Anneliği sevemedim 😢

Kocanız heralde hiç yardımcı olmuyor size, anneliğin geri dönüşü yok adapte olmaya çalışın, şikayette değil şükürde kalın, o kadar anne olmak için sürekli tedavi gören hergün iğne olan kadınlar var, bahsetmediğiniz için söylüyorum heralde engelli bir bebeğiniz yok buna çok şükür edin, bir gün bebeğiniz büyüyecek ve kendi ihtiyaçlarını görecek.
:KK52::KK52::KK52::KK9::KK9::KK9:

Muhtemelen bilinçaltınız 'çocuk yokken ne güzel istediğim zaman istediğimi yerdim, gerekirse dışardan söylerdim, gezmeye çıkardım, kendime bakardım, canım isterse tüm gün uyurdum, şimdi banyoya bile kaçak göçek girebiliyorum, nerden girdim ben bu işe' diyor ve haksız değil. Dediğim gibi, bu sorumluluk tek bir kişinin sırtlanacağı bir sorumluluk değil. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bebeğinizle ufak ufak sosyalleşme denemeleri yapabilirsiniz belki. Kocanız çalışıyorsa yapacak bir şey yok, kendinizi eve kapatmanız bu hislerinizi körüklemekten başka bir işe yaramayacak. Bir de davulun sesi uzaktan hoş geliyor belki ama, ben maalesef çok çalışan ve evde çok az zaman geçiren bir ailenin evladı olarak neredeyse kendi kendime büyüdüm. Tüm gün çocukla dip dipe aynı aktiviteyi yaparak zaman geçirmek, size bağımlı bir birey yetiştirmek demek. Günde yarım saat oynayın, yarım saat bir şeyler okuyun veya sohbet edin, geri kalan zamanda yine çevresinde olun ama bırakın kendi başına oyuncaklarıyla oynasın, resim yapsın, yerlerde yuvarlansın, balkona oturtun saksıdaki toprakla oynasın, hadi çiçek ek deyince yarım saat o toprakla cebelleşiyor zaten. Yani çocuğu balkonda bırakın gidin demiyorum asla yanlış anlaşılmasın, siz de bu sırada balkonda bir keyif kahvesi içip birşeyler okuyun mesela. Sizin kendinize zaman ayırdığınızı görmek, kitap okuduğunuza şahit olmak onun gelişimi için o kadar kıymetli ki.. Yıllardır eline bir sayfa değmemiş insanlar, 9-10 yaşlarındaki çocukları azarlıyorlar 'hiç okumuyor' diyerek. Oysa siz ona bunu uygulamalı olarak gösterdiğinizde, yarın öbür gün aynı şeyi kendi de yapacak.

Zaman zamsn her annenin yaşadığı sorunlar bunlar. Ben gün içinde enerjim bittinge böyle neşeli şarkılar falan acıyorum kendime geliyorum birazda olsa. Kesinlikle kendinizi sorgulamayın. Eşiniz işten gelince yarım saat ilgilense sizde bir kahve icseniz kendinizle biraz nefes alsanız belki iyi gelir. Ben öyle yapıyorum eşim eve gelince yarım saat 1 saat ilgilenir ben kendimle kalırım ve o kadar dinlenmiş hissediyorum ki o kısa sürede. Bazı işleri eşinize paslayin. Ben hep kızımın gece uykusu gelmesine yakın babasına veririm mesela öyle öyle gece uykusunu babasıyla uyumaya alıştı. Yani destek şart.

