- 31 Ocak 2016
- 192
- 121
- 53
- 28
- Konu Sahibi SupSuperMom
-
Büyüklerin bazı önerileri ile yarıyor da bazıları olmuyor. Ben gece dönmesini özellikle bekledim kendini kurtarabilsin diye.
Böyle dönen ışık açma anahtarları var az açınca ışık az, çevirdikçe daha çok aydınlanıyor. Ben onlardan taktırdım kızın odasına. Karanlıkta bırakıyorum. Uyandığında ağladığında az açıp bakıyorum suyunu veriyorum pışpışlıyorum dalıyor yine.
Yok yok yemezsin kafayı korkma :)) büyüyünce unutursun birde kardeş yaparsın yoksa insan nesli nasıl devam edecekti. Eskiden dört beş tane büyütürlermiş valla nasıl büyütmüşler eski nesil hep uslu muymuş diye soruyorum kendime... Az daha sabır geçecek başka sorunları başlayacak bu günleri mumla arayacağız.
Eğer uykusu açılmamışsa evet her gece 1-2 kere sesleniyor bana ve genelde susamış oluyor.Bende taktırayım olmadı ya gece su verip yatırınca uyuyo mu peki??
Kım dedı 2 yasından once oda ayırmayın dıyeYatağı hala bizim odada 2 yaşından önce ayıan rmayın odasını dedikleri icin biz ayırmadık ama kızımın odasını planladığımız yer yatak odamızın karşısı ve sabah akşam çok sessiz ayırınca faydasını görürmüyüm ki diyorum sizdr en baştan beri mi ayrıydı odası acaba
2-2,5 yaş çocuğun ben merkezci dönemi olduğu için odasını ya da yatağını ayırmak daha kolay.Kım dedı 2 yasından once oda ayırmayın dıye
Tam tersi2-2,5 yaş çocuğun ben merkezci dönemi olduğu için odasını ya da yatağını ayırmak daha kolay.
Bana pedagog dedi ve ilk oğlumda 2,5 yaşında odasını ayırdık hiç zorlanmadım. Kaldı ki gece emen bir bebeğin ayrı odada olması anneye daha fazla eziyet. Ama aynı yatakta olayına kesinlikle karşıyım. Bu arada 15 aylık küçük bir oğlum daha var.bizimle yatak odasında ama kendi beşiğindeTam tersi
6 aydan sonra odasını ayırınca guveni sarsılıyor...
Bu sebeple bu forumda 10 yasına gelmıs çocuğuyla hala aynı odada ve hala aynı yatakta yatanlar var.
Cocuk; odasının ayrılmasına 4 aylıkken hazır fakat anneler kendını hazır hıssetmedıgınden bu surec uzuyor.
Belkide cocuktan cocuga degısıyordurBana pedagog dedi ve ilk oğlumda 2,5 yaşında odasını ayırdık hiç zorlanmadım. Kaldı ki gece emen bir bebeğin ayrı odada olması anneye daha fazla eziyet. Ama aynı yatakta olayına kesinlikle karşıyım. Bu arada 15 aylık küçük bir oğlum daha var.bizimle yatak odasında ama kendi beşiğinde
2 çocuğumda da 3 saat kesintisiz uyuduğum 10 u geçmez. 12 den 6 ya kadar uyuyor mu çocuğun? Maşalllah Allah nazarlardan saklasın. Kıymetini bil valla.Belkide cocuktan cocuga degısıyordur
Bızımde doktor 4 aylıkken ayırın kendı odası duzenı olsun 2 saatde bır 20 dk emzır gece 12 ye kadar sabah 6 da uyanır hem uykusu hem beslenmesı duzenı oturur hem gece bagırsagı midesi dinlenir hemde odasına alısır dedı
4 ay boyunca odamızda kendı besıgıne yattı sonra kendı odasında tek alıstı suan 1 yasında
Ilk yatırdıgım gunden berı sorun yasamadım
Iyı olsun dıye bınbır turlu sey okuyup arastırıp sorup uyguluyoruz umarım gercekden ıyısıdır evlatlarımız için
Uyuyordu dogdugu gunden berı oyle yapınca alıstı2 çocuğumda da 3 saat kesintisiz uyuduğum 10 u geçmez. 12 den 6 ya kadar uyuyor mu çocuğun? Maşalllah Allah nazarlardan saklasın. Kıymetini bil valla.
