Bebek Beslenmesi Anneler fikrinize ihtiyacım var!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ferdaerd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
1.482
24
158
İstanbul
Merhabalar, bebeğim şu an 1,5 aylık ve artık araştırmaktan başım döndü, bir çözüm bulamadım, bazı konularda fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Bebeğim 1 aylık kontrolünde 4850 gr. idi, normalin biraz üzerinde sanırım ancak günde 1-2 öğün mama takviyesi ile. Doktorumuz mamayı kesmemizi söyledi ama bazı şeylerden emin olamadığımdan ve yorgunluk beni çok etkileyip sütümü azalttığından bazı öğünlerde mamaya devam Sorularım şunlar:

1. Bebeğim 7-8 dk kadar emdikten sonra memede uyuyakalıyor. Ama ardından biberonla süt veya mama verince içiyor. Vermesem uykuya devam. Sizce sebebi ne olabilir? Doymuyor desem, göğsüme bakıyorum daha süt bitmemiş.

2. Uzun uyuduğunda bazen çok vakit geçiyor. Gündüz 3 saati, gece 4 saati geçiyor, öyle kendim kaldırıyorum. Bazen de gaz sancısı yüzünden kendi kendine uyanıyor. Daha hiç çok acıkıp deli gibi arandığını görmedim. Sİzce sebep nedir?

3. Bazen besledikten 45 dk-1 saat sonra uyanıyor, ağlamaya başlıyor. Tabi hemen doymadı mı acaba düşüncesi ortaya çıkıyor ve besliyoruz. Tabi bütün rutin de kayıyor. Ondan sonra ya memede ya biberon içerken uyuyakalıyor.

Bir konuda bile tecrübe edilmiş görüşünüz varsa lütfen paylaşın, çünkü kendime ayıracağım kısıtlı zamanı bile bu soruların cevaplarını arayarak harcıyorum. Şİmdiden sağolun...

kilo alimi iyiyse mama vermeyin sutunuz nuz yeterli demekki anlattiginiza gore dr da gerek yok demi$ zaten ..
yine kilo alimi iyi olduguna gore uyandirmaniza gerek yok istedigi kadar uyusun , uyku bi besin bebekler için :)
bakdiniz sut var uyumaya meyilli biraz uyandirmaya çali$in sutu bitirip oyle uyusun en azindan , biberonla anne sutude verseniz olur ,gogsunuzdekini de sagarsiniz ama mama vermeyin uzun surre emzirmek istuiyorsaniz ..
yalanci emzik dneeyebilrisiniz boylece sizi emzik yerine kullanmami$ olur :)
ogunlerin arasini 2 saat yapmaya çali$in en az kii hazimsizlik ya$amsin onunda sancisi vardir ve gaz dan daha beterdir .
ayrica çok emrse kusacakdir da ..

daha yeni anneisniz, annelik fedakarlik ister , 3-4 saat uyyomu$ zaten o sirada ne istiyorsnaiz yapin kendinizle ilgili ama bebeginiz daha çok kuçuk anne sutu gibi bi e$ degeri olmayan besin varken mamaya sarilmayin lutfen, en azindan 6 ay sabredin ..
bebeginizi gule gule saglikla buyuutun ..

cnm mrb hayırlı olsun bebeğin
benimde 5 aylık olmak üzere oğlum
öncelikle kilo alımına bakılarak karar veriyor doktorlar gıda takviyesine ki senin ki baya iyi bence verme mama..
ayrıca bu kadar düsünüp stres yapma kendine sütün azalır rahatla cnm 3 aya kadar bebek hala kendini anne karnında sanıyor
bu yüzden cok düzenli alıskanlık edinmesini bekleme ilk zamanlar cok uyuyor bebekler bizim doktorumuz sakın uyandırma uyandıkça emzir dedi
bikaç kez uyandırmıstım sonra cok huzursuz olmustu..
sütün yetiyordur fakat emerken cok yorulduğu için uyuya kalıyordur parmağınla hafifçe cenesini oksa uyuduğunda hala uyuyorsa yatır
uyanınca mama yerine tekrar emzir
bugünler en rahat günler bizim 40 günden 3 aya kadar cok gaz sancımız olmustu
cok sükür gecti hepsi
süt için boll su,komposto,incir pişmiş soğan ye
umarım yardımcı olmusumdur

Çok teşekkür ederim cevabınız için, ben de çok istiyorum yalnız emzirmeyi ama yanımda sürekli mama vermek için bekleyenler ve her ağlamayı açlığa bağlayanlar var, o yüzden ben de strese giriyorum ve sütüm de azalıyor galiba Yine de mücadeleye devam :)

Çok teşekkür ederim canım. Şu uyandırma olayını çok kafama takıyorum, sanki hep açmış gibi geliyor. Diyorum ya, bir de çocuğa sürekli aç muamalesi yapılınca ben de çok sıkıntıya giriyorum. Dün üç saatte iki göğsümden 100 cc çıktı, yorgun olmama rağmen. Bir öğün için yeter sanırım? Mamayı da 4 saatte bir 100 cc veriyoruz gece. Belki de çok geliyor garibime, uyanmıyor. Çok sağol cevabın için, morale çok ihtiyacım var Çünkü kendimi yetersiz hissettiriliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…