- 24 Mart 2012
- 17.631
- 4.134
- 41
-
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
Beni anladığınız icin ama en çok da kardeşinize verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum . Buarada bana da yazabilir .Merhaba tabii ki de sorun sadece vajinal kuruluk değil bunun yaninda kalp sağlığı kemik sağlığı beyin aldığın hormon ilaçların yan etkisi hepsini araştırdım kız kardeşim çok takıntılı biri yorumum size çok garip gelmiş olabilir haklısınız. O kadar seyi kafaya takıyor ki her konuda bir açıklama buldum sadece bu konu hakkında bulamadığım için yazdım hormon ilaçları kurulugun önüne geçiyorsa onu bir şekilde rahatlatır ileriyi düşünüyor sürekli. Ben de onun yaninda olmaya çalışıyorum 24 yaşında ve benim çocuğum gibi o uzulunce ben de üzülüyorum. Siz de gercekten çok bilgili bir insansiniz yorumlarınızdan bunu çıkardım çok teşekkür ederim size mesaj atsa sorun olmaz umarım zaten yazmışsınız ben yine de demek istedim.
Bendem daha küçük ve bekar yaşta karşılaşmış aslında erken menopozla. Ona ben de destek olmak isterim ve şanslı olduğunu unutmasın hem siz varsınız hem de artık herseye bir tuşla ulaşıyoruz benim dönemimde ikisi de olmadı hiç.Merhaba tabii ki de sorun sadece vajinal kuruluk değil bunun yaninda kalp sağlığı kemik sağlığı beyin aldığın hormon ilaçların yan etkisi hepsini araştırdım kız kardeşim çok takıntılı biri yorumum size çok garip gelmiş olabilir haklısınız. O kadar seyi kafaya takıyor ki her konuda bir açıklama buldum sadece bu konu hakkında bulamadığım için yazdım hormon ilaçları kurulugun önüne geçiyorsa onu bir şekilde rahatlatır ileriyi düşünüyor sürekli. Ben de onun yaninda olmaya çalışıyorum 24 yaşında ve benim çocuğum gibi o uzulunce ben de üzülüyorum. Siz de gercekten çok bilgili bir insansiniz yorumlarınızdan bunu çıkardım çok teşekkür ederim size mesaj atsa sorun olmaz umarım zaten yazmışsınız ben yine de demek istedim.
Yumurtlama döneminde kontrole gittim doktora geçici menopoz oluşmuş dedi yumurtan var menopozda olsaydın hic çıkmazdı dedi catlayamamıs ama kiste dönüşmüş bu ay da gecikmiceksin genç kızlarda bazen böyle geçici bir durum olabiliyor dedi ama menopoz zamanla ilerleyen bisey değil mi yani bendeki başlangıç değili mi bi anda çıktın demesi de garip geldi yasmin verdi doğum kontrol hapı 3 ay kullan yumurtalarını dinlendirelim 6 ay sonra tekrar hormon testi yaptıralım amh da çok takılma dedi başka bir doktora da görünsem mi bilemiyorumselamlar
sizin bu mesajınızı görmemişim sanırım, kusura bakmayın öncelikle.
benim hikayemi bir çok mesajdan görebilirsiniz ama özetlemem gerekirse, 26 yaşındaydım ve amh 0,01 , fsh 29'du... zaten zaman içerisinde, 40-60 lar oldu zaten fsh...
tabi size hak veriyorum, herkes ister ve pişman olmayım diyorsanız, doktorunuzla gorusun. cunku fsh durumu, amh durumu hepsı farklı etkenler aslında. yumurta bazen olusuyor bazen olusmuyor. yanı toplanacak yumurtanız da olmayabılır. yanı bızler bır cok tedavı alırken, yumurta olusmamıs kısılerız. umarım sızın de aynı sey basınıza gelmez.
regl donemınde olan, hamılelık donemınde olan, lohusa donemınde olan kadınlar nasıl duygusal ınıs cıkıslar yasıyorsa, bız de yasıyoruz bunu sureklı. hatta bızımkı 1 haftalık ya da donemlık bırsey olmuyor. cunku dısardan takvıye alarak, hormonları dengelemek zorunda kaldıgımızdan, duygusal ınıs cıkıslar- hormonlara baglı oldugundan bız bu ınıs cıkısları bir çok kadından daha cok ve derın yasıyoruz.
ısın ıcıne saglıksal bır konu olmasından kaynaklı toplumda ya da bıreysel yasadıgımız sorular, sorgulamalar, konusmalar derken depresyona ıtebılecek seyler yasıyoruz resmen . ama hormon ılaclarımızı almaki hem beden saglıgımızı hem cınsel hayatımızı hem psıkolojımızı duzenlı sevıyede tutuyor, kaldı kı zıhınsel motıvasyonu da yapmak, tevekkul etmek zorunda oldugumuzun bılıncde olmak, mutlu ve huzurlu olmanın yollarını bulmak, kanser hastası gıbı hıssetmeden hayatımızı devam ettırmeye calısmak ve bunun bılıncınde olmak, bızım yapmamız gereken seyler.
rica ederim, ne demekÇok tesekkur ederim gerçekten çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattiniz kız kardeşime soylicem en kısa zamanda size yazar ve tecrübelerinizi anlatmak isterseniz anlatırsınız onerdiginiz YouTube videosu benim Instagram kesfetime çıkmisti YouTube dan da izledik mükemmel bir iş olmuş farkındalık olmuş. Bütün yorumlarınızı başından beri okudum çok güçlü bir insansiniz içten samimi diyorum. Kendinize iyi bakın sağolun
benden çok selam söyleyinÇok tesekkur ederim gerçekten çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattiniz kız kardeşime soylicem en kısa zamanda size yazar ve tecrübelerinizi anlatmak isterseniz anlatırsınız onerdiginiz YouTube videosu benim Instagram kesfetime çıkmisti YouTube dan da izledik mükemmel bir iş olmuş farkındalık olmuş. Bütün yorumlarınızı başından beri okudum çok güçlü bir insansiniz içten samimi diyorum. Kendinize iyi bakın sağolun
evet menopoz sürecinde yumurta oluşmaz.... görülmez hiç bir şekilde. şu an adını unuttuğum HSG sanırım, renklı rahim goruntuleme. o zaman dahi gorunmez.Yumurtlama döneminde kontrole gittim doktora geçici menopoz oluşmuş dedi yumurtan var menopozda olsaydın hic çıkmazdı dedi catlayamamıs ama kiste dönüşmüş bu ay da gecikmiceksin genç kızlarda bazen böyle geçici bir durum olabiliyor dedi ama menopoz zamanla ilerleyen bisey değil mi yani bendeki başlangıç değili mi bi anda çıktın demesi de garip geldi yasmin verdi doğum kontrol hapı 3 ay kullan yumurtalarını dinlendirelim 6 ay sonra tekrar hormon testi yaptıralım amh da çok takılma dedi başka bir doktora da görünsem mi bilemiyorum