• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler günde kaç saat uyuyorsunuz?

slvmsstr

pamuşum yumuşum oğluşum:)
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2009
2.633
37
318
Diğer
4 aylık bi erkek bebeğim var 40 ına kadarki zamanı hiç söylemiyorum uyku namına bişey yoktu zaten.2 aydır rahattım geceleri güzeldi oğlıumun uykusu 7-8 saat uyuyordum ama şu aşıdan sonra düzenimiz bozuldu bide rahatsız soğuk algınlığı var bir sürü ilaç verdi doktor ondan mı bilmiyorum gece uykularımız mahvoldu:(6 saat ortalama uyuyorum bazen 4 saate inebiliyo bu da beni çok gergin yapıyo bay bay die bi ilaç vermişti doktor hasta olunca onun da etkisi olmadı galiba.....siz nasılsınız anneler dertleşelim biraz tavsiyelerimiz varsa paylaşalım ben mutsuzum bu konuda biraz gündüz uykusu da hep başında olup aralarda sallamam gerekio ne yapıcam ben ya..........:( mafoldumben

Valla canım işimiz zor gerçekten de..
Aynen dediğin gibi 40 ı çıkana kadar zaten uyku nedir bilmedik...Ya cadı kız ilk doğduğu günün gecesinde bile sabaha dek mızmızlanıp ağlamıştı...
Allahtan 40 ı çıktıktan sonra biraz uyumaya başladı..
Şimdi 2,5 aylık oldu nerdeyse ama gece de 4-6 saat anca uyuyor, aralarda uyanıyor..
Genelde gece 12 - 12:30 gibi uyuyor, 3 gibi kalkıyor emdi etti altını değiştirdi derken 4 gibi falan geri yatıyor, sonra 6-7 gibi tekrar kalkıyor ve resmen uykumu aldım cin oldum diyor uyumuyor.
Gündüzde uyumuyor resmen şekerleme yapıyor...
Ben eşim eve gelir gelmez kızı ona verip 1-2 saat uyumaya çalışıyorum yoksa dayanamam bu tempoya..
Bir de gündüz kucağımda uyumayı seviyor ben de uykusuz kalmasın diye kıyıpda yatağa falan koyamıyorum..Öyle kucak kucağa geçiyor şimdilik zaman..
Doktorumuzda her mızmızlandığında al kucağına, annesini hissetmek ister sık sık diyor e öyle olunca o uyuyunca da ben gidip yatamıyorum çünkü çok sık gözlerini açıp beni kontrol ediyor..Eğer yanına değilsem kızıyor hemen..
Bakalım herkes 3 ayı bitirsin düzelir diyor umutla bekliyorum ben de...
ınşallah hep böyle gitmez yoksa işe başladığımda halim ne olacak hiç bilemiyorum..Ki kızım 5-6 aylıkken de işe başlamam gerek maalesef..

Son düzenleme:
kızlar gece yarısı uyanınca altını almayın altını almak bebeğin uykusunu dağıtır hatta konuşmayın bile benm afacan da bazen gözlerini kocaman açıp bakıyor ama eğer ben konuşur veya dikaktini dağıtırsam gece olduğunu anlamaz ve uykusu dağılır oynamak ister hemen yerine yatırıyorum ağlıyorsa sarılıyorum ama konuşmuyorum sadece iyi uykular diyorum yoksa başa mı çıkar gece 12den sonra bence alt almayın hatta bebeklerin gecesi 9da başlarmış ona dikkat edin ve bebek uyuyunca siz de uyuyun gerekirse eşinizden destek isteyin o ilgilenirken siz kestirin birazcık bi de gün içinde ıhlamur için ıhlamur içtiğimde bebek sakinleşip uyuyor anasonlu çay içebilirsiniz rezene tüketin bol bol o da rahatlatır bebek de sizden alır sakinleşir papatya da içebilirsiniz. ama huzursuzluğu hastalığı varsa ona uyacaksınız nasılsa düzelecek.

kızım 2.5 aylık...
4 gun cok duzenlı uyuyosa 3 gun sapıtıyor.
duzenlı uyudugu zamanlar bende 8 saat falan uyuyorum gecelerı ıyı oluyor yetıyor ama sapıttıgı zamanlar 4-5 saat uyuyamıyorum bıle o zamanda başım agrıyor sınırlı ve gergın oluyorum...

