Anneliği sevemedim 😢

çok yıpranmışsınız. yok mu bir aile büyüğü bir kaç saat bıraksanız kendinize vakit ayırsanız. Eşiniz geldiğinde ona bırakıp yürüyüşe çıksanız kuaföre falan gitseniz. 2 yaşda oyun grupları falan olur oraya verirsiniz. ama şuan bir tık nefes almalısınız.

Kızımın 1-2 yaş aralığında aynen böyle hissetmiştim. İnsana yardım eden birinin olmaması çok zor. Ben de hem iş, hem çocuk hem de ev işlerini idare etmek zorundaydım. Yemek konusunda da çok zor bir çocuktu. Dediğiniz gibi çeşit çeşit yemek yapar saatlerce yedirmek için uğraşırdım. Eşim hiç destek olmadı. Sürekli çocuğa kızdığı için çocuk da onu istemiyordu. Onun da bahanesi oldu bu durum çocuk ben varken yemiyor deyip bizi yalnız bırakıp salonda yiyordu yemeğini. Duş almak bakım yapmak hayal olmuştu. Eskiden her gün duş alan ben, 3-4 günde bir ancak duş alabiliyordum. Bu benim için kabus gibiydi.
Hem psikolojik hem bedenen çok yıpranmışsınız. Size tavsiyem ev işlerine çocuğun bakımına yardımcı olabilecek birini bulun. Günde 3-4 saat gelse akşam yemeğinizi yapıp biraz çocukla ilgilense size çok iyi gelecektir.

Şimdiki aklım olsa önce kendi pürüzlerimi törpüler sonra anne olurdum, psikologla kendimi tanırdım.
Ama olmadı, kendimi çocukla tanıdım.
Psikolog yardımı almadım, ısrarla almıyorum, almak gerekir, bunu değerlendirin.
Maddi durumunuz yetiyorsa ev işlerine destek alın.
Aileniz varsa çocuk bakımına destek alın.

Kendini doyurmayan anne çocuğunu doyuramıyor.

Ben de anne olmamalıymışım, ama oldum artık.
Bundan sonrasını iyileştirmek yetişkin olarak bizim görevimiz, zorunluluğumuz.

Bu arada atlamışım, babanın eşit şekilde veya adaletli şekilde çocuk bakımında var olması elbette şart, anneye alan açmak zorunda.
Günde bir öğünden, olmuyorsa izin günündeki yemeklerinden o sorumlu olsun mesela.

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki ama bu bir süreç geçicek bu günler emin ol. Bak bende kızıma hamileyken boşandım tek başıma büyüttüm çalıştığım yere götürmek zorunda bile kaldım çünkü bakıcak kimse yoktu ve para kazanmak zorundaydım. İşyerlerinde döner sandayelerde uyuttuğumu bilirim. İnan herşey o kadar zordu ki ama her düştüğümde ona sarıldım o minicik bedeniyle sanki benden daha güçlüydü ve bana hep güç verdi. Şimdi kocaman genç kız olucak 11 yaşında çok şükür zor günler bitti gitti. Benimkide çok iştahsızdı bi görsen tabak kaşık görünce kaçardı. Artık oturup ağlardım. Sana şunu söyleyebilirim biraz rahat bırak koy yemeğini önüne kendi yemeye çalışsın yediği kadar yedim abur cubur verme yada belli aralıklarla ver. Yakınında bi akraban ailen yada eşinin ailesi falan yokmu bırak babaanneye halaya anneanneye bir iki saat çık dolaş biraz kuaföre falan git hava al gel iyi gelecektir. Ama unutma bugünler geçicek sabır. Ve hep şunu düşün çocuğun ilerde seni nasıl hatırlicak sürekli mutsuz bağıran üzgün bi anne mi yoksa ne olursa olsun güçlü sevgi dolu bi anne olarak mı hatırlicak bunu düşün. Allah yardımcın olsun

Gözlerimden yaşlar boşaldı yazdığınızı okuyunca sizi seviyorum
ahhh çok üzgünüm incitmek istememiştim 🥹
ben bir tüp bebek annesiyim ve hamileyken depreme yakalandım. hayat çok garip bir güldürüyor bir ağlatıyor. büyük zorluklarla bebişim oldu ama 12 gündür neler hissettiğimi bir ben bilirim, kimseye de anlatamam, siz çok cesursunuz🥲♥️

Annelik delilik ki zaten. Cocugumu dunyaya degismem, sevgimin miktarini kelimelere dokemem ama bende sevmiyorum anneligin sorumlulugunu. 2 gundur bogaz agrisindan ölüyorum sesim cikmiyor atesten titreye titreye yasamaya calisiyorum ama gozumun icine bakiyor gece masalini okuyayim diye. Ee bunun nesini seveyim ben. Insanim bugunde baban okusun diyorum yuzu dusuyor ama ben seni ozlemistim diyor. Ee gidip okuyorum. Bogazim yirtiliyor okurken. Bunun sevilesi bi yani yok ki. Sonsuz sorumluluk. Hep bir dusunme hali. Hep gayret. Anneligi sevmekle cocugunu sevmek ayni sey degil bence.
Hep diyorum imkaniniz varsa baba olun.

