Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kizlar bana doktor hamile kalınca folik asit vermişti. Düşük olunca kullanma dedi. Ama ben nedense kullanmak istiyorum. Çünkü İçeriği bayağı iyi. Sizce hata mı ediyorum.

ben üzerine düşünmemeye çalışıyorum dün gece eşim nöbetçiydi annem gel burda kal dedi gitmedim, gidersem iyice korkuya teslim olurum çünkü o yüzden sen de çok üzerine düşünme
Ben de deprem olmasın diye dua eder hale geldim, eşim yok, hamileyim, evde bi kedi var, deprem olsa neyi ne ara yapıcam nasıl evden çıkıcam o panikle, hiçbir fikrim yok.
Ev desen yoldan bi araba geçse sallanıyo, nasıl oluyosa.

Kızlar ben güzel haberle geldim bebek iyiydi çok şükür MaşaAllah kalbi de çok güzel atıyordu 🤲 ben bu korkumu nasıl yeneceğim bilmiyorum eşim eve ulturason cihazı alalım anca öyle geçer bu 7 ay diye takılıyo 😂
Hareket etmeye başlayınca yeneceksin, çünkü sabahları uyandıracak, uyutmayacak, oturup kitabını okurken birden bire alttan bi tekme çakıcak, feleğin şaşacak. :))))

Ben de deprem olmasın diye dua eder hale geldim, eşim yok, hamileyim, evde bi kedi var, deprem olsa neyi ne ara yapıcam nasıl evden çıkıcam o panikle, hiçbir fikrim yok.
Ayy kızlar minseo minseo çok fena gerçekten deprem benim için de büyük korku. Yıllardır büyük İstanbul depremi diye bekliyoruz ve geçen sene sık sık sallandık hep burada da. Nedense gözüme hep Allah korusun hamile karnım burnumda enkaz altında kalma görüntüsü geldi biliyor musunuz rüyalarıma bile girdi daha bebiş ortada yokken. O anda doğum başlarsa nolur falan diye korkular. Bizim acil durum planımız belli depremde kim neyi alıcak ne yapıcak hangi odada yakalanırsak nereye sığınacağız deprem çantası vs hepsi hazır baş ucumuzda düdük su acil durumda birkaç atıştıracak bir şey hep var. Kediler panik olur kaçışırsa onları yakalayamayız o an inşallah yakın oluruz diye korkuyorum ben de. İnsan can havliyle nasıl tepki verir bilmiyorum. Ama Miss Bride Miss Bride kedi tasması alıp deprem çantasına koymak iyi fkir. Çünkü Boxına koymak hızlıca yapabileceğimiz bir şey değil ama kucağımıza alıp dışarı atınca kendimizi o da panikle kaçıp kaybolmasın diye tasma mantıklı geldi bize. Uzmanlar da öyle diyor eve uzun süre giremeyebilirsiniz dışarıda da devamlı boxta olmaz diye bunu önermişler daha çok. hatlar kesilir birbirimize ulaşamazsak nerde buluşacağız falan baya detaylı plan yaptık ama hayat çok belirsiz nerede nasıl yakalanacağımız belli olmaz. Ne kadar kontrol edelim plan yapalım desek de her şey kontrolümüz dışında bunun farkındayım ama bu planları yapmış olmak beni çok rahatlattı. Büyük bir deprem olduğunda mesela ne yapacağım diye düşünmeden otomatik planı uyguluyorum gerçekten zaman kazandırıyor ve o an ekstra telaş yapmıyor insan. Allah yaşatmasın ülkemize inşallah bir daha böyle büyük depremler 🙏🙏

Ben mecburen çantasında çıkartıcam çünkü hamile olduğum için dışarı çıkaramıyorum kediyi. Toksoplazma taşıyıcısı oluyolar biliyosun. Doktor diğer aşısız hayvanlarla ilişkisini kesin ve dışarı çantasız çıkarmayın diyor.
Ben genelde deprem olunca donup kalıyorum gerçi.

Günaydın kızlar,malesef benim sonuç negatif🤷🏻‍♀️

Sağ ol canım,hepimiz için hayırlısı ne ise rabbim onu yaşatıyor.Umarim senin ve diğer arkadaşlar için güzel sonuçlarınızı en kısa sürede duyarım.Şuan inan duygusuzum eşim hala pazartesi tekrar kan vermeye gideceğiz ama muhtemelen biraz ara vereceğim.

