Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ocak sonu şubat başı bende çekileceğim rahim filmi İnşallah faydası olur tedavi aldınız mı daha önce klomen vs
Evet femera kullandim ama yumurtam cok buyudu cok kisa surede ama e2 70 cikti kalotesizdi kistlesecek dendi ama kistlesmedi 28 30 mm gibi catladi siddetli agrilarla yataktan cikamamistim sonrasinda bitkisel kurlerle buyuttum 2 kere ovu testiyle takip yaptim sonra olmayinca yine esime git dedim gitti sperm hizi dusuk cikti benim yumurtalarda kalitesi dusukmuş takviye aliyorum esimde aliyo bizde sorun iki tarafli yani yasta 31 olunca insan acele ediyo ilk cocuk icin

Merhaba , B12 vitamini bende 258 çıktı çok mu düşük , yarın doktora götüreceğim sonuçları , böyle sonuç alan var mı acaba , hamile değilim , ama hamilelik istiyorum,

Akdeniz anemisi kansızlıktan öte bir kan hastalığı. Kanımız zor pıhtılaşıyor. O yüzden doğumumda 2-3 ünite kan hazırda bekliyordu. Taşıyıcı olduğum için beni pek etkilemiyor. O seviyelere bünye alışkın yani ☺️ yarın doktoruma sorucam hepsini. Gebelikte demir çok önemli çünkü.
Ay sendemi? Bendeee var akdeniz anemisi. Kan surubu icmistim hamileligim boyunca. Simdide iciyorum basladim folik asitle birlikte cünkü gecen ay kan aldirdim demir eksikligi varmisti.

Günaydın kizlar 😘
R Random3 canım gozun aydın sağlıkla ilerlesin insallah gebeliğin cok sevindim cnm 🥰
Insallah guzel haberler gelmeye devam eder bu ay da valla o kadar ihtiyacım var ki şu sıralar hep doktordayim sanki kovid psikolojisini atamadım surekli kontrole gidiyorum bi yerlerimi 😔😔dün de sirtim cok agriyo diye gittim dahiliyeye bir sürü tetkik yapıldı ciger filmi ultrason kan idrar falan ciger filminde cok orta konustu tutulum var da diyemem yok da diyemem tomografide tam olarak anlaşılır ama senin problemlerin cok olmadığı için cok radyasyon aldırmak istemedim tipik kovid geçiren hasta filmi bu dedi günün bombası ultrasonda cikti iki tane safra taşım varmis ameliyat dedi genel cerraha yönlendirdi her iste bir hayir neye gittim ne öğrendim belki de sirt agrim mide rahatsizliklarim hep safradanmis😔😔öyle işte kizlar bir ameliyat serüvenine daha baslicam galiba

minseo minseo cnm benim de insulin direncim baya düşmüş tek sevindigim nokta bu oldu dunki tahlillerde 3.7 di daha once homa ir simdi 2.7 olmus doktor normal değerlere girmek üzere bisey yaptin mi bunun için dedi dedim hem ilacini kullandim hem de diyet ve sporla 22 kilo verdim cok iyi olmuş bak hatta verebiliyorsan bikac kilo daha ver normal degerler arasina gelirsin dedi

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.. ama herşeyi kusursuz yapsanda kendin çok sağlıklı olsanda olmayınca olmuyor.. bu ay olmazsa doktor gel demişti ama sanırım gitmicem çünkü bi süre salmak istiyorum artık😞
Aynen ben de bu ay olmazsa 3. Ye gitmek istemiyorum
Cok sevindim kuzum, bu ay o ay olsun insallah hayirsiyla ❤️
Hayırlısı canım artık umudum hiç kalmadı ama bişeyler yapmış olmak için yapıyorum
Kızlar çok acayip bir şey oldu. Dizi izliyorduk eşimle ama boğulacak gibi oldum göğüslerim şişmesi batması oturduğum yerden çok rahatsız etti kalktım wcye gittim sağ gözümün göz bebeği kocaman aynaya bakıyorum bir tuhaflık var ve benden bir ter boşandı korktum eşimi çağırdım ışıkta karanlıkta değişmiyor resmen göz bebeğim kocaman hepten korkmaya başladım diğer gözümde büyüdü birden göz rengim çok ince kenardan gözükecek derecede bebekler fırladı. Bu nedir şimdi. Belirti olabilir mi? İlk defa böyle bir şey oluyor 🤯
Tansiyon problemi olabilir bence de Dr a git canım literatüre girmiş böyle bi belirti okumadım hiç
Günaydın kizlar 😘
R Random3 canım gozun aydın sağlıkla ilerlesin insallah gebeliğin cok sevindim cnm 🥰
Insallah guzel haberler gelmeye devam eder bu ay da valla o kadar ihtiyacım var ki şu sıralar hep doktordayim sanki kovid psikolojisini atamadım surekli kontrole gidiyorum bi yerlerimi 😔😔dün de sirtim cok agriyo diye gittim dahiliyeye bir sürü tetkik yapıldı ciger filmi ultrason kan idrar falan ciger filminde cok orta konustu tutulum var da diyemem yok da diyemem tomografide tam olarak anlaşılır ama senin problemlerin cok olmadığı için cok radyasyon aldırmak istemedim tipik kovid geçiren hasta filmi bu dedi günün bombası ultrasonda cikti iki tane safra taşım varmis ameliyat dedi genel cerraha yönlendirdi her iste bir hayir neye gittim ne öğrendim belki de sirt agrim mide rahatsizliklarim hep safradanmis😔😔öyle işte kizlar bir ameliyat serüvenine daha baslicam galiba
Canım çok geçmiş olsun, üzülme bence en azında ağrıların artmadan teşhisi konmuş. Bu ameliyatlar çok kolay artık küçük bi delikten girip kamerayla alıveriyorlar hiç üzülme
minseo minseo cnm benim de insulin direncim baya düşmüş tek sevindigim nokta bu oldu dunki tahlillerde 3.7 di daha once homa ir simdi 2.7 olmus doktor normal değerlere girmek üzere bisey yaptin mi bunun için dedi dedim hem ilacini kullandim hem de diyet ve sporla 22 kilo verdim cok iyi olmuş bak hatta verebiliyorsan bikac kilo daha ver normal degerler arasina gelirsin dedi
Sevindim canım 2li rakamlara da düşersen tadından yenmez. Ben de ne kilo alıyorum ne veriyorum inşallah benim de yükselme olmamıştır 🙄