Baştan konuşup bir şeyler anlattık ama sonuç olarak aralarında 3,5 yaş var. Bizimle yatmak istedi ve yatırdım da tabi. Kardeşi ilk zamanlar kolik bir bebek olduğu için uyku saatleri çok sorundu akşamları haliyle abi de uyumadı. En büyük avantajım abinin okula gitmesi ve anaokulunda ki öğretmen desteği çok etkili oldu. Ama kardeş sorunları hiç bitmiyor :)Belkide cocuktan cocuga degısıyordur
Bızımde doktor 4 aylıkken ayırın kendı odası duzenı olsun 2 saatde bır 20 dk emzır gece 12 ye kadar sabah 6 da uyanır hem uykusu hem beslenmesı duzenı oturur hem gece bagırsagı midesi dinlenir hemde odasına alısır dedı
4 ay boyunca odamızda kendı besıgıne yattı sonra kendı odasında tek alıstı suan 1 yasında
Ilk yatırdıgım gunden berı sorun yasamadım
Iyı olsun dıye bınbır turlu sey okuyup arastırıp sorup uyguluyoruz umarım gercekden ıyısıdır evlatlarımız için
Pekı buyuk oglunuz kardesım nıye sızle yatıyor demıyor mu ben cok hassasımdır bu konularda hemen aklıma gelirde
Ooo kolik çook zorBaştan konuşup bir şeyler anlattık ama sonuç olarak aralarında 3,5 yaş var. Bizimle yatmak istedi ve yatırdım da tabi. Kardeşi ilk zamanlar kolik bir bebek olduğu için uyku saatleri çok sorundu akşamları haliyle abi de uyumadı. En büyük avantajım abinin okula gitmesi ve anaokulunda ki öğretmen desteği çok etkili oldu. Ama kardeş sorunları hiç bitmiyor :)
Konu sahıbı ben kızımın yatıs kalkısını hıc yonlendırmedım
Her insanın bıyolojık saatı var ve ıhtıyac duydugu kadar
Sabah 7 de kalkar oglen 12 de uyur bıde aksam uzerı 4 gıbı uyur hep 1 er saatlık
Sonra aksam 8 de uyur sabaha kadar
Fakat benn yemek ve uyku saatınde cok kuralcıyım o saatlerı yeterlı gecırınce otomatıkman uykusu gelıyor
Yanı kuduruyoruz ayakta duracak hali kalmıyor ve uyuyor
Bana pedagog dedi ve ilk oğlumda 2,5 yaşında odasını ayırdık hiç zorlanmadım. Kaldı ki gece emen bir bebeğin ayrı odada olması anneye daha fazla eziyet. Ama aynı yatakta olayına kesinlikle karşıyım. Bu arada 15 aylık küçük bir oğlum daha var.bizimle yatak odasında ama kendi beşiğinde
Haklısınız ama kızım geceleri uyurken ani kusmaları oluyodu bende korkumdan yatağımın yanından ayıramıyodum beşiğiniTam tersi
6 aydan sonra odasını ayırınca guveni sarsılıyor...
Bu sebeple bu forumda 10 yasına gelmıs çocuğuyla hala aynı odada ve hala aynı yatakta yatanlar var.
Cocuk; odasının ayrılmasına 4 aylıkken hazır fakat anneler kendını hazır hıssetmedıgınden bu surec uzuyor.
Bu durum için reflü yatagını tavsıye ederimHaklısınız ama kızım geceleri uyurken ani kusmaları oluyodu bende korkumdan yatağımın yanından ayıramıyodum beşiğini
Anane ve babanemiz ayırma geceleri duymazsın kendisi yatamaz korkar uyanınca cocuk içe kapanır derken 14 aylık oldukKım dedı 2 yasından once oda ayırmayın dıye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?