Bebek Beslenmesi Anneler mama konusunda acil yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hangi mamayı tavsiye edrsiniz

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .

kucugumm

ANNESİNİN BETER ''BÖCÜĞÜ'
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
314
0
66
35
İstanbul
anneler bebeğime doğduğundan beri aptamil kullanıyordum suan 8aylık ve sadece 6 100 gr ne yapacağımı bilemedim annem sma al dedi aldım bir kutuyu hem çok güzel içti hemde gözle görülür kilo artışı oldu
uykusunu da düzenledi milupaya ara verdik ama smanın paketi bitmeden ishal yaptı şimdi gene aldım ona devam mı etmeliyim yoksa milupaya mı gecsem 5 gündür yarım saatte bir kakasını yapıyor aldığı kilo da gdicek 3 gündür milupa veriyorum aama onu zorla içiyor hemde ishali kesilmedi
anneler yardım edin ilk bebeğim ve ben çok çaresizim
:43::41::50:
konuyu nereye acacağımı bilemediğimden buraya actım ama

Ben oğluma ilk zamanlar aptamil kullandım ama çok gaz yapıyordu hazmedemıyordu.
Daha sonra doktorumuzun önerısıyle bebelac kullandım gaz yapmıyordu fakat çok çacuk acıkıyordu...

Ben anne degilim, mama bilmem. Ama hemsireyim. Ishali kesilmiyorsa hemen hastaneye gotur. Ishal, hele de gecmiyorsa vucutta potasyum kaybina neden olur, bu da onemli sorunlara yol acar.

bebeğin çok küçük ishalde su kaybı yaptığı için ciddi bi durum
bence sabah ilk işin bebeğini doktora götürmek olsun
bolca sulu şeyler tükettirmeye çalış
gerçi ne kadar sı,ulu tüketsede ihtiyacını karşılamaz
doktor hem ishaline bi çare bulur hemde mamayı doktora danışıp en doğru bilgiyi alırsın

yarım saatte bi kaka yapmasıda hiç normal değil haberin olsun
hatta şimdi bile acile götürebilirsin

doktorumuzu aradık değişik mamadan olmuştur dedi ya devam et bağırsakları midesi aışşın dedi yada aptamil e geç dei ki zaten aptamil önermiştim dedi ama aptamilde hiç kilo yapmadı bebelac aldım ama 2 içmede alerji yaptı yüzü kıpkırmızı oldu

doktorumuzu aradık değişik mamadan olmuştur dedi ya devam et bağırsakları midesi aışşın dedi yada aptamil e geç dei ki zaten aptamil önermiştim dedi ama aptamilde hiç kilo yapmadı bebelac aldım ama 2 içmede alerji yaptı yüzü kıpkırmızı oldu

sürekli mam değitirmek iyi değil
doktorunuzun dediğini yapın
mamaya devam edin alışır bünyesi

yada kilo almasada aptamil kullanın yanına değişik ek gıdalarla destek yapın

ama işte 2.500 kiloeksik brde insanlrın davranışları söyledikleri herkez bakamıyormusun diyo bi anne nasıl bakamaz ki çoçuğuna

ama işte 2.500 kiloeksik brde insanlrın davranışları söyledikleri herkez bakamıyormusun diyo bi anne nasıl bakamaz ki çoçuğuna

O çok bilmişleri takmayın kafanıza benim kızım 21 aylık ben mama vb. tarzda ürünlere çok karşı olduğum için pek fala mama kullanmadım ek gıda vermiyormusunuz?
Yoğurt, meyvesuyu/püresi , sebze çorbaları, yoğurtlu pirinç çorbası vb. tarzda gıdalar hazırlayabilirsiniz.
Anne sütü almıyorsa mamayı öneriyor doktorlar benim yiğenim hero baby kullanıyordu kilosu gayet iyiydi ama bebelacın ishalli bebeklere özel maması var onuda verebilirsiniz ishali geçene kadar. Çok geçmiş olsun bol sıvı vermeyi ihmal etmeyin...

canım benim kızım emmedi. zar zor 6.5 ay emzirdim.bir iki kere aptamil aldım.kızım gazlı bir bebekti. sonra bebelaca geçtim. onu daha çok severek yedi.hemde aptamile göre daha ekonomik. şuan kızım 14 aylık gelişimide çok ii dedi doktoru. artık herşey yiyor.sadece sabahları devam sütü veriyorum geri kalan zamanlarda kahvaltı,çorba,meyve püreleri,meyveli yoğurtlar falan yiyor.

canım ben oğluma ilk 2 ay milupa verdim. gaz sorunu başladığında gazlı bebekler için olan mamasından aldım ama kakası sarıdan yeşile döndü. 2 kutu kullandım geçmeyince bebelaca geçtim. kaka rengi eski haline dödü. seninkide mamayı değiştirdiğin için olabilir. ama ishal için dr. göster. birde çok sık mama değiştirme.
ben 2 aydan sonra hep bebelac kullandım ve memnun kaldım. kilo alışı gayet iyi. şuan yaşına girecek. devam sütü 3 kullanıyoruz. bebelac milupaya göre daha ekonomik.
milupa hero ve bebelac içerek olarak aynı. biz baya bir inceledik karşılaştırdık. bebelac alan bebeklerin ek gıdaya geçişi daha rahat oluyormuş. bize eczacı bir arkadaşımız söyledi.

içeriği yansıtmayan acil yardım, yardım edin gibi cümlelerle konu açmak yasak arkadaşlar...
konunuzun başlığını "
anneler mama konusunda acil yardım" olarak değiştirdim bilginize...
:40:

nereye yazacağımı bilemediğimden oraya yazmıştım sitede daha ayrıntılarla gezmeye vakit bulamadım
annelere de teşekkür ediyorum ek gıda veriyorum aslında sebze püresi tarhana çorbası tahıllar balık vs. ama mamayı sadece uyurken alıyor ki normalde bu yemeklerden en fazla 5 6 tatlı kaşığı yer çok iştahsız ve zor bir çoçuk ben biraz yoruldum galiba :43::17::14:

Back