annelik sabır işi olduğunu bildiğim halde...

Geçiş dönemi bu. Dişler çıkıyor . 8 12 aylar en huysuz zamanları oluyor bebeklerin.
En sinirlendiginiz anda 5 dk. da olsa ortamı terk edin. Pencere açın derin derim nefes alın.
Döndüğünüzde geçer siniriniz.

Unutmayın çıtayı yukseltirsiniz her kizdiginizda.
Bu defa daha fazla kızmanız gerekir susmalari için ya da kendinizi telkin etmek için.

aslında kabul ediyorum kendime kızıyorum diyorum onlar daha bebek..ama aradan birkaç gün geçiyor yine aynısını yapıyorum..iş bende bitiyor sonra kötü anneyim diye söyleniyorum..

Arkadaşım tam da benim hissettiklerim benim kızım 27 aylık bende bazen kızıyorum sonra kendıme kızıyorum ben anneyim sevgimi emegimi herşeyimi veriyorum arada sinirlenmek dogal bir tepki diye.ben biraz daha bu konuda rahatladım uzulebılırsın ama aglıcak bişey yok eminimki pek cok anne arada sesini yukseltıyodur

Canım ya.. şu gece uykusu konusunda sanki benden iyi kimse anlamaz gibi geliyor. Tabi herkes kendi çektiğini bilir :)
4 5 kez ne ki.. Ciddi anlamda ama farazi söylemiyorum bütün gece 10 12 kez kalkmışlığım var. Bazen 15 dk, bazen saatte bir..
Şimdi gündüz 1 saat uyusam yıllarca uyumuşum gibi dinç oluyorum.
Geçicek inş. Bebişler daha küçük..
Biraz daha yol var..
Bende maalesef bazen sabrediyorum bazen kızıyorum.. Önerim Yok, bol derin nefes dışında..

bendimm ahh ahh sizi en iyi ben anlarım sanırım. Saat 9 da yatıyor genelde sabah 8 e kadar her saat başı en iyi ihtimal normalde ise her 40 dk da bir 11 12 defa kalkar geceleri. Yeme problemimiz başladı. Iyi bir pedagog kendim için psikolog arıyorum şimdi. Allah affetsin sürekli isyanlardayim neden dünyaya getirdim diyorum
Sürekli gerginim ve maalesef bebegime kızma ofkelenmeye ve bağırmaya başladım. Inanin bir küçük soze umuda bel bağladım. O kadar caresizim ki

Kaç aylık kuzu.. Ama ne olur niye dünyaya getirdim demeyin, ben gerçekten biliyorum zor.. Elbette bende çok gergin günler geçirdim, bir daha çocuk mu tövbe dedim.
Hatta daha bugün kendini eşekler gibi yerlere atıp kafasını sağa sola vurduğu için bütün günümü parkta geçirdim.
Hatta sabahın 6 larında kışın soğuğunda yine kendimi dışarlara atmışlığım da çok oldu..
Ama hep çok şükür en azından sağlıklı dedim. Sizde öyle deyin ne olur..
Biliyorum ona bakmaktan siz diye birşey kalmıyor ama ne yapalım..
Geçicek inş. Ben doğduğundan beri çoğu vaktimi dışarda geçirir oldum. Evde 1000 eziyet ediyor, dışarda kısmen daha iyi.
Senin de sanırım yardımcı olacak kimsen Yok. Onunda etkisi çok oluyor maalesef.

10 aylik. Çok çok haklısınız o kadar nefret ettim ki kendimden şu 15 gündür. Yardım edecek kimsemiz yok eşimle birlikte bakıyoruz. Tahammulumuz çok az maalesef karakterimiz bu bizim ancak biz getirdik dünyaya ve Şikayet edip duruyoruz. Biliyorum çok haksizlik yapıyoruz evladimiza ama 10 aydır 2 saat uyumamisimdir. Gece uyuma gündüz bakım derken sonunda iflas etti bünye. Çaresizlikten aslında bagirmalarim. Sonrasında afedersiniz köpekler gibi pişman oluyorum.

Hasta şu anda ateşi var soğuk kompres yapıyorum . Yatamadim her anne gibi. Bi de sabırlı olabilsem.

Benim kızım 15 aylık uyku konusunda hiç bir zaman kolay bir bebek olmadı :) Bu gece de 2.50de uyudu gene her gece olduğu gibi saatlerce siteyi ayağa kaldırdı :) Ben de işte 8 aylık hamileyim :) Kesintisiz uyusa gene kendime geleceğim ama gece defalarca uyandığı için sabahları yüzüm gözüm bir acayip halde uyanıyorum ben de. Hamilelik zorluyor haliyle. Kucağımda gezdiriyorum filan karnımdaki eziliyor bu sefer de. Hatta bazen baygınlık geçiriyorum kısa süreli. :/

Allah can sağlığı versin az önce gene eşime dedim biz bence baya sabırlıyız diye

Allah yardımcın olsun Ne diyelim yalnız değilsin sende bir değil iki tane olması daha çok sabır istiyor :)

Kızınca anlıyolar mı bari ?
Maglum daha 9 aylıklar ya akılları ermiyor.