Bir kaç ay ara veririm çok hormon aldım aylardir.Esim diyor neredeyse erkekleri kadın yapar bu hormonlar🤣🤣Acibadem de bir doktor var onunla görüşmek istiyorum.Bu ay geçsin bir dinleneyim.
Birde arkadaşlar kusura bakmayın bazilarinizin yazdıklarını gözden kacirip cevap yazamadigim oluyor.Biliyorum ki burada herkes birine kardeş yoldaş olarak dua edip,sevincine ve üzüntüsüne ortak oluyor.Hepiniz iyi ki varsınız.Ben bu kk ve sizlerleri çok seviyorum.Onumuzdeki maçlara bakacağız🤗💃💃
Ne zaman ne yolla olacaksa hayırlısıyla ve sağlıkla gelir inşallah bebeğin. Acıbadem'de dediğin Bülent Tıraş mı?

Ne zaman ne yolla olacaksa hayırlısıyla ve sağlıkla gelir inşallah bebeğin. Acıbadem'de dediğin Bülent Tıraş mı?
Canım sağ ol🤗 Ben Bursadayım, Bülent tıraş İstanbul maslakta diye biliyorum.Bursa acıbademde Şahin Zeteroğlu var ona gitmeyi düşünüyorum.

sen de izmirde misin canım ? yalnızken daha zor cidden allah korusun cidden :KK43:
Ayy kızlar minseo minseo çok fena gerçekten deprem benim için de büyük korku. Yıllardır büyük İstanbul depremi diye bekliyoruz ve geçen sene sık sık sallandık hep burada da. Nedense gözüme hep Allah korusun hamile karnım burnumda enkaz altında kalma görüntüsü geldi biliyor musunuz rüyalarıma bile girdi daha bebiş ortada yokken. O anda doğum başlarsa nolur falan diye korkular. Bizim acil durum planımız belli depremde kim neyi alıcak ne yapıcak hangi odada yakalanırsak nereye sığınacağız deprem çantası vs hepsi hazır baş ucumuzda düdük su acil durumda birkaç atıştıracak bir şey hep var. Kediler panik olur kaçışırsa onları yakalayamayız o an inşallah yakın oluruz diye korkuyorum ben de. İnsan can havliyle nasıl tepki verir bilmiyorum. Ama Miss Bride Miss Bride kedi tasması alıp deprem çantasına koymak iyi fkir. Çünkü Boxına koymak hızlıca yapabileceğimiz bir şey değil ama kucağımıza alıp dışarı atınca kendimizi o da panikle kaçıp kaybolmasın diye tasma mantıklı geldi bize. Uzmanlar da öyle diyor eve uzun süre giremeyebilirsiniz dışarıda da devamlı boxta olmaz diye bunu önermişler daha çok. hatlar kesilir birbirimize ulaşamazsak nerde buluşacağız falan baya detaylı plan yaptık ama hayat çok belirsiz nerede nasıl yakalanacağımız belli olmaz. Ne kadar kontrol edelim plan yapalım desek de her şey kontrolümüz dışında bunun farkındayım ama bu planları yapmış olmak beni çok rahatlattı. Büyük bir deprem olduğunda mesela ne yapacağım diye düşünmeden otomatik planı uyguluyorum gerçekten zaman kazandırıyor ve o an ekstra telaş yapmıyor insan. Allah yaşatmasın ülkemize inşallah bir daha böyle büyük depremler 🙏🙏
ben de hep bunu düşünüyorum biliyor musun benim de böyle doğurmuşum bebek beşikte yatıyor deprem oluyor ben naparım diye gözümün önüne geliyor hep allah korusun izmir depreminde bir aile minicik bebekleriyle vefat etti öyle çok korkuyorum. plan yapmanız çok mantıklı ve doğru ben de kafamda yerleri belirledim yatakta yakalanırsak direk yatağın yanına atlarız oturma odasında olursak köşe koltuğun köşe kısımlarına yatarız diye. offf bunları düşünmek bile insanı geriyor. en son ki depremde ben masanın yanında yatarken iyi ki hamile değilim yıkılıyoruz ölücem diye aklımdan geçti sürekli çok büyük çaresizlik

