• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmaya hazır hissetmemek eksiklik midir?

Evet sorum bu kızlar. 23 yaşındayım ve hazır hissetmiyorum kendimi etrafimda ki insanlar bunu kendimde eksiklik olacak derece nitelendiriyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar yardımınıza ihtiyacım var....

Ya illaki anne olacaksınız diye bir kanun mu var ee varsada bizim haberimiz mi var sanki çocuğu olanlar çok güzel özel herkese örnek bir evladmı yetiştir bazen tamda senin istediğin şekilde değilde senin korktuğun sevmediğin özellikte hayırsız şekilde bir evlâd olurda atsan atamazsın işin içindende çıkamazsın onun için herşeyin hep hayırlısını versin canım lütfen vakti zamanı gelince de istersin zaten kimseyide takma ne düşünenen bırak düşünsün marifet değil çocuk doğurmak kedilerde marifetce eğer senede 2 kere doğuruyor onlar da azıcık büyüdümü atıyorlar başlarından ama insan evladını 55 de olsa atamıyor sevsende sevmesende bu böyledir ..?

ne kadar saçma sapan bir soru bu böyle?
"eksiklik" kelimesini tanımlayın lütfen bir önce

Gülse birsel' in bir yazısını okumuştum, herkes anne olmak zorunda değil temalı bişey, çok beğenmiştim...

ne kadar saçma sapan bir soru bu böyle?
"eksiklik" kelimesini tanımlayın lütfen bir önce
Öncelikle cok kabasınız onu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın.
Sorunuza cevap olarakta eksiklik dediğim ; hazir hissetmeme konusunda korkularımın bas gösterip üzerimde özgüven eksikliği hissetmem bunun ötesinde kadınlıkla alakası yok hiçbir kadın eksik değildir ister anne olsun ister anne olmasın. Annelik kadınlık değildir cünkü. Galiba yanlış anladınız içeriği

Evet sorum bu kızlar. 23 yaşındayım ve hazır hissetmiyorum kendimi etrafimda ki insanlar bunu kendimde eksiklik olacak derece nitelendiriyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar yardımınıza ihtiyacım var....
Kendinizi hazir hissetmeden de sakin cocuk yapmayin. Agir gelebilir cunku.

Bence 23 yaşında zaten anne olmaya hazır olunmaz. Ha anne olunursa tamam halledilir, dünya yıkılacak değil ama hazırlıklı olunmuş olmaz. 23 yaşında insan artık çocuk değildir ama çocukluktan yeni çıkmış, ergenliğin çilelerini bitirmiş tam yaşamaya başlayacaktır. Biraz yaşadıktan sonra anne olmaya yavaş yavaş hazırlanılabilir.
Ama çoğu zaman annelik tam hazır olunan zamanda gelmiyor. Kısmet.

Kendinizi hazir hissetmeden de sakin cocuk yapmayin. Agir gelebilir cunku.
Haklısınız tesekkür
Bence 23 yaşında zaten anne olmaya hazır olunmaz. Ha anne olunursa tamam halledilir, dünya yıkılacak değil ama hazırlıklı olunmuş olmaz. 23 yaşında insan artık çocuk değildir ama çocukluktan yeni çıkmış, ergenliğin çilelerini bitirmiş tam yaşamaya başlayacaktır. Biraz yaşadıktan sonra anne olmaya yavaş yavaş hazırlanılabilir.
Ama çoğu zaman annelik tam hazır olunan zamanda gelmiyor. Kısmet.
Kismet istediğim zaman olmazsa diye de düşünüyorum ama olmazsa da bisey kaybedeceğimi düşünmüyorum şahsen

Haklısınız tesekkür

Kismet istediğim zaman olmazsa diye de düşünüyorum ama olmazsa da bisey kaybedeceğimi düşünmüyorum şahsen
İstediğim zaman ya olmazsa diye düşünerek hemen çocuk yapmak gerekli olsaydı adet görür görmez denemeye başlamamız gerekirdi. İstediğimiz zaman olup olmaması ile erken yapmanın bir alakası yok. Allah sonuçta günah olmayan bir şey (bir kaç yıl beklemek) için neden bizi cezalandırsın?

İstediğim zaman ya olmazsa diye düşünerek hemen çocuk yapmak gerekli olsaydı adet görür görmez denemeye başlamamız gerekirdi. İstediğimiz zaman olup olmaması ile erken yapmanın bir alakası yok. Allah sonuçta günah olmayan bir şey (bir kaç yıl beklemek) için neden bizi cezalandırsın?
Az önceki yorumumda ceza dan bahsetmiyorum sadece kısmet dedim ve önemsiz olduğunu soyledim

Bir kızım var 2. Çocuk hakkında kararsizim diye "herkes anaç olmuyor" demişti bir arkadaşım :))) insanlar garip gerçekten..