Çok üzgünüm… oğlumu tırnağına dünyayı değişecek kadar çok seviyorum. Ama benden anne olmadı olamadı arkadaşlar lütfen yargılamayın beni çünkü ben zaten kendimi hergün en ağır mahkemelerde yargılayıp asıyorum. Vicdanım beni öldürecek. Ben çocuk yaparken başıma neler geleceğini hiç bilmiyormuşum hangi kafayla hamile kaldım hiçbir fikrim yok. Bana çok zor geliyor çocuk yetiştirmek özellikle oyun oynamak onunla konuşmak çok zor geliyor. Bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda hiç sorun çıkarmadı çok şükür ama yemek konusunda yemin ediyorum yaşlandım. Aşırı iştahsız sürekli çeşit çeşit yemekler yapıyorum ki daha önce neredeyse hiç yemek yapmazdım asla yemiyor çok zorluyor beni bu durum . Şuan 1 buçuk yaşında kendimi çok tükenmiş hissediyorum herşeyi kendimi sürükleyerek itekleyerek yapıyorum hiç sevmedim ben bu anneliğin sorumluluğunu kendime hiç zaman kalmamasını bazı günleri aç geçirmeyi duş alamamayı vs vs ama en çok onunla oynamak konuşmak beni yoruyor benim gibi olan var mı çocuğum gözümün içine bakıyor benle gül oyna eğlenelim diye suratım asık kendimi zorlayarak oynamaya çalışıyorum ama yapamıyorum olmuyor bilmiyorum bende mi bir sorun var hayatımda hiçbir zaman eğlenceli güler yüzlü bi tip olmadım ki hep melankpliktşm hata yaptım galiba yavrucuğumun ne suçu var … bana bişeyler söyleyin nolur sizler nasıl motive oluyorsunuz anneliğe. Benimle benzer şeyler yaşayan var mı?
Bunlar hep geçecek 💜 insanoğlunda ölümü gösterip hastalığa razı etmek vardır başıma bir şey gelince ben bunu yapıp anda kalmaya çalışırım iyi gelir.
Sizin yerinizde olmak için bekleyenler var biliyor musunuz mesela ben 3.kere bebeğimi kaybettim şu an halen diş gebelikle bogusuyorum ama geçecek…
Evladınız ve siz sağlıklısınız kendinize zaman verin çok bunalınca alın parka çıkarın başka anneleri görün gözlemleyin
Ben sizin derdiniz için çok sevindim inanın masallah dedim rabbim evlat bağışlamış annesi çalışmak zorunda değil çocuğunu kendi büyütüyor ne güzel 💜

Ben çocuğunuza çok üzüldüm.Baba ilgilenmiyor annenin de konuşmak içinden gelmiyor.Çeşit çeşit yemek yapmak yerine onunla bol bol konuşmalısınız.Çocuk gelişimciler ve psikologlar bebeklikten itibaren çocuğunuzla sürekli konuşun diyorlar.Kendinizi zorlayın,otururken yatarken ,gezerken çocuğunuzla konuşun.Gelişimi için çok önemli.

Çok üzgünüm… oğlumu tırnağına dünyayı değişecek kadar çok seviyorum. Ama benden anne olmadı olamadı arkadaşlar lütfen yargılamayın beni çünkü ben zaten kendimi hergün en ağır mahkemelerde yargılayıp asıyorum. Vicdanım beni öldürecek. Ben çocuk yaparken başıma neler geleceğini hiç bilmiyormuşum hangi kafayla hamile kaldım hiçbir fikrim yok. Bana çok zor geliyor çocuk yetiştirmek özellikle oyun oynamak onunla konuşmak çok zor geliyor. Bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda hiç sorun çıkarmadı çok şükür ama yemek konusunda yemin ediyorum yaşlandım. Aşırı iştahsız sürekli çeşit çeşit yemekler yapıyorum ki daha önce neredeyse hiç yemek yapmazdım asla yemiyor çok zorluyor beni bu durum . Şuan 1 buçuk yaşında kendimi çok tükenmiş hissediyorum herşeyi kendimi sürükleyerek itekleyerek yapıyorum hiç sevmedim ben bu anneliğin sorumluluğunu kendime hiç zaman kalmamasını bazı günleri aç geçirmeyi duş alamamayı vs vs ama en çok onunla oynamak konuşmak beni yoruyor benim gibi olan var mı çocuğum gözümün içine bakıyor benle gül oyna eğlenelim diye suratım asık kendimi zorlayarak oynamaya çalışıyorum ama yapamıyorum olmuyor bilmiyorum bende mi bir sorun var hayatımda hiçbir zaman eğlenceli güler yüzlü bi tip olmadım ki hep melankpliktşm hata yaptım galiba yavrucuğumun ne suçu var … bana bişeyler söyleyin nolur sizler nasıl motive oluyorsunuz anneliğe. Benimle benzer şeyler yaşayan var mı?
sosyal ortamlara girseniz çok rahat edersiniz. Komsu vs yok mu o bile sosyallik katar. Ama zaten yaz mevsimi geldi bi çıktınız mı 2 saat yürüyüp gelin haatta depresyon için en iyi ilaç spor. hiç vicdan azabı cekmeyin cok iyi bir annesiniz. sizin sadece gün içinde birilerni görmeye ihtiyacınız var. yemek konusu da bi moktadan sonra salınıuo. inan toplumdaki cocukların yarısı makarna pilavla besleniyo baslarda düzelecek diye düşünün

