- 31 Ocak 2016
- 192
- 121
- 53
- 28
- Konu Sahibi SupSuperMom
-
Benmkide 2 yasinda ama 10 da 11 de kalkiyo ogle uykusu yok uyursa aksama dogru uyur bu seferde gece 2 ye kadar ugrasirim biraz buyumelerini beklemekten baska care yok sanirim
10 da 11de uyuyor bir ara uykusu gelmediginde elimden tutup gece yarisina kadar elimden tutup dolastiriyodu beni evde bende iki uc gun aglattim artik uyumasa bile yatagin icinde duruyo gezdirmiyo dedigini yaptikca daha fazlasini istiyolar
14 aylıksa gündüz tek uyku yeter.
Akşam erken uyumasının yolu da erken yatırmak ve gece uyandığında hiç ışıklı odaya geçmemek, konuşmamak hatta gülümsememek, altını bile alacaksanız karanlıkta almak verebileceğim tüyolar. Benim oğullarım da gece uyanırlar ve bu dediklerimi yaparım, uykuya geri dönüşleri sorunlu olmaz genelde.
Kızım 1 yaşından beri 9da yatıyor. Bir geçen hafta bozuldu düzeni. 9da odasına gidiyoruz. 15 dakika içinde tamamen uyuyor. İlk yatağında alışmadı yatağının kenarlıklarını tutunup kalktı o nedenle benim yatağımda alıştırdım. Işığı kapatıp yatakta yanına uzandım 1 saatte uyudu. Alıp yatağına koydum. Sonra süre azaldı ben de kendi yatağında uyutmaya başladım. Sabah da 7de kalkıyor. Öğlen 1-3 arası uyur. Sabır lazım çünkü uyumamak için direniyor.
Bir de geceleri beraber mi uyumayın. Alışsın yatağına odasına.
Uc gun agladi bakti ben kalkmiyorum istedigini yapmiyorm birakti tabi arada bir sansini deniyo yine:)Aynen hergün biraz daha tavır değiştiriyo yatağın içinde ağlamıyo mu peki?
Bide onu deniyim ya artik zombi gibi dolaşıyorum ortaliktaIki
Uc gun agladi bakti ben kalkmiyorum istedigini yapmiyorm birakti tabi arada bir sansini deniyo yine:)
Gece lambamız var ama onu da mı kullanmasak ki gece yatağında yatınca 15 dk veya yarım saate bi kalkıyo
Ben hep yatağında yatırdım ilk gününden itibaren. Dönmeyi öğrenince geceleri 5.5 aylıkken odadan çıkardım yatağını. Size kim dedi ki 2 yaşa kadar ayırmayın diye. Geciktikçe zor olur ayrılmak.Yatağı hala bizim odada 2 yaşından önce ayırmayın odasını dedikleri icin biz ayırmadık ama kızımın odasını planladığımız yer yatak odamızın karşısı ve sabah akşam çok sessiz ayırınca faydasını görürmüyüm ki diyorum sizdr en baştan beri mi ayrıydı odası acaba
Kelin ilacı olsa başına sürerdi bacım :)) aynı dertten bende muzdaribim... Ama bildiğim işe yarayacak bir yöntem var oda çocuk için degil sizin için... Aynanın karşısına geçip bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim benimle aynı sorunu yaşayan bir çok kişi var diyeceksiniz. O zaman bi rahatlama hissedeceksiniz. Minik kuzularımız tatlı sıpalarımız büyüyünce geçecek diyeceksiniz. Kendinizi bol bol motive edeceksiniz :)) Çok işe yarıyor
Ben hep yatağında yatırdım ilk gününden itibaren. Dönmeyi öğrenince geceleri 5.5 aylıkken odadan çıkardım yatağını. Size kim dedi ki 2 yaşa kadar ayırmayın diye. Geciktikçe zor olur ayrılmak.
Bir de gece lambası kullanmayın. Büyüme hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor. Sevgiler.
Ben wc lambasını açıyorum, kendim hareket edebilecek kadar ışık oluyor sadece, eski evimde de sokak lambasının ışığında hareket ediyordum. Gece lambası baya aydınlatıyordu bizim kullanmıyordun o yüzden.
Büyüklerin bazı önerileri ile yarıyor da bazıları olmuyor. Ben gece dönmesini özellikle bekledim kendini kurtarabilsin diye.Ananeler babaneler bişey olur diye korkuttular zamanında da o yüzden ayıramadım odayı ama yarın oda hazırlamaya başlıyorum bi an önce
Gece lambasını da gece denicem genellikle kapalı olunca panik yapıyo ama alışıcak artık cok teşekkür ederim..
Yok yok yemezsin kafayı korkma :)) büyüyünce unutursun birde kardeş yaparsın yoksa insan nesli nasıl devam edecekti. Eskiden dört beş tane büyütürlermiş valla nasıl büyütmüşler eski nesil hep uslu muymuş diye soruyorum kendime... Az daha sabır geçecek başka sorunları başlayacak bu günleri mumla arayacağız.Şu an teselli evresindeyim zaten 10 dakka içim geçmiş diye mutlu olmaya başladım artık bazen kendime sakin ol biticek sonra uyanması için zorlicaksın diyorum sonra dönüp inşallah kafayı yemiyorumdur diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?