Anneliğimi sorguluyorum,yorgunum,üzgünüm:(

BsrSmt BsrSmt Seni çok iyi anlıyorum bugün oturdum bende ağladım şu an o kadar yorgunum ki i uyutup daha bir yığın işim var onları yapacağım o_O:KK42::mad:
Gerçekten zor bir durum canım kolay gelsin sana :cry:

konu sahibi Rabbim yardımcı olsun inşallah. ya ben böyle konulara denk gele gele bebek bakmaktan iyice korkar hale geldim ya :KK43:
Amin arkadaşım sağol.Şöyle söyleyeyim bu yaşadıklarım yorucu,bunaltıcı zor günler.Sinirlerin yıpranıyo ama o bir gülüşü annem deyişi seni bulutların üstüne çıkarıyor.Bu duyguları bu minik sıpalardan başka ne yaşatabilir ki insana.O yüzden annelik bir nevi delilik hali sinirden patlarken bikaç dakika sonra onunla gülüp oynarken buluyorsun kendini☺️Çok şükür rabbime böyle bir duyguyu yaşattı bana isteyen herkese yaşatsın inşallah.Sende korkma canım en bunalmış anımda bile iyiki var dedim hep yine olsa yine yaparım dedim☺️

benim oglumda boyleydi uzun bir sure kolikti sonra gece yarim saat suren uyutma cabalari ve 10dk.sonra uyaniyordu :KK43:
uyumuyor diye kac kez dr.a goturdum
17.ayda memeyi biraktirdim 1hafta icinde deliksiz uyumaya basladi sonra hersey daha guzel oldu
Maşallah canım anladımki emzirmeyi bırakanaA kadar sıkıcam dişimi nolurdu hem emip hemde güzel güzel uyuyup oynasalar☺️

2 sene emzirmek istiyorum 16. Ay bana göre erken. Kendi haline bırakın zamanı gelinceye kadar. Belkide şu an hazır değil ve bu yüzden zorluk çıkartıyor anne göğsü memesi doymaktan öte rahatlık ve güven veren bir yer onlar için. Diş çıkarma sürecindeyse eğer bebeğinize meme konusunda baskı yapmayın dilleri yokki anlatsınlar ruh hallerini.

BsrSmt BsrSmt Seni çok iyi anlıyorum bugün oturdum bende ağladım şu an o kadar yorgunum ki i uyutup daha bir yığın işim var onları yapacağım o_O:KK42::mad:
Gerçekten zor bir durum canım kolay gelsin sana :cry:
Sanada kolay geldin canım.İşler hiç bitmiyor büyük bir ev küçük memeden ayrılmayan uyumayan bir bebekle ne kadar temizlenebilirki?Ev öyle bir hale geliyorki koşarak evden kaçasım geliyor☺️Bir de misafir gelcek oldu mu resmen saçlarım elektriğe tutulmuş gibi havaya kalkıyorAllah yardımcımız olsun hiçbirşey bizden ve bebeklerimizden önemli değil ya napalım bazı şeylerde eksik oluversin

2 sene emzirmek istiyorum 16. Ay bana göre erken. Kendi haline bırakın zamanı gelinceye kadar. Belkide şu an hazır değil ve bu yüzden zorluk çıkartıyor anne göğsü memesi doymaktan öte rahatlık ve güven veren bir yer onlar için. Diş çıkarma sürecindeyse eğer bebeğinize meme konusunda baskı yapmayın dilleri yokki anlatsınlar ruh hallerini.
Bende öyle istiyorum 2 yaşına kadar bıraktırmaya çalışmıyorum şuanda da sadece çok bunaldığım yorulduğum için acaba mı diye düşündüm.Memeden başka hiçbirşeyle mutlu olmuyor çünkü şu anda yemekte yemiyor o yüzden düşündüm ama henüz bir çalışmamız yok bu yönde diş çıkartıyor birde üzerine gitmiyoruz miniğin agresif bu aralar☺️

