Anneliğimi sorguluyorum,yorgunum,üzgünüm:(

Demediniz tabiki sadece fikir alış verişi yapıyoruz siz geçirdiğiniz süreci anlattınız ve beni rahatlattınız teşekkür ederim.Herkes istediği yolu takip etmekte özgür kimse kimseyi bunun için yargılayamaz.Allah sağlık versin yavrularımıza

Merhabalar benimde aynı ayda bir kızım var sizinki gibi meme sapığı,hiçbirşey yapamasa ortalıkta açıp oynar.sabaha kdar deliksiz uyku bende görmedim gece beslenmesini bırakamıyorum çünkü çalışıyorum tüm gün görmüyor perişanım,ne kendime ne eve hayrım var ama ölsemde emzirmeyi bırakmaya hiç niyetim yok doğduğunda emmemişti uzun süre sağarak verdim ve inatla memeye geri döndürdüm. Benimkide inatçı iş yerinde adı anarşiste çıktı hocalarımı falan dövüyor ama zamanla bu huysuzluk döneminde geçecek dişlerde bitecek az sabır nolur emzirmeyi bırakmayın bu duygudan ne kendinizi nede bebenizi mahrum edin.güle güle büyütün o minnak sıpayı

Kesinlikle bir nevi delilik haliBaktırmadım düşünüyordum bir arkadaş daha demiş en kısa zamanda baktırıcam sanırım eksik birşeyler var b12 bitmiş bile olabilir

Ne güzel yazmışsınız aynı demekki bizim sıpalarBu tatlı minik anarşistler için biraz daha sabrederiz ya yeterki iyi olsun onlar bende bunaldıkça kendi kendimi telkin edip sakinleşmeye çalışırım öyle içten söylemişsiniz ki yüzümde bir gülümse belirdi gidip minnakımı emziresim geldi Çok teşekkür ederim içten yazınız için nasıl oluyor bilmiyorum ama sizi takip etmeyi planlıyorum

Bende bir kere bagirdim bir korktu sıçradı hala unutmadım
Oluyor böyle şeyler bir danis Dr a istersen neden huzursuz bu çocuk diye
Doktorumuza söyledim bikaç kez herşey normal görünüyor dedi her çocuk farklı yapıda olabilir büyüdükçe değişecektir dedi

Seni okadar iyi anliyorumki oglum 1yasinda ayni durumdayiz. Ben dua ediyorum yaSabir diyorum inaniyorum düzelecegine. Damaklari sisti iyce hep eli agzinda ondanda uyumaz diyorum. Insallah Allah bize sabir güc versin bende sinirleniyorum agliyorum caresiz kaliyorum bazen. Ama inaniyorum düzelecegine. Allah kolaylik versin.

Hepsi planli ve isteyerek mi
Bizim tek sonuncu biraz plansız oldu bu sene üni bitiyordu kpss hazırlanacaktım ama eşim sağolsun strese girdiğimi görünce hemen bana bi araba alıp bi de yardımcı tuttu. Şimdi yine kpss girecegim inşallah ama hedeflediğim yeri değil daha alt bi kadroyu yazıp seneye tekrar hazırlayacağım. Sonuçta doğum sonrası 2 yıl ücretsiz izin hakkı var. Bu sure de hem sigortam başlar hem de 6 ay maaş yatar diyorum

Emzirme benim icin iyi annelik acisindan kistas değildir. Bu konuda duygusal degilim zaten. Cocugun sabaha kadar memede kalmasi da kabus gibi. Eski bebeklik gunlerini hic de gulerek hatirlamiyorum.
O sebeple 37 gunluk taze anne olarak ilk kizimda yaptigim hatalari tekrarlamayi düşünmüyorum.
6 aylik oldugu an gece beslenmelerini doktorumuzun da onayiyla kademeli olarak kesecegim.
Lutfen emzirme konusunu bu kadar buyutmeyin. Bebeginiz ne kadar degerliyse siz de o kadar degerlisiniz. Sizin varliginiz onu var etti..

