Arkadaşlar merhaba;16.ayını doldurmuş bir bebeğim var.Doğduğundan beri uykusuz bir bebek ilk bikaç ay kolikti sonra geçti bugünlere geldik çok şükür.Benden hiç ayrılmıyor,sürekli emmek istiyor,uykuya direniyor her uyandığında emmeden uyumuyor.sürekli bir mızmızlık halindeyiz bebeğimi çok seviyorum onun iyi olması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım gelin görün ki kendimi çok yorgun ve agresif hissediyorum.Hala daha geceleri 4 saat deliksiz uyumuşluğum yok diyebilirim bazı geceler 2 saat ayağımda sallıyorum.Bazen uyumayıp yemek yemeyip ağladığında bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ona kötü davrandığım için ağlıyorumsürekli bağırıp çağıran bir anne olmak istemiyorum çok yoruluyorum ne yapacağımı bilmiyorum paylaşıp rahatlamak istedim anneler bir fikir verirsiniz belki...
Sağol arkadaşım.Emzik çok denedim istemedi hiç artık 16 ayı bitti son bikaç aydır emmeye düşkünlüğü daha da arttı.Bir gece emzirmeden uyutmaya çalıştım ağlamaktan morardı korktum uykulu haliyle yakamı çekiştirip yoldu bikaç gün kavga etmiş gibi yoluklarla gezdimAnneliğini sorgulama, az çok her anne bunları yaşıyor. Bebeğin sadece sende sakinleştiği için senin yakanı bırakmıyor. Sallama olayından vazgeç, gece emzirmeyi de bırak ki artık deliksizuykuya geçsin. Emmek isteyince su ver. Ben böyle bıraktırdım. Yine yorulacaksın bunlara alıştırmaya çalışırken ama en azından sonu güzel olacak. Emziğe alıştır mesela eğer emmiyorsa. Gece uykusunda ver sadece ki uykuyla ilişkilendirsin onu görünce uyku gelsin aklına. Odasını ayır ki yalnızlığa şimdiden alıştır. Çocuğu kendinden mahrum bırak demiyorum, adım adım senli ve sensiz zamanların ayrımını öğret. Allah kolaylık versin arkadaşım. Bende çok zor büyüttüm oğlumu 1 yaşakadar, bunlar olduktan sonra çok rahat ettim allaha şükür
Teşekkür ederim bazen bıraktırsammı artık emzirmeyi diyorum sonra bir daha istesemde emmeyecek 2 yaşına kadar doya doya emsin diyorum ama sizin dediğiniz gibi artık kucağımdan inmeden sürekli emmek istiyor buda bunaltıyor beni.Su veriyorum geceleride veriyorum ama suyu içip ağlıyor emmeden uyumam diyor biraz inatçı kendileriBenim oğlum da 19 aylık ve 10 gün öncesine kadar emzirme yüzünden Kafayı yemek üzereydim. Yapmak istediği tek şey kucağımda meme emmekti. Doktorumuzun önerisiyle emzirmeyi kestim ve inanin çocuğun karakteri Değişti. Oyunlar oynuyor, sabaha kadar uyuyor. Ben başka insanların yanında oturabiliyorum. Normalde mümkün değildi , her yerde açıp emmeye başlamıştı.
Ayrıca anne gergin, yorgun, stresli olunca bebeğe yansıyor. Çünkü benim oğlum ruh halimin yansıması gibi. Emzirmeyi bıraktıracağınız zamana kadar suyla oyalamaya çalışın. Gergin ve yorgun olmanız da kötü bir anne olduğunuzu göstermez. Herkeste olan şeyler bunlar.
Bebeğiniz kaç aylık bende bu durumları yaşadım gerçekten çok zor bayağı yıprandım ama unuttum bile sana verebileceğim bi tavsiye yok aslında sadece sakin ol bu böyle gitmeyecek bunu bil sana bol bol sabır diliyorum canm yakında birlikte yaptığınız her şeyden keyif alacaksınızArkadaşlar merhaba;16.ayını doldurmuş bir bebeğim var.Doğduğundan beri uykusuz bir bebek ilk bikaç ay kolikti sonra geçti bugünlere geldik çok şükür.Benden hiç ayrılmıyor,sürekli emmek istiyor,uykuya direniyor her uyandığında emmeden uyumuyor.sürekli bir mızmızlık halindeyiz bebeğimi çok seviyorum onun iyi olması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım gelin görün ki kendimi çok yorgun ve agresif hissediyorum.Hala daha geceleri 4 saat deliksiz uyumuşluğum yok diyebilirim bazı geceler 2 saat ayağımda sallıyorum.Bazen uyumayıp yemek yemeyip ağladığında bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ona kötü davrandığım için ağlıyorumsürekli bağırıp çağıran bir anne olmak istemiyorum çok yoruluyorum ne yapacağımı bilmiyorum paylaşıp rahatlamak istedim anneler bir fikir verirsiniz belki...