Hepimiz yaşadık bu duyguları kendinizi yargılamayın. Şöyle düşünün bu bir süreç ve geçecek. Benim şimdi 12 yaşında kızım var bana arkadaş. Kendimde 33 yaşındayım. Şu an onunla her yere gidebiliyorum birlikte çok eğleniyoruz. İnşallah sizde bi gün öyle olcaksınız.

Okurken çocuğunuz büyük yemek yemiyor sandm bir buçuk yaşındaki bebeden çok beklentiye giriyorsunuz çoğu anne böyle yok çocuğuma xesit çeşit şeyler yapyrm.yemiyor ya sağlığı iyiyse değerleri iyiyse sorun yok. Ki onun midesi ne kdr :) Allah aşkına. Ben 33 yaşındayım kuş kadar yemek yerim. Annem hala alisamadi bu duruma yok vitaminsiz kalcan ay Allahım gina geliyor 52 kiloyum kilomda iyi bence kan değerim.13 Ken ki çok iyi bir değer azıcık ususem ee sen kansizsin der :))) anne benim kanım yüksek bile derim anlamaz sadece çocuğu bişey yesin diye abur cubur veren annelere sasiriyorm. Telefon açan annelere sasiriyorm gerçekten benim de bir oğlum var çok yemek seçer yemez dört yaşında herşeyi napim sağlığı iyi olsun

Bebeğinizle konuşmak bile istememeniz tuhaf geldi bana. Yorgun olursunuz ama mesela oturduğunuz ya da uzandiginiz yerden konursunuz. Gülersiniz, sevginizi mimiklerinizle anlatırsınız.

Ben ilk oğlumda, annemi kaybedeli aylar olmuşken çok farklı ve kolaydı her şey. Onun annemin yerine bir teselli olarak geldiğini dusunuyordum. Anneme de çok benziyor zaten. Yemek bizde de sorundu ama ne oyunlar ne kitaplar ne etkinlikler yapardık.

İkinci oğlumda herşey çok zor gelmeye başladı.
Kendimden ve arada eşimden başka yardım edenim yok bilmiyorum, ülkenin halini vs düşündükçe, çocuklarımı nasil koruyacağım gibi korkulara kapildikca, içime kapaniyorum sanki. Ama yine de konuşuyorum sürekli çocuklarımla, görece kolay oyunlarına katılıyorum, ikisini birbiriyle oynatiyorum vs. Bunlar ne kadar yorgun ve mutsuz olsakta görevimiz. Sizin adınıza üzüldüm.

Çocuk büyütmek zor bir süreç. Yaşadıklarınızı tüm anneler dönem dönem hissediyor. Zamane annelerinin işi çok zor çünkü çocuklarımızı bilinçli yetiştirmek istiyoruz, mükemmeliyetçiyiz. Her şey kusursuz olsun istiyoruz ama bizim bebekliği mizde bize karşı bu kadar itina gösterilmediği için rol model olmakta zorlanıyoruz. Günde 20 dakika kaliteli zaman geçirmeniz bebeğiniz için yeterli, vicdan azabı çekmeyin. Eminim çok iyi bir annesiniz. Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz. Bende bazen oynamak istemiyorum, benim 2 evladım var ve çok yemek seçiyorlar. Ne yemek yapacagımı şaşırıyorum😅 ben de küçükken hatırlıyorum sadece makarna yerdim🤪 şuan çok sağlıklıyım, o yüzden yememesini kafanıza takmayın.

