- Konu Sahibi delimelek2170
Kizlar benim bir tane kizim var,ismini kayinbabamgil koydular...o ismi cok begenmedim,ama yinede ogullarindan ilk torunlari,istiyorlarsa koyalim dedim,ve itiraz etmedim...Simdi erkek cocuguna hamileyim,dogumuma 4 ay kaldi.Kayinpederimin yillar once cok istedigi bir arkadasi varmis,o oldukden sonra kayinpederim eger oglumdan erkek torunum olursa ismini torunuma koyariz demis,ve esim ve kayinvalidemde o zamanlar begenmisler bu ismi...Onun icin de simdi dogucak ogluma o isim takmak istiyorlar,yani ikincisi kiz olsaydi karismayacaklardi,ama oglan oldugu icin,ve kayinpederim niyyet etdigi icin o ismi ogluma koymayi istiyorlar.Ama ben ne kadar ugrastiysamda o ismi hic,ama hic begenemiyorum,bir baska isim olsa,yine neyse deyip koyardim,ama bu ismi katiyyen begenmiyorum.Kayinbabamgilnen aram iyi,simdi bu yuzden kirginlikda olmasini istemiyorum.Kocam ben begeniyorum,ailem begeniyor,onlar bize isim teklif etmisler,koymazsak ayip olur,onun icinde koymamiz lazim diyor,bense ,bu ismi hicbir sekilde begenmiyorum.Hatta istiyorlarsa ikinci cocugada onlarla birlikde isim koyalim,ama o isim olmaz diyorum,ama kocam israrindan vazgecmiyor.Kocam kararli,bende en sonunda ,madem anne olarak cocugumun isminin secilmesinde fikrimi onemsemiyorsun,bende bebegimize isim kaydetdirmege gidecegimiz zaman gitmegecegim,benim imzam olmadanda bu is olmuyor-dedim.O da ben boyle bir saygisizlik yapacagini dusunmuyorum diyor.
Kocam ailesiyle bir defa gidip konusmus,esim o ismi begenmiyor diye,kayinpederimde istemiyorsa koymayin demis.Kocam babamin istemezseniz koymayin demesine bakma,kalbinde kirilir sonra diyor.
Sizce ne yapmaliyim,fikirden icim icimi yiyor.Ya bebegime en yakin kisi ben olucam,ama hic sevmedigim bir isim nasil takila bilinir?
Isimin ne oldugunu merak ediceksiniz simdi,yazmayi unuttum,isim Demir.Sasiracaksiniz biliyorum,cunki Turkiyede cok yaygin isim,ama ben Azeriyim,burada bu isim hic yaygin digil,simdiye kadar inanin hic duymamistim da...Biz taraflarda pek sevilmiyor bu isim,bende hic sevmiyorum,demir denince aklima kucuk metal parcasi geliyor.Oyle ve ya boyle,ben hic sevmedim bu ismi,bebegime nasil koyayim?
Kocam ailesiyle bir defa gidip konusmus,esim o ismi begenmiyor diye,kayinpederimde istemiyorsa koymayin demis.Kocam babamin istemezseniz koymayin demesine bakma,kalbinde kirilir sonra diyor.
Sizce ne yapmaliyim,fikirden icim icimi yiyor.Ya bebegime en yakin kisi ben olucam,ama hic sevmedigim bir isim nasil takila bilinir?
Isimin ne oldugunu merak ediceksiniz simdi,yazmayi unuttum,isim Demir.Sasiracaksiniz biliyorum,cunki Turkiyede cok yaygin isim,ama ben Azeriyim,burada bu isim hic yaygin digil,simdiye kadar inanin hic duymamistim da...Biz taraflarda pek sevilmiyor bu isim,bende hic sevmiyorum,demir denince aklima kucuk metal parcasi geliyor.Oyle ve ya boyle,ben hic sevmedim bu ismi,bebegime nasil koyayim?
Son düzenleme: