• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmaya hazır hissetmemek eksiklik midir?

Evladin sorumluluğu çok fazla sonuçta 1 hafta 1 ay değil ömür boyu sürecek.
Gazı , dişi , uykusuzlugu , istahsizligi, gelecegi vs vs...
Siz anne olacaksınız çevreyi bosverin hazır olunca yapın.
Ki zaten geleceği varsa da engel olamiyorsunuz :)

Evet sorum bu kızlar. 23 yaşındayım ve hazır hissetmiyorum kendimi etrafimda ki insanlar bunu kendimde eksiklik olacak derece nitelendiriyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar yardımınıza ihtiyacım var....
Ben 27 yaşındayım ben de hissetmiyorum sen daha çok gençsin hissetmemen normal. Birkaç sene evliliğe birbirinize alışın keyfini çıkarın. Hazır olmadan yapılan çocuk bunalımlara sebep olabiliyor. Bunun örnekleri var fazlasıyla. Çocuk büyük bir karar kendinden daha öte düşündüğün biri olacak buna hazır olmak hiç kolay değil. Çevreden konuşan insanlar da çocuk yapmış olmak için yapanlar zaten. Artısını eksisini çocuğun geleceğini düşünen insanlar olsa millete karışmazlar önce.

Evet sorum bu kızlar. 23 yaşındayım ve hazır hissetmiyorum kendimi etrafimda ki insanlar bunu kendimde eksiklik olacak derece nitelendiriyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar yardımınıza ihtiyacım var....
Anne olmamak eksiklik değil ki olmaya hazır hissetmemek eksiklik olsun.

24 yaşındayım. Annem beni 28 yaşında doğurmuş o zaman bile hazır olmadığını söylemişti. Bunun yaşla alakası yok, şu an evli olsam ben de çocuk yapmazdım sanırım. Tam gezmelik tozmalık dönemler, kendimi eve kapatıp bebek bakabileceğim yaşlar değil. Ayrıca her kadın anne olmak zorunda değil. Annelik kadınlık demek değildir.

Daha 23 yaşındasınız neye hazır hissetmek Allah aşkına yapmayın. Evliliğinizin tadını çıkarın. Gezin tozun keyfinize bakın. Çocuk büyük sorumluluk. Bu kadar isteyip çabaladığım halde şu hamileliğime kadar soru işaretleri vardı aklımda. 31 yaşında anca emin olabildim :):) ayrıca kaldı ki diyelim hiç hazır hissetmediniz. Bu bir eksiklik değil. Her kadın anne olmak zorunda değil.

siz ve etrafınızdakiler neyin kafasını yasıyorsunuz allah askına
23 yas bebek düşünmeyi bırak evlenme yası bile degil ne cocugu ne colugu
25 yas altı evlenmek için cokkk erken
birde daha bebek diyosunz
ben sizin yasınızdayken daha ebebgi bırak evlilik düşünmüyordm sen kac leveel atlamıssın
birde bebek haa
sakın sakın biraz daha büyü
Bende öyle düşünüyordum ama erken oldu evet evliliğim cok büyük konuştum galiba.

Değil niye öyle olsun. Ne zaman hazır olursanız o zaman düşünün. Hazır olmayınca tahammülsüz anne oluyorlar sonra. Ben bile çok istememe rağmen çok sarsıldım. Tepetaklak oldum.

Ancak bir de şu durum var. Nasip bu ya düşünmeden olur. Kendinizi o duruma da alistirin. Şartlandırmayin hazır degilim, hazır değilim diye. Çocuk oldu diye hayat durmuyor.

Değil niye öyle olsun. Ne zaman hazır olursanız o zaman düşünün. Hazır olmayınca tahammülsüz anne oluyorlar sonra. Ben bile çok istememe rağmen çok sarsıldım. Tepetaklak oldum.

Ancak bir de şu durum var. Nasip bu ya düşünmeden olur. Kendinizi o duruma da alistirin. Şartlandırmayin hazır degilim, hazır değilim diye. Çocuk oldu diye hayat durmuyor.
Bi de su durum var yurtdışına gelin geldim. Bazen diyorum olsa cok fena olmaz ama birileri konusunca daha cok uzaklaşıyorum cocuk konusundan

Bi de su durum var yurtdışına gelin geldim. Bazen diyorum olsa cok fena olmaz ama birileri konusunca daha cok uzaklaşıyorum cocuk konusundan
Kendi iç sesinizi dinleyin. Başkaları konuşur. Hep konuşacak. Çocuk oldu diye de susmayacaklar. Onun için kulaklarinizi tikayin. Kendiniz, keyfiniz nasıl istiyorsa o şekilde hareket edin.

Anne olmaya hazır hissetmenizi sağlıycak kişi eşiniz. Tabi eğer sizin de içinizde anne olma isteği yatıyorsa. Eşiniz iyi bi eşse ve size bu güveni veriyosa zaten kendiliğinizden isterseniz. Ama huzursuzsanız ve tereddütleriniz varsa eşinizle ve evliliğinizle alakalı şu an bu isteğinizin olmaması çok normal..

Velhasılı siz insanlara kulaklarınızı tıkayın bilirsiniz bizim ülkede herkes her şeyin bilirkişisidir..

Daha erken. Erken yaşta doğurunca iyi anne olunacak diye birşey yok

Anne olmaya hazır hissetmenizi sağlıycak kişi eşiniz. Tabi eğer sizin de içinizde anne olma isteği yatıyorsa. Eşiniz iyi bi eşse ve size bu güveni veriyosa zaten kendiliğinizden isterseniz. Ama huzursuzsanız ve tereddütleriniz varsa eşinizle ve evliliğinizle alakalı şu an bu isteğinizin olmaması çok normal..

Velhasılı siz insanlara kulaklarınızı tıkayın bilirsiniz bizim ülkede herkes her şeyin bilirkişisidir..
Eşimle cok iyiyim benim düşüncem nolursun olsun destekliyor. Maslesef herkes biliyor zaten bi biz bilmiyoruz bilmişiz biz onlara göre .

Bakacak olan sensin. Doguracak olan da. Bosver herkesi, hazir degilsen bitmistir. Israr uzerine hazir olmaya calismana da gerek yok bence. Herkes cocuk dogurmali diye bir kural da yok ki.

Back