Amin inşallah.Nasıl iyi geldi okuduklarım iyiki paylaşmışım dedim hele efendi oğlum diye sevvdikçe ağırlaştı demişsiniz yarın bende denemeye başlayacağım küçük bey üzerindeKaç aylıkken bıraktınız emzirmeyi daha erkenmi diye düşünüyorumKonuş onunla canım. Uyurken de olsa anlat, annecim artık bırakıcaz tamam ben senin için yapıyorum bunu, ağlama, şşşş. Güzel güzel uyuyacaksın. Uyanınca meme vericek anne... İnan bunları okurken sinir oluyor da olabilirsin anlarım, ne buhranlı günlerdir çok iyi bilirim. Ama inan tıkır tıkır hepsi düzeliyor. Dişlerle birlikte hepsi geçecek bunların. Bu gece bunları bilerek uyan, geçecek de kendine, yavrumun bu anlarının tadını çıkarıcam de... Vallahi dahaçekilir oluyor durum:) bi de oku üfle yavruna. Sakin huzurlu hayırlı bir evlat olsun diye. Efendi oğlum diye sevdikçe bizim küçük bey ağırlaştı mesela:) akıllı uslu kızım diye sev uyurken özellikle. Bak 1 seneye kalmadan neler neler olacak:) allahım sabır güç kuvvet versin. Evladına da huzur dinginlik sakinlik versin.
İmkanım var ama haftada bir yada 2 haftada bir gibi bırakıyorum ama o bile çok iyi geliyor ne yapacağımı şaşırıyorum temizlik mi?dinlenmek mi?gezmek mi?8 sene demişsiniz bikaç çocuk sanırım Allah yardımcımız olsun...Gündüz 1 2 saat annenize falan bırakma imkanınız varsa dinlenebilirsiniz belki. Ben son 8 senedir o haldeyim. Çok iyi anlıyorum sizi...
Aynısının fecisini yaşadım ki sen4 saat diyorsun bana o bile yeterdi ama30 dk nedir ya. 2Yaşını geçerken2 saate falan çıktı uyku aralığım dua ediyordum uykumu aldım diye ve 2 buçuk yaşında sütten kestim. Mışş mışş uyuyor. Uykusuz olunca agresif oluyor insan malesef sonra vicdan azabı. Niye kızıyorsun o seni yorduğunun farkında bile değil diyor insan kendine. Ama geçiyor gececek. 8 ay kalmış şunun şurası annesi sütten kesmek için ha gayret.Arkadaşlar merhaba;16.ayını doldurmuş bir bebeğim var.Doğduğundan beri uykusuz bir bebek ilk bikaç ay kolikti sonra geçti bugünlere geldik çok şükür.Benden hiç ayrılmıyor,sürekli emmek istiyor,uykuya direniyor her uyandığında emmeden uyumuyor.sürekli bir mızmızlık halindeyiz bebeğimi çok seviyorum onun iyi olması için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım gelin görün ki kendimi çok yorgun ve agresif hissediyorum.Hala daha geceleri 4 saat deliksiz uyumuşluğum yok diyebilirim bazı geceler 2 saat ayağımda sallıyorum.Bazen uyumayıp yemek yemeyip ağladığında bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ona kötü davrandığım için ağlıyorumsürekli bağırıp çağıran bir anne olmak istemiyorum çok yoruluyorum ne yapacağımı bilmiyorum paylaşıp rahatlamak istedim anneler bir fikir verirsiniz belki...
17.ayına girdi canım iyiki yazmışım sizlerin yorumlarıyla daha iyi hissettim kendimi.Bu aralar hep sakin bebekler görüyordum beni anlayan insanların oluşu mutluluk vericiBebeğiniz kaç aylık bende bu durumları yaşadım gerçekten çok zor bayağı yıprandım ama unuttum bile sana verebileceğim bi tavsiye yok aslında sadece sakin ol bu böyle gitmeyecek bunu bil sana bol bol sabır diliyorum canm yakında birlikte yaptığınız her şeyden keyif alacaksınız
Ben de aslında bıraktırmak istemiyordum. Süt olsun olmasın mutlu olması bana yetiyordu. Ama baktım ki ona zarar vermeye başladı. Uyumuyor, oyun oynamıyor. Eşimin zoruyla bırakmaya karar verdim. Kahve sürdüm ve öyle öyle birkaç günde tiksindi diyebilirim. Gece zor olur dediler. Aksine bir kere bile uyanmadı. O inatçı çocuk kendi kendine uykuya dalıyor. Yaklaşık olarak bir haftadır gece bir kere bile uyanmadım diyebilirim. Türk kahvesini biraz ıslatıp göğsüme sürüyorum. İstediğinde de açıyorum görüyor, vazgeçip oyuna devam ediyor. Bu kadar kolay olacağını bilsem daha önce denerdim. Siz ne zaman bıraktırmak istersiniz bilemem ama kararlı olun yeter.Teşekkür ederim bazen bıraktırsammı artık emzirmeyi diyorum sonra bir daha istesemde emmeyecek 2 yaşına kadar doya doya emsin diyorum ama sizin dediğiniz gibi artık kucağımdan inmeden sürekli emmek istiyor buda bunaltıyor beni.Su veriyorum geceleride veriyorum ama suyu içip ağlıyor emmeden uyumam diyor biraz inatçı kendileriNasıl geçti peki bıraktırma süreci kaç günde alıştı?çok ağlıyor morarıyor bir kez denedim sadece ve morardı ağlarken.Sizin nasıl oldu geçiş süreci?