Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar çok acayip bir şey oldu. Dizi izliyorduk eşimle ama boğulacak gibi oldum göğüslerim şişmesi batması oturduğum yerden çok rahatsız etti kalktım wcye gittim sağ gözümün göz bebeği kocaman aynaya bakıyorum bir tuhaflık var ve benden bir ter boşandı korktum eşimi çağırdım ışıkta karanlıkta değişmiyor resmen göz bebeğim kocaman hepten korkmaya başladım diğer gözümde büyüdü birden göz rengim çok ince kenardan gözükecek derecede bebekler fırladı. Bu nedir şimdi. Belirti olabilir mi? İlk defa böyle bir şey oluyor 🤯

Kızlar çok acayip bir şey oldu. Dizi izliyorduk eşimle ama boğulacak gibi oldum göğüslerim şişmesi batması oturduğum yerden çok rahatsız etti kalktım wcye gittim sağ gözümün göz bebeği kocaman aynaya bakıyorum bir tuhaflık var ve benden bir ter boşandı korktum eşimi çağırdım ışıkta karanlıkta değişmiyor resmen göz bebeğim kocaman hepten korkmaya başladım diğer gözümde büyüdü birden göz rengim çok ince kenardan gözükecek derecede bebekler fırladı. Bu nedir şimdi. Belirti olabilir mi? İlk defa böyle bir şey oluyor 🤯
Tövbe Bismillah bacım bi acile git istersen. Hiç böyle belirti duymadım ben

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 35
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 5 ay
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ İkinci
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK İkinci
  • KAYBIN VAR MI? ➔ Hayır
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Evet
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Yumurtalarım gelişmiyordu
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Daha önceki aylarda incir, havuç, keçiboynuzu kürleri denedik ama bu ay hiçbir şey yapmadık
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ Femara tedavisi 2 ay
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ Evet
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ Yumurtlama haftasını hep 2 gün dolu, 1 gün boş şeklinde değerlendirdik
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Bariz bir belirti olmadı aslında. Sadece midem ekşimeye başladı 5-6 gün kala. Ne yesem ağzıma geliyor. Kasık batması sağ tarafta bugün başladı (2 gün kala.)
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN? 2 gün kala çok silik bir çizgiyle
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ Doktor kontrolünde olmanızı özellikle tavsiye ederim çünkü ovülasyon testlerinin beni yanılttığını anladım doktordan önce. Hep gün aşırı iişkiye girdim. İlk defa yastık koydum kalçamın altına. Etkisi var mıdır bilemiyorum. Psikolojik olarak da takmayın demicem çünkü ben çok takıntılı bir insanım. Sadece belirti aramayın çünkü ben bugüne kadar hiçbir şey hissetmedim kendimi çok dinlememe rağmen. Allah hak eden, gönlü güzel herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah. Duacınızım...

Canım bu ay femare çatlatma iğnesi kullanmış mıydın ?

Çıktıııııı 😍❤️ kızlar hamileyim ben galiba yaaa allahım inanamıyorum 🙈 şu anda kocam karşımda deli gibi çığlık atmak istiyorum haykırmak istiyorum ama bişey yokmuş gibi davranmak ne zor yaaa nasıl dayanıcam ben 1 hafta söylemek için
Hayırlı olsun rabbim tamamına erdirsin çok mutlu oldum

Canim bencede acile git hamilelik belirtisi kesinlikle degil

merhaba arkadaslar.

En son 21 Kasimda regl oldum Ve genelde 29 gün sürer aslinda pazar günü regl olmam gerekiyordu olmadim.
Pazar günü hafif koyu kurumsu kan geldi. bir kac damla denilebilir. afedersiniz ama idrarim asiri koyu sari renkte idi. sol kasigimda sürekli batma var. ve iki gündür belim agriyor. kendimi cok tuhaf hissediyorum acaba hamilemiyim mi diye? cok yorgun hissediyorum kendimi. Halsizlik hat safhada. Belimden bacaklarima kadar agri vuruyor.

üc gün önce test yaptim negativ cikti. bir kac gün sonra tekrar mi test yapsam?
Olabilir saydigin belirtiler hamilelik belirtileri. Test yapmadinmi?

