Anneler anne adaylari lutfen bakin :(

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
Kizlar onceki konularimda belirttigim gibi idrarda gebelik testinde gebolduğunumu ogrendim Gecen hafta. Hesaplayiciya gore bugun 5 haftalik hamile olmam lazim. Son adet tarihim 23 subat ve 30 gunde bir regl oluyorum.

Az once doktordan geldim.. ultrasonda goremedi kese. Alttan muayene yapti. Yine goremedi.

Gec dollenme olabilir. Dusuk de yasayabilirsin. Biraz kalinlasma var oradan yeni gelisecek olabilir. Hicbisey diyemem 10 gun sonra gel dedi. Ve progestan verdi.

Kesesi gorunmeyen var mi benim gibi 4 5 hafta gebe oldugu var sayilan. Cok moralim bozuk. Ilk bebegim de dustu. Ne olacak boyle

kan değerin kaç? bir sitede doktorun yorumu;" Kanda beta-HCG değeri 1500 olduğunda vaginal ultrasonografi ile, 6000 e ulaştığında ise karından ultrasonografi ile gebelik kesesi izlenmelidir." bana da doktorum: "değerin 4000'i geçince karından bakarız" demişti

ilk hamileliğimde on gün gecikmeyle vajinal ultrasonla bile bebek görünmemişti bir hafta sonra göründü. ikincide ise adetim sekiz gün geciktiğinde karında ultrasonla gözüktü. ilk hamileliğimde gecikmenin onuncu günü değerim 75di, ikincide gecikmenin ikinci günü değerim 650 idi her hamilelik bir olmaz.

rahat ol kesenin görünmesi için daha erken.

Hic kan testi yaptirmadim. Doktor ister diye ac da gittim hastaneye ama istemedi.

tatlım ben de geç döllenme yaşadım yani biz son adet tarihine göre gitmiyoruz ben 5 haftalık olduğumu sanırken 3,5 haftalık falanmışım sadece doktorun dediği sen geç döllenme yaşamışın ve rahim duvarın kalınlaşmaya başlamış haftaya gel bir daha bakalım.Gittik ve Allahıma sonsuz şükürler olsun kesemizi gördük.Progestan ben de kullanıyorum.Ayrıca ben çok evhamlıydım sürekli kas testi yaptırdım ve artışımı izledim.Beta testinde aç ya da tok olmak önemli değil

Bana da ekranda bir yeri gosterdi ve burasi kalinlasmaya baslamis belki burdan gelisebilir kese dedi. Gec dollenme olabilir . Dusuk olmayacak diye kesin bisey diyemem ama henuz erken görünüyor 10gun sonra gel dedi.
Cok stresli bir bekleyis.
Eger kese olusmamissa kimyasal gebelik mi yasamis olacagim ben yani ?

ya sen şimdi ne düşünüyosun bunu? elini karnına koy bol bol dua oku bu sadece çok stresli bir bekleyiş geç döllenme ihtimalin çok yüksek bebeğe zarar verirsin bu şekilde içini ferah tut Allahın izniyle kesen görünür biraz zaman

keşke bir kan tahlili yaptırsaydın. kan tahlilini doktor istemese bile özel hastanelerin acil servisine isteğinle yaptırabilirsin. ücreti de yüksek değil. sağlık ocakları da yapıyormuş. kandaki değerine göre de belli olur.
doktorlar kalp atışını duyuncaya kadar hamilelik ile ilgili kesin konuşmazlar.

üzülme canım bana da dr geç döllenme demişti ve 5. haftada hala keseyi görememişti ancak 5+6da görünmüştü ben de senin gibi üzülmüştüm. sen içini ferah tut ki bebeğin de mutlu olsun

Ne yapayim dogru diyorsun canim ama icimde bir korku var engel olamiyorum

Doktor ister nasilsa diye direk doktora gideyim dedim ama istemedi. Bidaha ki muayeneyi beklemek istiyorum kan testi yapmadan. Yipranirim gibime geliyor . Cok düşünüyorum ya

üzülme canım bana da dr geç döllenme demişti ve 5. haftada hala keseyi görememişti ancak 5+6da görünmüştü ben de senin gibi üzülmüştüm. sen içini ferah tut ki bebeğin de mutlu olsun

İnşallah oyle olur benimde.. bir yandan hayirlisi diyorum.her konuda hep hayirlisini isterim ama duam eksikmis. Hayirli olana gonlumu razi etmesini de istemeliymisim Allahtan unutmusum...

ama bir de şöyle düşün eğer değerin yüksek çıkarsa moralin düzelir. muayeneyi kaygı yerine heyecanla beklersin.ikinci hamileliği düşündüğüm sıralar bir çok kez kan tahlilinde negatif sonuç aldım. idrarda pozitif çıktığı gün hemen kan tahlili yaptırdım ve değerim yüksek çıktı nasıl mutlu olmuştum anlatamam. tabi siz bilirsiniz beklemek istemediniz de mantıklı.

Sizde haklısınız. Belki su şoku atlatirsam kan testi yaparim.

Boyle orneklerin varoldugunu gormek biraz da olsa rahatlatti. Teşekkür ederim

Korkma ve bekle, bu aralar kendini yorma, ağır şeyler kaldırma,ters hareket etme ve güzel şeyler düşünerek muayeneni bekle.Dojktorun haklı,ancak 10 güne belirir eğer bebiş varsa.

Korkma ve bekle, bu aralar kendini yorma, ağır şeyler kaldırma,ters hareket etme ve güzel şeyler düşünerek muayeneni bekle.Dojktorun haklı,ancak 10 güne belirir eğer bebiş varsa.
NasiL yormayacaksin. Hamile ablasi icin yazik git yardim et diyen adam beni arayip ben acim ne yemek yapacaksin diyor.
:/

Çok basit; eşine hamileliğin bu döneminde seni diare etmesini,herşeyden önce bebeğin sağlığı için böyle oması gerektiğini söyleyeceksin.Ölüm yok ya sonunda.

Çok basit; eşine hamileliğin bu döneminde seni diare etmesini,herşeyden önce bebeğin sağlığı için böyle oması gerektiğini söyleyeceksin.Ölüm yok ya sonunda.
Ya aslinda oyle herseyim eksiksiz yapilsin diyen biri de degil. Disardan alalim desem olmaz demezdi ama yeni evliyiz borclarimiz var bende yuk olmak istemiyorum. Birde disaridan yemeyi cok sevmedigini bildigim icin...

Gorunmeyen ve belki olmayan kese bu kadar kivrandiracak agri sanci nasil yapabiliyor anlamiyorum.

Ama sizin gebeliginiz kesi değil ki. Idrar testleri çoğu zaman yanlış sonuç verebiliyolar neden kan testi yaptirmadiniz? Doktorun istememeside garip belki yaptirdin iz sanmıştır.

sancın varsa mutlaka kan tahlili yaptır ve doktoruna tekrar git. sancı düşük tehlikesi belirtisi olabilir. bu sürede de dinlen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…