Anneliğimin sorgulanması vs sıkıntılarım.

Valla bende nefret ediyorum bu annelik sorgulanmasından, millet bir akıl veriyor en mükemmel anne onlar Herşeyin en iyisini biliyorlar, nedense kendi evlatlarında göremiyoruz bunu, benimde bir yaşında oğlum var anneliği onunla öğrendim bunun yanında bir sürü Sıkıntılar ailedeki Ölümler hastalıklar iyice gerildim millet demiyor ki bu kızın bir sürü derdi var bunalıyor demekki demiyor akıl veriyor kendi egosunu tatmin ediyor, akıl vereceğinize yardım edin bunalınca azıcık kendini dinlemesine. Yardımcı olun herkes laf ebesi kaynanayı geçtimde annenizdeki rahatlık nedir allah aşkına Konuşun annenizle yardımcı olmayacaksa sussun .

ya bırak düşürsün kendini yorma. senin çocuğunu senden iyi kimse bilemez kulak asma. almayın çocukların elinden bir şey. bırak elini yaksın, yemek düşürsün, yere düşsün... sen sakin ol uzaktan izle çocuğunu. kaka, pis, iğneci gelcek, canın acır gibi kavramlar onun özgüvenini düşürür. sen de rahat ol o da. hamilesin aslında normal bence çok üzülme. konuşanlara da ben çocuğumu nasıl yetiştireceğimi bilirim, sizden sadece yardım istiyorum ikinci annelik yapmanızı değil de.

Benimde 2 yasinda kizim var Allah bağışlasın hepimizin evladini.bana da cevrem olsun annem kv olsun çok laf edelerdi artik bisey diyemiyorlar sagolsun eşim herkes bir aradayken saglam bir konuşma yapti :) o oldu kimseden ses cikmiyor ben kimseden destek girmeden buyutuyorum golge de etmesinler zaten

Kızıma suç bulmuyorum ama bende sabır taşı değilim yorulabiliyorum 7/24 onla geçiriyorum dikkatli oluyorum ama yok normalde daha usludur ben özenince bi dinleneyim sohbet edeyim dedikçe zıvanadan çıkıyor normalde oyalandığı şeylerle de oyalanmıyor öyle zamanlarda..
Ayni modelin 5 yasi bende var aman telefon calmaya gorsun bir ton sorunu varmista butun gun cozmemisim gibi ben telefondayken siraliyor....ama cocuk iste ne yapacaksin gececek bu gunler elalem icin yasamak anlamsiz herkes kendi yasadigini bilir

Tek başına çocuk büyütmek o kadar zor ki...hiç bir yardım olmadan...isterse 3 çocuğu olsun yardım edeni varsa birinin gene seni anlamaz...o yüzden gül onlara çünkü hayattan haberleri yok
Hele çocuğuolmayan birinin yorum yapması aman allahım :D uzaylı gibi bak ona...kaldı ki hamilesin...
Şurda bile sana nazikçe öğüt veren var bilmiş bilmiş...dıttt ettt :p

Merhaba Arkadaşlar,

2 Yaşında bir kızım var ve 5 aylık erkek bebeğime hamileyim. Şöyle bahsedeyim sıkıntılarımdan; Kızım kendi içimizde girişken ve konuşkan ama dışarıda içine kapanık bir çocuk yaşının küçüklüğüne veriyorum netice de tek bizi görüyor sosyal alanlara sokmaya çalışıyorum açılsın diye..
Neyse kayınvalidemle hep aramda sorun olmuştur bu aralar işte o çocuk bende olsaydı ben tuvalete alıştırmıştım der, öğle uykusu uyumaz kızım yok ben uyutamıyormuşum, yok bilmem şunun çocuğu orada çok konuşkan sıcak kanlıymış bunda sorun varmış kendisi 5 saat uzakta bi şehirde hiç yardım için gelmez gel anne öğret hemyardımın dokunur derim yok anca laftaaa.. yemek dahi yedirmeye uğraşmaz yanyana iken bu ayrı dert.

Bunun dışında annem bana yakın oturur ama çok sosyaldir günlerini sohbetle gezmekle doldurur yardım eder misafir geldiğinde ya da ayda 1 gelip temizlik yapmamı sağlar ama hafta da bir gidip kalmak isterim ya da çocuğu bırakıp biraz nefes almaya çıkmak isterim çünkü hep evde ya da bahçedeyim eşimin izininde gezeriz ama tek gün yetmiyor inanın. ama o koca hafta da boş gününü bulmak ayrı, bir de anne sana geleceğiz dediğimde ses tonunun düşmesi ayrı dert... Hele 1 hafta içerisinde bi misafir gelecekse her yeri temizler pek bizi istemez kızım kirletir diye. ki çok sık misafiri olur. Yani ona da 15 dk mesafede oturmama rağmen 1 ayda 4 kez gider ya da çocuğu 2-3 saatliğine bırakabilirim hepsi bu.. ÇAlışıyorken bakıyor eğer para kazanıyorsam bu arada hakkını yiyemem o anlamda.. bu diğer üzüntüm.