Ben mecburen çantasında çıkartıcam çünkü hamile olduğum için dışarı çıkaramıyorum kediyi. Toksoplazma taşıyıcısı oluyolar biliyosun. Doktor diğer aşısız hayvanlarla ilişkisini kesin ve dışarı çantasız çıkarmayın diyor.
Ben genelde deprem olunca donup kalıyorum gerçi.
Evet kuzum ben de hiç dışarı çıkarmıyorum ama o anda boxa koymak çok zaman kaybettirir gibi geliyor 😬 ben de 10 15 yıldır kedilerleyim bağışıklık kazanmamışım çok ilginç bence ev kedilerinde pek olmuyor cidden. Ben de donup kalıyordum ama biz baya bir plan yapınca o donup kalmalarım kalmadı. Bebiş sağlıkla gelirse çocukluktan ona da ilk iş bunları planlamak olacak 🙏
sen de izmirde misin canım ? yalnızken daha zor cidden allah korusun cidden :KK43:

ben de hep bunu düşünüyorum biliyor musun benim de böyle doğurmuşum bebek beşikte yatıyor deprem oluyor ben naparım diye gözümün önüne geliyor hep allah korusun izmir depreminde bir aile minicik bebekleriyle vefat etti öyle çok korkuyorum. plan yapmanız çok mantıklı ve doğru ben de kafamda yerleri belirledim yatakta yakalanırsak direk yatağın yanına atlarız oturma odasında olursak köşe koltuğun köşe kısımlarına yatarız diye. offf bunları düşünmek bile insanı geriyor. en son ki depremde ben masanın yanında yatarken iyi ki hamile değilim yıkılıyoruz ölücem diye aklımdan geçti sürekli çok büyük çaresizlik
Ah kıyamam gerçekten çok zor bir durum yani nasıl yıllardır bu ülkede hepimizin içine işlemiş bu korku 😔 o aile benim arkadaşımın sınıf arkadaşıydı 😔 aynen bunları düşünmek bile beni de geriyor bazen çok konuşunca bile deprem olacakmış gibi geliyor Allah korusun diyorum önce biz kendimizi korumaya çalışacağız tabi ki 😔

İnşallah canım ya, Ağzından bal damlıyor :))))
Yarın evde test yapıcam, lakin ben yurtdışında yaşıyorum, burada protokol biraz daha farklı. transferden önce başlamak üzere 10 gün boyunca çok az HCG içeren iğne vuruldum. pazartesi bitti. Yarın yapsam pozitif çıkarsa iğne etkisi mi acaba diye düşünmeden duramam. Negatif cıkarsa o zaman gelecek aya bu iğneyi tekrarlayınca en azından emin olmuş olurum 5 gün sonra etkisinin geçtiğine. Rabbim inşallah güzel haberler verir :))
En azindan igne etkisi ne zaman bitiyor takip etmis olursun.. ben catlama ignelerinin etkisini 2. Kullanisimda etkinin ne zaman bittigini biliyordum mesela. iyi oluyor.. bence 4-5 tane test alip takip edebilirsin uzerine tarih yazip siralayip bizede mujdeyi verebilirsin ne guzel olur😋😋

Selam kızlar, günaydın :KK15:

Bugün (3. Gün) embriyo transferimin 11. Günü, erken test yaptım. Sizce durumlar nasıl? İğne etkisi geçmiş midir? Kuruma çizgisi mi, yoksa hamile miyim? 24ü kan vermeye gideceğim.
Bence muhtesem.. bu kadar belirlgin cikmaz sanirim.. aratsana canim tup bebegin 11. Gunu gebelik testi diye.. birazdan bende arastiririm😄 hayirli olsun insallah canim ❤

Bende aynı durumdayım şuan nedenini bulabildinizmi acaba
Neden olduğunu bilmiyorum ama tahminimce adetim bitti sanıp ilişkiye girdiğim için oluyordu çünkü adetimin üzerinden bi hafta felan geçtikten sonra böyle bişeyle karşılaşmıyordum adet bitimi olduğu için oluyordu sanırım

Evet kuzum ben de hiç dışarı çıkarmıyorum ama o anda boxa koymak çok zaman kaybettirir gibi geliyor 😬 ben de 10 15 yıldır kedilerleyim bağışıklık kazanmamışım çok ilginç bence ev kedilerinde pek olmuyor cidden. Ben de donup kalıyordum ama biz baya bir plan yapınca o donup kalmalarım kalmadı. Bebiş sağlıkla gelirse çocukluktan ona da ilk iş bunları planlamak olacak 🙏
Bugün evlilik yıldönümüm, geçen yıl bu saatlerde kayınvalidemlerdeydim, nikahım yeni kıyılmıştı. Yorgunluktan gözlerim kapanıyordu. Bir yıl geçmiş, tek başıma evde oturuyorum. Bizim kıza alışveriş listesi hazırlıyorum. Zaman nasıl hızlı geçiyor.

X