Valla canım işimiz zor gerçekten de..
Aynen dediğin gibi 40 ı çıkana kadar zaten uyku nedir bilmedik...Ya cadı kız ilk doğduğu günün gecesinde bile sabaha dek mızmızlanıp ağlamıştı...
Allahtan 40 ı çıktıktan sonra biraz uyumaya başladı..
Şimdi 2,5 aylık oldu nerdeyse ama gece de 4-6 saat anca uyuyor, aralarda uyanıyor..
Genelde gece 12 - 12:30 gibi uyuyor, 3 gibi kalkıyor emdi etti altını değiştirdi derken 4 gibi falan geri yatıyor, sonra 6-7 gibi tekrar kalkıyor ve resmen uykumu aldım cin oldum diyor uyumuyor.
Gündüzde uyumuyor resmen şekerleme yapıyor...
Ben eşim eve gelir gelmez kızı ona verip 1-2 saat uyumaya çalışıyorum yoksa dayanamam bu tempoya..
Bir de gündüz kucağımda uyumayı seviyor ben de uykusuz kalmasın diye kıyıpda yatağa falan koyamıyorum..Öyle kucak kucağa geçiyor şimdilik zaman..
Doktorumuzda her mızmızlandığında al kucağına, annesini hissetmek ister sık sık diyor e öyle olunca o uyuyunca da ben gidip yatamıyorum çünkü çok sık gözlerini açıp beni kontrol ediyor..Eğer yanına değilsem kızıyor hemen..
Bakalım herkes 3 ayı bitirsin düzelir diyor umutla bekliyorum ben de...
İnşallah hep böyle gitmez yoksa işe başladığımda halim ne olacak hiç bilemiyorum..Ki kızım 5-6 aylıkken de işe başlamam gerek maalesef..

aynen canım ya valla benim düzelmişti ama dedim ya sapıttı 4.ayda:(ben erken yatıyorum ama gene de pek etkili olmuyo benim eşim de yok yanım da 2 ay sonra gelicek ama annemlerin de bi faydası olmuyo eşim izin alıp geldiğinde çok rahat ettim şimdi onu bekliyorum çalışınca da zor ya allah yardımcın olsun......

kızlar gece yarısı uyanınca altını almayın altını almak bebeğin uykusunu dağıtır hatta konuşmayın bile benm afacan da bazen gözlerini kocaman açıp bakıyor ama eğer ben konuşur veya dikaktini dağıtırsam gece olduğunu anlamaz ve uykusu dağılır oynamak ister hemen yerine yatırıyorum ağlıyorsa sarılıyorum ama konuşmuyorum sadece iyi uykular diyorum yoksa başa mı çıkar gece 12den sonra bence alt almayın hatta bebeklerin gecesi 9da başlarmış ona dikkat edin ve bebek uyuyunca siz de uyuyun gerekirse eşinizden destek isteyin o ilgilenirken siz kestirin birazcık bi de gün içinde ıhlamur için ıhlamur içtiğimde bebek sakinleşip uyuyor anasonlu çay içebilirsiniz rezene tüketin bol bol o da rahatlatır bebek de sizden alır sakinleşir papatya da içebilirsiniz. ama huzursuzluğu hastalığı varsa ona uyacaksınız nasılsa düzelecek.

ben 8 de yatırıyorum canım kendim de yatıyorum hemen ama bazen 4 te uyanıyor (tabii ondan önce 2 kez emmek için uyanıyor)ve sallamadıkça uyumuyor ben de zombi oluyorum tabii. kaka yapmazsa altını da almıyorum hatta annem uyanıp bazen konuşmaya çalışıyo susturuyorum ama dedim ya yine de sapıtmayı beceriyo benim velet dedi-ğin çayları deniycem inş.fayda eder...........

kızım 2.5 aylık...
4 gun cok duzenlı uyuyosa 3 gun sapıtıyor.
duzenlı uyudugu zamanlar bende 8 saat falan uyuyorum gecelerı ıyı oluyor yetıyor ama sapıttıgı zamanlar 4-5 saat uyuyamıyorum bıle o zamanda başım agrıyor sınırlı ve gergın oluyorum...

