anneler tavsiyelerinizi bekliyorum

eda1982

CANIM KIZIM IRMAK'IM
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
672
4
96
Ankara
arkadaşlar 33 haftalık hamileyim ve size danışmak istedigim bazı şeyler var.alışverişlerimizi tamamladık çok şükür.bugün şampuan,pişik kremi ve banyo sabununu aldım (sebamed aldım.)acaba bu marka nasıl ?yeni dogdugunda illaki sebamed mi kullanmak gerekli.siz ne zaman dalin vs.kullanmaya başladınız.bir diger sorum da dogumdan sonra gelen kan nasıl adet kanı gibi mi geliyor yoksa çokmu geliyor?kimi hasta bezi bile kullanıyormuş.hastane çantama normal ped mi koyayım siz nasıl yaptınız?yardımcı olursanız sevinirim.a.s.

merhaba eda öncelikle şu panik halinden kurtul sakinleş..bebek doğduğu zaman bile tüm bunları sana bir vıyaklamasıyla 5 dakikada aldırıyor merak etme..ama yine de doğumdan önce böyle hazırlıklar yapman çok güzel ve heyecan verici.aldığın krem güzel bir marka tebrik ederim.sebamedi yeni doğduğundada sonrasındada kullanabilirsin,dalin şampuanıda ilk yıkamaya başlarken kullanabilirsin.bu şampuan bebekler için çok ideal.gerçekten fazla kimyasal içermiyor göz yakmıyor cildi tahriş etmiyor bu da iyi bir seçim olmuş.doğumdan sonra hasta bezine gerek yok aşırı kanama olmuyor.sadece gece pedi kullanabilirsin onlar yeterli oluyor.sağlıklı doğumlar bebeğine uzun ömürler diliyorum sevgiler

hastane kendi pedlerini vermişti hastanede kullanmadım hasta bezi her ihtimale karşı yatağa bişey bulaşmasın diye şart değil. ama alsanda elinde kalmaz sonraki günlerde bebeğin altaçma bezi yerine pratik oluyor misafirlikte falan.. sebamed kullananlar memnun ben hepsini nivea almıştım. allah sağlıkla bebişine kavuştursun canım

canım ben iki doğum yaptım ikisindede bir yaşını kadar sebemedin sabununu kullandım harika ama şampuanını tavsiye etmiyorum çünkü aşırı şekilde köpürüyor durlaması zor oluyor bebek köpükten boğulacakmış gibi oluyor . ikinci sorunada eğer sezeryan yapacaksan hasta bezi şart (yatağa serilen) ama normal doğumda gerekmiyor diye biliyorum eğer çok kanaman olursa bebişin bezlerinden kullanabilirsin (ona göre birkaçtane fazla koy) ayrıca bu tür şeyler acil lazım olursa hastane behçesinde veya etrafında satılıyor merak etme

Tüm bakım ürünlerimiz sebamed di. Şampuan sabun krem yağ vs.
en iyisi bence o.
Şu an johnson baby e geçtik yeni yeni ama göz yakıyor.
Sebamed e devam edicem sanırım.
Hastane de ped vermişlerdi ama ben yanıma yine de almıştım.
Çıkarken falan kullandım.
en kalın ve uzun olanından.
Kanama normal adet kanaması gibi oldu bende. Ertesi gün iyice azalmıştı.

arkadaslar hepiniz cok guzel anlatmissiniz.acaba benim sorularimida cevaplayabilir misiniz?

hastaneye giderken bebek cantasi hazirlarken 10 tane kadar bebek bezi koysam yeter mi?

hastaneye biberon ve emzik goturmek lazim mi?

biberon ve emzik ilk kullanim icin kaynatilmali mi?

kaynattiysaniz nasil yapiliyor?

arkadaslar hepiniz cok guzel anlatmissiniz.acaba benim sorularimida cevaplayabilir misiniz?

hastaneye giderken bebek cantasi hazirlarken 10 tane kadar bebek bezi koysam yeter mi?

hastaneye biberon ve emzik goturmek lazim mi?

biberon ve emzik ilk kullanim icin kaynatilmali mi?

kaynattiysaniz nasil yapiliyor?

