anneler bakar misiniz bir?

NaZaR_BoNCuGu

Güneş topla benim için!
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2007
930
18
623
Hollanda
selam arkadaslar

ben henuz 2 haftalik anneyim ilk bebegim bilen bilir
sutum kesiliyo emzirmek istiyorum ama yok yani daha 2 haftalik kizim ya ne yapmam gerekiyo bi yardim edin bilginiz varmi bol bol su iciyorum elma suyu iciyorum ama fos kizim doymuyo galiba emiyo 30 dk 45 dk sonra uyaniyo uyumuyoda mamayada baslamak istemiyorum yardim edin lutfen....

Allah bol bol versin inşallah canım dua edelim.humana still tea,1 bardak meyva suyunun içine 1 tatlı kaşığı toz maya karışımı bunları dene.bir de incir bulabilirsen sütün içinde eritip(içini) iç.hergün uygula bunları.zaten sıvı tüketiyormuşsun 2 litrenin altına inmemeye çalış canım.dakikada bir de olsa emzir biraz sık dişini.o emdikçe çoğalacak.inşallah olur.

canım, öncelikle bebeğini doktora götür. kilosunu tartsın gerçekten aç olduğu için mi uyanıyo başka bir derdi mi var ögrenirsin. bunun haricinde sütünün artması için;

1-özellikle sezeryan doğum yaptıysan sütün gelmesi 40'ını bulabiliyor. sakın moralini bozma bunun normal olduğunu sütünün geleceğini sakın unutma.
3- sütünün gelmediği dönemde sakın yavrunu aç bırakma. özellikle ilk 2 hafta içindeki açlık bebeğinin saralığı vucudundan atmamasına sebep olabilir. doktorunla konuşarak mama vermeni önerirse mama vermekten korkma. ancak emzirmeye devam et (göğsünüz boş bile olsa) emmeyi unutmasın bebeğin.mamadan önce bebeğini her bir göğsünü 15 er dk olmak üzere emzir.mamayı sakın biberon ile verme mutlaka kaşıkla ver.
4-sütünün gelmesi için humana çay, rezene çayı, kaysı kompostosu, her tür az şekerli komposto için.mutlaka 3 litre su iç.yeteri kadar beslen,emziren annelerin günlük almaları gereken kalori miktarından 500 kalori fazla beslenmeleri gerektiğini unutma.
5- çevrenden yardım almaktan çekinme bebeğine bakmalarına izin ver ve dinlen. mutlaka uykunu al. moralini bozan birileri varsa hemen etraftan uzaklaştırın.
6-sütünüzün gelmesi için profesyonel bir pompa kiralayarak (kullanan arkadaşlar Ameda pompayı tavsiye ediyor.) bebeğini emzirdikten sonra göğüslerin boş ta olsa 15'er dakika sağ.
7- herşeyden önce moralini yüksek tutarak sütünün geleceğine inan.
bebişine uzun bir çmür,sana bol sütlü günler diliyorum.

cok saolun kizlar gercekden elimde siseyle geziyorum evde
ne yapsam ne etsem diye dusunuyorum normal dogum oldu dogumum ilk basda cokdu sutum goren ilk cocuga ragmen iyi sutumun oldugunu soyluyodu simdi fos resmen insallah kesilmez cok tesekkur ederim bilgiler icin rezene cayini iciyorum hazim icin cok iyiymis ....

cnm çocuğun kilosu yerindeyse ve uzun süre emiyorsa problem yok demektir bira fincan suya bol kimyon koy ve iç kesinlikle çok arttırıyor sağmakta arttırıyor ama sonra memenin dolması uzun sürüyor kesinlikle mama verme kilosu yerindeyse bende çok üzüldüm ilk başlarda sonraları tek meme vermeye başladım 2 saatte bir sonra öbür memyi veriyordum okadar çok doluyordu yani 2 saat tok oluyordu yaklaşık ama uyumuyordu uykuyu seven bi çocuk değil oğlum 7 aylık hala 1 saatten fazla uyumaz halbuki ek gıdada almaya başladık yeni tok ama uyumuyor işte :)

Nazar olmuş nazarrr...emzirmeyin kimsenin yanında bi çok tandğm var aynı senn gbi olan...arkadaşların önerilerini uygula mutlaka bir de ben VıTA MALT diye bir içecek kullanmıştım,bebek ürünleri satan mağazalarda bulunuyor...inşallah yavrucuğun sütü kesilmezzz

Endişelenmeyi bırakın ilk kural bu.
Bol bol uyku (dinlenme) + Moral + Sıvı alımı

Bunları uygulayın. birde ısırgan çayı bolca süt yapar. Bebeğinizin doyup doymadığını anlamanın tek yolu tartı değerleridir.
Uyanması aç kaldığı anlamına gelmeyebilir. Aksine belki de güzel doyuyor ve gazlanıyordur.

Doktorunuza danışın.

