Anne olmayı beceremiyor muyum?

erkencikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
2
0
27
Merhabalar 11 aylık bir bebeğim var 7 aylıkken çalışmaya başladim annem bakıyor bebeğime. Çocugumuzla çok özlüyorum ama çalışmak zorundaym.Saatlerim çok dengesiz olduğu için annemde kalıyor hep sadece izin günümde benimle ve işten çıkınca görüyorum sonra evime dönüyorum saatlerim çok değişken o yüzden düzeni bozulmasım diye ve çok yorulduğum için 3 ayımız böyle geçti ama annem bana ç anneliğin fadekarlık gerektirdiğini söyledi yani bir nevi anneliği beceremediğimi belirtti sizce işi bırakmalımıyım ? Sizce anne olamamışmıyım?

Haftanın 5 günü bakmadığınız bir çocuk varken kimse dolu dolu 'iyi bir annesiniz' diyemez. Bebekten önce ne planlamistiniz bu iş meselesine? Anneniz sizde kalamaz mi? Ya da bir bakıcı tutamaz misiniz? Ya da saatleri daha düzenli ama geliri bir tık daha az bir iş bulamaz misiniz??
Sebep ne olursa olsun süt bebesi anneden bu kadar uzak kalmamalı. Çocuk değil kardeş olmuş,madem haftanin beş günü ana babaniz bakacak

Bebeginizle gecirdiginiz zamanin kalitesi önemli.Ben de calısıyordum ama saatlerim düzenliydi bebeğim kendi düzeninde odasinda uyurdu.
Aynı evde kalmamanız sıkıntı bence.

Bebeği doğurmuşsunuz ve annenize vermişsiniz 😳 Yani bu durumun geçerli olabilmesi için sizin tek başına bekar bir anne olarak çocugunuza ve evınızın gıderlerını ustlenıyor olmanız lazım...Ailenizinde size çocuk bakımı dısında hıcbır yardımı olmaması lazım...Bakın böyle bir senaryo ancak benim nazarımda sizi mecbur bırakabılır...

Sanırım tedaviyle hamile kalmışsınız bir de. Senelerce bebeğiniz yokken bir birikim, planlama vb. yapabilirdiniz. Kötü anne demek kimsenin haddi değil, üzülüyorsunuz bu da belli. Özel bir sebebi var mı bilemiyorum ama buradan bakınca düşüncesiz ve sorumsuz davranmış gibi duruyorsunuz.

Bebeğiniz daha çok küçük anneanneye değil size ihtiyacı var. Ben çok karşıyım bu şekilde doğurup anneanneye veya babanneye verilen çocuklara onlara güvenipmi yaptınız ? İmkanınız varsa işten ayrılın veya daha düzenli bir işe geçin bir çocuğun evinin düzenine ve annesine ihtiyacı vardır bazen para herşeyi karşılamıyor malesef.

Bebeğiniz büyüdüğünde sizinle güçlü bir bağı olmaz doğunca bile doktorlar neden hemen ten temasi yapıp yanağına degdiriyor ya da emzirirtiyor,anne bebek arasindaki duygusal bağ çok önemli ve her alanda etkiliyor çocuğu,işiniz bitince alın çocuğu gerekirse annenizde kalın yanınızda uyusun bebeginiz ama bunu ona yapmayın ileride sıkıntısını yaşarsınız

Size tavsiyem bebeğinizle olabildiğince vakit geçirin. Yazınızı okurken Kendi küçüklüğüm gözümün önüne geldi.
Benim annemde çalışırken aynı sizin yaptığınız Gibi beni yatılı anneanneme bırakmış. Ve ister istemez bağ olunca ve düzen bozulmasın, çalışıyor derken bu şekilde 6-7 yaşıma kadar sürmüş. İster istemez anne - çocuk ilişkisi yetersiz kalmış olmalı ki anneme olan bağım çok az bu hep içimde kalmıştır. annemi dönem dönem suçladığım olmuştur, istese Kendi beni büyütebilirdi.Şuan kendim anne oldum ve severek sözleşmeli çalıştığım işi sırf kızımla vakit geçirmek için işi bıraktım.Bebeğin anneye en muhtaç olduğu dönem. Her gün gözümün içine bakarken yatılı birde nasıl bırakabilirim. Lütfen elinizden geleni yapın ve bebeğinize daha fazla vakit ayırın.
Çalışan her anne işten çıkacak diye birşey yok kiminin paraya ihtiyacı oluyor kimi mecbur kalıyor ama bı şekilde bebeğine süt izinleri vs. İle vakit ayırıyor.
Benimde paraya ihtiyacım vardı ama küçükken yaşadığım o yoksunluk içimde hep ukde olarak kalmıştır. Bir gün anne olursam çalışıyor olsam bile işten çıkıp bebeğimi kendim büyütecem dedim. Bu benim tercihimdi. Bence normal olan Zaten bebeğin yanı annesinin yanıdır.

Ayrıca şunu da ekleyeyim ben bebek olsam ve böyle birşeyi benim annem bana karşı yapmış olsaydı büyüdüğüm zaman bunu anladığımda derdim ki sen kötü bir anneymişsin

Çocuğu sabah bırakıp akşam alabilirsiniz bu şekilde çalışıp hem de çocuğuna zaman ayıran bir çok insan var ve ne yazık ki sizin akşamları uğrayıp çocuğunuzu görmeniz bir annelik görevinizi yerine getirdiğiniz anlamı taşımıyor. Çocuğun ananeye değil anne ve baba yanına ihtiyacı var şartlar dahilinde alıp bırakılabilir evet ebeveynlik fedakarlık gerektiriyor anneniz çok haklı.. küçük olarak baktığınız o bebek aslında duygusal yapı taşlarını oturtuyor ve farkında üzgünüm

Merhabalar 11 aylık bir bebeğim var 7 aylıkken çalışmaya başladim annem bakıyor bebeğime. Çocugumuzla çok özlüyorum ama çalışmak zorundaym.Saatlerim çok dengesiz olduğu için annemde kalıyor hep sadece izin günümde benimle ve işten çıkınca görüyorum sonra evime dönüyorum saatlerim çok değişken o yüzden düzeni bozulmasım diye ve çok yorulduğum için 3 ayımız böyle geçti ama annem bana ç anneliğin fadekarlık gerektirdiğini söyledi yani bir nevi anneliği beceremediğimi belirtti sizce işi bırakmalımıyım ? Sizce anne olamamışmıyım?
Ayrı evlerde kalmak çok sıkıntı bence çocuğumsuz uyuyamam asla

X