En güzel şekilde bakmaya çalışıyorum kendimi o kadar zorluyorum ki bir görseniz… ama benim içimde o anaçlık domestik ev kadını yokmuş bunu maaşesef çok geç anladım. Yani çocukla gülüp eğlenmekte ne var içimden gelmiyor işte gelmiyor Allah kahretsin suratsız bir aptal gibi duruyorum sonra da kendime çok mızıyorum ağlıyorum sabahlara kadar.
Kendi çocukluğunuzu düşünün, geçmişe gidin. Muhtemelen annenizle aranızda bu tarz bir iletişim olmadığı için şuan çocupunuza bu duygıyu veremiyorsunuz. Kendinizi suçlamayın. Bu farkındalıkta olmanız bile çok güzel. Evlatlarımız ile kendimizi onarıp büyüyoruz. Onlar bize verilmiş bir fırsat. Bende çok çocuk seven biri değildim. Kendi çocuklarıma karşı bu duygumu yenmek için sürekli çaba harcadım. Bir sürü kitap, eğitim.... aldım. Bir miktar ilerleme kaydettim ama eşimle gene de farklıyız. Çocuklar onunla 5 dakika oynasın deli gibi eğlenir benimle aynı şekilde değil. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama onun kadar olamıyorum. Sonuçta evlatlarımızın başındayız çok şükür, elimizden geldiğince çabalıyoruz. O nedenle kendimizi hırpalamak yerine anı yaşamaya bakalım.

Doktora gidin kan tahlili yaptırın belki vücudunuz da güç yok.
Çok yalnız kalıp hep sorumluluk sizde oldu ise onunda etkisi vardır.
Ama olumlu bakacağıniz çok şey var sağlıklı bir çocuğunuz var bir süre sonra daha rahat edeceksiniz.

Çok üzgünüm… oğlumu tırnağına dünyayı değişecek kadar çok seviyorum. Ama benden anne olmadı olamadı arkadaşlar lütfen yargılamayın beni çünkü ben zaten kendimi hergün en ağır mahkemelerde yargılayıp asıyorum. Vicdanım beni öldürecek. Ben çocuk yaparken başıma neler geleceğini hiç bilmiyormuşum hangi kafayla hamile kaldım hiçbir fikrim yok. Bana çok zor geliyor çocuk yetiştirmek özellikle oyun oynamak onunla konuşmak çok zor geliyor. Bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda hiç sorun çıkarmadı çok şükür ama yemek konusunda yemin ediyorum yaşlandım. Aşırı iştahsız sürekli çeşit çeşit yemekler yapıyorum ki daha önce neredeyse hiç yemek yapmazdım asla yemiyor çok zorluyor beni bu durum . Şuan 1 buçuk yaşında kendimi çok tükenmiş hissediyorum herşeyi kendimi sürükleyerek itekleyerek yapıyorum hiç sevmedim ben bu anneliğin sorumluluğunu kendime hiç zaman kalmamasını bazı günleri aç geçirmeyi duş alamamayı vs vs ama en çok onunla oynamak konuşmak beni yoruyor benim gibi olan var mı çocuğum gözümün içine bakıyor benle gül oyna eğlenelim diye suratım asık kendimi zorlayarak oynamaya çalışıyorum ama yapamıyorum olmuyor bilmiyorum bende mi bir sorun var hayatımda hiçbir zaman eğlenceli güler yüzlü bi tip olmadım ki hep melankpliktşm hata yaptım galiba yavrucuğumun ne suçu var … bana bişeyler söyleyin nolur sizler nasıl motive oluyorsunuz anneliğe. Benimle benzer şeyler yaşayan var mı?
Eee kızım hergün bu forumda şöyle zor böyle zor.aşırı emin olmayan yapmasın diye uyarıp duruyor herkes.sen de gelmişsin 32 yaşına 20 lerinde falan değilsin ki.hergün de bir sürü konuda çekilen sıkıntılar, kafa karışıklıkları anlatılıp duruyor.şimde deme başıma gelecekleri bilmiyordum diye. Kendini tanıyamadın mı bu yaşa kadar. Yapacak birşey yok artık.geri mi göndereceksin.hayatın bu artık.bu tarz konulara moral vermeyi sevmiyorum valla.kendim de çocuk yapan kadınlara şaşıp kalıyorum çünkü insan böyle bir hayatı nasıl ister diye.

Gerekiyorsa rol yapın güler yüz rolu. Benim annem küçükken dedem felç oldu diye sürekli mutsuzdu. Ben de çocuk halimle suçu bende sanırdım. Şu an sevdiğim biri mutsuz olsa acaba bir şey mi yaptım diyorum sonra saçmalama diye kendimi telkin ediyorum. Rica ederim rol de olsa o çocuğa gülümseyin. 3 çeşit yemesin 1 çeşit yesin ama güler yüzlü annesi olsun çok önemli.