Arkadaşlar merhaba;16.ayını doldurmuş bir bebeğim var.Doğduğundan beri uykusuz bir bebek ilk bikaç ay kolikti sonra geçti bugünlere geldik çok şükür.Benden hiç ayrılmıyor,sürekli emmek istiyor,uykuya direniyor her uyandığında emmeden uyumuyor.sürekli bir mızmızlık halindeyiz bebeğimi çok seviyorum onun iyi olması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım gelin görün ki kendimi çok yorgun ve agresif hissediyorum.Hala daha geceleri 4 saat deliksiz uyumuşluğum yok diyebilirim bazı geceler 2 saat ayağımda sallıyorum.Bazen uyumayıp yemek yemeyip ağladığında bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ona kötü davrandığım için ağlıyorum:KK43:sürekli bağırıp çağıran bir anne olmak istemiyorum çok yoruluyorum ne yapacağımı bilmiyorum paylaşıp rahatlamak istedim anneler bir fikir verirsiniz belki...
Benim 32 günlük bebeğim var gece 11de gözünü açar 1e kadar 1de uyur daha sonra 2de uyanır sabahın 5 ine kadar uyumaz bazen ağlayacak dereceye geliyorum ama Allah sabir veriyo 2 seneye kadarda çekeriz diye düşünüyorum

Bende öyle istiyorum 2 yaşına kadar bıraktırmaya çalışmıyorum şuanda da sadece çok bunaldığım yorulduğum için acaba mı diye düşündüm.Memeden başka hiçbirşeyle mutlu olmuyor çünkü şu anda yemekte yemiyor o yüzden düşündüm ama henüz bir çalışmamız yok bu yönde diş çıkartıyor birde üzerine gitmiyoruz miniğin agresif bu aralar☺️
Yerim onun agresifliğini ya minnoş :KK70:

Kendinizi hiç uzmeyin.
Çocuğum yok ama çevremde gördüğüm her anne böyle dönemlerden geçiyor.
Siz yine sadece bağırıyor mussunuz bi akrabam dovuyordu küçükken daha .
Sinirleri acayip yipranmisti.

Benm brbrgim dr dokux ayini doldurcak. Uzulme sakin ol enerjik ol ki evine cocuguna kocana yetesin. Havalar isiniyor disari cikartirsn enerjisini atarsa geceleri daha cok uyur. Sende dinlenmis olursun yemegini de oyunlarla odullerle yedirirsen alkis gapsrsan bi pekistirec olur. Geceleri de yatags koyup masala alistirin derim. Hem sakin bi cocuk our hem de sizi dinlemeyi ogrenir.

Bu sebepten 20 aylikken kestim memeden.
Simdi ikinci 10 aylik. 18 aylikken kesmeyi dusunuyorum onu da.
1 yasindan sonra emzirme isi bebeklerin keyfi icin oluyor.
Tiryaki gibi ellerinden gelse surekli memede yasarlar :KK70:

”Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allah’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed (sav)’in onun kulu ve Rasulu olduğuna) şehadettir.
Dört aya kadar ağlaması Allah-u Taala’ya itimattır.
Sekiz aya kadar ağlaması Peygamber (sav)’e salavattır.
İki seneye kadar ağlaması da anne-babasına istiğfardır.
Susadığı zaman annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme içme ihtiyacı karşılanmış olur.”

aynı sorunları bende yaşıyorum 8 yaşında kızım 30 ve 17 aylık iki oğlum var Allah yardı mcımız olsun..

Arkadaşlar merhaba;16.ayını doldurmuş bir bebeğim var.Doğduğundan beri uykusuz bir bebek ilk bikaç ay kolikti sonra geçti bugünlere geldik çok şükür.Benden hiç ayrılmıyor,sürekli emmek istiyor,uykuya direniyor her uyandığında emmeden uyumuyor.sürekli bir mızmızlık halindeyiz bebeğimi çok seviyorum onun iyi olması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım gelin görün ki kendimi çok yorgun ve agresif hissediyorum.Hala daha geceleri 4 saat deliksiz uyumuşluğum yok diyebilirim bazı geceler 2 saat ayağımda sallıyorum.Bazen uyumayıp yemek yemeyip ağladığında bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ona kötü davrandığım için ağlıyorum:KK43:sürekli bağırıp çağıran bir anne olmak istemiyorum çok yoruluyorum ne yapacağımı bilmiyorum paylaşıp rahatlamak istedim anneler bir fikir verirsiniz belki...
aynılarını tyasadım ve malesef bi çözüm bulamadım canım bagırmak kızmak çözüm degil çocugunla arana duvar örme sabret