Bence yorgunsunuz ki bu çok normal
Ama büyüdükçe işler kolaylasacak ben de ilk cocukta afalladim ama sonra onu günlük hayatıma dahil edince daha da kolaylaştı her sey markete onla gittim yemegi onla yaptim çamaşırı onla katladim sonra zaman geçip gidiyor zaten
İştahsız demişsiniz benim kızım her seyi yerken bir gün hasta oldu bir ara sadece sutle beslendi inek sütü bebe bisküvisi pekmez içerdi sonra ben ona yumurta sarisi falan ekledim
Arada meyve yerdi sonra sadece şehriye çorbası yemeye başladı simdi daha iyi durumda. Doktora götürdüm defalarca hiçbir sorun yok çeşit çeşit yemek yaptım yemedi sonra bıraktım ben bırakınca o düzelmeye basladi
Her şey geçecek merak etmeyin

Maalesef ne annem var ne kardeşim tamamen yalnızım
Merhaba bende de durum buydu çocuğum kreşe başlayana kadar bir dk yanımdan ayıramadım çünkü bakacak kimse yoktu.
Çocuk bakmak bence çok sıkıcı bişey aslında.
Yardım edenin yoksa yıpranmak çok normal.
Oyun oynamayı sevmiyorsan çocuğu haftada 3 gün falan oyun grubuna kalan günler çocuk parkına götür. Evde sürekli senle oynamayı bekler ve şu an kendi başına uğraşacak yaşta değil. Havalar iyileşti artık koy bi leğen suyu banyoya ya da balkona oyuncaklarını suda yıkayıp oynar mesela.
Titiz biriysen biraz sal çünkü çocuk kendi oyalanırken sen koşup iş yapıyorsan hiç dinlenmemiş olursun. Biraz olduğu gibi kalsın demelisin.
Genelde her şehrin anne grupları oluyor. Eğer çok küçük bir yerde oturmuyorsan senin olduğun yerde de vardır ben ankarada onlardan birine katılmıştım çocuklu haftalık buluşmalarımız oluyordu. Oyun yeri olan cafelere gidiyor topluca buluşuyorduk çocuklar oynuyor biz de huzurla bi kahve içiyorduk.
Bütün gün çocukla evde oturuyorsanız delirmemeniz işten bile değil

Bu arada yemek yemezse yemesin
Çocuğum 1 yaşında 7 kiloydu. Hiçbir şey olmuyor. Ne yiyorsa onu ver, kendini yemiyor diye heba etmeye gerek yok
Şimdi 4,5 yaşında 14 kilo hala zayıf bi çocuk ama dün işkembe çorbası isterimmmm diye bağıra bağıra gezdiği için çocuğu çorbacıya götürdük mesela.

Öncelikle sakin olun. Dönem dönem bu düsünceler herkeste olabilir. Sizdeki asil Problem esiniz yok ondan dolayi banyoyu bile rahat yapamiyorsun ama bu bebegin sucu degil. Yaniniza yardimci getiremezmisin yada annen kardesin ablan bilemiyorum. Bunalmissin bu durum bebegide etkiler. Büyük oglum otizmli ve bende cok aglama krizlerine girdim rahatladim sonra ayaga kalktim dedimki aynada kendime sen salaksin insanlar nelerle ugrasirken sen napiyorsun ya dedim. Destek aldim cok iyi geldi ama tek bildigim sey oglumun sucunun olmamasi yapamadigim tükendigim zaman bile ona sarildim rahatladim. Allah yardimciniz olsun

Merhaba, kızım 4.5 yaşında biz de tayinciyiz. Dolayısıyla aynı yollaran geçtik. Seni çok iyi anlıyorum. Biraz kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim belki biraz işine yarar.

Benim eşim yardımcı olur ama o da işi gereği uzun saatler yok. Bir gece evde bir gece işte gibi bir şey. Kızım iştahsız değil ama çok yemek seçer. Başlarda çok uğraştım ama saldım. Makarna pilav mı seviyor. Yesin. Her gün makarna pişirdim. Sabah gözünü anne makarna yicem diye açardı. 😅 yesin dedim. Uğraştıkça gördüm ki ikimizde mutsuz oluyoruz. Salata severdi ona yüklendim. Onunda zamanla sadece ekşi suyuna ekmek banmayı sever hale geldi. Ona da tamam dedim. Simit sever bende her gün öğleden sonra attım bebek arabasına bir simit aldım hem gezdik hem yedi. Arada kuşlara simit attık. Bu heves oldu onda kuşları beslemek derdine ikinci simidi almaya başladık. Sonra sandviç yaptım sadece domates salatalık peynir koydum. Kuşlar simit yedi kızım sandviç yedi yeşil alanlarda.
Ben de park sevmem. İnanılmaz sıkılıyorum. Ama ona dayandım işte. Orda yoruluyordu gelirken marketten bir çikolata alıp yiyerek geliyordu. Akşama yine pilav makarna.