Bende aynılarını yaşadım, suan da beşiğinin basında pişpiş liyorum hatta..
Bizde kalanlar halimi görenler hep acırdı bana, ki dediğin gibi gündüz de dk durmayan bir çocuk.
Ben bi süre sonra bağırıp,kendimden nefret edeceğime o duyguyu yaşamamak için sabretmeyi öğrendim.
Çünkü gerçekten o pişmanlık hissi çok kötü oluyor.
Tabi ki yıne de arada tükendiğim oluyor..
Eşin kalkıyorsa gece ne mutlu bu arada. Benim eşim kalksa da oğlum illa beni istiyor.

birazda olsa dün gece iyiydi çok şükür..özellikle bir tanesi yoruyor bizi..ve ben 3 gecedir çok iyiyim :)
umarım böyle devam ederim..

kesinlikle kızıyordur..ben zaten kızmıyorum diyen kişiye inanmam..çünkü bebeklerin çocukların anı anını tutmuyor..
kontrollü olmamız lazım..buna özen gösterirsek olacak sanırım :)

kıyamam ya...gerçekten durumun çok zor..Allah yardımcın olsun..Allah var benim minikler özellikle gece uykusu konusunda bizi öyle çok üzmediler işte bu son zamanlar hariç...
derin nefes alıyorum ve 3 gündür kucağıma alıp sarılıyorum o beni çok rahatlanıyor

sakın isyan etme..hiç öyle denir mi..durumun zor kabul ama isyanı bırak şükret..
bebeğin büyük ihtimal alışkanlıktan uyanıyor..inşallah yoluna girer..senin tek bebekse her ağlamsına yanına gitme bakalım..gerçi ağlamasına dayanmakta ayrı bir sanat..ben yapamadım..
Rabbim verecek kolaylığını..

Kızınca anlıyolar mı bari ?
Maglum daha 9 aylıklar ya akılları ermiyor.

anlamıyorlar tabi..zaten işin en acı yönü bu..gerçi bir tanesi sesimi yükseltince dudaklarını büzüyor yavrum..
arttık ilk annelik acemilik mi dersin hem iş hem ev zorluyor mu dersin birde lohusalıkta yaşadıklarımın ağırlığı mı dersin..ne dersen de yaptım kızdım malesef..nasıl pişmanım anlatamam..
hatamın farkındayım ve 3-4 gündür inanılmaz sabırlıyım..böyle gitmesi umuduyla..

Rabbim seninde yardımcın olsun..çok zor seninde durumun..sağlıkla al bebeğini kucağına..
uyku konusunda ben o kadar çekmedim..şükür...ki senin uykuya çok ihtiyacın var..
Allahım sanada sabır güç kuvvet versin..

canım sana tavsiyem sallamayı bir an önce bırakmaya bak. çok zor biliyorum anane babane bakıyorsa onlara laf geçiremezsin. benim bebeğimi 7 ay boyunca babaannesi salladı hem de kendisi uyuyabiliyordu nasıl bir inatsa kaç defa ayağından aldım kendim uyuttum ama çalışırken sallıyodu işte. en son bakıcı tuttum ve sallamayı yasakladım kadın 1 haftada çocuğu uyumaya alıştırdı kendi kendine.. sen nasıl yaparsın bilmiyorum ama bu düzeldikten sonra gece uykusu biraz düzeldi en azından kendisi uykuya geçebiliyor..

o kadar zorki...9 ay bıyunca ısrarla sallamadık onlarda uydu bana ama pusette yada ana kucağında uyutuyorduk..şimdi ona sığmıyorlar..ee onlarada en kolayı sallamak..

hic suclamayin kendinizi.hem calisiyosunuz hemde ikizler basli basina buyuk zorluk.kim sizin yerinizde olsa kizar kendinizi suclamayin.benim kizim 1.5 yasinda hala uykusu duzelmedi bazi geceler defalarca uyanir bazen 1 defa uyanir.cocuklarin sagi solu belli olmuyo.disten olabilir sizinkilerin uyanmasi

büyük ihtimal dişten..kulaklarını çok kaşıyorlar çünkü..çocuk işte bugün iyi uyur yarın hiç uyumaz..bu durumu kabullenince en azından kızmamız aza indirgenir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…