Ne zaman isterseniz Hazir hissederseniz maddi manevi olarak o zaman esinizle düşünürsünüz.. kimseyi takmayin bu konuda.. yasiniz da küçük.. öncelikleriniz sizi ilgilendirir..

Boyle bir düşünceye neden girdin ki? 31 yasındayım ben daha yeni başladım çocuk içn uğraşmaya Bunun eksikliği mi olur?

ay Allah aşkına takmayın şu milleti bi tarafınıza ya. kime ne senin çocuk isteyip istememenden, hazır olup olmamandan? elaleme göre yaşayacak olsak ohooo

çevreni değiştir çünkü belli ki çevren gerçekten çok cahil.

canım yaşın gelmiş neden hazır değilsin istersen bir psikologa görün?
evlisin de sonuçta insanlar niçin evleniyor eğer çocuk doğurmayacaksam evlenmem ben olsam.. . . ilerde çook pişman olursun ne yani 30 yaşında doğurmakmı daha iyi yoksa 23 yaşında taze genç ve dinamik anne olmakmı ? herkesin görüşü kendine buda benim görüşüm bence aklında bulunsun

evlilili botunca olmuyordu bende takmıyordum.tüm aile arkadaş çevre ne zmn olcak fln diyordu tedavi gorcez fln diyordum.hep yarım bıraktım tedavileri.çok istekli değildim bende çocuk için. Sonra 6 yıl sonra hamile kaldım kendiliginden.bebgi 10 cu hafta da kalbi durdu malesef aldilar.ama tecrübem dayanarak şunu söyleyebilirim. Yok Ken o duyguyu yaşamadığımız ve nasıl bsy olduğunu bilmedigimizden aşırı bir istek olmuyor. Fakat hamile olduğunu öğrendiğin anda annelik duyguları hemen gelişiyor. Bunu farkettim.ve bebeğimi kaybettiğimde çok ağladım
Bence bu duygunun dünya da eşi benzeri yok.şimdi tekrar hamile kalabilmek için uğraşıyorum. Eğer evliliğinde bir problem yoksa kesinlikle düşünmeli sin.

Bakın biz insanız. Evet annelik çok kutsal şöyle mükemmel böyle mükemmel. Bende bu yıl anne oldum ve inanır mısınız bebekleri çok sevmeme rağmen alışmak ve mükemmel duygular beslemek hiçte kolay olmadı. Hamileyken bile kendimi çok garipsedim, neden o herkesin hissettiği mükemmel annelik duygusu bana hala gelmemişti ve bebeğim doğduktan sonra da böyle hissettim. Sürekli kendimi suçladım evladımı sevmiyor muyum, kötü bir anne miyim diye.
Velhasıl sonra farkettim ki bu durum sadece bende yokmuş. Bizleri yanıltan ise o herkesin hayatını mükemmel şekilde anlattığı sosyal medya imiş. Bebek doğar doğmaz gelen o mükemmel hissi ballandıra ballandıra anlatan insanlarmış bizi yanıltan.
Annelik Zor, evet çok farklı çok güzel ve herkesin tatmak isteyeceği türden bir şey ama kolay değil.

Çok uzun bir cevap oldu ama anlatmak adına yazıyorum çevremizdeki o baskı ( her alanda var) bizi bir şeylere zorlamamalı. Bu sizin hayatınız. Buraya bu konuyu açacak kadar dert etmenize sebep olan insanları umursamayın. Başta da dediğim gibi biz insanız, annelik duygusu zamanla tecrübeyle oturan bir duygu. Ve İnan'ın hazır hissetmek o bebeğin mutluluğu için çok önemli. Kısaca Dert etmeyin ..

Eksiklik degildir. Cocuk sahibi olup olmamak bireyin kendi tercihidir. Ayrıca annelik bi kadın için "her şey" demek değildir ki, çocuk sahibi olmayınca eksik ya da yarım olmuyoruz hanımlar; kişiliğimizden eksilmiyor. Çocuklu, çocuksuz her halükarda tastamam bireyleriz.❤️

Öncelikle cok kabasınız onu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın.
Sorunuza cevap olarakta eksiklik dediğim ; hazir hissetmeme konusunda korkularımın bas gösterip üzerimde özgüven eksikliği hissetmem bunun ötesinde kadınlıkla alakası yok hiçbir kadın eksik değildir ister anne olsun ister anne olmasın. Annelik kadınlık değildir cünkü. Galiba yanlış anladınız içeriği

açtığınız başlıktan ve düşünme tarzınızdan daha kaba kesinlikle değil.

Back