Benim bebeğim doğduğu günden itibaren 2 gün boyunca hiç uyumamıştı.
![Face with rolling eyes :rolling_eyes: 🙄](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f644.png)
Sonra parça parça uyumaya başladı. 10 günlük olduktan sonra akşam 7 gibi ışıkları kapatır loş bi şekilde otururduk. Bakımı dışında muhatap olmadım pek (gece gündüz kavramını öğrensin diye) 9 gibi uyumuya başladı 11 gibi uyanıp 1e kadar uyumazdı. Zaten 2 saatte bir emzirdiğim için çok uzun uyutmuyordum. 2 saatte bir emzirmek için kalkar 1 saat emerdi derken bana sadece 30 dk uyku kalıyordu. Tüm gün 3 saat falan uyurdum. Gündüzleri uyuyamam hiç. 1 aylık olduktan sonra gece daha iyiye gitti uykuları. Sabaha karşı 4 gibi kalkardı 7ye kadar uyumazdı 7de tekrar uyurdu 1 saat kadar sonra güne başlardı. Destekli uyutuyordum bu arada hep. 40'ı çıktıktan sonra uykusu biraz daha düzene geçti gece gündüz kavramını öğrendi akşam 7.30 - 8 gibi uyuturdum. Gece bir iki kez uyanırdı beslerim geri uyuturdum. O az da olsa uykusuz günler geride kalmıştı ama hala gece uyanıp, benim onu tekrar uyutmam beklerdi. 4 ay böyle sürdü derken 4.5 aylık olduğunda uyku eğitimi verdim ve desteksiz uyumayı bıraktı. 5 aylık olduğunda eğitimi tam oturdu. kendi kendine uyur gece uyansa da kendi kendine uykuya geri dalabiliyordu. Çok büyük rahatlık bir anne için. Şimdi 7.5 aylık akşam 19.30da uykusu gelir kendi kendine uyur, gece uyanırsa da kendini tekrar uykuya döndürür, gece o uykudayken besler yerine koyarım, sabah 7 gibi uyandığında da beşiğinde oyun oynar onu almamı bekler.
Diyeceğim şu ki ilk 4 ay kesinlikle desteksiz bırakmayın, bırakın nasıl uyumak isterse uyusunlar size çok ihtiyaçları var. Sadece gece gündüz kavramını ve uyku rutinini uygulayın derim. Daha sonra ise yapabiliyorsanız uyku eğitimi verin hem bebeğiniz kendine yetebilmeyi öğreniyor hem de anne uykusuz kalmıyor. Bebeğiyle mutlu ve kaliteli zaman geçirebililiyor...