iyi yalnız değilim demek k, biraz moral oldu valla kaydirigubbakcemile3

iyi yalnız değilim demek k, biraz moral oldu valla kaydirigubbakcemile3

wallahı ben rezene cayı denedım. kımyon denedım. anason denedım. gaz dedım turlu gaz ılacı denedım. kısaca denemedıgım sey kalmadı. o çayları ıcınde uyuyacagına daha bı cın kesılıyo. artık ne cay ne gaz ılacı hıcbısey vermıyorum.nasılsa hıc bı ıse yaramıyo bosuna cocugun mıdesını ısgal edıyorum.

annelik çok zor. bizim hiç düzenimiz olmadı 5 aya kadar 2-3-4 te yatıyodu hep (gece)...uyumamak için direniyodu...ilk 2 ay ise hiç uyku yoktu gündüzde gecede mız mızdı hep..büyüme hormonu uykusu sırasında daha çok salgılanır ve benim bebişim uyumadığından kg alamıcak diye endişe ediyodum dr gittğimizde dr bazı bebkler böle olabilir dedi gelişiminde bi gerileme yok gayet güzel gidiyo..canımıza okumaya devam yani...benim zati hiç uyku yok gece gündüz memede en son çare emzik verdim öle ahat ettim...aslında taraftar diildim ama beni kullnaıyodu emzik niyetine...gerçi onuda merklısı olmadı almıyo şimdi...1-2 aydır 10-12 arası uyuyo ve bu bana büyük bir lutuf geliyo...gece yine en az 3-4 kez kalkıyorum emzirmeye...ama ben bundan şikayetci diilim yeterki emsin...arz-talep meselesi...ona görede süt artışı olur..diş sorunuda var şimdi...artık geceleri hep mız mız ,ağlamalar...kolay büyümüyolar..sağlıkları yerinde olsunda.

oğlum 9 aylık.. 2 de yatıp 6 da kalkıyoruz :1no2: 4 saatlik uykuya alıştım galiba, biraz sinirli oluyorum ama en azından işlerimi yetiştiriyorum :hulya: ee bardağın dolu tarafından bakmak lazım yoksa gelirler bana ufak ufak kafamçokkarıştı

Valla 40 dedikleri hakkaten önemli bir eşikmiş..40'ı çıkana kadar uyku filan bilmedim, boyun sirt ağrıları da cabası...

Şu anda bebeğim 3 aylık ve akşam 10:00 gibi yatıyor, 12 gibi emziriyorum ve tekrar hemen uyuyor..Onla birlikte bende yatıyorum.

Gece de 2 ve 4 de kalkıyor emmek için. Sabah ise 6.30'u hiç geçirmez. Kesin uyanır.
Buna şükür napalım :)

Bu arad bencede gece altını değiştirmeyin, ben yapıyorduuma ama artık doldursa da değiştirmiyorum.
Sabah 6:30 da değiştiriyorum.

Uykuyu açmamak lazım.

gaz için acı elma yağı ile ayak altına ve göbek çevresine masj yapabilirsniz..ii gelecektir.
sab sımplex ve nurse harveys gaz ılacları. rezene,kımyon,anason cayı,muskat,acı elma yagı,masaj,banyo her seyı denedım ama yınede gaz sorunu cozulmedı...

bu arada kızlar yazdıklarınızı okuyorum da benımkı sızınkılere nıspeten daha ıyı uyuyor gıbı...
1 kere 7saat kesıntısız uyudu daha... o gun bayram ılan ettık ewde :)
genelde 4-5 saat uyuyor...
mesela gece 11 de yattı dıyelım sabah 3-4 gıbı kalkar bı yarım saat hemen emzırır gazını cıkarır gerı yatırırım.
7 gıbı yıne kalkar yıne emzırırı gazını cıkarır yatırırım sabah 9-9.30 a kadar uyur.
bazen daha uzun perıyodlala uyuduguda olur tabı gazı yada bı sıkıntısı yoksa...
ama dıyorum ya 4 gun boyleyse 3 gun fena sapıtıyor. gece ıyı kotu uyuyor olsada gunduzlerı tam anlamıyla felaket.
salıncagında sallarım sureklı 1-2 saat bu sekılde uyuturum. salıncak durunca hemen uyanır.
bazende top atsan uyanmaz.
günü gününü,anı anını tutmuyor...

