• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmaya hazır hissetmemek eksiklik midir?

Hayır aksine bu senin ilerde çok mükemmel bir anne olacağını gösterir. Şu an kendini küçük bir bebeğin sorumluluğunu almaya hazır hissetmiyorsun zaten sen de daha çok küçüksün. Bunun bilincinde olman bile çok büyük bir şey. Ayrıca bu senin hayatın ister 23'ünde doğurursun, ister 50'inde. Kim karışabilir?
Ahhh cok tesekkür ederim gercekten böyle düşünmeniz cok hoşuma gitti . Cocuk sorumluluğunun bilincindeyim. Küçücük bi can omur boyu sana anne diyecek,gözlerime bakacak, Aşk yasayacağım onunla. Ben iyi bir anne olmak istiyorum bilinçli bir şekilde verebileceğim guzel seyler olmalı. Her kadın doğurur, fakat her kadin maalesef Anne olamaz, hele ki böylesine kötüye giden dünyada. Etrafımda ki insanlarla böyle konuşamıyorum

Hayalim hep anne olmaktı, küçükken oyun atmadığım zamanlar hep ben anne olurdum. Dünden hazırdım yani. 19 da evlendim ve hemen bebek istedik (bu arada okulum hala devam ediyor bir öğrenciyim yani) ilk kızımı 20 de ikinci kızımı 22 de kucağıma aldım çok şükür. Sırtımda içi bez ve yedek kıyafet dolu sırt çantası ( bir tane de eşimde ) gözümde gözlük sürekli gezer tozar haldeyiz. Ha şunu söyleyim çocuksuz zamanlarında ki gibi olmuyorsun. Ama çocuğun doğduğunda onu kucağına aldığında Allah annelik hissini yüreğine koyuyor ve o bebek sana ala yük gelmiyor. Yük gelse 2. Bebeğimi hemen düşünmezdim mesela. Yaş önemli değil. Önemli olan anne olmak istemek. Şunuda bil bebeğin kucağındayken asla ondan yana pişmanlığın olmaz asla

Bende onu diyorum ışte. Hiç hazır olmamak diye birşey olmaz. Bu işler belli de olmaz bi bakmissin kucagin dolmuş ve bebegin herşeyin olmuş ben 24 yaşındayım 6.5 aylik kizim var bende hazır hissetmiyordum bi anda kendimi böyle bir şeyin içine buldum. Pişman olmicagin tek şey evladin olucak, kocan seni terk etse de, etmese de.
Onu cok iyi biliyorum canim evlat en büyük sevgi yumağıdır hayali bile güzel düşünecek olursam :))) . Ahh hazır hissetme düğmesi olsa ya ne iyi olurdu. Ben insanlara , söylenenlere , konuşulanlara kızıyorum en cok.

Onu cok iyi biliyorum canim evlat en büyük sevgi yumağıdır hayali bile güzel düşünecek olursam :))) . Ahh hazır hissetme düğmesi olsa ya ne iyi olurdu. Ben insanlara , söylenenlere , konuşulanlara kızıyorum en cok.
Siz ne zaman isterseniz o zaman. Çevreyi kafaya takicak olsak ohooooooo... evimizin içini kimse bilemez uzaktan konuşması kolay

Bu kişiden kişiye değişir ben 27 yaşındayım ilk cocuğuma hamileyim çok istedim bir bebeğim olmasını ama hala endişelerim var ya ona yetemezssm iyi bir anne olamazsam diye. Bir komşum var 24 yasında şuan 2. Cocuga hamile ve hep geç kaldığını yaşının geçtiğini düşünüyor. Daha ne kadar erken olsun istiyorsa :)
Hayırlısıyla kucağınıza almanız dileğiyle :)) aynen bende cok duyuyorum gec bile kaldım diyeni normal degil bazı insanlar cok rahat olabiliyorken ben de o rahatlık genişlik yok maalesef

Hayır anne olmak zorunda değilsin.
Bedeninin sahibi sadece sensin ve onunla ilgili kararı ancak sen verebilirsin.
İster 9 çocuk doğur, ister doğurma.
Kimse karışamaz.
Her kadın annelik iç güdüsü taşıyacak diye bişey yok.
Üstelik 23 yaşındasın. Biraz daha vaktin var gibime geldi :)
Vaktim var canim bencede :) kimse karışamaz kesinlikle ama ben düşüncelerimi söyleyince tuhaf gözle bakıyorlar, anlamıyorlar ki her insan ayni seyleri düşünmek ve yapmak zorunda olamayacağını.

Hayalim hep anne olmaktı, küçükken oyun atmadığım zamanlar hep ben anne olurdum. Dünden hazırdım yani. 19 da evlendim ve hemen bebek istedik (bu arada okulum hala devam ediyor bir öğrenciyim yani) ilk kızımı 20 de ikinci kızımı 22 de kucağıma aldım çok şükür. Sırtımda içi bez ve yedek kıyafet dolu sırt çantası ( bir tane de eşimde ) gözümde gözlük sürekli gezer tozar haldeyiz. Ha şunu söyleyim çocuksuz zamanlarında ki gibi olmuyorsun. Ama çocuğun doğduğunda onu kucağına aldığında Allah annelik hissini yüreğine koyuyor ve o bebek sana ala yük gelmiyor. Yük gelse 2. Bebeğimi hemen düşünmezdim mesela. Yaş önemli değil. Önemli olan anne olmak istemek. Şunuda bil bebeğin kucağındayken asla ondan yana pişmanlığın olmaz asla
Ne kadar guzel :)) benim iki kucuk kardeşim var Birinden 10 digerinden 17 yas büyüğüm birlikte büyüdüm cok seviyordum cok ilgileniyordum her ikisiyle de ama zorluklarını vs. görünce anneme dedim ki ben cocuk istemiyorum taa ki o yaşlardan beri :) hatta en küçük kardeşimi benim çocuğum zannediyorlardı utanıyordum sıkılıyordum annemle bile yürümek istemiyordum :)) ben oyunlarımda bile anne olmadım hiç. Eşimle nişanlıyken çocuğa dair hiç konu konuşmadık, evlendikten sonra zıt düştük tabii şuan bana destek veriyor bekleyebiliriz diyor . 4? Aydir korunmuyorum bu adet döngümde korunmaya başlayacağıM bişeyler olmazsa :) Anne olmak İstemenin yasla ilgisi yok kimisi bunu cok öncelikli olarak, kimisi kucağına gelince, kimisi de benim gibi hazır hissedene dek ben fazlasıyla sorumlulukların farkındayım. Belki biraz sorumluluktan kaçıyor diyeceksiniz ama degil kesinlikle. Zamana ihtiyaç duyuyorum sadece

1 - Bilmediğiniz bir şeye hazır olamazsınız
2 - Yaşınız çok genç, kendinize yatırım yapın
3 - Değiştirebiliyorsanız çevrenizi değiştirin.

Ne kadar guzel :)) benim iki kucuk kardeşim var Birinden 10 digerinden 17 yas büyüğüm birlikte büyüdüm cok seviyordum cok ilgileniyordum her ikisiyle de ama zorluklarını vs. görünce anneme dedim ki ben cocuk istemiyorum taa ki o yaşlardan beri :) hatta en küçük kardeşimi benim çocuğum zannediyorlardı utanıyordum sıkılıyordum annemle bile yürümek istemiyordum :)) ben oyunlarımda bile anne olmadım hiç. Eşimle nişanlıyken çocuğa dair hiç konu konuşmadık, evlendikten sonra zıt düştük tabii şuan bana destek veriyor bekleyebiliriz diyor . 4? Aydir korunmuyorum bu adet döngümde korunmaya başlayacağıM bişeyler olmazsa :) Anne olmak İstemenin yasla ilgisi yok kimisi bunu cok öncelikli olarak, kimisi kucağına gelince, kimisi de benim gibi hazır hissedene dek ben fazlasıyla sorumlulukların farkındayım. Belki biraz sorumluluktan kaçıyor diyeceksiniz ama degil kesinlikle. Zamana ihtiyaç duyuyorum sadece
Zaten zamanı gelince içini bir bebek aşkı kaplıyor. Bekle biraz daha düşün. İkinci kızımda resmen bebek özlemi yaşadım eşim illa bebek diye tutturdu r hafi bakalım dedik :)))

Zaten zamanı gelince içini bir bebek aşkı kaplıyor. Bekle biraz daha düşün. İkinci kızımda resmen bebek özlemi yaşadım eşim illa bebek diye tutturdu r hafi bakalım dedik :)))
Umarım dediğiniz gibi olur :)) seviyorum cocuklari yanlış anlaşılmasın bu konuda

O konusanlar susmaz. Koca bir hayatin sorumlulugunu aliyorsunuz. Dogurdum bitti olmuyor. Siz ne zaman isterseniz o zaman olmali. Anne olmak fazlalik degil. O yuzden suan bir eksiginiz yok.

İyi yönlerini düşün. Burda bi çok arkadaş bana kızacak ama genç anne olmak çok güzel avantajlı :)
Olur mu öyle şey canim kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok :)) saygı duymak lazım senin gibi guzel düşünen anneye :) düşünüyorum
Canim cok guzel yönleri var aslında bu ay bişeyler olabilme ihtimali bile var hamile kalırsam naparim ilk tepkim ne olur bilemiyorum

Olur mu öyle şey canim kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok :)) saygı duymak lazım senin gibi guzel düşünen anneye :) düşünüyorum
Canim cok guzel yönleri var aslında bu ay bişeyler olabilme ihtimali bile var hamile kalırsam naparim ilk tepkim ne olur bilemiyorum
Mutluluktan ağlarsın bence. Hep öyle oluyor istemiyorum istemiyorum diyenler bebek mağazalarından çıkmıyor :halay:

Evet sorum bu kızlar. 23 yaşındayım ve hazır hissetmiyorum kendimi etrafimda ki insanlar bunu kendimde eksiklik olacak derece nitelendiriyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar yardımınıza ihtiyacım var....
Hissetme zaten
Daha cok gençsin
Ben de konu baslıgını okuyunca 35 yas üzeri sandım

siz ve etrafınızdakiler neyin kafasını yasıyorsunuz allah askına
23 yas bebek düşünmeyi bırak evlenme yası bile degil ne cocugu ne colugu
25 yas altı evlenmek için cokkk erken
birde daha bebek diyosunz
ben sizin yasınızdayken daha ebebgi bırak evlilik düşünmüyordm sen kac leveel atlamıssın
birde bebek haa
sakın sakın biraz daha büyü

Back