Benimde 11aylık kızım var aynı sorunlardan bizde geçtik uyku düzeni tutturmadıysan geceleri uyana bilir benim kızımda öyleydi gece belli bi saatte kalkar otururdu saatlerce sallardım şimdi uyku saatleri tuturdum akşam 10gibi yatırıyorum sabah 8gibi kalkıyor 11gibi uyutuyorum 1gibi kalkıyor yemeğini yiyor oynuyor 4ten 5e kadar 1saat daha uyuyor başkada uyutmuyorum benimle dolanıp duruyor akşam 9bucuk gibi yatmaya hazırlanıyoruz 10da uykuya dalmış oluyor sende dene derim 2-3gün bu saatlerde uyutursan alışır,

Benim kizimda 20 aylik bizdede hala ayni sorunlar var ama ben kendimi hep telkin ediyorum hic buyuyup ayakta sallanan kaldimi elbet uyuyacak diye evet bugunler gecicek ama biz bu sipalarin bu hallerini cok ama cok ozlicez ne kadar yorucuda olsa bir daha bukadar minik olmayacaklar

19 aylikken düzene girdik. Sanki beni anlattin... memeyi ne zaman biraktik o zaman duzene girdik. Suanda 26 aylik. Anneci coookk hala da birlikte yatariz. Nisanda odasını ayircam insallah alisiriz ikimizde. Geciyor merak etme. Suanda zorla uyandiriyorum :))

canım benim öncelikle sakin ol bebeği olan herkes aynı dönmlerden geçiyor bunu unutma YALNIZ DEĞİLSİN. anneler neden yaşlanıyor sanıyorsun?öncelikle gece emzirmelerini bırak uyumadan önce mamasını yedir o zaten tok tutar gece ağlayınca da su ya da süt ver başlarda ağlayıp emmek isteyecektir kendini hazırla ama şu anki durumdan daha zor olmaz sadece ağlamaları seni etkileyebilir o küçük yaramazın oyununa gelme annesi sağlam dur ve emzirme hatta yatağından bile kaldırmadan ver biberonu sen de yanında dur.yemek konusuna gelirsek artık oturabildiği için mama sandalyesi veya yere oturt mamasını önüne ver o oynaya oynaya döke saça da olsa kendi yer ve çok da güzel yer inan bana etraf biraz kirlenebilir çok dert etme bebeğini sana bağımlı olmaktan kurtar canı yanmıyorsa ve bi rahatsızlığı yoksa her ağlamasında kucağına alma ilgisini dağıtmaya çalış.şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım faydsı olur ama unutma sen iyi olursan bebeğin de iyi olur bu annelik hayatında dönemlik bir sıkıntı ve geçecek inana bana...

Ne mutlu sizin içinizi ferahlattıysam çok çektim bende bu kızdan kolikliydi üç ay uyku nedir bilmedim, anneanne ile bakıyorduk onu hasta etti, üç aydan sonra azcık düzeldi derken hop altı aylık işe başladım bazen süt İznimi bile kullanamadım,canım çıkıyor eve de kendimde hayrım kalmadı, şimdi diş çıkarıyor bağışıklık sistemi gitti bronşit oldu vicdan azabından öldüm o öksüre öksüre kusarken şimdi azcık duruldu ama alt azılar geliyor yine ateilenecek resmen hissediyorum haftaya iş yerinde zor bir dönemde olacağım umarım ven hasta olmam arada ama işte bunca hengamede bu cimcimenin boncuk boncuk baka baka emmesi tek dayanma sebebim bize ait tek an o o ne zaman isterse o zaman bırakacağım emmeyi. Pediatri asistanı arkadaşım sık dişini bir sene sonra rahatsın diyor az sabır bu boncuklara belki en iyi verebildiğüm şey anne sütü akşama kadar bakıcı elinde yavrum sırf onun geleceği ve benim yıllarca verdiğim emek yüzünden. Azcık daha sıkalım dişimizi onlar olmasa bu hayatın ne anlamı var.

Ne güzel maşallahEmzirmeyi bırakınca düzene girdi diyor herkes bakalım biraz daha sabır sonra bende böyle dicem inşallah.

Teşekkür ederim canım bakalım sabırlı olmaya çalışıyorum onun öyle büyük bir keyifle emdiğini görünce sinirim gidiyorTek istedikleri hep yanyana olmak aslında onlar bizi yorduğunun bunalttığının farkında bile değil.Biraz daha sabırla geçiricem bugünleride inşallah sağolun yalnız olmadığımı bilmek çok iyi geldi

Ayni durumdayiz canim.maalesef emdikleri sürece bu şekilde devam ediyor oğlum o şekilde düzelmişti simdi kizin var.sizin bebeginizden beter ve iki ttaneler.kotu bi anne değilsiniz biraz buyusunler gecicek bu gunlerimiz ya sabir dicez

konu sahibi Rabbim yardımcı olsun inşallah. ya ben böyle konulara denk gele gele bebek bakmaktan iyice korkar hale geldim ya

benim oglumda boyleydi uzun bir sure kolikti sonra gece yarim saat suren uyutma cabalari ve 10dk.sonra uyaniyordu
uyumuyor diye kac kez dr.a goturdum
17.ayda memeyi biraktirdim 1hafta icinde deliksiz uyumaya basladi sonra hersey daha guzel oldu

Evet ya bole minnacik halleri duyguladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…