daha 40 mız çıkmadı
ben zombi gibi geziyorum
hiç şaşırmadan 1 saatte 1 kalkıyor meme isityor
her gece uyanıp uyuyarak geçiyor
tabi benim uykularımda bebeğinkilere benzedi
bakalım bizim uyku düzenimiz ne zaman oturacak

benim kızım 4 ayı bitirdi 2.5 aydan sonra aksam 12 de veya 1 de uyuyor sabah 7.30 a kadar uyuyor sonra karnını doyuruyorum 10 a kadar uyuyor gündüzde en fazla deliksiz 2 saat uyuyor ama bende katılıyorum altını degiştirmeyin zaten uyurken cok ıslatmıyorlar ben 40 cıkana kadar altını degiştiriyordum simdi sabah kalkınca sadece

bu arada kızlar yazdıklarınızı okuyorum da benımkı sızınkılere nıspeten daha ıyı uyuyor gıbı...
1 kere 7saat kesıntısız uyudu daha... o gun bayram ılan ettık ewde :)
genelde 4-5 saat uyuyor...
mesela gece 11 de yattı dıyelım sabah 3-4 gıbı kalkar bı yarım saat hemen emzırır gazını cıkarır gerı yatırırım.
7 gıbı yıne kalkar yıne emzırırı gazını cıkarır yatırırım sabah 9-9.30 a kadar uyur.
bazen daha uzun perıyodlala uyuduguda olur tabı gazı yada bı sıkıntısı yoksa...
ama dıyorum ya 4 gun boyleyse 3 gun fena sapıtıyor. gece ıyı kotu uyuyor olsada gunduzlerı tam anlamıyla felaket.
salıncagında sallarım sureklı 1-2 saat bu sekılde uyuturum. salıncak durunca hemen uyanır.
bazende top atsan uyanmaz.
günü gününü,anı anını tutmuyor...

aynı benimki de öyle.gündüz habire sallıyom uyusun diye .en ufak gürültüde gözleri açıyor bir de sallamayı bırakınca. iş falan yapamıyorum lavaboya bile hızlıca hemen girip çıkıyorum.eşimin işten gelmesini dört gözle bekliyorum ki bi nefes alayım :sinifsinif:

40i cikana kader uyku nedir bilmezdim bizim cadi mizmizlaniyordu uyumak istemiyordu annem habire salliyor ben sallama diyorum annem en sonunda alindi sallamadi simdi bizimki sallamak nedir bilmez o zamanlar tik bir ses duysun uyanirdi günduzleri uyudur tabi günduzleri ben uyuyamiyorum is güc derkene neyse simdi 2,5 aylik oldu simdi düzene girdi gece 12de yatiyor sabah 6da kalkiyor emziriyorum altini degistiriom sonra tekrar 9a kader uyuyor bende uyuyorum yani 8 saat gibi falan uyumuz oluyorum.günduzleride arada 1-2 saat uyaniyor oynuyor sonra tekrar uyor
arkadaslar bir kac defa gece 3-4 gibi uyandirip emeye calistiriordum bizim cadi uyanmiyor sizce normal mi gece uyanmamasi?????

Son düzenleme:
şirin ,bence uynadırma,sarlık dönemi bitii.o acıkınca zaten belli edr kendini...ben ilk 1 ay uyndrmaya çalıştım sonraında o uyndı zaten acıktıkca...

Kızlar altını değiştirmeyeyim diyorum ama benim kızım kakasını yapmak için emmeyi bekliyor:)
Gece emer emmez bırakıveriyor sıpam e o halde de nasıl yatırayım onu mecburen açıyorum altını..

Bu arada gaz konusunda zeynepb gibiyim..Kızıma çok vermedim ama kendim günde 4-5 fincan rezene, kimyon, papatya, ıhlamur içtim..
Rezeneden kızıma da günde 6-7 çay kaşığı verdim. Zinco kullandım, tatlı elma yağı ile masajlar yaptım..
Yok sonuç elde var sıfır..
Doktorumuz da bunlar çoğu bebekte işe yaramaz zaten ama istersen dene demişti, denedim sonuç alamayınca bıraktım.

Elbette herşeye değer kızımın sevgisi, napalım kızlar yeterki sağlık olsun bu günlerde geçecek nasılsa:)

Back