Anneliğimi sorguluyorum,yorgunum,üzgünüm:(

Aynen öyle arkadaşım uykusuzluk yorgunluk ve vicdan azabı.Haklısın geçicek sabrediyoruz siz rahatlamışsınız darısı başıma inşallah Allah sağlık versin kuzulara hepsi geçicek inşallah sağolun

Aynen canım. Mesela oğlum gecenin3 ünde uyanır dı. Uyumamak için ağla ağla. Eşim derdiki ya niye stres yapıyor sun. Bırak uyumasın o uyuduğu zaman sende uyu. Simdiki aklım olsa öyle yapardım. Uyuyan çocuk büyür dediler bize. Ne çabuk gecti o bebeklik günleri. Şimdi kucağıma sığmıyor ki sıpa

Bence daha sık bırak. Sen ne kadar rahat olursan bebeğine o kadar iyi annelik yaparsın. Sürekli yorgun uykusuz stresli olduğunda bebeğin de bundan etkilenir. Şu an seni kullanıyor. Benim kızım da aynı. Beni görür görmez kucağıma gelip göğsümü açıyor ve sabaha kadar emiyor. Gunduz sürekli yanıma geliyor emmek istiyor. Ben simdi 6.ya hamileyim. Annem bırakıyorum geceleri uyuyormuş mışıl mışıl.

Sakın kendini yetersiz ve kötü hissetme. Bazı bebekler daha zor oluyor, başkalarıyla kıyaslama, kıyaslamalarina izin verme.
Meme için şunu söyleyebilirim, ne zaman isterse bırak emsin. Demekki ihtiyacı var. Ne kadar 16 ay da desen daha çok kucukler. Meme çocuğun annesiyle arasındaki bağ. Öyle düşün belki biraz daha az yorar seni emzirmek böylece.
Sinirlendiginde mumkunse 10-15 saniyeligine başka odaya git. Değilse derin nefes al. Bagirdiginda seni anlamayacak diye dusun. Kendini onun yerine koy. Kendinden 3 kat büyük biri sana sinirliyken ne kadar çok korkarsin. Evet sakinken bunları sende biliyorsun, sinirliyken yapmak zor ama dene. 1 olmaz 2 olmaz 3 te olur bakarsın.
Bir de bebeğinin bakımı dışında vakit geçir. Sadece yedir için uyut değil, parka git, oyun oyna, Lego oyna, boya yap, hamur oyna, kurabiye yap. Seninle ne kadar vakit geçirirse sana o kadar çok doyar.
Biraz sabır. Geçecek. Hep bebek kalacak değiller. Anne 5 dk dahaaaa diye uyumak istediği zaman da gelecek :)

6. yami hamilesin sahidaen yanlismi yazdin

Aynı eşimle aramızda geçen diyalogBiz çok stres yapıyoruz sanırım oğlum babasının yanında kendi kendine oynuyor mesela benimleyken yapışık ikiz gibiyiz

hepsi geciyor merak etme benim oglumda ayniydi simdi 4 yasina giricek bebekligini ozluyorum. kimsenin cocuguyla kendi cocugunu kiyaslama sana uslu geliyor onlar ama bide anneleroine sor bakalim uslumu benim sipada dis cilaikarirken sadece emerdi oyleki sofra hazir bu sipa basbas bagirir mememe diye disler bittki rahat ettim memeye o kadar duskun cocukta bi gunde birakti o benden rahat birakti ben bi hafta kendimi ytoplayamadim sanki aramizdaki son bagsda kppmus gibi geldi cpk agladim

Yorumlardan bazılarını okudum tek tek alıntı yapamayacagim, ama anne sütü sadece kalsiyum kaynağı değil, anne-çocuk bağıdır.
Emziremeyen olabilir, sağlık sebebi olabilir, memeyi reddeden bebeği olabilir, işi musait olmayabilir, sütü yetmeyebilir vs bunlar başka. Ama emen çocuğu memeden kesmek neden?
Özellikle de bir şeyler sürüp kesmeye çalışmayın. Çocuk için meme sadece beslenme aracı değil. Güvendiği bir şeyi elinden alırken biraz daha dikkatli olmakta fayda var.
Çocuğu aç bırakmak ve uyumasi için kendi haline bırakmak meselelerine gelince, yakın zamanda 2 psikolog arkadaşımla görüştüm, çünkü aynı dertten bende muzdaribim.
İkisi de aynı şeyi söyledi
Çocuk için bu durum öğrenilmiş çaresizlik.
Artık yapacak bir şeyi olmadığı için durumu kabulleniyor ve bu durum sağlıklı degil, diye söylediler. Aramızda psikologlar varsa ve farklı bir görüş varsa paylaşabilir elbet.

