- 27 Nisan 2012
- 15.577
- 18.617
- 498
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
işte hatanız bu.. kendinizi izah etmeye çalışmakİnanın yani yoruluyorum en çokta kendimi izah etmeye çalışırken dinlemiyorlar ya çok biliyorlar iyice sabrım bitiyor. Bunu diyende deli gibi süslenip para harcayan gezen tozan bi insan.. Şu özgürlükleri elden gitmedikçe anlamayacaklar sanırım.
Sizin çocuğunuz var mı ? Ayrıca öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki çocuk vahşeti yapmışım kızımı koruyorum zaten kolundan tutmakla ölesiye dövdüm mü yazdım sizde aynı tarz cahilce bi yargılama içerisindesiniz. Hamileliğimi evet biliyorum ve yaşayamıyorum 1 saat bile yatamıyorum karnımdaki çocuk kilo almıyor anlatabiliyor muyum ? gayet güzel yönlendiriyorum merak etmeyin. İkincisi ben anneme devamlı çocuk bırakmak istemiyorum ya da devamlı arkadaşlarını gezeyim çocuğumu kenara atayım yapmıyorum bu ayda bir İki istek ve bununla da pozitif anne olabilmem için bana gerekli sonuçta insanız nefes almaya ihtiyacımız oluyor çünkü çocukla her yere gidemiyorum dışarıda çok hareketli ee karnımdan dolayı kucağıma alamadığımı da düşünebilirsiniz. Evet annem bakmak zorunda değil ama kendisi çocuk bakmak için taşındırttı Ve büyük nineler için haftada 2-3saat bakmak bir görev olmamalı zevk olmalı ben dadılık yapsın demiyorum. Ayrıca sorumluluklarını bilmediğim buradan mı çıkarttınız nasıl anne olduğumdan bahsetmedim illa yazmam mı gerekiyor kızımla şunları yapıyoruz diye.kimsenin amacı sizi yargılamak değil ,toplumun en zayıf halkası çocuk ve korunmaya muhtaç malesef ailesinden bile korunmaya muhtaç ,
ilk defa hamile değilsiniz ,2. hamileliğiniz ,artık az çok kendinizi tanıyor ve ona göre yönlendirebiliyor olmalısınız ,
siz hamilesiniz diye küçük henüz bebek sayılabilecek bir çocuğa buna yansıtmanız gerekmiyor ,
daha ilk bebekle sıkılmışsınız 2. doğunca ne yapacaksınız ,ilkine ne vereceksiniz,
kusura bakmayın ama siz daha gezme tozma ,arkadaşlardan hevesinizi almamışsınız ,
üstelik anneniz size yardım etmek zorunda değil ,kadını rahat bırakın ,sonuçta ona sorup çocuk yapmadınız ,
bir an evvel kafanızı toplayın ,sorumluluklarınızı iyice bir sindirin ,yapacak başka da bişi terapiye gitmek olur ,
çocuklarınız sizin ve eşinizin sorumluluğu ,vebali üstünüze bunu hiç kafanızdan çıkartmayın
Soyleyeceklerimi yanlis anlamayin lutfen , iki cocuk annesi olarak yaziyorum bunlari..İnanın yani yoruluyorum en çokta kendimi izah etmeye çalışırken dinlemiyorlar ya çok biliyorlar iyice sabrım bitiyor. Bunu diyende deli gibi süslenip para harcayan gezen tozan bi insan.. Şu özgürlükleri elden gitmedikçe anlamayacaklar sanırım.
Biraz agresif olduğum doğru ama eşime Ben yansıtırım çocuğuma çok fazla yansıtma yansıtmam aslında dün çok fazla bi patlama da değildi yaş pastayı düşürürken koştum kızım Allah aşkına bi otur ya dedim kolundan itmiş bulundum ama onlar öyle bi alevlendirdiler ki iyice sinirime gitti. Annem bana gelirken de binbir zorlukla ısrarla gelir artık ona çok bağlanmamıştı düşünüyorum zaten. Eşim yardımcı bir insandır ama vardiya sistemiyle çalışıyor saatleri bazen uymuyor derken böyle oluyor ama düzenli dışarı çıkmam lazım benim dedediklerinizde haklısınız da, çok mu agresifsiniz acaba, yazım diliniz bana öyle geldi de.
