• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler günde kaç saat uyuyorsunuz?

Dinamis,elbette öle bırakılmas yazık kuzuya..onunda huyu öle napacan.ben ilk 2 ay abartısız baklagillerden ve diğer gaz yapacak hiç bişiyi tüketmemiştim. bir kes kemik suyuna çorba yapmıştım hani bebğede geçer faydalı diye kabus gibi 2 gün 2 gece geçirmiştik bir an bile uyumamıştı...allahım o nasıl bişi idi öle.direk süte geçti kaldırmadı bünyesi fena gaz yamıştı.hani sütten geçmiyo diyo ya drlar kesinlikle ben bunu anladım.geçiyo.ha sonrasında yavaş yavaş yemeye başladım ..biraz daha büyüdü gazla başa çıkabildi ilk aylara nazarn..hala gaz sorunu var..ama ben gece gazı çıkarmak için hiç uğraşmadım .hemen onun uyksu dağılıyo hemde çıkmıyo uyku sırasında.

dinamis ya aynen benimki de emreken cortlatıyo ben de o zaman açmak zorunda kalıyorum ama her gece yapmıyo allahtan ben nazar ettim kendime galiba 8-9 saat uyuyorum ne güzel dedim o gün bu gündür uyku yok inş.hasta olduğu içindir ve iyileşince geçer düzelmeye başladı çünkü nezlesi:(

slvmsstr geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyileşir ve eski uyku düzeninize kavuşursunuz.

Tuana3434 bende yediklerime çok dikkat ediyorum ama gene de bu durumda acaba diyorum bir de etmesem ne olacak..Ben de kızım 2,5 aylık oldu ve daha bu hafta az az süt içmeye, bulgur yemeye falan başladım..
Doktorumuz az da olsa ye ki onun da alışması gerek dedi..Bakalım ilk 40 günü düşününce bu halimize şükrediyorum, kendime de kızıma da sürekli bunlar geçecek diyorum..
Psikoloji çok önemli bence bu dönemde ben ilk günler sinirden ağlardımn kızımla birlikte, sonra baktım ağlamakla olmuyıor bu işler kendime sürekli bunlar tatlı anı olacak, geçecek gidecek demeye başladım, ben rahatladıkça kızımda rahatladı sanki.. Şimdi de gazı oluyor ama ilk günler kadar çok ağlamıyor en azından..

Bir de gündüz uyumaya alışmak gerek ben önceleri kızım gündüz uyurken iş yapmaya çalışırdım, şimdilerde bıraktım valla işi gücü ..Kızım uyur uyumaz ben de dinlenmeye çekiliyorum böylece
geceye enerji topluyorum:)

aynı benimki de öyle.gündüz habire sallıyom uyusun diye .en ufak gürültüde gözleri açıyor bir de sallamayı bırakınca. iş falan yapamıyorum lavaboya bile hızlıca hemen girip çıkıyorum.eşimin işten gelmesini dört gözle bekliyorum ki bi nefes alayım :sinifsinif:
aynen. butun gun koltuga cakılıp sırf gunduz uykusu olsun dıye salıncak sallıyorum. lavaboya gıdeyım o salıncak dursun hemen acıyor gozunu. gulermısın aglarmısın kaydirigubbakcemile3
40i cikana kader uyku nedir bilmezdim bizim cadi mizmizlaniyordu uyumak istemiyordu annem habire salliyor ben sallama diyorum annem en sonunda alindi sallamadi simdi bizimki sallamak nedir bilmez o zamanlar tik bir ses duysun uyanirdi günduzleri uyudur tabi günduzleri ben uyuyamiyorum is güc derkene neyse simdi 2,5 aylik oldu simdi düzene girdi gece 12de yatiyor sabah 6da kalkiyor emziriyorum altini degistiriom sonra tekrar 9a kader uyuyor bende uyuyorum yani 8 saat gibi falan uyumuz oluyorum.günduzleride arada 1-2 saat uyaniyor oynuyor sonra tekrar uyor
arkadaslar bir kac defa gece 3-4 gibi uyandirip emeye calistiriordum bizim cadi uyanmiyor sizce normal mi gece uyanmamasi?????
normal tabı. 2.5 aylık bı bebek gece 6-7 saat kesıntısız uyuyabılır. acıkınca kendı kalkar zaten. artık sarılık rıskı yok. bırak uyusun alsın uykusunu.

Bız henÜz 11 gÜnlÜĞÜz ve uyku yok.. Şu an bıle kafam zonkluyor resmen. Gece uyanıp emıyoruz ama hep memede kalmak ıstıyor. Yada gÖĞsÜme dayanıp uyumak ıstıyor. ındırdıĞım zaman hemen uyunaıyor. ıkı mız mız hemen sonra aĞlamaya baŞlıyor. Emzık te kabul etmıyor. Yanı anlayacaĞınız uyku yok bıze. 40ının Çıkmasını beklıyoruz :))

4 aylık bi erkek bebeğim var 40 ına kadarki zamanı hiç söylemiyorum uyku namına bişey yoktu zaten.2 aydır rahattım geceleri güzeldi oğlıumun uykusu 7-8 saat uyuyordum ama şu aşıdan sonra düzenimiz bozuldu bide rahatsız soğuk algınlığı var bir sürü ilaç verdi doktor ondan mı bilmiyorum gece uykularımız mahvoldu:KK43:6 saat ortalama uyuyorum bazen 4 saate inebiliyo bu da beni çok gergin yapıyo bay bay die bi ilaç vermişti doktor hasta olunca onun da etkisi olmadı galiba.....siz nasılsınız anneler dertleşelim biraz tavsiyelerimiz varsa paylaşalım ben mutsuzum bu konuda biraz gündüz uykusu da hep başında olup aralarda sallamam gerekio ne yapıcam ben ya..........:KK43: mafoldumben
4-6saat uyuyormuşsun bu kötü değil ki yat kalk şükret benim bebeğimin en uzun uykusu yarımsaat 10dakikada bir uyanıp 20dakika emiyor gece bittim tükendim ve ben gündüz uyuyanilen biri değilim gece bir-2de anca dalıyorum uykuya beğimde 1-2arası uyuyor sonra başlıyor bölük uykular 0830a kadar 8buçuk aydır uyuduğum en uzun toplam saat 3saat oda bölük bölük 6saat uyuyorsan süper 4saatte iyi kesinlikle bu kadar uyuyabiliyorken bebeğine hiçbir uyutucu birşey verme bitki çaylar az miktarda olmak üzere olabilir sadece ben bu halde vermiyorum

