• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler isim secme konusunda yardiminiza ihtiyacim var...

delimelek2170

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
970
125
323
Diğer
Kizlar benim bir tane kizim var,ismini kayinbabamgil koydular...o ismi cok begenmedim,ama yinede ogullarindan ilk torunlari,istiyorlarsa koyalim dedim,ve itiraz etmedim...Simdi erkek cocuguna hamileyim,dogumuma 4 ay kaldi.Kayinpederimin yillar once cok istedigi bir arkadasi varmis,o oldukden sonra kayinpederim eger oglumdan erkek torunum olursa ismini torunuma koyariz demis,ve esim ve kayinvalidemde o zamanlar begenmisler bu ismi...Onun icin de simdi dogucak ogluma o isim takmak istiyorlar,yani ikincisi kiz olsaydi karismayacaklardi,ama oglan oldugu icin,ve kayinpederim niyyet etdigi icin o ismi ogluma koymayi istiyorlar.Ama ben ne kadar ugrastiysamda o ismi hic,ama hic begenemiyorum,bir baska isim olsa,yine neyse deyip koyardim,ama bu ismi katiyyen begenmiyorum.Kayinbabamgilnen aram iyi,simdi bu yuzden kirginlikda olmasini istemiyorum.Kocam ben begeniyorum,ailem begeniyor,onlar bize isim teklif etmisler,koymazsak ayip olur,onun icinde koymamiz lazim diyor,bense ,bu ismi hicbir sekilde begenmiyorum.Hatta istiyorlarsa ikinci cocugada onlarla birlikde isim koyalim,ama o isim olmaz diyorum,ama kocam israrindan vazgecmiyor.Kocam kararli,bende en sonunda ,madem anne olarak cocugumun isminin secilmesinde fikrimi onemsemiyorsun,bende bebegimize isim kaydetdirmege gidecegimiz zaman gitmegecegim,benim imzam olmadanda bu is olmuyor-dedim.O da ben boyle bir saygisizlik yapacagini dusunmuyorum diyor.
Kocam ailesiyle bir defa gidip konusmus,esim o ismi begenmiyor diye,kayinpederimde istemiyorsa koymayin demis.Kocam babamin istemezseniz koymayin demesine bakma,kalbinde kirilir sonra diyor.
Sizce ne yapmaliyim,fikirden icim icimi yiyor.Ya bebegime en yakin kisi ben olucam,ama hic sevmedigim bir isim nasil takila bilinir?
Isimin ne oldugunu merak ediceksiniz simdi,yazmayi unuttum,isim Demir.Sasiracaksiniz biliyorum,cunki Turkiyede cok yaygin isim,ama ben Azeriyim,burada bu isim hic yaygin digil,simdiye kadar inanin hic duymamistim da...Biz taraflarda pek sevilmiyor bu isim,bende hic sevmiyorum,demir denince aklima kucuk metal parcasi geliyor.Oyle ve ya boyle,ben hic sevmedim bu ismi,bebegime nasil koyayim?

Son düzenleme:
Eşinin ailesinin karışması hiç hoş değil
ben olsam karıştırmazdım ama demir ismide çok kötü bi isim değil
koyulabilir bence eğer kırmak istemiyosan koyabilirsin
en azından moda bi isim bende başını okuyınca açıkçası çok kötü bi isim bekledim
demiri okuyunca korktuğum kadar kötü değilmiş dedim

Evet de canim,ama siz turksunuz,bu isim orada yaygin diye begeniyorsunuz,ama ben begenemiyorum iste ne yapayim...Azerbaycanda bu isim malesef hic moda digil,akrabalarim bile duysa alay ederler biliyorum...

Son düzenleme:
çocuk sizin çocuğunuz neden karışırlar ve ısrar ederler anlamam.bence haklısın onu sen doğurdun tabiki senin de beğendiğin bir isim olacak.eşinin de bu kadar ısrarcı olmasına kızdım.işine karışmak istemem ama ilerde madem ki beğenmiyorsun bu ismi içinde hep bir uhte kalacağına ben de senin yerinde olsam karşı çıkardım.eşini al karşına tatlı bir dille anlat duygularını.tabiki sana hak vermesi lazım.9 ay karnında taşıyorsun sonra da söz hakkın olmayacak çok kızıyorum böyle şeylere :olmaz: kayınbabana da izah edersiniz ısınamadım isime diye olur biter.