Sanada kolay geldin canım.İşler hiç bitmiyor büyük bir ev küçük memeden ayrılmayan uyumayan bir bebekle ne kadar temizlenebilirki?Ev öyle bir hale geliyorki koşarak evden kaçasım geliyor☺️Bir de misafir gelcek oldu mu resmen saçlarım elektriğe tutulmuş gibi havaya kalkıyorAllah yardımcımız olsun hiçbirşey bizden ve bebeklerimizden önemli değil ya napalım bazı şeylerde eksik oluversin
Öyle canım öyle İnşAllah sağ salim olurlar da huysuz olsunlar :)
Hastayken de sessiz sessiz yatıp gözlerimin içine bakınca yavrularım iyileşin de bana rahat vermeyin diyorum :KK42:
Ama milletin laf sokması yok muu o beni çıldırtıyo:KK47:

Amin inşallah.Nasıl iyi geldi okuduklarım iyiki paylaşmışım dedim hele efendi oğlum diye sevvdikçe ağırlaştı demişsiniz yarın bende denemeye başlayacağım küçük bey üzerindeKaç aylıkken bıraktınız emzirmeyi daha erkenmi diye düşünüyorum

Ben 1,5 yaşını biraz geçmişti, artık çok istekli emmemeye başladı,ben zorluyordum, şükürler olsun ki yemesi de iyiydi. Memeyi reddetmeye başlayınca bıraktım canım. 1 yaşına yakın da gece emmeyi bıraktırdım ama daha erken de bırakabilr normalde. Herşey daha kötüye gidiyor dediğin anda çocuk birden toparlar; bi bakarsın gece uykuları düzelmiş, bi bakarsın yemesi içmesi düzelmiş. Hiç tahmin edemiyorsun. Sabır ve merhamet işi bu canım. Ne kitaplar okudum ne araştırmalar yaptım, aaahhh! O çocuk seni yorgunluktan öldürdüğü an hepsi çıkıyor devreden! :)) sonra peygamberimizin çocuk yetiştirme modeli şu bu derken " insan merhametle yetiştirilir" fikrini gördüm. Artık ne yapayım sabırlı olmaya çalışıyorum ve şaşırarak görüyorum ki yavrum meğer bunu istiyormuş. Ben sustukça o susuyor, ben yumuşadıkça o yumuşuyor. O " efendi oğlum, sakin kuzum, akıllı yavrum" ları da bilinç altı amcaya yolluyorum vakti gelince iletsin oğluma diye:) allah evlatlarımızın acısını göstermesin. Şunu bil ki yalnız değilsin. Bu günler geçecek.

şimdi yorumları okudum da, anne olmak gercekten ne kadar zor ne kadar meşakatli bişeymiş ya.. zaten korkuyodum yemin ederim daha çok korktum.. bunca sıkıntıya eziyete değer mi? ciddeen bi insan bütün bu eziyetleri yaşayacağını bile bile nasıl anneliğe koşar? alınmayın kırılmayın sadece anlamaya çalışıyorum.. çılgınlık gibi geliyor bana..

bu konuda sana eşinin yardımcı olması lazım en az bir saatliğine bebeği alıp hadi git keyfine bak demesi lazım sende insansın yoruluyorsun.bebeğini emzirmeyi bırakma o ne zaman bırakmak isterse o zaman ayırırsın.birde anne sitreslii olunca bebeklerde sitresli oluyor sen sakin ve mutlu olursan onlarda öyle oluyor. bunların olması içinde sonuç olarak eşinin sana hem ev işlerinde hemde bebek bakımında yardımcı olması lazım

X