Benim bebeğim doğduğu günden itibaren 2 gün boyunca hiç uyumamıştı. 🙄 Sonra parça parça uyumaya başladı. 10 günlük olduktan sonra akşam 7 gibi ışıkları kapatır loş bi şekilde otururduk. Bakımı dışında muhatap olmadım pek (gece gündüz kavramını öğrensin diye) 9 gibi uyumuya başladı 11 gibi uyanıp 1e kadar uyumazdı. Zaten 2 saatte bir emzirdiğim için çok uzun uyutmuyordum. 2 saatte bir emzirmek için kalkar 1 saat emerdi derken bana sadece 30 dk uyku kalıyordu. Tüm gün 3 saat falan uyurdum. Gündüzleri uyuyamam hiç. 1 aylık olduktan sonra gece daha iyiye gitti uykuları. Sabaha karşı 4 gibi kalkardı 7ye kadar uyumazdı 7de tekrar uyurdu 1 saat kadar sonra güne başlardı. Destekli uyutuyordum bu arada hep. 40'ı çıktıktan sonra uykusu biraz daha düzene geçti gece gündüz kavramını öğrendi akşam 7.30 - 8 gibi uyuturdum. Gece bir iki kez uyanırdı beslerim geri uyuturdum. O az da olsa uykusuz günler geride kalmıştı ama hala gece uyanıp, benim onu tekrar uyutmam beklerdi. 4 ay böyle sürdü derken 4.5 aylık olduğunda uyku eğitimi verdim ve desteksiz uyumayı bıraktı. 5 aylık olduğunda eğitimi tam oturdu. kendi kendine uyur gece uyansa da kendi kendine uykuya geri dalabiliyordu. Çok büyük rahatlık bir anne için. Şimdi 7.5 aylık akşam 19.30da uykusu gelir kendi kendine uyur, gece uyanırsa da kendini tekrar uykuya döndürür, gece o uykudayken besler yerine koyarım, sabah 7 gibi uyandığında da beşiğinde oyun oynar onu almamı bekler.
Diyeceğim şu ki ilk 4 ay kesinlikle desteksiz bırakmayın, bırakın nasıl uyumak isterse uyusunlar size çok ihtiyaçları var. Sadece gece gündüz kavramını ve uyku rutinini uygulayın derim. Daha sonra ise yapabiliyorsanız uyku eğitimi verin hem bebeğiniz kendine yetebilmeyi öğreniyor hem de anne uykusuz kalmıyor. Bebeğiyle mutlu ve kaliteli zaman geçirebililiyor... 😌

Benim bebeğim doğduğu günden itibaren 2 gün boyunca hiç uyumamıştı. 🙄 Sonra parça parça uyumaya başladı. 10 günlük olduktan sonra akşam 7 gibi ışıkları kapatır loş bi şekilde otururduk. Bakımı dışında muhatap olmadım pek (gece gündüz kavramını öğrensin diye) 9 gibi uyumuya başladı 11 gibi uyanıp 1e kadar uyumazdı. Zaten 2 saatte bir emzirdiğim için çok uzun uyutmuyordum. 2 saatte bir emzirmek için kalkar 1 saat emerdi derken bana sadece 30 dk uyku kalıyordu. Tüm gün 3 saat falan uyurdum. Gündüzleri uyuyamam hiç. 1 aylık olduktan sonra gece daha iyiye gitti uykuları. Sabaha karşı 4 gibi kalkardı 7ye kadar uyumazdı 7de tekrar uyurdu 1 saat kadar sonra güne başlardı. Destekli uyutuyordum bu arada hep. 40'ı çıktıktan sonra uykusu biraz daha düzene geçti gece gündüz kavramını öğrendi akşam 7.30 - 8 gibi uyuturdum. Gece bir iki kez uyanırdı beslerim geri uyuturdum. O az da olsa uykusuz günler geride kalmıştı ama hala gece uyanıp, benim onu tekrar uyutmam beklerdi. 4 ay böyle sürdü derken 4.5 aylık olduğunda uyku eğitimi verdim ve desteksiz uyumayı bıraktı. 5 aylık olduğunda eğitimi tam oturdu. kendi kendine uyur gece uyansa da kendi kendine uykuya geri dalabiliyordu. Çok büyük rahatlık bir anne için. Şimdi 7.5 aylık akşam 19.30da uykusu gelir kendi kendine uyur, gece uyanırsa da kendini tekrar uykuya döndürür, gece o uykudayken besler yerine koyarım, sabah 7 gibi uyandığında da beşiğinde oyun oynar onu almamı bekler.
Diyeceğim şu ki ilk 4 ay kesinlikle desteksiz bırakmayın, bırakın nasıl uyumak isterse uyusunlar size çok ihtiyaçları var. Sadece gece gündüz kavramını ve uyku rutinini uygulayın derim. Daha sonra ise yapabiliyorsanız uyku eğitimi verin hem bebeğiniz kendine yetebilmeyi öğreniyor hem de anne uykusuz kalmıyor. Bebeğiyle mutlu ve kaliteli zaman geçirebililiyor... 😌
Kendiniz mi verdiniz uyku eğitimini

Back