hamilelik ve küçük çocuk zordur bilirim, benimkilerin arası da 3 yaş.
bence de baba daha fazla devreye girmeli. ben akşamları eşim gelince çocukları bırakıp spora gidiyorum, gayet kendime geliyorum. siz de yürüyüşe çıkabilirsiniz çok geç olmuyorsa veya alışverişe falan.
anneniz konusunda yine sizi haklı gördüm ama siz gitmek yerine onu çağırsanız gelmez mi, hem evi de dağılmamış olur.
kv klasik zaten, siz bunları duymamayı öğrenmelisiniz.
arkadaşlarınız ise bence haklılar, yani o ortamda o sinir patlaması olmamış bence.
. Annem konusunda biraz abartmış olabilirim çünkü eskiden böyle düşünmüyordum belki hormonal etkisi var ama inanın misafirlerinden ben yoruluyorum beni dışlamasından çağırmak istememesinden üzülüyorum. Kızımla bazen anne kız günleri yapıyoruz başbaşa geziyoruz ama belli bir süre sonra kucak istiyor bebek arabasına binmiyor. Ve kesinlikle sabit duramıyor oradan oraya koşuyor bir çay içemiyorum anlayacağınız yine de yapıyoruz dinlenemiyorum pek onun için aktivite oluyo :)Soyleyeceklerimi yanlis anlamayin lutfen , iki cocuk annesi olarak yaziyorum bunlari..
Bir kere kimseden bisrsey beklemeyin , annenizden kv nizden , o vovukalr sizin ve sizden baska kimse ilgilenmek zorunda degil ha yardimci olsalar super olur tabi ama yardimci olmuyorlarsa da bosverin..
Gezip tozmaktan ziyade dinleneceginiz ortamlar yaratmaya calisin hatta bunu kizinizla beraber yapin , cikin deniz kenarinda yuruyus yapin beraber bi cafede oturup kahve icin , siz sakin oldugunuz surece cocugunuz da sakin olacaktir ve uyumlu olacaktir , siz beraber olmaktan keyif aldiginiz surece goruceksiniz o da daha farkli bir cocuk olacak
Bir de bebek gelince daha cok yorulacaksiniz , iyi bir planlamayla kimse olmadan cok rahat ustesinden gelirsiniz sadece sakin olun ve kendinize guvenin
Cocuga yansitmam demeyin onun yaninda baskasina bagirsaniz yada sinirlenseniz bile cocuk bunu hissederBiraz agresif olduğum doğru ama eşime Ben yansıtırım çocuğuma çok fazla yansıtma yansıtmam aslında dün çok fazla bi patlama da değildi yaş pastayı düşürürken koştum kızım Allah aşkına bi otur ya dedim kolundan itmiş bulundum ama onlar öyle bi alevlendirdiler ki iyice sinirime gitti. Annem bana gelirken de binbir zorlukla ısrarla gelir artık ona çok bağlanmamıştı düşünüyorum zaten. Eşim yardımcı bir insandır ama vardiya sistemiyle çalışıyor saatleri bazen uymuyor derken böyle oluyor ama düzenli dışarı çıkmam lazım benim de
2 yas zordur , tam deli donemleri , ben kendimden ornek veriyim oglumlq basbasa yuruyuse cikardim once parka goturur oynatirdim sonra eglenme sirasi annede derdim gider bi cafede otururdum , devasa cantamdan turlu turlu oyuncak cikartir kahvemi icer kitabimi okurken oyuncaklarla onu oyalardim , valla zordu ama keyifli gunlerdi , cok yoruldugunuzu anlayabiliyorum hele hamilelik daha da zor ama mumkun mertebe keyifli taragini dusunun , cok cabuk buyuyorlar o zamanlari cok ozlebiyor. Annem konusunda biraz abartmış olabilirim çünkü eskiden böyle düşünmüyordum belki hormonal etkisi var ama inanın misafirlerinden ben yoruluyorum beni dışlamasından çağırmak istememesinden üzülüyorum. Kızımla bazen anne kız günleri yapıyoruz başbaşa geziyoruz ama belli bir süre sonra kucak istiyor bebek arabasına binmiyor. Ve kesinlikle sabit duramıyor oradan oraya koşuyor bir çay içemiyorum anlayacağınız yine de yapıyoruz dinlenemiyorum pek onun için aktivite oluyo :)
Onlar kendini baya birşey sanıyor heralde ben kaç yaşına grldim annem bana hala kızar eee sorgulayalımmı anneliğini bide evli barklıyım ben yinede kızar hakettiğim yerde.Merhaba Arkadaşlar,
2 Yaşında bir kızım var ve 5 aylık erkek bebeğime hamileyim. Şöyle bahsedeyim sıkıntılarımdan; Kızım kendi içimizde girişken ve konuşkan ama dışarıda içine kapanık bir çocuk yaşının küçüklüğüne veriyorum netice de tek bizi görüyor sosyal alanlara sokmaya çalışıyorum açılsın diye..