Geçen eylülde kreşe başladı. Bana dedi ki anne okulda en sevdiğim yemek bezelye 🤦🏻‍♀️

Haftada bir gün pizza alıyorum ya da yapıyorum bayılıyor. Evde yine yemek seçer. Şimdi büyüdüğü için akşam yemeğinde yemezsen sen bilirsin ama başka yemek yok. Acıkırsan yine bunu vereceğim diyorum. Aç yattığı günlerde oldu. Hala gayet iyi ve sağlıklı. Yukarda birisi 4.5 yaş 14 kilo demiş. Benimki 16 kilo. Olsun sağlıklıysa çok takılma kiloya.

Ben de oyun oynamayı sevmiyorum. Ama ben her şeyi oyun yapıyordum. Eline bez verip kim daha önce bitirecek bakalım deyip bırakıyordum onu. Ben süpürürken o silerdi sağı solu. Çamaşırları ben ayırırım o makineye atardı. Asarken bana sepetten verirdi. Kendi çoraplarını kendi asardı. Oyun gibi geliyor onlara eğleniyorlar. Banyoya beraber girerdik. Önüne kovayla su koyuyordum biraz şampuanla köpürtüp oyuncak atıyorum. Ben biraz arkasında yıkanırken o oynardı. Görmezdi bile beni. Sonra onu yıkayıp çıkardım. Saklambaç oynamayı öğrettim. O saklanıyor bende acaba nerdeee diye dolanırken her girdiğim odayı toplayıp çıkıyorum 😁 üç tura bölünce çok güzel ev toplanıyor.

Benim kurtarıcım yürüyüşler oldu. Ben cesaret edemedim ama genç bir kız çağırabilirsin haftada iki gün. Sadece oyun oynatması için. Ya da oyun grupları oluyor. Ücretli ama çocuk için eğlenceli ve yararlı. Sosyalleşir böylece. Sosyal medyada bulabilirsin. Eşimle kahve içmeye giderdik ağlardı canıma yetti yalnızlık. Zaten oturduğumuz en fazla iki saat. Yarısı etrafı keşfetmekle geçiyor. Yanımda mutlaka sevdiği şeyler olur oyuncak kurabiye vs. Biraz onlarla sonra en son telefondan sevdiği şarkıları veya çizgi filmleri açardım. Ben artık bunlar için vicdan azabı çekmeyi bıraktım. Ben mutluyum kızım daha mutlu. Gelişimi çok güzel. Yemeğe çıkardık stres olup gelirdim. Bıraktım o hallerimi. Yemezsen yeme deyip biraz ekrana izin veriyorum. Biz sohbet edip yemeğimizi yiyoruz. Şimdi kuzum cacık seviyormuş. Ona cacık söylüyoruz varsa patates kızartması. Bize bakanlar belki kötü ebeveyn olduğumuzu düşünüyordur ama ayda yılda bir çıkıyoruz zaten. Eşimle bizimde nefes almaya hakkımız olduğunu düşünüyorum. Evli olduğumuzu unuttuk ilk bir yıl. İsteyen istediğini düşünebilir.

Bu düzen hala böyle devam ediyor. Hala bebek arabası kullanıyorum uzun yürüyüşlerde. Hala simitsiz gezmeyiz. Az da olsa akşamları normal yemeklere başladı. Çocuk odaklı düşünme bence. Kendi keyif aldığın şeylere çocuğu katmaya çalış. Çiçek böcek inceleyin taş çomak toplayın yapraklara bakın toplayın. Hayvanları sevin inceleyin. Kafadan iki saat geçiyor zaten bunlarla.

Herkes demiş, ben de diyorum. Geçecek ❤️

Merhaba, kızım 4.5 yaşında biz de tayinciyiz. Dolayısıyla aynı yollaran geçtik. Seni çok iyi anlıyorum. Biraz kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim belki biraz işine yarar.

