• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler Uyku problemi.. Uykusuzluk :(

Büyüklerin bazı önerileri ile yarıyor da bazıları olmuyor. Ben gece dönmesini özellikle bekledim kendini kurtarabilsin diye.

Böyle dönen ışık açma anahtarları var az açınca ışık az, çevirdikçe daha çok aydınlanıyor. Ben onlardan taktırdım kızın odasına. Karanlıkta bırakıyorum. Uyandığında ağladığında az açıp bakıyorum suyunu veriyorum pışpışlıyorum dalıyor yine.

Bende taktırayım olmadı ya gece su verip yatırınca uyuyo mu peki??

Yok yok yemezsin kafayı korkma :)) büyüyünce unutursun birde kardeş yaparsın yoksa insan nesli nasıl devam edecekti. Eskiden dört beş tane büyütürlermiş valla nasıl büyütmüşler eski nesil hep uslu muymuş diye soruyorum kendime... Az daha sabır geçecek başka sorunları başlayacak bu günleri mumla arayacağız.

İnşallah diyorum ya aynen ya benim annem 5 kardeş ananeme soruyorum o da simdikiler hormonlu yiyolar sonra yerinde duramıyolar su bile hormon diyo :oha:

Yatağı hala bizim odada 2 yaşından önce ayıan rmayın odasını dedikleri icin biz ayırmadık ama kızımın odasını planladığımız yer yatak odamızın karşısı ve sabah akşam çok sessiz ayırınca faydasını görürmüyüm ki diyorum sizdr en baştan beri mi ayrıydı odası acaba
Kım dedı 2 yasından once oda ayırmayın dıye

Her gün sabah 8 de kaldır. Öğlen uykusunun kalkış saati de 15 i geçmesin kesinlikle. Bu rutinle bir kaç güne akşamları erken yatmaya başlar. Ama sen sabah geç kaldırırsan ya da kendi uyansın diye beklersen akşam saati otomatik olarak ileriye atıyor

2-2,5 yaş çocuğun ben merkezci dönemi olduğu için odasını ya da yatağını ayırmak daha kolay.
Tam tersi
6 aydan sonra odasını ayırınca guveni sarsılıyor...

Bu sebeple bu forumda 10 yasına gelmıs çocuğuyla hala aynı odada ve hala aynı yatakta yatanlar var.

Cocuk; odasının ayrılmasına 4 aylıkken hazır fakat anneler kendını hazır hıssetmedıgınden bu surec uzuyor.

Konu sahıbı ben kızımın yatıs kalkısını hıc yonlendırmedım
Her insanın bıyolojık saatı var ve ıhtıyac duydugu kadar
Sabah 7 de kalkar oglen 12 de uyur bıde aksam uzerı 4 gıbı uyur hep 1 er saatlık
Sonra aksam 8 de uyur sabaha kadar

Fakat benn yemek ve uyku saatınde cok kuralcıyım o saatlerı yeterlı gecırınce otomatıkman uykusu gelıyor
Yanı kuduruyoruz ayakta duracak hali kalmıyor ve uyuyor

Tam tersi

Bu sebeple bu forumda 10 yasına gelmıs çocuğuyla hala aynı odada ve hala aynı yatakta yatanlar var.

Cocuk; odasının ayrılmasına 4 aylıkken hazır fakat anneler kendını hazır hıssetmedıgınden bu surec uzuyor.
Bana pedagog dedi ve ilk oğlumda 2,5 yaşında odasını ayırdık hiç zorlanmadım. Kaldı ki gece emen bir bebeğin ayrı odada olması anneye daha fazla eziyet. Ama aynı yatakta olayına kesinlikle karşıyım. Bu arada 15 aylık küçük bir oğlum daha var.bizimle yatak odasında ama kendi beşiğinde

Bana pedagog dedi ve ilk oğlumda 2,5 yaşında odasını ayırdık hiç zorlanmadım. Kaldı ki gece emen bir bebeğin ayrı odada olması anneye daha fazla eziyet. Ama aynı yatakta olayına kesinlikle karşıyım. Bu arada 15 aylık küçük bir oğlum daha var.bizimle yatak odasında ama kendi beşiğinde
Belkide cocuktan cocuga degısıyordur
Bızımde doktor 4 aylıkken ayırın kendı odası duzenı olsun 2 saatde bır 20 dk emzır gece 12 ye kadar sabah 6 da uyanır hem uykusu hem beslenmesı duzenı oturur hem gece bagırsagı midesi dinlenir hemde odasına alısır dedı
4 ay boyunca odamızda kendı besıgıne yattı sonra kendı odasında tek alıstı suan 1 yasında
Ilk yatırdıgım gunden berı sorun yasamadım

