Anneler Uyku problemi.. Uykusuzluk :(

Anane ve babanemiz ayırma geceleri duymazsın kendisi yatamaz korkar uyanınca cocuk içe kapanır derken 14 aylık olduk
Bi aktıvıteye dahil etsenız mesela yuzmeye veya jimnastiğe yazdırsanız fazla enerjısını atıp uyur yorulur uykusuzluga direnemez belki

Reflü değil gaz sıkıştırıyosa kusar dediler o dönem mama da kullanıyoduk kabızlıkta yapıyodu

Doktor yapıcak bişey yok gece çayı içir süt içir dedi ama benim kiz bitki cayını ağzına koymaz cıkartır sütü de pipetle zor alıştı ki su bile ağlayarak içiyoruz doktor düzeni oturacak belli bi donemde dedi bende cuma günü baska bi doktora goturmayi planliyorum

Bi aktıvıteye dahil etsenız mesela yuzmeye veya jimnastiğe yazdırsanız fazla enerjısını atıp uyur yorulur uykusuzluga direnemez belki

Cok araştırdım ama bulunduğumuz yer küçük bi ilçe ve aktivite yok malesef aktiviteyi bırakın cuma günleri var sadece hastane hekimleri cuma günü geliyo çocuk doktorumuz bile evde cok oyun oynuyoruz ama bi yere kadar oynuyoruz sonra sıkılıyo

Bebeklerin yanina uzanip nasil uyutuyosunuz banada ogretin yaa benimki hemen kalkip oturuyo gitmeye calisiyo suan 1 yasinda hala sallayarak uyutuyorum malesef gecede yanimizda yatiyo alistiramadik bir turlu besige

Gece uyanınca ışık acmayın,uykusunu açacak şeylerden kaçının. Benim kızım şu an 4 yaşında ama küçükken yaşadık bizde gece kalkma durumunu,yataktan çıkmadık,ışık açmadım,2 saat oturduğumuzu bilirim karanlıkta ama öğrendi gece uyuması gerektiğini.
Tek uykuya düşürün gündüz,demekki fazla geliyor ki gece kalkıyor. Bu sayede akşam uyku saatinide erkene çekmiş olursunuz.

Meme meselesine sınır koy oyun yapmış o memeyi, ağız alışkanlığı olmuş, belli saatler köy gece emzirmeyi kes yaşı müsait gece beslenmesini kesmeye

Canim şimdi uzmanlar da diyor bebek anneye ne kadar fazla temas ederse o kadar kendisini güvende hisseder diye. 2 yaşına kadar bol bol yanında olsun kokunu alsın. Onun süslü odalara değil annenin ten temasına ihtiyacı var.

Bebeklerin yanina uzanip nasil uyutuyosunuz banada ogretin yaa benimki hemen kalkip oturuyo gitmeye calisiyo suan 1 yasinda hala sallayarak uyutuyorum malesef gecede yanimizda yatiyo alistiramadik bir turlu besige
Ayni durumdayim yatak konusunda ama ayakta sallarken kalkip gulmeye basliyo bizimkide

Bizimki gece uyumadan yarim saat bi saat once uyuyo sonra uyandiginda da uyumak istemiyo uyutmamaya calısınca düşman oluyoruz ama artik yapcak bisey yok alışıcaz.

5 aylık gibiyken kendi odasında yatırdım.en geç 8.30da uyudu kızım.tabiki karanlıkta. çünkü büyüme hormonları karanlıkta çalışıyor.

ilk zamanlar banyo sonrası sırtına masajla yatırdım sonrası normal şekilde.alışıyorlar zaten.

ne kadar erken odasına geçerse düzeni o kadar iyi oluyor.

Meme meselesine sınır koy oyun yapmış o memeyi, ağız alışkanlığı olmuş, belli saatler köy gece emzirmeyi kes yaşı müsait gece beslenmesini kesmeye

Dediginiz gibi bir ay oncesinde gece beslenmesini kestim yatakta gece yarisi 1 saat agladi kestigim gibi yine basladim bu gidişle hepten kesicem galiba

Haklısın canim da bizimki gece boyu memede kaliyo bide cok dağınık yatıyo ya babası yada ben ezicez korkusuna uyuyamiyoruz korkuyorum geceleri

Masaj bazen bizdede ise yariyo simdi uyku duzeni nasil acaba kac yaşında

Haklısın canim da bizimki gece boyu memede kaliyo bide cok dağınık yatıyo ya babası yada ben ezicez korkusuna uyuyamiyoruz korkuyorum geceleri

Canım benim de ikizlerim olacak nasipse. Bir kanepeyi düzenleyip iki çocuk orada ben de yanlarında, cok uykum gelince de yan kanepede ama yine aynı odada olmayı planlıyorum.

İlk bebeğimde ayrı oda,ayrı yatak yapmıştım. Ağlamayı duy kalk onu emzir vs zor olmuştu.

Şimdi bunların her daim yanlarında olmak istiyorum. Ama çok dalacak gibi olursam ben de ezmekten korkarım.

uykusuzluk çok zor çok Allah yardımcın olsun.
bu aşamada eşinin veya başka birinin sana destek olması gerek. biraz inat edeceksiniz. çünkü uyku miniğe de sana da gerekli.
sabah en geç 7 de kaldırın. gerekirse zorla. bir rutin oluşturun. kahvaltı ara öğün oynamaca sonra öğle uykusu. birazda yoracaksın. gece memesini kesin bir kere. artık ona ihtiyacı yok. ağlayacak sabrını taşıracak burnundan getirecek ama sadece 1hafta sonra düzen oluşur. dediğim gibi yardım şart ama. o uyanıp ağlayınca içeriye götürmeyin. karanlıkta kalın dokun , güven ver ama konuşup uykusunu dağıtma. bir süre sonra pes eder uyur. şimdi içeri gidileceğini , ağlayarak istediğini yaptıracağını biliyor ve kullanıyor bunu.

Geceleri ağlamasına dayanıp memeyi kesicem artık veya komple kesicem çünkü sürekli memede yemek yerken yiyo ama arkasından direk yine memeye geçiyor ama diyorum ki gelişimini etkiler mi acaba memeden komple kesmek

Benimki meme emecem diye yemek yemezdi 20 ay emdi keseli 13 ay oldu hala anneye cicik yap derim memeye yapar anne=meme

Bizim koltukta ayri yatıramıyoruz yatakta bile surekli dönüyo yanyana koltuklarda bi gun yatmayı denedim gözüm sürekli üstündeydi. Gece boyu ama o halde kac kere düşerken yakaladım cok dağınık uyuyo

Benimki meme emecem diye yemek yemezdi 20 ay emdi keseli 13 ay oldu hala anneye cicik yap derim memeye yapar anne=meme
Zaten memeyle ayrı bi arkadaşlık kurmuş gibi sürekli seviyo omzuma yatmıyor mesela memenin üstüne yatıyo okşuyo çok düştü memenin 1 yaşına girdiğinden beri 3-4aylıkken emsin diye kendimi paraliyodum simdi biraz yemege düşsün memeyi unutsun diye uğraşıyorum ama cevremdekiler hep eksik olur cocuk gelisimini tamamlayamaz kış günü hasta olur diyolar bilmiyorum da bence böyle uyku düzeni sıfır sürekli memedede sanki bağışıklık sistemini düşürecek gibi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…