Benim eşim yardımcı olur ama o da işi gereği uzun saatler yok. Bir gece evde bir gece işte gibi bir şey. Kızım iştahsız değil ama çok yemek seçer. Başlarda çok uğraştım ama saldım. Makarna pilav mı seviyor. Yesin. Her gün makarna pişirdim. Sabah gözünü anne makarna yicem diye açardı. 😅 yesin dedim. Uğraştıkça gördüm ki ikimizde mutsuz oluyoruz. Salata severdi ona yüklendim. Onunda zamanla sadece ekşi suyuna ekmek banmayı sever hale geldi. Ona da tamam dedim. Simit sever bende her gün öğleden sonra attım bebek arabasına bir simit aldım hem gezdik hem yedi. Arada kuşlara simit attık. Bu heves oldu onda kuşları beslemek derdine ikinci simidi almaya başladık. Sonra sandviç yaptım sadece domates salatalık peynir koydum. Kuşlar simit yedi kızım sandviç yedi yeşil alanlarda.
Ben de park sevmem. İnanılmaz sıkılıyorum. Ama ona dayandım işte. Orda yoruluyordu gelirken marketten bir çikolata alıp yiyerek geliyordu. Akşama yine pilav makarna.

Geçen eylülde kreşe başladı. Bana dedi ki anne okulda en sevdiğim yemek bezelye 🤦🏻‍♀️

Haftada bir gün pizza alıyorum ya da yapıyorum bayılıyor. Evde yine yemek seçer. Şimdi büyüdüğü için akşam yemeğinde yemezsen sen bilirsin ama başka yemek yok. Acıkırsan yine bunu vereceğim diyorum. Aç yattığı günlerde oldu. Hala gayet iyi ve sağlıklı. Yukarda birisi 4.5 yaş 14 kilo demiş. Benimki 16 kilo. Olsun sağlıklıysa çok takılma kiloya.

Ben de oyun oynamayı sevmiyorum. Ama ben her şeyi oyun yapıyordum. Eline bez verip kim daha önce bitirecek bakalım deyip bırakıyordum onu. Ben süpürürken o silerdi sağı solu. Çamaşırları ben ayırırım o makineye atardı. Asarken bana sepetten verirdi. Kendi çoraplarını kendi asardı. Oyun gibi geliyor onlara eğleniyorlar. Banyoya beraber girerdik. Önüne kovayla su koyuyordum biraz şampuanla köpürtüp oyuncak atıyorum. Ben biraz arkasında yıkanırken o oynardı. Görmezdi bile beni. Sonra onu yıkayıp çıkardım. Saklambaç oynamayı öğrettim. O saklanıyor bende acaba nerdeee diye dolanırken her girdiğim odayı toplayıp çıkıyorum 😁 üç tura bölünce çok güzel ev toplanıyor.

Benim kurtarıcım yürüyüşler oldu. Ben cesaret edemedim ama genç bir kız çağırabilirsin haftada iki gün. Sadece oyun oynatması için. Ya da oyun grupları oluyor. Ücretli ama çocuk için eğlenceli ve yararlı. Sosyalleşir böylece. Sosyal medyada bulabilirsin. Eşimle kahve içmeye giderdik ağlardı canıma yetti yalnızlık. Zaten oturduğumuz en fazla iki saat. Yarısı etrafı keşfetmekle geçiyor. Yanımda mutlaka sevdiği şeyler olur oyuncak kurabiye vs. Biraz onlarla sonra en son telefondan sevdiği şarkıları veya çizgi filmleri açardım. Ben artık bunlar için vicdan azabı çekmeyi bıraktım. Ben mutluyum kızım daha mutlu. Gelişimi çok güzel. Yemeğe çıkardık stres olup gelirdim. Bıraktım o hallerimi. Yemezsen yeme deyip biraz ekrana izin veriyorum. Biz sohbet edip yemeğimizi yiyoruz. Şimdi kuzum cacık seviyormuş. Ona cacık söylüyoruz varsa patates kızartması. Bize bakanlar belki kötü ebeveyn olduğumuzu düşünüyordur ama ayda yılda bir çıkıyoruz zaten. Eşimle bizimde nefes almaya hakkımız olduğunu düşünüyorum. Evli olduğumuzu unuttuk ilk bir yıl. İsteyen istediğini düşünebilir.

Bu düzen hala böyle devam ediyor. Hala bebek arabası kullanıyorum uzun yürüyüşlerde. Hala simitsiz gezmeyiz. Az da olsa akşamları normal yemeklere başladı. Çocuk odaklı düşünme bence. Kendi keyif aldığın şeylere çocuğu katmaya çalış. Çiçek böcek inceleyin taş çomak toplayın yapraklara bakın toplayın. Hayvanları sevin inceleyin. Kafadan iki saat geçiyor zaten bunlarla.