Iyı olsun dıye bınbır turlu sey okuyup arastırıp sorup uyguluyoruz umarım gercekden ıyısıdır evlatlarımız için

Pekı buyuk oglunuz kardesım nıye sızle yatıyor demıyor mu ben cok hassasımdır bu konularda hemen aklıma gelirde :KK45:

Son düzenleme:
Bızımde doktor 4 aylıkken ayırın kendı odası duzenı olsun 2 saatde bır 20 dk emzır gece 12 ye kadar sabah 6 da uyanır hem uykusu hem beslenmesı duzenı oturur hem gece bagırsagı midesi dinlenir hemde odasına alısır dedı
4 ay boyunca odamızda kendı besıgıne yattı sonra kendı odasında tek alıstı suan 1 yasında

Iyı olsun dıye bınbır turlu sey okuyup arastırıp sorup uyguluyoruz umarım gercekden ıyısıdır evlatlarımız için
2 çocuğumda da 3 saat kesintisiz uyuduğum 10 u geçmez. 12 den 6 ya kadar uyuyor mu çocuğun? Maşalllah Allah nazarlardan saklasın. Kıymetini bil valla.

2 çocuğumda da 3 saat kesintisiz uyuduğum 10 u geçmez. 12 den 6 ya kadar uyuyor mu çocuğun? Maşalllah Allah nazarlardan saklasın. Kıymetini bil valla.
Uyuyordu dogdugu gunden berı oyle yapınca alıstı
Gece emzık verıyordum onunda katkısı oluyordu

Pekı buyuk oglunuz kardesım nıye sızle yatıyor demıyor mu ben cok hassasımdır bu konularda hemen aklıma gelirde :KK45:
Baştan konuşup bir şeyler anlattık ama sonuç olarak aralarında 3,5 yaş var. Bizimle yatmak istedi ve yatırdım da tabi. Kardeşi ilk zamanlar kolik bir bebek olduğu için uyku saatleri çok sorundu akşamları haliyle abi de uyumadı. En büyük avantajım abinin okula gitmesi ve anaokulunda ki öğretmen desteği çok etkili oldu. Ama kardeş sorunları hiç bitmiyor :)

Baştan konuşup bir şeyler anlattık ama sonuç olarak aralarında 3,5 yaş var. Bizimle yatmak istedi ve yatırdım da tabi. Kardeşi ilk zamanlar kolik bir bebek olduğu için uyku saatleri çok sorundu akşamları haliyle abi de uyumadı. En büyük avantajım abinin okula gitmesi ve anaokulunda ki öğretmen desteği çok etkili oldu. Ama kardeş sorunları hiç bitmiyor :)
Ooo kolik çook zor
Allah acılarını göstermesin

Konu sahıbı ben kızımın yatıs kalkısını hıc yonlendırmedım
Her insanın bıyolojık saatı var ve ıhtıyac duydugu kadar
Sabah 7 de kalkar oglen 12 de uyur bıde aksam uzerı 4 gıbı uyur hep 1 er saatlık
Sonra aksam 8 de uyur sabaha kadar

Fakat benn yemek ve uyku saatınde cok kuralcıyım o saatlerı yeterlı gecırınce otomatıkman uykusu gelıyor
Yanı kuduruyoruz ayakta duracak hali kalmıyor ve uyuyor

Bende yönlendirmek istemiyorum ama gunduz uykusu geldiginde emip yatmak isten cocuk gece 12 den sonra ellemezsen sabaha kadar oyun oynuyo bi de emzirmek icin yatak odasına goturunce de içeriye kaçıyo resmen uyumamak icin direniyo normalde uykuya düşkün bi bebeklik donemi geçirdik hersey yaşına girdikten sonra değişti

Beşiğine her emzirdigimde koyuyorum ama bir iki üç derken bende yorgun düşüyorum ve uyuyakalıyorum

Tam tersi

Haklısınız ama kızım geceleri uyurken ani kusmaları oluyodu bende korkumdan yatağımın yanından ayıramıyodum beşiğini:(

Haklısınız ama kızım geceleri uyurken ani kusmaları oluyodu bende korkumdan yatağımın yanından ayıramıyodum beşiğini:KK43:
Bu durum için reflü yatagını tavsıye ederim
Benım kızım hem kolik hem reflüydü ve reflü yatagı cook rahatlattı

Pekı doktora sordunuz mu uyumamak için dırenıyor tavsıye dıye
Uyku oncesı dus karanlık ortamda masaj ve sut işe yarar belki

Back