• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler Uyku problemi.. Uykusuzluk :(

uykusuzluk çok zor çok Allah yardımcın olsun.
bu aşamada eşinin veya başka birinin sana destek olması gerek. biraz inat edeceksiniz. çünkü uyku miniğe de sana da gerekli.
sabah en geç 7 de kaldırın. gerekirse zorla. bir rutin oluşturun. kahvaltı ara öğün oynamaca sonra öğle uykusu. birazda yoracaksın. gece memesini kesin bir kere. artık ona ihtiyacı yok. ağlayacak sabrını taşıracak burnundan getirecek ama sadece 1hafta sonra düzen oluşur. dediğim gibi yardım şart ama. o uyanıp ağlayınca içeriye götürmeyin. karanlıkta kalın dokun , güven ver ama konuşup uykusunu dağıtma. bir süre sonra pes eder uyur. şimdi içeri gidileceğini , ağlayarak istediğini yaptıracağını biliyor ve kullanıyor bunu.
Zaten sirf gece emmek icin kalkiyo bi tek eşim var yardımcı olabilicek o yardım ediyo zaten emdikten sonra yataktan kalkip bazen kapıyı gosteriyo hadi anne diyo dediginiz gibi ilk once iceriye gitmeyi gece emmesini kesmem gerekicek galiba

şu anda 5 yaşında. 22.00 civarı uyuyor.öğlen uyumazsa daha erken. küçükten düzen oluşursa büyüyünce de sorun olmuyor. alışkanlık devam ediyor.

erken uyuması gelişimi içinde çok faydalı.
Erken uyuyunca ertesi gunu daha dinc neseli oluyo gec uyuyunca ertesi gunu sersem gibi oluyo cocuk aksamlari bi sekilde duzene sokmaya calisiyoruz yazin olsa disarda oynarken yoruluyo da sürekli evin icinde enerjisini atamiyo heralde bide cok hiperaktif olmasininda payi var galiba

Erken uyuyunca ertesi gunu daha dinc neseli oluyo gec uyuyunca ertesi gunu sersem gibi oluyo cocuk aksamlari bi sekilde duzene sokmaya calisiyoruz yazin olsa disarda oynarken yoruluyo da sürekli evin icinde enerjisini atamiyo heralde bide cok hiperaktif olmasininda payi var galiba

bence ilgisi yok. çünkü benim bebişi görseniz hiperaktiflikte çığır açıyor.sadece alışkanlık diyorum ben

Benim kızım 9 aylık gece 11 de uyur saat bası uyanıp meme ister aclıktan degil alıskanlık yapmıs.gece uykusu haram bana ama gunduz 10 kadar uyuyo cok sukur

Back