çocuk sizin çocuğunuz neden karışırlar ve ısrar ederler anlamam.bence haklısın onu sen doğurdun tabiki senin de beğendiğin bir isim olacak.eşinin de bu kadar ısrarcı olmasına kızdım.işine karışmak istemem ama ilerde madem ki beğenmiyorsun bu ismi içinde hep bir uhte kalacağına ben de senin yerinde olsam karşı çıkardım.eşini al karşına tatlı bir dille anlat duygularını.tabiki sana hak vermesi lazım.9 ay karnında taşıyorsun sonra da söz hakkın olmayacak çok kızıyorum böyle şeylere :olmaz: kayınbabana da izah edersiniz ısınamadım isime diye olur biter.

Tatlim konusdum,konusmazmiyim,esimle bin defa konusdum.Anlatamiyorumki...Aslinda cok iyi biri,genellikle iyi anlasiriz,ama bu konuda tutturdu durdu...ben kayinpederimle konussam uygun olmaz,hatta bu sefer onlar bir sey soylemese bile kocam israrla inadina koymak ister...

Tatlim konusdum,konusmazmiyim,esimle bin defa konusdum.Anlatamiyorumki...Aslinda cok iyi biri,genellikle iyi anlasiriz,ama bu konuda tutturdu durdu...ben kayinpederimle konussam uygun olmaz,hatta bu sefer onlar bir sey soylemese bile kocam israrla inadina koymak ister...

valla konuşmadan nasıl çözeceksiniz bu konuyu peki? yine mutlaka birisiyle konuşup kendini ifade etmen lazım.madem kayınbabanla konuşamıyorsun yine anlamasa da eşine anlatmaya çalışacaksın. bu konuyu çok büyüdüp işi kavgaya dökmeyin.her şeyin başı tatlı dil.Allah yardımcın olsun umarım anlar seni eşin ve ısrarcı olmaz.

bu ismi istediklerini iki yildir biliyorum,benim de iki yildir bu ismi begenmedigimi onlar hepsi biliyorlar....ama degisen bir sey yok...kayinpederimle konusurum,ama gerek yok,biliyorum istemiyrsan koyma diyecek...zaten esime oyle soylemis...ama esim oyle soylesede aslinda yureyinde cok istiyor babam-diyor...

canım bak diyorsun ki kayınpederim ile aram çok iyi.o zaman eşinin haberi olmadan git onunla konuş,gönlünü alarak babacığım falan diye söze başla,bizim orda bu isim yok,çok dalga geçecekler,ben sizi kırmaktan çok korkuyorum ama bu isim hiç içime sinmiyor,oğlunuz da sizi kırmamı istemiyor bana çok kızıyor,ilk çocuğun adını siz koydunuz,size saygım sonsuz buna da benim istediğim bir isim koysak olur mu falan desen?tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.aslında hiç gerek yok bunlara bu kadar karışmaya hakları yok sonuçta senin çocuğun ama işte huzurunuz bozulmasın bu yüzden,ne eşinle ne de babasıyla kötü olma diye böyle yapabilirsin.
ayrıca demir çok çok güzel bir isim bence,mecbur kalır da koyarsan üzülme alışırsın,akrabaların da alışır.kayınbabam istedi,onu çok severiz kırmadık dersin.

canım bak diyorsun ki kayınpederim ile aram çok iyi.o zaman eşinin haberi olmadan git onunla konuş,gönlünü alarak babacığım falan diye söze başla,bizim orda bu isim yok,çok dalga geçecekler,ben sizi kırmaktan çok korkuyorum ama bu isim hiç içime sinmiyor,oğlunuz da sizi kırmamı istemiyor bana çok kızıyor,ilk çocuğun adını siz koydunuz,size saygım sonsuz buna da benim istediğim bir isim koysak olur mu falan desen?tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.aslında hiç gerek yok bunlara bu kadar karışmaya hakları yok sonuçta senin çocuğun ama işte huzurunuz bozulmasın bu yüzden,ne eşinle ne de babasıyla kötü olma diye böyle yapabilirsin.
ayrıca demir çok çok güzel bir isim bence,mecbur kalır da koyarsan üzülme alışırsın,akrabaların da alışır.kayınbabam istedi,onu çok severiz kırmadık dersin.