Bugün de 2 lise arkadaşımla buluştuk evlerinde.. Kızıma eşim bakacaktı ama eşim grip olunca bırakmak istemedim hem kızımda sosyalleşsin istedim.. Neyse bu hatunlardan biri evli ve çocuklu, diğeri bekar nişanlı sayılır. Kızım biraz bunalttı yani etrafı geziyo biblolara elliyor hem mırın kırındı en sonunda kızımda yaş pastayı düşürecek oldu ben fırladım biraz bağırdım kolundan tuttup ileri hızlı koydum bu tavrımı hep yapmam ve yanlış ama bi anda artık yoruldum kendimi çünkü muhabbete veremedim dinlenemedim bir de malum hormonlardan dolayı mukayet olamadım kendime. o bekar olan arkadaşım bi hayli yorum yaptı bu konuda ay aslında hiç yaramazlık yapmamış, ben abartıyormuşum hemen yoruluyormuşum, bu çocuk çok mutsuzmuş ya sen beni anlayamassın 2 yıldır düzenli uyumuyorum, evdeyim hep ilgiliyim, ee bi sürü şeyle boğuşuyorum yardım edenim olmuyor pek diyorum yok efendim böyle ikincisini hiç yapmasaymışım felan. diğeri de onaylıyor. ya inanın kızlar ben mi sıkıntılıyım hamile olup sabretmek kolay mı herkes inadını annelik sorguluyor bilse de bilmese de.. inanın çok zoruma gidiyor.
Biriyle bas edemezken ikincisini dogurman bana da tuhaf geldi. Ama inşallah bundan sonrasi rahat olur.

Sizin çocuğunuz var mı ? Ayrıca öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki çocuk vahşeti yapmışım kızımı koruyorum zaten kolundan tutmakla ölesiye dövdüm mü yazdım sizde aynı tarz cahilce bi yargılama içerisindesiniz. Hamileliğimi evet biliyorum ve yaşayamıyorum 1 saat bile yatamıyorum karnımdaki çocuk kilo almıyor anlatabiliyor muyum ? gayet güzel yönlendiriyorum merak etmeyin. İkincisi ben anneme devamlı çocuk bırakmak istemiyorum ya da devamlı arkadaşlarını gezeyim çocuğumu kenara atayım yapmıyorum bu ayda bir İki istek ve bununla da pozitif anne olabilmem için bana gerekli sonuçta insanız nefes almaya ihtiyacımız oluyor çünkü çocukla her yere gidemiyorum dışarıda çok hareketli ee karnımdan dolayı kucağıma alamadığımı da düşünebilirsiniz. Evet annem bakmak zorunda değil ama kendisi çocuk bakmak için taşındırttı Ve büyük nineler için haftada 2-3saat bakmak bir görev olmamalı zevk olmalı ben dadılık yapsın demiyorum. Ayrıca sorumluluklarını bilmediğim buradan mı çıkarttınız nasıl anne olduğumdan bahsetmedim illa yazmam mı gerekiyor kızımla şunları yapıyoruz diye.
Size kim ne soylese fayda vermez cunku siz kendinizi magdur yerine koymussunuz ,kusura bakmayin burada kimse sizi pislasmak icin yazmiyor ,sizin hosunuza gitmedi diye yazilan cahilce olmuyor,
Hamile olmak kisisel tercihiniz ,keske kucaginizdaki buyumeden ,hamile kalmasaydiniz ,kaldiramayacaginiz bir yuku almasaydiniz ,
Keske o cocuktan sadece kendinizin sorumlu oldugunu bilseydiniz ,
Annelik 7/24,nefes anca cocuk uyuyunca alirsiniz ,
Benim annem oyle bir kadindi ki,
Kardesimle benim icin isini gucunu birakti ,gunduz bizimle devamli ilgilenebilsin diye ,gece is yapardi ,
Ben anne degilim, iyi bir halayim ,annesi rahatsiz diye yegenime bakiyorum 40 gunluk hicde sorunum yok
Siz bir uzmasndan terapi alin ,desteksdiz zor atlatirsiniz

canım iki yas cocugu tabiki onu bunu elleyecek .merak dıygusu var . yani kızın yaramazlık yapmıyor onun dogası bu .ve bagırmaktanda anlamazlar

kaynananı bosver.

sende haklısın ancak bebklerin yasları yakın tabiji zorlanırsın karnında coxukla diğerinin pesinde kosmak hiç kolay degil

anneninde ses tonu düserse düssün arada bırak .ayrıca nedir yani evin kirleneck demek . annenede sitem et.bolca hemde

Back
X