vs. düşünceler kafamda bitmiyor . sonra çarpmadi dedi bende ya carptiysa falan diye kızdım sonra markete girdik ordan ama cok kötüyum bunaldim carpti karnima bebege bisey olacak vs düşüncelerime engel olamıyorum anne bisey olmaz degilmi carpmadi dirsegin değil mi diye soruyorum surekli annem yeter artık hergun hergub biseye takılıyorsun biktim ben zaten hastayim stres yaptırıyorsun bana falan dedi bende sinirlendim ve yeleginin cebinden kırdığı cicegi alip parçalayıp yere attim 3 kuruşluk çiçek için karnıma vurdun diye bağırdım oda cicegi parçalayinca bana 'Allah belani versin naptin cicege o karnındaki senin basini yesin' diye bağırmaya basladi . sonra eve gittik kendi kendini tokatlamaya basladi bende gidiyorum ben yeter artik karnıma carptin sen diye bağırdım evime gittim sonra surekli agladim hıçkırdim dayanamadim aradim sen benim doğmamış cocuguma beddua ediyorsun ben o cocuk icin neler çekiyorum haberin varmi dun gece sabaha kadar yatmadim bu cocuga bisey olsunda sende rahatla sevin dedim oleyimde kurtul dedim oda napiyim ölursen Allahtab gelene napiyim öl dedi . bende agladim bisuru sey soyledim oda yıllardir biktim senin bu takıntılarından Allah belanı versin gelme bundan sonra evime rahat birak beni dedi . o çocuk dogsun sapasaglam yüzüne tukurecegim Allaha el açıp beddua edecegim sana dedi bende doğmasını bekleme şimdiden et bedduani dedim . anlamıyorum uc kuruşluk cicek stili calacagim diye karnima carpti sonrada cicegi parcaladim diye demediğini birakmadi bi cicek icin doğmamış çocuğuma beddua etmesi cok zoruma gitti sonrada telefonu kapatti bende aradim aradim acmadi . kimsem yok yalnızım ama annemin evinede gitmek istemiyorum ama eminimki yuzsuZ gibi dayanamayip gene gidecegim . dayanamıyorum ben surekli aglayinca bebek kasildi hareket etmedi babam hastaneye goturdu donuste dil ucuyla babama sordu ne dediler diye benim yüzume bile bakmıyor sonra da biz gezmeye gidiyoruz deyip kardeşimle gezmeye gittiler
Konudan bagimsiz ama sana bisey sormak istiyorum. Bende gebeyim 16+2 haftalik. Stresli bi donemden gectim halada geciyorum. Psikolojimin duzgun oldugunu dusunmuyorum. Geceleri irkilerek uyanmalarim oldu. Ani sesler ürkütüyo beni. Hormonlar sebebiyle duygusaldim. Iyice nirvana yapti duygularim bu donemde. Ilac kullanmadan bi doktora gorunmek destek almak istiyorum? Psikolojik doktorlar hakkinda hic bilgim yok. Psikolog psikiyatrist veya baska bi doktor. Ilac vermeyenine gitmek istiyorum ben ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?