canim yorumun icin cok sagol.ben kayinpederimle konusurum,oda hic bir sye soylemez,ama kocam istemez benim onunla konusmami,ben kocama zaten kayinpederim gelinim istemiyorsa koymayin diyor-diyorum,kocamsa babam medeni bir insan,israr etmek gibi bir huyu yok,ama yureginde cok istiyor bu ismi diyor.Yani kayinpederim pek bir sey soylemiyor,kocam onun teklifini reddetmek istemiyor.bence bunun sebebide kayinvalidemde...yani kocami razi salamiyorum,zannimca o da annesinin ismi koymayi istemesinden dolayi,kocam itiraf etmiyor ama ben anliyorum.
kayinvalidem aslinda iyi biri ama bazi konularda yalnis davraniyor....

Son düzenleme:
göbek adı koymak sizde de varsa eğer göbek adı demir olsun kimliğinde yazılmasın onlar istiyolarsa demir diye hitap ederler bunun dışında başka bi çözüm daha yok heralde çok yanlış bişey yaptıkları nasıl anne babaya evladının isim hakkını bırakmayıp birde tavır yaparlar hiç anlamıyorum insanın sevmediği bi ismi ömür boyu evladına hitap etmesi hiç güzel bi durum değil sizi anlıyorum inşallah vazgeçerler bu anlamsız inatlarından

canım çok haklısın.. isim koyma konusunda, hak anne ve babaındır.. dinimizde de bu böyle.. hocalar karışmayın diyorlar, anne ve baba ortak karar versin diyorlar.. ama gel de anlat işte.. özellikle aile büyükleri diretiyolar.. yaw sanane... taşıyan benim, doğuran benim, bakacak büyütecek yetiştirecek olan benim... bırak da içime sinen bir ismi koyma hakkım olsun yani.. benim oğluma da kayınbabamın ismini koydurdular malesef.. bende 2 isim istedim.. 2. ismini ben koydum.. şimdi koyduğum isimle sesleniyorum.. kim ne derse desin.. çocuk benim, kime ne? sende öyle yapabilirsin.. eğer koymaya mecbur kalırsan, içinin biraz rahatlatır belki, demir ismi hiç de fena değil.. ne isimler var.. :ecrin_bebek:

bence en güzel çözüm senınde istedıgın bı ismi yanına koyup yazdırman.yanı iki tane ismi olsun.sen onu kendı seçtıgın isimle hitap edersın.ole seversin.bu isim konusu bende ogluma hamıleyken kayınpederımın ismi konsun diye baskı yapılmştı neysekı eşim koydurmadı.babası rahmetlı oldgu halde.çünkü zamanında adam isminden çok çekmiş sakın benım ismimi koymayın demış.yurt dışında falan da yşamiş cok zorluk çekmiş.kpederımın ismi şemsettin.ama eşime çok laf söyledıler ama o koymadı bende koyma diye bişe dıyemedım ama çooooook sıkıntı çakmiştım senı cok ıyı anlıyorum.ben kendımce eşim babaının ismını koyarsa bende kendı seçtıgımı koyarım dıye düsünmüştum.neyse herseyden once saglıklı olsun tekkk

