Anneliğimi sorguluyorum,yorgunum,üzgünüm:(

Bunlarin bi cogu 2 yasinda bitecek, emzirmeyi ozleyeceksiniz belki de..
Kendinizi germeyin cocugunuza birakin tamamen. Yaninizdan ayrilmiyorsa herseyi oyun haline getirebilirsiniz.birlikte yemek yapabilir, oyun seklinde evi toplayabilir, supurebilirsiniz.

Gece uykulari konusunda 20aydir deliksiz uyumadim. Ve enn fazla 6 ay daha surecek, cok degil 1 sene sonra gulerek ' vayy be nasil dayanmisim' diyerek hatirlayacagiz:)

Emzirmek cok ozel bi donem, ben ozleyecegime eminim emerkenki o masumlugunu

2yas cogu cocukta donum noktasi oluyor ve memeden ayrilmakla birlikte ayrilma birey olma sureci basliyor bence.

Biraz daha sabir:))

Umarım siz Çocuğunuza memeyi öcü gibi değil de cici birşey olarak gösterip Kademeli olarak kesebilirsiniz. 9 aylıkken ben de amaan emsin diyordum. Ta ki kadınlı erkekli bir ortamda saldırıp emmeye başlayana kadar. Ne giyeceğini şaşırıyor insan. Boğazlı kazağı parçalamaya çalışıyor. Hele de erkek çocuklar. Bir anlamda tiryakilik. Sigara gibi. Öyle Kademeli olarak bıraktırmak aslında psikolojisini bozuyormuş. Kararlı olup tamamen kesmek gerekiyormuş. Ayrıca pipetli bardak, biberon falan her türlüsü var bizde ama oğlum memeyi tercih ediyordu.
Emdiği kadar emsinin de sonu yok bu arada. Arkadaşım 7 yaşına kadar emdi. Çok net Hatırlıyorum. Yani siz de her ne kadar ' kesmek' kelimesini yadırgıyor olsanız da maalesef buna mecbur kalacaksınız ve bu memeyi 'cici' Gösterek mümkün olmayacak. Biraz büyüdüğünde anlayacaksınız.

Son olarak; Çocuğum emmeyi bıraktıktan sonra huzurlu, psikolojisi düzgün, uyuyan, oyunlar oynayan bir çocuk oldu. Akşama kadar mememde asılı durmak yerine boyama, Lego gibi daha faydalı etkinlikler yapabiliyoruz. Ki emmeyi Bırakmaya ' uzman' önerisi ile karar verdik.

Ve en önemlisi ; kimse ama hiç kimse benim çocuğumun psikolojisini ve Sağlığını benden fazla düşünemez.

@turuncupijama ya katiliyorum biraktirma konusunda. Bir cok uzman gorusu kademeli biraktirmaktan yana. Birden kesmek ya da tiksindirmek korkutmak cocuklar icin travma olabiliyor. Biraktirmayi planladiginizda arastirirken goreceksiniz. Hem cocuga hem anneye zor.

Azaltarak biraktiginda sut de yavas yavas cekilecektir. Anneye de hormonal ve psikolojik acidan daha iyi gelecektir.

4ay sonra somut delillerle gelicem bu konuda:))

Bu 2 yil muhabbeti de bir bizde var zaten, 1 yasindan sonra sut su oluyor artik. Isin duygusal boyutuna gelince de ozellikle erkek bebekleri 1 yasindan sonra emzirmemek onun psikolojisi acisindan daha iyi

Hepimiz anneliğimiz söz konusu olduğunda hassas oluyoruz canım bebeklerimiz için en doğrusunu yapmak istiyoruz ve her yöntem her bebek için uygun olmuyor biz bebeklerimiz için uygun olanı bulmak istiyoruz sen o süreci çok rahat bir şekilde atlatmışsın ve şimdi keyfini çıkarıyorsunuz ne güzel.Önemli olan bizim ve bebeklerimizin mutluluğu canınızı sıkmayın lütfen ben rahatladım sizlerle konuşunca böyle olursa üzülürüm.

Haklısın bende özlerim sanırımTadını çıkarmaya çalışıyorum işte bazen bunalıyorum yoruluyorum ama geçicek belkide bu günleri de özleyeceğiz ben bunaldıkça yazışmalarımızı okurum artık sakinleşirim

En buyuk sakinlesme sebebim oglumun saglikli akilli bi cocuk olmasi. Yavrusunun hastaligiyla can korkusuyla imtihan edilen anneler var, keske butun gun yaramazlik yapsa da yeterki iyi olsa diye dua eden aileler var. Bunlari dusununce öff bile demeye hakkimin olmadigini farkediyorum.
Bu yuzden 20aydir hic bagirmadim ogluma. Kendimi zor durumdaki annelerin yerine koyup onlar icin dua kendim.icin sukur ediyorum sinirlendigim zamanlarda.