Kizlar fazla antioksidan almak zararli olabilirmi ben 31 yasindayim ve polikistigim var lh fshtan yuksek fshmda 9du ama dustu şu an neyse koenzim10 200mg çinko 15mg selenyum 100mg omega3 gunde 2000 mg ve haftada 1 evicap e vitamini 100mg yumurta kalitem artsin diye yapiyorum saglikli yumurtalarim olsun diye zarari olurmu sizce 🙏
Canım bende selenyum, L arginine, co q 10, omega 3, kril oil, çinko magnezyum, b12 kullanıyorum 3 gündür felan. L argine ve co q 10 hariç diğerlerini dahiliye doktorum önerdi çünkü bütün vitaminlerim çok düşük çıktı yumurta kalitesine katkı sağlıyor şu bunlar inşallah ama 1 ayda etki edeceğini düşünmüyorum en az 2 3 ay kullanmak lazım.bende de pko var lh fsh dan yüksek maalesef fsh 6.92 lh10. 36

Belirtiye yorma ama olumsuz da düşünme.. Doğru zamanda hayırlısıyla olacak 🙏 benim değerlerim ne yapsam yükselmez akdeniz anemisi var bende. Kendimi bildim bileli hep düşüktür.
benimde düşüktür hep 2 sezeryan oldum iksiindede 10 du.. 9'ar ay kan şurupları içtim hep..

Canım bende selenyum, L arginine, co q 10, omega 3, kril oil, çinko magnezyum, b12 kullanıyorum 3 gündür felan. L argine ve co q 10 hariç diğerlerini dahiliye doktorum önerdi çünkü bütün vitaminlerim çok düşük çıktı yumurta kalitesine katkı sağlıyor şu bunlar inşallah ama 1 ayda etki edeceğini düşünmüyorum en az 2 3 ay kullanmak lazım.bende de pko var lh fsh dan yüksek maalesef fsh 6.92 lh10. 36
Ayni durumdayiz benimde degerlerim dusuktu d b12 demir magnezyum hepsi kullandim 2 ay yukselince bunlari biraktim demir hala pek yukselmedi hala kullaniyorum onu 1 aydirda qenzim 10 inofolic combi cinko selenyum omega3 kullaniyorum doktorum tavsiye etmedim ben arastirip aldim cunku 1 ay takipte yumurtan cok kalitesiz demisti kalite artsin diye bunlari buldum ve aldim doktoruma goreyse beslenme spor bol su gerekli sadece onlari pek yapamiyorum su haric o yuzden takviye aliyorum surecide hizlandirmak icin

benimde düşüktür hep 2 sezeryan oldum iksiindede 10 du.. 9'ar ay kan şurupları içtim hep..
Akdeniz anemisi kansızlıktan öte bir kan hastalığı. Kanımız zor pıhtılaşıyor. O yüzden doğumumda 2-3 ünite kan hazırda bekliyordu. Taşıyıcı olduğum için beni pek etkilemiyor. O seviyelere bünye alışkın yani ☺️ yarın doktoruma sorucam hepsini. Gebelikte demir çok önemli çünkü.

Ayni durumdayiz benimde degerlerim dusuktu d b12 demir magnezyum hepsi kullandim 2 ay yukselince bunlari biraktim demir hala pek yukselmedi hala kullaniyorum onu 1 aydirda qenzim 10 inofolic combi cinko selenyum omega3 kullaniyorum doktorum tavsiye etmedim ben arastirip aldim cunku 1 ay takipte yumurtan cok kalitesiz demisti kalite artsin diye bunlari buldum ve aldim doktoruma goreyse beslenme spor bol su gerekli sadece onlari pek yapamiyorum su haric o yuzden takviye aliyorum surecide hizlandirmak icin
Evet aslın da pko da sağlıklı beslenmek egzersiz herşeyi çözüyor diyorlar ama 6 ay spor yaptım düzenli beslendim ideal kilo a ulaştım o zamanlar pko olduğumu bilmiyordum bile ama yine gebe kalmamıştım sonra saldım herşeyi lh benim daha yüksekti düştü biraz nasıl düştü bilmiyorum ama biraz daha düşmesi gerekiyor kür araştırıyorum onun için hayır tohumu falan diyorlar onlara bakıcam

Akdeniz anemisi kansızlıktan öte bir kan hastalığı. Kanımız zor pıhtılaşıyor. O yüzden doğumumda 2-3 ünite kan hazırda bekliyordu. Taşıyıcı olduğum için beni pek etkilemiyor. O seviyelere bünye alışkın yani ☺️ yarın doktoruma sorucam hepsini. Gebelikte demir çok önemli çünkü.
MasAllah hayirlı olsun canım Rabbim kucagina almayida nasip etsin saglikli bir sekilde darisi bize insAllah 😀

Evet aslın da pko da sağlıklı beslenmek egzersiz herşeyi çözüyor diyorlar ama 6 ay spor yaptım düzenli beslendim ideal kilo a ulaştım o zamanlar pko olduğumu bilmiyordum bile ama yine gebe kalmamıştım sonra saldım herşeyi lh benim daha yüksekti düştü biraz nasıl düştü bilmiyorum ama biraz daha düşmesi gerekiyor kür araştırıyorum onun için hayır tohumu falan diyorlar onlara bakıcam
Evet hayit tohumu deniyo ama ben korkuyorum kürlerden rahim filmi dusunuyorum ama korkuyorumda bakalim artik

X