Büyüklerden yardım konusunda çok benziyoruz. Bizim iki anne de yakında. Kv yaşı genç ama enerjisi oğluma yetmediği için bakmak istemiyor, annemin enerjisi iyidir ama o da fazla iyi yerinde durmaz :)
bazen anneler için ayda 1 bile olsa bakılabilir dediğim oluyor ama yapmıyorlarsa da suçlamam.
Bana da 2 yaşındaki çocuk için tuvaet eğitimi vs diyen çok, velet zayıf diye neler duyuyorum her gün. hiç yerinde durmuyor hareketli diye ben öyle yapmışım diyorlar :) çocuk 10 aylık yürüdü ona bile senin yüzünden dediler.
Bu Arada bende 2. Yi bekliyorum. Ve herkes keşke ilki biraz büyüseydi dedi.
Ki ben şikayetçi değilim, beklentim yok, kime ne.
Şimdi başkalarına kulak asmaya kalksak annelikten soğur insan.
O yüzden kim ne derse desin...
Sosyal hayatınızı oluştururken mümkün olduğu kadar çocuklu arkadaşlarınızla bir araya gelmeye bakın. Halden anlarlar en azından.
Çocuklara uygun ortamlarda planlar yapın. Biz çocuk oyun alanı olan yerleri tercih ediyoruz, ilk 20 dk benim de oğlumla oynadığım oluyor. Sonra alışınca rahat veriyor az da olsa :)
Havalar güzel, açık hava planları yapın, parkı olan yerler tercih edin.
Ben bazen sitenin parkına inerken bile bir termos cay, 2-3 de bardak alıyorum yanıma annelerle vakit geçirmeye :)
Bu şartlar olmuyorsa uygun olmayan bir yere giderken hiç görmediği 2-3 oyuncak, bir boyama kitabı ve kuru boyalar bizim işimizi görüyor.
Normal zamanda günde 1 saat çizgi film izletiyorum hoşuma gitmesede...
bazen telefonumdan dışarıdayken izlemiş oluyor o bir saati.
Çok uzattım :) kısacası herkesin çocuğu kendine. Kimseyi kafaya takma, kendi çözümlerini bulmaya bak :) cok söylenene sen öyle yaparsın dersin :)
seyrekyagmur