Size yardımcı olacak kimse yok mu?
Yardım ve desteğe ihtiyacınız var..
Bebekli annelerle arkadaş olun sosyallesin
Bebeğinizi alın kitabınızı kahvenizi alın çıkın dışarı
O hem dışarıda uyur hem siz hava alırsınız rutin yapın bunu
biraz daha büyüsün kreşe verirsiniz kendinize zaman ayırırsınız.
Bu yargılanacak bir şey değil, kimsenin de haddine değil.
Sizi anlıyorum 🙏🏻

Emziriyorum, 2 yaşına gelmesini bekliyorum tedavi için çok umutluyum 2 yaş için inşallah herşey eskisinden güzel olur
Bence 2 yaşı bekleme Dr a git, emzirmeyi etkilemeyen ilaçlar var onlardan verir, eğer bırakması gerekiyorsa da biraktirirsin 1.5 yasa kadar emmesi bile çok güzel ama bu yaştan sonra mutlu annesi olması anne sütünden daha önemli bence ☺️😍

Sizin şikayet ettiğiniz şeyler benim hevesim. Ailemin yanındayım. Hiç zorlanmıyorum o yüzden çocuk bakmakta. Ama kendimi anne gibi de hissetmiyorum. Herkes ulaşamadığına vurgun heralde:)

Çok üzgünüm… oğlumu tırnağına dünyayı değişecek kadar çok seviyorum. Ama benden anne olmadı olamadı arkadaşlar lütfen yargılamayın beni çünkü ben zaten kendimi hergün en ağır mahkemelerde yargılayıp asıyorum. Vicdanım beni öldürecek. Ben çocuk yaparken başıma neler geleceğini hiç bilmiyormuşum hangi kafayla hamile kaldım hiçbir fikrim yok. Bana çok zor geliyor çocuk yetiştirmek özellikle oyun oynamak onunla konuşmak çok zor geliyor. Bebeğim doğduğundan beri uyku konusunda hiç sorun çıkarmadı çok şükür ama yemek konusunda yemin ediyorum yaşlandım. Aşırı iştahsız sürekli çeşit çeşit yemekler yapıyorum ki daha önce neredeyse hiç yemek yapmazdım asla yemiyor çok zorluyor beni bu durum . Şuan 1 buçuk yaşında kendimi çok tükenmiş hissediyorum herşeyi kendimi sürükleyerek itekleyerek yapıyorum hiç sevmedim ben bu anneliğin sorumluluğunu kendime hiç zaman kalmamasını bazı günleri aç geçirmeyi duş alamamayı vs vs ama en çok onunla oynamak konuşmak beni yoruyor benim gibi olan var mı çocuğum gözümün içine bakıyor benle gül oyna eğlenelim diye suratım asık kendimi zorlayarak oynamaya çalışıyorum ama yapamıyorum olmuyor bilmiyorum bende mi bir sorun var hayatımda hiçbir zaman eğlenceli güler yüzlü bi tip olmadım ki hep melankpliktşm hata yaptım galiba yavrucuğumun ne suçu var … bana bişeyler söyleyin nolur sizler nasıl motive oluyorsunuz anneliğe. Benimle benzer şeyler yaşayan var mı?
Oyun oynamak gelmiyorsa içinizden kendinizi buna zorlamayın. Çocuklar bu mecburiyeti anlıyor ve onlarda keyif alın . Oyun oynamiyorsaniz günlük rutininize çocuğunuzu ekleyin . Çamaşırları birlikte makineye atmak, Bulaşık makinesini boşaltmak gibi . Bunları yaparken bir taraftan da konuşun . Oyun içinde günde 1 saat parka gotürebilirsiniz .

Merhaba,
Gün içinde fazla yalnız kaldığınız ve bu süreçte çocuğu gözünüzün önünden ayırmamak için kendinize ve yapmak istediklerinize zaman ayıramamış olabilirsiniz. Bu durum insanı günden güne bunalıma sürükler ve bilinçaltı tüm suçu olayların merkezindeki bebeğin dünyaya gelişine yorar. Bence üzerinizde çok büyük bir birikmişlik var. Bir de belki belki bana kızacaksınız, işi bu ne yapalım diyeceksiniz ama babaların daha hamilelikten itibaren annelere destek olması, doğumdan sonra imkanlar dahilinde yük hafifletmesi şart. Sürekli göz ucuyla onu takip etme, duygusal ihtiyaçlarına karşılık verebilme stresi, yemek yedirme, alt değiştirme, yıkama, hastaysa başında bekleme, yani her yönüyle tamamen savunmasız bir canlının tüm gün bütün sorumluluğu sizin üzerinizde. Bunları hissetmenize şaşırmıyorum ama inanın sorun anneliğe uygun olmamanız değil, çok yalnız bırakılmanız gibi görünüyor.

X