• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmayı istemek

Olayı inanç boyutuna getirmek başlı başına saçmalık. Etmezsin duanı bi de üstüne “tüüü rezil kadın,bak bak utanmadan dua istiyor.”dersin kendini tatmin edersin olur biter.
Kimsenin geçmiş konusunu araştırmam,geçmiş konusu üzerinden de bugün söylediğini eleştirmem.O sebeple yalnızca açılan konuyu okur,onun üzerinden cevap veririm.
İnsanların fikirleri değişebilir.Eş olarak ortak noktada buluşmuş olabilirler.Kimse kimseyi vurmaya yer aramasın.Ego tatminine gerek yok.İNSANIZ.Bugün ona yarın sana …
Kiiiiii anne olmak istiyor saçmalıyorsa bile en azından bir nebze vicdanla eleştirmek lazım

Bir kadının eşi istemediği halde eşinden gizli hamile kalmaya çalışmasını doğru mu buluyorsunuz? Yanlışa yanlış diyemeyecek miyiz? Ay hadi inşallah kandır eşini gizlice hamile kal diyince oluyor mu? Ben inançlı değilim, inançlı bir üye gelip yazarsa sevinirim. Bu şekilde bu şartlarda edilen dua kabul oluyor mu?

Eşi doğru demiş eski konusuna baktım biraz gezelim tadını çakaralım demiş

Yanı çocuk istemiyor derken sanki hiç istemiyor gibi anlaşılıyor ve daha 1,5 yıllık evliler 8 ayı zaten sorunlu geçmiş vajinismustan dolayı

Belki eşinin bundan kaynaklı psikoloji düzgün değil zaman vermek istiyor önlerinde koca yılları var birde ikide çocuk olur

Konu sahibinin acelesi nedir anlamadım

Ayrıca siz inanclı değilim inançlı biri izinsiz gizlice hileyle saklı gizli hamile kalmak doğrumu bu dua olur mu demişiniz ....

Bunun inançlada ilgisi yok bu resmen arkasından oyun oynamak kandırmak

Duası kabulü Allah bilir ama yapılan doğru değil bunuda Allah bilir

Dua yaparken iyiliğe güzelliğe hayra dua yapılır
Yalana dolana değil

Bir kadının eşi istemediği halde eşinden gizli hamile kalmaya çalışmasını doğru mu buluyorsunuz? Yanlışa yanlış diyemeyecek miyiz? Ay hadi inşallah kandır eşini gizlice hamile kal diyince oluyor mu? Ben inançlı değilim, inançlı bir üye gelip yazarsa sevinirim. Bu şekilde bu şartlarda edilen dua kabul oluyor mu?
Bişey sorucam bilmediğim icin soruyorum. Hani inançlı değilim demişsiniz ya sonrda inşallah demişsiniz. İnançlı olmayanlar da kullanıyorlar mi o kelimeyi. Hani onun anlamında Allah tan istiyoruz ya.

Bişey sorucam bilmediğim icin soruyorum. Hani inançlı değilim demişsiniz ya sonrda inşallah demişsiniz. İnançlı olmayanlar da kullanıyorlar mi o kelimeyi. Hani onun anlamında Allah tan istiyoruz ya.

Günlük dilde kullanılıyor çünkü, dini inançtan çok kültürel bir alışkanlık. Maşallah, inşallah toplumca kullanılıyor. Anlamları da aynı şekilde 'beğendim' ve 'umarım gerçekleşir' oluyor.

Ay ben yokken ortalık karışmış olayı şöyle anlatayım evet vajinismus tedavisi gördük çok sükür o günler geride kaldı düzenli ve kolay birlikteliğimiz var. Ben pcos hastasıyım. Eşim hala biraz daha bekleme taraftarı ben orada yazarken arkadaşımın fikrini sormuştum yani prezervatif delme vs olayını diyorum. Acaba diye sormuştum yani ama şuan bende hani eşim istemeden bencillik yapamam zaten tekrar söylüyorum pcos hastasıyım zamanı gelince Rabbim aratmadan kolay bir şekilde anne olmayı nasip etsin insallah bana diye dua istedim şimdi anlasıldım mı?

Kocan istemeden yapmamanı tavsiye ederim. Böyle saçma şeylerle uğraşma. Nefretini kazanırsın hamileliğin ve doğumunda gerekli ilgi ve alakayı göremezsin. Bu işler severek olur.

Günlük dilde kullanılıyor çünkü, dini inançtan çok kültürel bir alışkanlık. Maşallah, inşallah toplumca kullanılıyor. Anlamları da aynı şekilde 'beğendim' ve 'umarım gerçekleşir' oluyor.
Ha anladım. Türkiye de yaşamadığım için bilmiyordum. Anladım teşekkür ederim aydınlatma için. ♡

Canım hanımlar 1 buçuk yıllık evliyim. Artık bebeğim olsun istiyorum Rabbimin izniyle kolaylıkla anne olurım inşallah umreye gidecek varsa aranızda rica etsem bana da dua edebilir misiniz --Nurten--
Haberlerde gördüm dün akşam 3 günlük bebeği çöpe atmışlar ona çok üzüldüm. İnsanlar istiyor olamıyor olan da çöpe atıyor herkesin imtihanı farklı demek ki.
Eee öyle.kiminin 1 tane bile olmuyor ya da güç bela oluyor, kiminin 12,13,15 tane.bir de nedense herkes çocuk sahibi olmaktan tamamen tercihe bağlı bir durummuş gibi bahsediyor.yok en az 3 çocuk.yok ekonomi iyi olsa yapardim falan.yapmak isterdim deyin bari.sanki her isteyenin oluyor.

Son düzenleme:
Ay ben yokken ortalık karışmış olayı şöyle anlatayım evet vajinismus tedavisi gördük çok sükür o günler geride kaldı düzenli ve kolay birlikteliğimiz var. Ben pcos hastasıyım. Eşim hala biraz daha bekleme taraftarı ben orada yazarken arkadaşımın fikrini sormuştum yani prezervatif delme vs olayını diyorum. Acaba diye sormuştum yani ama şuan bende hani eşim istemeden bencillik yapamam zaten tekrar söylüyorum pcos hastasıyım zamanı gelince Rabbim aratmadan kolay bir şekilde anne olmayı nasip etsin insallah bana diye dua istedim şimdi anlasıldım mı?
Ayy hayır hiç bişey deldiğim yok doğum kontrol hapımıda düzenli kullanıyorum o anki cahilce bi soruydu artık bende ortak zamanı bekliyorum
Bu yorumlarım görülmüştür umarım hanımlar

Diğer konuyu açarken sormuştu. O zaman doğru değil demiştik hepimiz. Şimdi de mesela ben doğrudan eşinizin fikri değişti mi diye sordum, çünkü olabilir değişebilir. Cevap alamadım ama sonra yazılanlardan anladım ki eşin fikri değişmemiş.
Burada doğru olan şey üyenin sonradan yaptığı açıklama, cahillik ettiğini saçmaladığını söylemiş, herkeste susmuş zaten.

Diğer konuyu açarken sormuştu. O zaman doğru değil demiştik hepimiz. Şimdi de mesela ben doğrudan eşinizin fikri değişti mi diye sordum, çünkü olabilir değişebilir. Cevap alamadım ama sonra yazılanlardan anladım ki eşin fikri değişmemiş.
Burada doğru olan şey üyenin sonradan yaptığı açıklama, cahillik ettiğini saçmaladığını söylemiş, herkeste susmuş zaten.
İlk yorumumu geçmiş konudan bağımsız yaptım -ki geçmiş konularına bakmadım bile.
“sen geçmişte şunu yazdın,bunu söyledin”diye yargılamak yanlış geldi bana çünkü bahsettiğiniz gibi fikirler değişebilir.
Bir çocuk dünyaya getirmek illaki ortak karar aksi tabi ki doğru değil ama konudan bağımsız “senin istediğin dua kabul oluyor mu?” boyutuna getirmek bambaşka bir mevzu.
Allah hayırlısını versin yahu

İlk yorumumu geçmiş konudan bağımsız yaptım -ki geçmiş konularına bakmadım bile.
“sen geçmişte şunu yazdın,bunu söyledin”diye yargılamak yanlış geldi bana çünkü bahsettiğiniz gibi fikirler değişebilir.
Bir çocuk dünyaya getirmek illaki ortak karar aksi tabi ki doğru değil ama konudan bağımsız “senin istediğin dua kabul oluyor mu?” boyutuna getirmek bambaşka bir mevzu.
Allah hayırlısını versin yahu
Tabi ki fikirler değişir, bu yüzden ben doğrudan üyeye sormuştum. Aslında çoğu konuda konu araştırması yapıldığını sanmıyorum ya bazı üyelerin konuları gerçekten çok akılda kalıcı oluyor, bu üyede bana öyle olmuştu.
Umarım üyenin eşi hazır olduğu zaman fikrini değiştirir

Back