- 24 Mart 2012
- 17.165
- 3.528
- 41
-
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
selamlar Leyla hanımFiliz Hanım Merhaba, ben sizi çok iyi anlıyorum bir çok kadın anlıyor yalnız değilsiniz
Hikayemiz benzer, bende 43 yaşındayım 6 yıllık evliyim 2. Evliliğim toplamda 11 defa
Opu oldum düşünün. Olduğum ameliyatların operasyonların sayısını bilmiyorum. Hiç hamile kalmadım ne kimyasal ne düşük, o çift çizgiyi hiç görmedim. Çok yoğun ve stresli bir iş hayatı içersinde tedaviler sağlık sıkıntıları ile evliliğimin en güzel zamanlarını bilemedim. Allah razı olsun eşimin desteği çok kıymetli ki onun bir evladı var. Aldığım tedaviler ile hasta oldum, riski ortadan kaldırmak için yumurtalılarım da alındı yani tüm emeğim hayallerim bir ameliyat ile bittmişti. Şimdi donasyon hazırlığındayım çünkü elimden gelenin fazlasını yaptım ve biz iyi insanlarız bu kadar emek vermiş kadınlarınız tabii ki Anne olmayı hakediyoruz. Evet başka bir kadının yumurtası ama benim kanım canım ile beslenecek benim içimde büyücek. Herkes senin ne güzel çocuğun olurdu derdi bana belki bana da benzemeyecek ama benim ve eşimin yetiştirdiği sevgi ve saygı dolu bir evde büyüyecek. Tabii ki Allah nasip ederse olacak çünkü onu nasip edende Rabbim olacak. Ha olmadı mı o zaman bu benim sınavım derim..
merhabalarHastaneye gittim bugün doğruladı erken menopoz riski taşıyorsunuz dedi amh da düşük 0.23 yumurta artmiyormus zaten olan yumurtalarim da zamanla azalır mi bu süreçte siz sürekli ilaç mi kullandınız dondurma yöntemi de varmış yumurtaları ilaçla devam mi etmeliyim direk bekarım ne yapacağımı şaşırdım
evet amh oldukca dusukHastaneye gittim bugün doğruladı erken menopoz riski taşıyorsunuz dedi amh da düşük 0.23 yumurta artmiyormus zaten olan yumurtalarim da zamanla azalır mi bu süreçte siz sürekli ilaç mi kullandınız dondurma yöntemi de varmış yumurtaları ilaçla devam mi etmeliyim direk bekarım ne yapacağımı şaşırdım
Evet tabi ki kanser degılız sukur ama 28 yaşındayım daha yakın zamanda evlilik planım da yok psikolojik olarak çok etkiledi genç kızlıktan bir anda 50 yaşındaki kadın ruhuna büründüm bundan sonraki hormon eksikliğine bağlı vücuttaki olusacak deformasyonlar da beni endişelendiriyor fsh da 37 çıktı yüksek yanimerhabalar
öncelikle şifa bulmanızı diliyorum .. zorlu bir süreç ama Allaha sukur kanser degılız yanı . kendımızı hasta ya da olumcul hasta gıbı gormeden ama tedavılerımıze de devam ederek ve en onemlısı once kendı saglıgımıza odaklanıp, sonrasında annelık konusuna takılarak bu surecı devam ettırmemız gerekıyor.
yasınız kac ? evlı mısınız ?