Herkes demiş, ben de diyorum. Geçecek ❤️

Ay çok uzun yazmışım 🤭 umarım biraz yardımcı olur tüm bu yazılanlar, için ferahlar.

Yaşamadım sizin hissettiklerinizi. 2 sene üst üste doğum yaptım. Çocuklarımın arasında 13 ay var. Hiç bir çocuk kendi istemiyor dünyaya gelmeyi. Biz onların dünyaya gelmesini tercih ediyoruz. O yüzden off deme hakkına sahip değiliz. Kocanız ilgilenir ilgilenmez. Onun vicdanına kalmış bir şey. Sizde bir an önce psikolojinizi kendiniz düzeltebiliyorsanız kendiniz, kendiniz düzeltemiyorsanız profesyonel bir destekle düzeltmenin yoluna bakın. O çocuk size muhtaç. Şikayet değil, çözüm odaklı olun.

Ben de kendimi hiç anne olarak düşünemiyorum.
Yemek yedirmek , uyutmak , peşinde koşmak , sorumluluğunu almak
Kendimi küçük bir bebeğin elinden tutup parkta gezerken düşünemiyorum mesela

Ama yine de bebek istiyorum
Belki de bu düşüncelerimden dolayı vücudum kabul etmiyor.
Duygularım karışık.

Size bir tavsiyede bulunamam
Ben sağlıklı bir dönemden geçmiyorum.
Ama düşüncelerinizin çocuğunuza zarar vermemesi için bir danışman desteği almanızı önerebilirim.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
Benimde. 2 bucuk aylık bebeğim var
Ben şanslılardanım aslında annem yanımda ve eşim hep destek oluyor o da benimle birlikte uykusuz kalıyor
Annem 1 haftalığına sağlık sorunu için şehir dışına gitti eşim gece 1 e kadar çalıştı o hafta ve aşılarımız vardı kızım rahatsızlandı o hafta benim için işkenceydi
O benim işkence dediğim 1 haftayı siz devamlı yaşıyorsunuz.
Gerçekten çok zor.
Mükemmel olmaya çalışmayın
Anne olun yeter
Kendinize vakit ayırmaya çalışın o uyuduğunda duş alıp kendinize hazırladığınız bir kahve bile size kendinizi iyi hissettirecektir.
Bırakın ev işleri kalsın
Bırakın etraf dağınık olsun
Çocuğunuzla oyun oynarmışcasına kendinize bakım yapın o da annesinin kendine baktığını gördükçe siz mutlu oldukça o da mutlu olacaktır
Süreç zor ama derin derin nefes alın nefesinizi birden verin iyi gelecektir
Rabbim o gücü biz annelere vermiştir merak etmeyin geçecek kalıcı değil siz sadece AN da kalmayı deneyin AN ın verdiği duygulara odaklanın
Sevgilerle

Anne değilim ama bence hiç kimse bu kadar sorumluluğu tek başına almaktan mutlu olmaz yani siz kötü bir anne değilsiniz, yorgun bir insansınız. Tükenmeniz çok normal her insan gibi. Bence psikolojik destek almalısınız en azından kendinize bu iyiliği yapın. Siz iyi olun ki çocuğunuz da iyi olsun.

Nasıl oldunuz durumunuzda bir değişim oldu mu ?

Bu hislerin geçici. 10 yaşına geldiğinde keşke bebek olsan kucağıma sığsan diyeceksiniz. Şu hayatta en yaramaz en zor çocuk benimki sanıyordum. Defalarca kendime de sordum neden acaba diye. Çok ağladığım zamanlarda oldu. Annelik bana göre değilmiş dediğim zamanlar da. 5 yaşından sonra herşey düzelmeye başladı sanki konuştuğumu anladı beni dinledi. Şu an 11 yaşında şu an o duvarlara tekme atıp kıramadığı için ağlayan çocuk o kadar oturaklı aklı başında oldu ki görmeniz lazım. Annelik zor çok zor sabır işi. Yıpranıyoruz evet ama sonra boyunuza yaklaştığında bakıp bakıp gurur duyuyorsunuz.

Rahatladığın zaman o çektiğin sıkıntıların hiçbirini hatırlamıcaksın bile. Hatta tekrar bebek olsan diceksin. Sabır.

X