Günaydın kizlar 😘
Günaydın kuzum çok geçmiş olsun çok üzüldüm tez vakitte atlat İnşaAllah ❤️

Günaydın kizlar 😘
Çok teşekkür ederim canım darısı başına inşallah 💐 sana da geçmiş olsun

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 35
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 5 ay
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ İkinci
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK İkinci
  • KAYBIN VAR MI? ➔ Hayır
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Evet
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Yumurtalarım gelişmiyordu
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Daha önceki aylarda incir, havuç, keçiboynuzu kürleri denedik ama bu ay hiçbir şey yapmadık
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ Femara tedavisi 2 ay
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ Evet
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ Yumurtlama haftasını hep 2 gün dolu, 1 gün boş şeklinde değerlendirdik
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Bariz bir belirti olmadı aslında. Sadece midem ekşimeye başladı 5-6 gün kala. Ne yesem ağzıma geliyor. Kasık batması sağ tarafta bugün başladı (2 gün kala.)
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN? 2 gün kala çok silik bir çizgiyle
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ Doktor kontrolünde olmanızı özellikle tavsiye ederim çünkü ovülasyon testlerinin beni yanılttığını anladım doktordan önce. Hep gün aşırı iişkiye girdim. İlk defa yastık koydum kalçamın altına. Etkisi var mıdır bilemiyorum. Psikolojik olarak da takmayın demicem çünkü ben çok takıntılı bir insanım. Sadece belirti aramayın çünkü ben bugüne kadar hiçbir şey hissetmedim kendimi çok dinlememe rağmen. Allah hak eden, gönlü güzel herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah. Duacınızım...
Canım, günaydın.

Senin adına çok sevimdim. Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Darısı benim de başıma bu ay bakalım rengl ye var henüz 31 Aralık / 1 Ocak olurum. Mevlam seni fazla bekletmemiş 5 ay da nasip etmiş. İlerisi de gelir inşallah...

Ay sendemi? Bendeee var akdeniz anemisi. Kan surubu icmistim hamileligim boyunca. Simdide iciyorum basladim folik asitle birlikte cünkü gecen ay kan aldirdim demir eksikligi varmisti.
Sadece gebelikte sıkıntı oluyor bebek sömürdüğü için ☺️ az önce gönderdim doktoruma. Ciddi bi sıkıntı yok dedi. Gidince bi daha sorarım. Pazartesi kanı tekrarlayacağım sonra ona göre randevu verecekmiş

Bende 7 idi 🤣 hamileyken. Kan surubu ictim 12 oldu
bende de 10 du okadar kan şurubu içtim hiç yükselmedi.. ama çok kahve çay içiyordum.. canım istiyordu.. kendimi tutamıyordum.. hatta kahveyi kaşıklayarak ağzıma atıp gacur gucur yiyordum:)))

Evet femera kullandim ama yumurtam cok buyudu cok kisa surede ama e2 70 cikti kalotesizdi kistlesecek dendi ama kistlesmedi 28 30 mm gibi catladi siddetli agrilarla yataktan cikamamistim sonrasinda bitkisel kurlerle buyuttum 2 kere ovu testiyle takip yaptim sonra olmayinca yine esime git dedim gitti sperm hizi dusuk cikti benim yumurtalarda kalitesi dusukmuş takviye aliyorum esimde aliyo bizde sorun iki tarafli yani yasta 31 olunca insan acele ediyo ilk cocuk icin
Bende 3 defa klomen, 2 kez çatlatma iğnesi denedim, 2si kist oldu 1ide çok güzel büyüdü e2 151 Di kaliteli dedi doktorum hatta çatladı yumurta ama tutmadı ocak sonu gibi hsg çekilip tekrar deneyeceğim klomen ve iğne o zamana kadar da bu vitaminleri kullanacağım işte bende 29 yaşındayım Bi kaç ay sonra 30a gireceğim ilk çocuk olacak inşallah nasip olursa çok istiyoruz olmazsa tüp bebek artık bakalım kısmet eşimde bir problem yok sadece bende 😢

Aynen ben de bu ay olmazsa 3. Ye gitmek istemiyorum

Hayırlısı canım artık umudum hiç kalmadı ama bişeyler yapmış olmak için yapıyorum

Tansiyon problemi olabilir bence de Dr a git canım literatüre girmiş böyle bi belirti okumadım hiç

Canım çok geçmiş olsun, üzülme bence en azında ağrıların artmadan teşhisi konmuş. Bu ameliyatlar çok kolay artık küçük bi delikten girip kamerayla alıveriyorlar hiç üzülme

Sevindim canım 2li rakamlara da düşersen tadından yenmez. Ben de ne kilo alıyorum ne veriyorum inşallah benim de yükselme olmamıştır 🙄
Sıkıldım ya ara vericem ya yumurta geliştirici vericek yada aşılama dicek aşılama da hemen istemiyorum nedense ya😕

X