Herkes farklı fikirleri savunuyor hal böyle olunca insanın kafası karışıyor arkadaşım sanırım iç güdülerimi dinlicemTeşekkür ederim

Kesinlikle öyle canım bende hep şükür ediyorum bebeğimin havale geçirdiği an geliyor gözümün önüne o anki hissettiklerim geliyor Allahım diyorum sağlıklı olsunlarda herşey düzelir.Zaten o bir anlık sinirle bağırdığımda pişman oluyorum ağlıyorum o yüzden ani tepkiler vermemeye çalışıyorum biraz fevri bir yapım var onu aşmaya daha sabırlı olmaya çalışıyorum.

Buda emen cocuklarin sikintilari saniyoum
ben 3 ay emzirebildim oda emzirmek degil sagdigim sutu verebildim ancak hic bir zaman geceleri bu kadar buyumusken uyanmadi bagimli degildi bence ezmirmeyi birakin artik

Emzirmeyi bırakana kadar ooff artık yeter yoruldum diyordum.ama emerkenki hali sokulması hoşuma da gidiyordu.Bırakalı yaklaşık 2-2.5 ay olmuştur.Ama çok özledim.30 ay'a kadar uzayabiliyormuş.Bunu önceden bilseydim acele etmezdim belkide bilmiyorum.Bu arada kademeli azaltarak tiksindirmeden bitirdik olayı.Sadece gece bırakması zor oldu.
Çocuğunuzu bırakacağınız yakınınz varmış sanırım.Haftada bir bile olsa nasıl bir nimettir.Gurbette tek başına çocuk bakanlardanım.küçük bir şehir.kafama göre arkadaş yok.komşu yok.haftasonu alıp başımı çıkayım kafa dağıtayım desem 1 saaten sonra yer kalmıyor.Kesinlikle evden uzaklaşmak iyi geliyor ama.o kadar zaman bile.
İnternette yazıya denk gelmiştim.çocuklarına sinirlenen annelere tavsiyeler diye.arada onu okurum.tahammülüm zorlanınca.
Bazen diyorum kendimmi zorlaştırıyoum günün tadını çıkaramıyorum.şimdiden bile geriye bakınca ne çabuk büyümüş nasıl geçti zaman diyorum.Daha iki yaşında üstelik.

Hali hazırda görüştüğünüz bir hekim var ise yardım isteyin. Uykusuzluk ve yorgunluk, düzgün beslenmemeye ve vitamin kaybına neden olabiliyor. Takviye verebilir sinir sisteminiz için. Kast ettiğim şey vitamin hapı.. B12 eksikliği bile davranışta pek çok denge bozukluğuna sebep olabiliyor. Naçizane fikrim, Allah yardımcınız olsun.

Buda emen cocuklarin sikintilari saniyoum
ben 3 ay emzirebildim oda emzirmek degil sagdigim sutu verebildim ancak hic bir zaman geceleri bu kadar buyumusken uyanmadi bagimli degildi bence ezmirmeyi birakin artik
İşte bir yanım bırakırsak düzene gireriz diyor bir yanım sanırım daha hazır değiliz ikimizde diyor bakalım akışına bırakıcam şimdilik zaman gösterecek

Ben sadece kendi oğlumdan örnek verdim, size emzirmeyi bırakın demedim ki. Öyle birşey diyemem zaten. Buna anne ve bebek karar verir.isteyen istediği kadar emzirebilir. Ben de çok severdim emzirmeyi. Özlüyorum da. Ama benim oğlum Kademeli olarak bırakmayı denediğimde dikkate bile almadı, parkta bile istiyordu. Bunu yapmaya mecburduk yani.
Bu günler de geçecek, sağlıklı olmaları yeterli. Siz de stres yapmadan iyi şeyler düşünerek bu günleri atlatmaya çalışın.

Bazen bunalıyoruz sonra o bunaldığımız hallerimizdeki güzellikleri görüp özlüyoruz.Bugün emzirmeyi bıraksak bende özlerim sanırım evet bunaltıcı bir süreç ama kurduğumuz o bağ bambaşkaBirkaç saatliğine bırakmak ilaç gibi geliyor gerçekten güvenebileceğiniz birileri olsa keşke yoksada arada eşinize bırakın bence bikaç saat nefes alırsınızZaman çok çabuk geçiyor gerçekten

Teşekkür ederim bir süredir düşündüğüm birşeydi doktora gitmek süreci hızlandırıcam

Bende bir kere bagirdim bir korktu sıçradı hala unutmadım
Oluyor böyle şeyler bir danis Dr a istersen neden huzursuz bu çocuk diye

Evet bugun buyuttugum sinirlendiren olay icin ertesi gun,ne gerek varmis abartmisim diyorum.Annelik biraz da delilikmis gercekten.
Bende cok fevriyimdir aniden sinirlenirim.Yontmaya calisiyorum bunlari.Bir de b12 baktirdiniz mi yakinda.Emzirdiginiz icin deger dusmus olabilir.Bunlar da asabilik yorgunluk yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…