canım hastaneye biberon ve emziğe gerek kalmıyor ama yinede tedbir olsun diyorsan al yanına.. bir tencereye temiz suyu koy. bibpronu ve emziği at. kaynat. kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika filan kaynasın. sonra temiz bir buzdolabı poşetine koyarak sakla.10 tane bez yetmeyebilir. hastanede ne kadar kalacağın belli olmaz. yarım saatte bir kaka yapıyorlar. küçük bir paket götürmüştüm ben. gerçi 1 gece yattım fazla gelmişti oldukça ama olsun tedbir. ayrıca ben bebiş için herşeyi dalin aldım bi sıkıntımız omadı şükür. pişik kremini al yanına. temiz ağız bezi zıbın yelek battaniye patikli pijama falan al. hasta bezini doğumdan önce kullanmıştım ben. suyum evde geldi hazırlıksız yakalanmıştım. onun haricinde gerekeni hastaneden temin edebiliyorsun. kanamada öyle çok aşırı olmamıştı. gece pedi yeter. birde bugünkü aklım olsa hasta bezini hiç almazdım. bebek bezide aynı işi görüyor. şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum. sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim aklıma takılan bişeyler olursa yine yardımcı olursanız sevinirim.a.s.

ben hastaneneye giderken kalın bi battaniye unutmuştum nisandı ama bebeğim alışık değildi acilen alındı.bebek zaten koyduğun gibi kalıyor.kendine pijama parfüm sabun saç tokası ayna al.2 gün kaldım ama o kadar çok gelen olduki.ben tabi terlemiş bi vaziyette kimseyi öpmek istememiştim.haaaaaaaa bide en önemlisini unutmuştum (biz acil gitmiştik benimki erken geldiği için )fotoğraf makinası

kesinlikle hasta bezi alın kızlar
ben hastanede ve hastaneden sonraki 1 hafta boyunca hastabezi kullandım
çok kanama olmasa da yatar vaziyette olundugundan dolayı sızdırmaması bakımından pedden iyidir.
bebek için 10 tane bez yeterli bence ama koyacak yerin varsa fazla da koyulabilir...
biberona gerek yok ama emzik alınmalı bence hastaneye giderken,bizim çok işimize yaramıştı,sakinleştiriyor bebeği ve emme refleksini geliştiriyor.
kozmetikleri için ben chiccoyu tercih ettim,çok memnunum,bazen johnsons da kullanıyorum fena değil ama chicco daha ii.

Benim hastane kendi bezlemişti bezi de kendilerinden kullanmıştı.
Emzik vereceksen mutlaka yanına al. Bende almadım sonra veririm diye asla kabul etmedi kızım.
Mutlaka kaynat.
Suyu kaynat en az 10 dakika. Emziği içine at. 10-15 dakika dursun. Ocağın altını kapatmış ol ama.

Hayırlı doğumlar.

hasta bezine gerek yok hastaneden verdiler yatağada birşey serdiler hiç geçmedi. kanaman çok olursa bebğinin bezleri işe yarar bana hastaneden bebek bezi ğibi bir bez vermişlerdi. biberonve emzik her ihtimale karşı bulunsun . kullanmadan önce herşeyini kaynatmalısın tabiki. birde kıyafetlerini bebek içinde kendin içinde fazla al ben 2 takım gecelik kendime 3 takım kızıma alıştım kızım 2 kere altı açıkken kaçırdı. evden kıyafet getirttim. doğumdan sonra çok terlediğim için kendinede yedek birşeyler alabilirsin. sabun şampuan bende sebamed kullanıyorum ve memnunum.

panik yapma brişeye ihtiyacın olursa yakınların alır gelir. hayırlı doğumlar.

cnm cantana sen her ıhtımale akrsı koy herseyını ama vermezlerse ver cunku bende bezını fılan koymustum onlar bezledıler kaka yaptıkca yanı ahsta bezınede gerek yok onuda hastanr ıster ıstemez koyuyor hayırlı dogumlar dılerım cnm

canım bence sen herşeyi bol bol al insanın başına ne geleceği belli olmuyor biz bir gün diye gittik 4 gün kaldık hastanede. tam gitmeden birkaç kıyafet daha koymuştum bebeişe (ben de fazla tedarikliyim gerçi) ve hepsini kullandık çok kaldığımız için. bir de battaniyesine falan kaka yapmıştı çok zorlandık mutlaka kullan at alt açma bezlerinden al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…