Bol sütlü günler.

arkadasım ankarada yaptırmıs kontrollerini bebeğin ,yeni geldi buraya, 200 gr almış bebeği mama basla dememiş vitamalt önermiş.ve işe yaramış hakkaten.
sen nazara gelmişsin cnm.inşallah artar sütün.arkadasın biri formul yazmış hakkaten moral ve dinlenme cok önemli

shrylz ve iremözge arkadaşıma katılıyorum
benim de hep öyle olurdu
o doymadığından değil bazen gazından olurdu
bi de sık emdiği için sana azalıyor görünüyor
önce iyice emzir gazını çıkar uyut sık sık
iki üç saat aç kalsın iyi uyusun yani
bak bakalım sütün varmıymışş
no panic ok?
sütün de gelir bebeğine yetiyordur inşallah
ben de o zamanlar emmiyor dediğim zaman iyi kilo alıyorduu
aç zannedip mamaya alıştırma 2sene emsin sağlıklı olsun bence

Canım bencde nazar olmuŞsunÖnce oku kendını bence. Sonrada arkadaŞların dedıklerını uyugla.. Bende uyguluyorum.. Bencede kımsenın aynında emzırme. Nazar oluyor memelr ınankı.. Benımde Öyle oldu ÇÜnkı.. Hatta gÖĞsÜmÜn bırı kızarmaya bŞalkdı aĞrı yapıyordu. Anneme okutum hemen geÇtı ŞÜkÜr.. Yksa yanmıŞtım. Bol sÜtlÜ gÜnler canım..

cok saolun kizlar gercekden nazar olabilir
cunku ilk baslarda hasdanede dolu doluydu hemsireler gelenler bol sutun var ilk cocuk olmasina ragmen iyi geliyo dediler hasdanedede millete siz oturun yada siz cikin emziriyim bi diyemem diyemedim oylede olunca goruyolardi su an tek gogsumu veriyorum uyandikca yarim saat iciyo oburunun dolmasini bekliyorum bol su sut iciyorum rezene cayini iciyorum oldukca emiyo

bide bazilari birini emdirirken digeri akiyo musluk gibi ya bende onu yadirgiyorum nasil bisey yarabbim nasil yaratiyo bende olmadi o acaba kesilmesinin baslangicimi?????

valla benim ilk bir hafta sütüm gelmemişti..vita malt aldım..koca bir bardağa yarım şişe vita malt üstüne de meyve suyu ekledim..hem sütüm geldi hem de daha sonra arttı...ara sıra azalıyo mesela hemen içiyorum artıyo..tavsiye ederim..humana still tea'den daha iyiymiş..:))))

bence de hemen pes etme,benim de en başta hatta 40'ına kadar sütüm az geldi,bir defa moral çok önemli,mümkünse dinlenmeye çalış,ben sana benim günlük rutin uyguladıklarımı yazayım,her sabah kahvaltı öncesi pekmezli süt(dut pekmezi daha iyiymiş),kahvaltıda yumurta,kahvaltı öğlen arası yulaf ezmesi-kuru üzüm,incir,muz ve kayısı,öğlen ve akşam yemeklerinde yeşil soğan,haftada bir iki kez bulgur ve tabi ki bol sıvı,bir de still tee,bak ben bunları üşenmeden hergün yaptım ve bebeğime hiç mama vermedim,şimdi 3.5 aylık artık eskisi kadar uymuyorum ama yine de dikkat ediyorum,bence sen de sabırla kendine bebeğin için bak!

vita malt burdada varmi acaba hic bilgim yokki emzirirken agliyo kaynanamda sut gelmiyodur diyo
geceleri doluyodu bu gece dolmamis bugunu nasil bitircem diye dusunur oldum mafoldumben

canım öncelikle morelini yüksek tut morelini bozan bu çocuk doymuyo diyen herkesi uzaklaştır yanından benim o patavatsız insanlar yüzünden stresten sütün azaldı zar zor dört buçuk ay emzirebildim şimdi yok dnecek kadar az birden kesildi stres yapma kendine üzülmemeye çalış hepsi hikaye süt için tek gerekli şey huzur bence

öncelikle bende acaba sütümmü yetmiyor niye hemen uyanıyor, açlıktan zavallım zayıflayacak diyordum. onun için daha sık emziriyordum. 4 saatten fazla uyuduğunda kaldırıyor yine emziriyordum. geçen gün doktora gittim. maaşallah sütüm yarıyormuş hatta bir bebek daha emzirebilirsin dedi. bak ben buradan şunu çıkardım. 1. çok sık emzir yılma, bebeğinin seni emzik olarak kullandığını düşünsen bile o seni bırakana kadar emzir. (bu arada çok da canım yanıyordu, resmen göğüslerimi yemişti. ama üzülme krem kullan, kendi sütünü sür , zaman alışıyorsun ve geçiyor) 2. bol sıvı tüket . ben her emzirdiğimde, bir bardak su içiyorum. vişne kompostosu bol bol yaptım her aklıma geldiğimde içiyorum..beyaz çekirdekli üzüm öğlem ve akşam yiyorum. sen beni dinle sakın mamaya falan başlama göreceksin sütün artacak ve bebeğine yetecek. ama dediğim gibi çok sık emzir. süt için bence yediklerinden ziyade sıvı tüketimin önemli. sana başarılar..

benim sezeryan oldu ve 3 gün sütüm gelmedi ama yinede mama vermedim 3 gün sonra geldi ve bebeğim karnını doyurdu sütüm yetmiyormu diye bir ara düşündümama doktorumuz yettiğini söyledi onlar kilodan anlıyorlar zaten yeni doğan bebek fazla ememezki hemen yorulur biraz dinleniz sonra yine meme ister ben 2 saat kucağımdan indirmeden tuttuğumu biliyorum emerken yoruluyor uyuyor tam memeyi çekiyorum uyanıp geri istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…