Kizlar ben dun buyuk bir salaklik yaptim,hem de cok pisman oldugum....Dun kocamin yukledigi bir filmi bilgisayardan ona soyleyerek sildim,sebepse dizide acik sahnelerin fazla olmasiydi.Kocamsa ben onun icin yuklemedim o filmi,mevzusu ilginc oldugu icin yukledim,eger silersen sana kuserim- dedi.Ama ben yinede hayir boyle bir diziyi seyr etmeni istemiyorum deyip sildim.Bana kusdu...Ben tamam askim istemezsen izlemeyiz demesini umuyrodum,oysa o boyle bos bir sey icin bana kusdu.Konusturdum konusmadi,sonra Demir ismi konusunu actim,mecburen konusdu,cok kararli sekilde bu ismi takicagiz dedi ve sonrasinda yine konusmadi .Her aksam birlikde diziler seyr ederdik,ama bu sefer bana tavir yaparak,kulakliklarini takip bilgisayarin onune gecip,yalniz basina dizi seyr etmeye basladi.Ben "gel birlikde seyr edelim askim" dedim,ama aldirmadi,belim agriyor(hamileyim) belimi ovarmisin diye rica ettim,onada aldirmadi..Neyse,cok dusundum,sonunda bir sey aklima geldi,ben boyle karsi cikiyorum bu ismin takilmasina da,peki kocami dusunuyormuyum.O bu kadar israr ediyorsa,demekki o ismi takmazsa ailesinin gozunde kendisini kucuk dusmus hissedecek,lafini karisina geciremeyen biri olarak utanicak....Ve bu kadar israrli olduguma ragmen bu fikrimden sonra kocami ailesi onunde kucuk dusurmem dogru olmaz deyip yanina gittim,iki tane sorum var dedim.O da tavirla evet dinliyorum dedi.Ben ,bana filmi sildigim icinmi,yoksa isim konusundami kussun dedim,oda her ikisi icin dedi.Bende eger bu ismi takmazsak ailen karsinda utanicakmisin,kucuk dusurulmusmu hissediceksin,onun icinmi israr ediyorsun dedim,evet hem bu ismi bende begeniyorum,hemde koymazsam ailem karsisinda utanicagim dedi.Bende,tamam o zaman,eger boyleyse,o ismi takmana karsi olmayacagim dedim,icim hayir dese de...Sizce kocam bana nasil tesekkur etti?...Kucuk bir tavirli gulumsemeyle.....bu kadar,ne bir tesekkur lafi,ne sarilmak,"anlayisin icin tesekkur ederim askim" demek,yok,hic bir sey...Hele ustelik yine dizisini kendi basina seyr etmeye devam etti,yani filmi sildigim icin tavrini devam ettirdi.Anlamiyorum,bu film benim boyle bir kararda raziliga gelmemden dahami onemlimiymis,yoksa benim fikrimi hic umursamiyormuydu?Nasil bir insan boyle bir jest sonrasi tepkisiz kalir....Film desen bir sey digil,isterse tekrar yukler....Delirdim sanki :1shok: ,ve cok pisman oldum,keske bu kadar anlayisli davranmasaydim,irazi olmasaydim,keske israrci olsaydim diye,ama bir tarafimda onu kucuk dusurucu duruma getirmek istemedigi icin oylece kala kaldim.SImdi bende ona tavir yapiyorum,ve konusmuyorum...Buyuk bir salaklik yapdim anlayis gostermekle oyle digilmi kizlar?.....fisfisfis

Son düzenleme:
Az once kocama mesaj attim,"sana verdigim sozu unut,isim konusunda,senin sayende verdigim raziliga pisman oldum" diye...madem o beni umursamiyordu,o zaman bende onu umursamiycam...zaten hamile olan benim,ve bu durumda beni umursamalari gerekir hepsinin....

eşinizde azerbaycanlımı bebeğiniz çift vatandaşmı olacak. azerbaycanda 2 isim koymakl yasakmı ? birde burda babası gidip tek başına ismini koyabiliyor azerbaycanda anneninde imzasının istenmesi çok güzel birşey

Evet esimde Azerbaycanli,bildigim kadariyla evet benim omam sart isim koyuldugu zaman,cunki kizimin ismini yazdirmaya giderken eger yalnis hatirlamiyorsam,bende imza attim....Malesef biz taraflarda 2 isim hic kullanilmiyor,kocama teklif ettim,ama burda kullanilmiyor,olmazki-dedi....

valla okuyunca garip geldi. çocuk senin neden bukadar karışıyolar?? neden bukadar izin veriyosunuz??? eleştirmek gibi olucak özür dilerim ama çok saçma.....

kocamin sozune gore onlar bir tek erkek ismi niyyet etmisler,birinci erkek cocuk olsaydi yalniz ona isim koymak isteyeceklermis,ama ikincisi oldugu icin erkek buna koymak istiyorlar...ya eger oyleyse,o zaman birinci cocuguma ,kizima isim takmasaydiniz,diyeydinizki erkek cocuk olursa takariz filan...yok bunlar hepsine kendi sevdikleri isimleri takmaya hevesli...benide delirten bu ya...inanki ben hicbir sey yapmiyorum,esim karistirtiyor onlari....evde bir sorun olsa hemen annesi biliyor,100 defa soyledim,sen kadin digilsinki,ben kadinligimla anneme anlatmiyorum sorunlarimi,evin sorunu evde kalir,evde hallolur,ama duyan kim,annesi onu oyle egitmiski,evdeki tum haberler her gun sicakligiyla avucunda...

Son düzenleme:
Back