Neyse kayınvalidemle hep aramda sorun olmuştur bu aralar işte o çocuk bende olsaydı ben tuvalete alıştırmıştım der, öğle uykusu uyumaz kızım yok ben uyutamıyormuşum, yok bilmem şunun çocuğu orada çok konuşkan sıcak kanlıymış bunda sorun varmış kendisi 5 saat uzakta bi şehirde hiç yardım için gelmez gel anne öğret hemyardımın dokunur derim yok anca laftaaa.. yemek dahi yedirmeye uğraşmaz yanyana iken bu ayrı dert.
Bunun dışında annem bana yakın oturur ama çok sosyaldir günlerini sohbetle gezmekle doldurur yardım eder misafir geldiğinde ya da ayda 1 gelip temizlik yapmamı sağlar ama hafta da bir gidip kalmak isterim ya da çocuğu bırakıp biraz nefes almaya çıkmak isterim çünkü hep evde ya da bahçedeyim eşimin izininde gezeriz ama tek gün yetmiyor inanın. ama o koca hafta da boş gününü bulmak ayrı, bir de anne sana geleceğiz dediğimde ses tonunun düşmesi ayrı dert... Hele 1 hafta içerisinde bi misafir gelecekse her yeri temizler pek bizi istemez kızım kirletir diye. ki çok sık misafiri olur. Yani ona da 15 dk mesafede oturmama rağmen 1 ayda 4 kez gider ya da çocuğu 2-3 saatliğine bırakabilirim hepsi bu.. ÇAlışıyorken bakıyor eğer para kazanıyorsam bu arada hakkını yiyemem o anlamda.. bu diğer üzüntüm.
Bugün de 2 lise arkadaşımla buluştuk evlerinde.. Kızıma eşim bakacaktı ama eşim grip olunca bırakmak istemedim hem kızımda sosyalleşsin istedim.. Neyse bu hatunlardan biri evli ve çocuklu, diğeri bekar nişanlı sayılır. Kızım biraz bunalttı yani etrafı geziyo biblolara elliyor hem mırın kırındı en sonunda kızımda yaş pastayı düşürecek oldu ben fırladım biraz bağırdım kolundan tuttup ileri hızlı koydum bu tavrımı hep yapmam ve yanlış ama bi anda artık yoruldum kendimi çünkü muhabbete veremedim dinlenemedim bir de malum hormonlardan dolayı mukayet olamadım kendime. o bekar olan arkadaşım bi hayli yorum yaptı bu konuda ay aslında hiç yaramazlık yapmamış, ben abartıyormuşum hemen yoruluyormuşum, bu çocuk çok mutsuzmuş ya sen beni anlayamassın 2 yıldır düzenli uyumuyorum, evdeyim hep ilgiliyim, ee bi sürü şeyle boğuşuyorum yardım edenim olmuyor pek diyorum yok efendim böyle ikincisini hiç yapmasaymışım felan. diğeri de onaylıyor. ya inanın kızlar ben mi sıkıntılıyım hamile olup sabretmek kolay mı herkes inadını annelik sorguluyor bilse de bilmese de.. inanın çok zoruma gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?