Maşallah canım hamile olup 5 çocukla ilgilenmek süper kahraman olmak gibi herhaldeAnnen yardımcı oluyor sanırım

Aynı eşimle aramızda geçen diyalogBiz çok stres yapıyoruz sanırım oğlum babasının yanında kendi kendine oynuyor mesela benimleyken yapışık ikiz gibiyiz
Benim anladığım hatta emin oldugum tek şey. Eğer sen stresli isen o çocuk ne uyur ne yemek yer nede ağlayınca susar. Benim oğlum emmez di mesela gayet sakin davranırdım ama içim sters küpü. Sonra gelirdim mutfağa geçecek sakin ol der kendimi sakinlestirir gider alırdım bebegimi cok cok emerdi. Uyku için yemek için hep bunu denedim ve işe yaradı

masallah allah bagislasin tebrik ederim valla ayakta alkislamak gerek seni ve senin gibileri ben bi taneyle basa cikamiyorum
Küçük çocukla uğraşmak gerçekten çok zor. Ama büyüklerin derdi o kadar büyük olmuyor. 5dk biri şikayete geliyor sadece :)

Maşallah canım hamile olup 5 çocukla ilgilenmek süper kahraman olmak gibi herhaldeAnnen yardımcı oluyor sanırım
Evet ufaklığı anneme bırakıyorum çok faydası oluyor bana. Eşimden de Allah razı olsun yardımcı tuttu. Temizlik yemek vs yapılıyor evde.

Her anne bebeği için en doğrusunu yapmak ister tabi arkadaşım burdada fikirlerimizi paylaşıyoruz.mesela emmeye çok düşkün bir bebeği ne zaman ve nasıl kesmek gerekiyormuş sizde bildiklerinizi paylaşın bizimle

Bazen ev değişikligi iyi geliyor bebeklere benimki de hiç gece kesinlikle uyumuyor yarım yamalak gündüz uykuları ile idare ediyor duk aylar ca böyle geçti bi aksam annem de kaldım mışıl mışıl uyudu 1 hafta kaldık gece yeniden uyumaya başladı çünkü doktora da çok götürmüş tüm hiç bişey yok dediler hep 1.5 yaşına kadar yaşadım bu sorunu düzeldi şükür sorun yapmayın eminim ki oldukça iyi bir anne siniz

İlk bebeğim ve 9 aylık, yapmadığım bir şeyi tavsiye edemem. Ama yapmaya niyet ettiğim emdiği kadar emsin.
Özel bi sebeple kesmek gerekirse de memeyi ocu olarak göstererek değil, kademeli azaltarak keserim diye düşünüyorum.
Gunduz 5 kere emiyor sa 4 e düşürür birinde sevdiği bir şey verip oyalamaya çalışırım. Yaz geliyor cocuklar dondurma sever evde dondurma yapip verilebilir odul gibi. Yada gece kalktığında biberon alışmaya çalışırım, daha büyükse alıştırma bardağı, pipet bile olur becerebilirse, vakti geldiginde.

Teşekkür ederim ne güzel düzelmiş uykularınız darısı başıma belki oğluşumda anneannesinde uyumak istiyordur denemeye değer

Bende emdiği kadar emsin diye düşünüyorum ama gündüz tüm gün kucağımda emmek istiyor yemek yemeyi reddediyor gece sürekli uyanıyor diye acaba bırakırsak daha iyimi olur diye düşündüm.Annelik işte hep acabalarla dolu öylemi daha iyi böylemi derken yorgunluk,uykusuzluk streste eklenince paylaşmak fikir almak ve rahatlamak istedim.Allah yavrularımıza sağlık versin zamanla herşey düzene girer inşallah.

Canim benim kizimda ayni oylrydi sadece agliyordu hayatim bitti sanmistim ama simdi 2 yasinda ve guluyoruz ogunlere :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…