Anne sorunsalı

Fitnut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
14
0
merhaba arkadaşlar annemle ilgili ciddi boyutlarda sorunlar yaşıyorum ve çözüm bulamıyorum yaşayanlardan özellikle yardım bekliyorum. 2 ay önce beni istemeye geldiler istemeye kadar hiç bir problemimiz yoktu sonrasında annem sürekli ortada bir şey olsun olmasın sürekli benimle kavga etmeye başladı eskiden her sorunuma çözüm üreten annem şu an bana sorun çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Mesela kayınvalidem yemeğe çağırıyor ve o gün elinden ne geliyorsa yapıyor ve kavga ediyoruz ben ağlaya ağlaya gidiyorum kendisi benimle başa çıkamazsa babamı devreye sokuyor hemen tehdit ediliyorum hiç bir şeyi ağzımın tadıyla yaptırmıyor nişanıma 5 gün kaldı ve süre kısaldıkça daha çok arıza çıkarmaya başladı en yakın örneği vereceğim kuaföre gitmem lazım dedi bende ben gitmeyeceğim nasılsa nişan var dedim bana hava mı atıyorsun diyerek kavga çıkardı . Sevgilimin iyi bir Ada'm olduğunu söylüyor iyi bir çocuk seviyorum diyor ama sürekli aksi davranıyor. Her gün huzursuzluk çıkarıyor Nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum lütfen yardımcı olun artık dayanacak gücüm kalmadı bütün bir bayram burnumdan geldi son yaptığı bana bıçak çekmek

Anne babalar kizlarini verirken sanki birdaha hic göremeyecekmis gibi hisseder içlerini kaybetme korkusu sarar belkide o nedenle böyle davraniyor olabilir...kızları kırıcı olsun ki gittiginde zaten beni üzer kirardi diye kendini avutabilsinler... Herkeste farklı etki gösterebilir... Onların hep yanında olacagini hissettirip bunu sürekli dile getirmeyi dene belki işe yarar cnm...

Eğer daha önce böyle değildiyse üzüntüsünden yapıyo olabilir psikolojik olarak. Kendimden biliyorum :)

Elimden geleni yapıyorum kayınvalideme onun yanında uzak duruyorum ne dese yapıyorum kendim için bir şey alıyorsam ona iki tane alıyorum ama böyle Nasıl devam edebilirim 1 senem var daha

Eğer daha önce böyle değildiyse üzüntüsünden yapıyo olabilir psikolojik olarak. Kendimden biliyorum :)
Sizde böyle kavgalar mı ettiniz yani ne yapmasını istiyordunuz ki şu an küsüz benimle konuşmuyor iki lafından biri olan senin nişanına gelmeyeceğim ya da git iptal et bu çözümsüzlük beni mahvediyor

Sizde böyle kavgalar mı ettiniz yani ne yapmasını istiyordunuz ki şu an küsüz benimle konuşmuyor iki lafından biri olan senin nişanına gelmeyeceğim ya da git iptal et bu çözümsüzlük beni mahvediyor
Bu kadar değil ama yine de bi uzaklık olmuştu aramızda. Düzelir nişanlanın alışacaktır.

Bunuda yapıyorum ama anlamıyorum ne istiyor bu neyin hırsı

İnan kendi de bilmiyordur sorsan.Baban uzlaşmacı birisiyse onunla konuşabilirsin.Şikayet olarak değil,benim annemi kıracak bir yanlışım mı oldu baba neden her şeyde kavga çıkarıyor diyebilirsin.En mutlu günlerim olması gerekirken neden değişti sence ne yapmalıyım diyebilirsin.Somut örneklerle izah edersin istemeden sonra anormalleştiğini.
Veya bir teyze/abla/anane belki yardımcı olur.
Konuşacak kimse yoksa bile huzursuzluk yaptığında uzaklaşın,evden çıkın,ayrı odaya gidin,evlilik hazırlıklarına dalın.Sakin ve normal davrandığında yine yakın olun,beraber bir şeyler yapmayı teklif edin,hazırlıklara kendini dahil edilmiş ve katkı sahibi olmuş hissettirin.Tabiri caizse ödül-ceza sistemi.

Babamda bana böyle davranıyor gıcıklaştı bir ya gidicem diye sanırım

Seninki bi amda değişmiş ben böyle bi anneyle çoculuğumdan beri uğraşıyorum. Erkek arkadaşımı kabul ettiremedim. Sürekli saçma sapan sebeplerle kavgalar çıkarıyo benim annem de canım.. Katlanmak zor. Evlilik konusunu açtığımda da erkek arkadaşıma hakaretler ediyo. Kaçmayı bile düşünüyorum çünkü bu yaşımda şiddet bile uyguluyo bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…