daha da etkileneceksinizEvet tabi ki kanser degılız sukur ama 28 yaşındayım daha yakın zamanda evlilik planım da yok psikolojik olarak çok etkiledi genç kızlıktan bir anda 50 yaşındaki kadın ruhuna büründüm bundan sonraki hormon eksikliğine bağlı vücuttaki olusacak deformasyonlar da beni endişelendiriyor fsh da 37 çıktı yüksek yani
evlilik planınız olmadığı için ve sizin için önemli olan bir durum değilse bakirelik dahil önemli değilse, yumurta toplatın derim hemen. ilk tavsiyem bu olur ama cocuk ısteyen bırı de olmayabılırsın tabi. ve bu durumda buna gerek duymanıza da gerek yok ama ılerde fıkrım degısır ya da hormonal baskı hıssederım annelık konusunda deme ıhtımalınız olabılır mı bılemedıgımden ne yaptırın dıyebılıyorum ne de yaptırmayınEvet tabi ki kanser degılız sukur ama 28 yaşındayım daha yakın zamanda evlilik planım da yok psikolojik olarak çok etkiledi genç kızlıktan bir anda 50 yaşındaki kadın ruhuna büründüm bundan sonraki hormon eksikliğine bağlı vücuttaki olusacak deformasyonlar da beni endişelendiriyor fsh da 37 çıktı yüksek yani
Yumurta donasyonu neden ıskanlanmış olsun ki anlamadım? Ben kendim çok dindardım ve yumurta donasyonunun günahından inanılmaz korkuyordum. 10. tüp bebek denemesinden sonra maalesef imanım zatıfladı çünkü farzların yanında sünnettlere de dikkat eder olmuştum sonra nafile dediklerine de ömrüm ibadet etmekle geçiyordu ve tek duam çocuk sahibi olabilmekti. Sonra bir gün babam anneme demiş ki neden donasyon yaptırmıyor gitsin yaptırsın annem de günahından korkuyor demiş. Babam hacı 5 vakit namaz gerçekten çok hayırsever ve dinini iyi bilen biri anneöe demiş ki nerde yazıyor günah olduğunu onu da yaratacak allah değil mi. Babamın bu sözlerini duyunca önce şaşırdım sonra araştırmaya başladım ve kıbrısa gitmeye karar verdim. İyi ki gitmişiö 18 aylık ikiz bebeklerim var darısı tüm anne olmak isteyenlerin başına
bu konuyu açtığımda, duygularım ve dusuncelerım daha netti aslında.Bende sizin gibi düşünüyorum.
Yukarda yorumumda donasyona gerek kalmadi yazmıştım ama aylar sonra (3 deneme sonrasi) bende eğer son deneme tutmazsa kibrisa karar verdim.
Bir oğlum var. Allah nasip ederse ikinci çocuk istiyorum
Donasyonun dini boyutundan emin değilim ama günah olduğunu sanmiyorum. O firsati, o bebeği verende Allah.
evlilik planınız olmadığı için ve sizin için önemli olan bir durum değilse bakirelik dahil önemli değilse, yumurta toplatın derim hemen. ilk tavsiyem bu olur ama cocuk ısteyen bırı de olmayabılırsın tabi. ve bu durumda buna gerek duymanıza da gerek yok ama ılerde fıkrım degısır ya da hormonal baskı hıssederım annelık konusunda deme ıhtımalınız olabılır mı bılemedıgımden ne yaptırın dıyebılıyorum ne de yaptırmayın
ve cocuk sahıbı olmaktan daha onemlı sey ıse, sızın beden sagglınız.
Banu Hoca ile gorusun, kendısı hap yerıne replasman tedavı uygulayan ve kesfetmıs bırı. cok daha saglıklı bır tedavı bu. ayrıca kendısı de erken menopozlu biri. oncelıkle anlasılmak ve guvenmek cok ıyı gelıyor bu anlamda.
hormon eksıklıgıne baglı deformasyon yasamayacaksınız, sadece kılo alma rıskınız var. yanı elbette dogal hormon degıl ama hormonu yerıne koyuyoruz bır anlamda ılaclarımız ıle. ne kemık erımem var ne baska saglık sorunum. yanı tedavınıze erken baslamak ve duzenlı devam etmek sızın elınızde.
psıkolojık olarak da tedavı sıze ıyı gelecek, cunku ostorojen hormonun eksıklıgı unutkanlık, alzheimer, mutsuzluk, depresyon yapar. o yuzden hormon almak zorundasınız