Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
doktor kesinlikle müdahele edemem, inşallah daha fazla büyümez diyo, zaten alabilecek olsa alırdı gibime geliyor çünkü 13 cm.
Tek endişe daha fazla büyürsa çocuğu sıkıştırıp erken doğumu tetiklemesi. Kist olmasa hamileliğin gayet sağlıklı ve yolunda diyor doktor da.
7 cm kistle gittiğim doktora da en derin hakaretlerimi yolluyorum burdan, hocam kistim var dediğimde, bişey olmaz sen hamile kalmayı geciktirme deyip yanlış yönlendirdiği için. Önce tedavini ol dese ilaçla tedavimi olur hamileliğime bakardım neye güvenip kendinden o kadar emin bi şekilde çocuk yap dedi bana.
anladım canım kistin yeri ile alakalı muhtemelen müdahale edemiyor, yoksa hamileyken kist ameliyatı olan çok varmış eşim sağlıkçı olduğu için biliyorum ben de. kistin büyümemesi için yapman gereken bişiler var mı yoksa kadere mi kalacak ?
çok yürüyüş vs. yapma bu arada canım sürekli yatış modunda ol

Ben kendim de 7 aylığım, hayatımın ilk 15 günü göztepe eğitim ve araştırmada geçti. :)))
Annenin kaderi kıza mı nedir, bilemiyorum.
M Masalmina inşallah canım ya. Kız da içerde kıpır kıpır, dur azcık da şu kiste elleşme kızım diyorum, durmuyo :)))
Ayy evet genetik bir şey olabilir ben doktora sordum pek yok falan dedi ama farklı tetikleyen sebepler olabilir tabi. Kıyamam bize ya küvöz bebeleri 🙈 kızın da kıpır kıpır demek sağlıklı bebiş hareketli maşallah şekerli tüketiyorsan pek tüketme kuzum o hareketi çok artırıyor

doktor kesinlikle müdahele edemem, inşallah daha fazla büyümez diyo, zaten alabilecek olsa alırdı gibime geliyor çünkü 13 cm.
Tek endişe daha fazla büyürsa çocuğu sıkıştırıp erken doğumu tetiklemesi. Kist olmasa hamileliğin gayet sağlıklı ve yolunda diyor doktor da.
7 cm kistle gittiğim doktora da en derin hakaretlerimi yolluyorum burdan, hocam kistim var dediğimde, bişey olmaz sen hamile kalmayı geciktirme deyip yanlış yönlendirdiği için. Önce tedavini ol dese ilaçla tedavimi olur hamileliğime bakardım neye güvenip kendinden o kadar emin bi şekilde çocuk yap dedi bana.
O doktora ben de yolluyorum😬 gerçekren pes yani insanların hayatını nasıl etkleyebilecek kararları şak diye nasıl güvenerek neye dayanarak söylüyorlar yani. Neyse bebişin ve sen sağlıkla atlatacaksınız bunları. İleride karşılıklı konuşacaksınız. Çok heyecanla dinleyecek seni anne nasıl olmuştu bir daha anlatsana diyecek 🤗

anladım canım kistin yeri ile alakalı muhtemelen müdahale edemiyor, yoksa hamileyken kist ameliyatı olan çok varmış eşim sağlıkçı olduğu için biliyorum ben de. kistin büyümemesi için yapman gereken bişiler var mı yoksa kadere mi kalacak ?
çok yürüyüş vs. yapma bu arada canım sürekli yatış modunda ol
Ben de öyle biliyodum aslında ama, doktorun bildiği vardır diye bişey demedim. Büyümemesi için elimde tek bi koz var, dua etmek. Onun dışında bi müdahele yapamıyoruz. :)
Yatıştayım, bu ara dışardan yicez gibi görünüyo.
Ayy evet genetik bir şey olabilir ben doktora sordum pek yok falan dedi ama farklı tetikleyen sebepler olabilir tabi. Kıyamam bize ya küvöz bebeleri 🙈 kızın da kıpır kıpır demek sağlıklı bebiş hareketli maşallah şekerli tüketiyorsan pek tüketme kuzum o hareketi çok artırıyor
Şekeri az az tüketiyorum. Çikolatada bile bittere geçtik. 5-6 hafta daha dayansa iyi olacak da işte. Anasının kızı dayanamıuo, illa çıkacak, ne varsa dünyada bu kadar. :KK70:
O doktora ben de yolluyorum😬 gerçekren pes yani insanların hayatını nasıl etkleyebilecek kararları şak diye nasıl güvenerek neye dayanarak söylüyorlar yani. Neyse bebişin ve sen sağlıkla atlatacaksınız bunları. İleride karşılıklı konuşacaksınız. Çok heyecanla dinleyecek seni anne nasıl olmuştu bir daha anlatsana diyecek 🤗
o zamanlar araştırmadım da, bilinçsizlik mi, olacağı mı vardı artık bilmiyorum. Bence hiç anlat demesin, zararlı çıkar. Kullandığım ilaçlardan başlasam yarısında uyuyakalır zaten. :KK70:

Ben de öyle biliyodum aslında ama, doktorun bildiği vardır diye bişey demedim. Büyümemesi için elimde tek bi koz var, dua etmek. Onun dışında bi müdahele yapamıyoruz. :)

Şekeri az az tüketiyorum. Çikolatada bile bittere geçtik. 5-6 hafta daha dayansa iyi olacak da işte. Anasının kızı dayanamıuo, illa çıkacak, ne varsa dünyada bu kadar. :KK70:

o zamanlar araştırmadım da, bilinçsizlik mi, olacağı mı vardı artık bilmiyorum. Bence hiç anlat demesin, zararlı çıkar. Kullandığım ilaçlardan başlasam yarısında uyuyakalır zaten. :KK70:
Biz de dua ediyoruz bebişin ve senin için. Kilo alması önemliyse şu an oralardan gitmeye çalış bakalım daha hızlı kilo aldıracak şeyler belki yersin. Ama kiloyu hızlı alır kist daha çabuk sıkıştırırsa onu da bilemiyorum 🤷 belki yavaş yavaş büyüse çok sıkılmayacak. Bunu bir sor istersen hangisi mantıklı acaba 🤷

Hahah yerinde duramayan kurtlu peynir olmak genetik bişi bence 🙈 kıyamam inşallah duracak az daha sen de o da sağlıkla atlatacaksınız bugünleri 🥰

Hahhaa güzel işte her seferinde hikaye bol uyutmak şey pardon anlatmak için 🤣

duana biz de eşlik ederiz :dua: boşver değişiklik olur size de hep ev yemeği nereye kadar :KK70:

Biz de dua ediyoruz bebişin ve senin için. Kilo alması önemliyse şu an oralardan gitmeye çalış bakalım daha hızlı kilo aldıracak şeyler belki yersin. Ama kiloyu hızlı alır kist daha çabuk sıkıştırırsa onu da bilemiyorum 🤷 belki yavaş yavaş büyüse çok sıkılmayacak. Bunu bir sor istersen hangisi mantıklı acaba 🤷

Hahah yerinde duramayan kurtlu peynir olmak genetik bişi bence 🙈 kıyamam inşallah duracak az daha sen de o da sağlıkla atlatacaksınız bugünleri 🥰

Hahhaa güzel işte her seferinde hikaye bol uyutmak şey pardon anlatmak için 🤣
Aslında çok güzel bi süreç ama böyle zor ve riskli gebeliklerde insan bir an önce doğsa diye dua ediyor. Yoksa koca göbeğime bile alıştım. :KK70:
duana biz de eşlik ederiz :dua: boşver değişiklik olur size de hep ev yemeği nereye kadar :KK70:
Atla deve de yapmıyodum zaten, bikaç çeşitti. Sabah erken kalkıp gittik, eşim normalde asla uykusunu bölmez, kendi doktor randevusu bile olsa. Az önce eve girerken diyo ki, bu kız bana şimdiden eziyet etmeye başladı.
Ananem gibi ilaç torbasıyla gezen ben, muayene olan ben, uçan balon gibi gezen ben, bel ağrısından yatamayan, uykudan dan diye bi tekmeyle uyanan ben, doktorların zaten görmediği yerim kalmadı, her yerim halka arz töbe estfr, ama eziyeti o çekiyo, bak Allah ın işine. :KK70:

gunaydınn kızlarrr 9,30 kontrolüm var yine yumuş ne durumda sanırım bi aksılık olmazsa son kontrol pazartesı ıgne ama bakalım dualarınıza talibim yine
Uyusun da büyüsün yumuuuuurtan, tıpış tıpış büyüsün yumuuuurtan. Ne dedi doktor, ne dedi ne dedi 👁👁
Kızlar günaydın gidiyorum teste bana dua edin 🥰🙏🏻❣️
Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin
Ben kendim de 7 aylığım, hayatımın ilk 15 günü göztepe eğitim ve araştırmada geçti. :)))
M Masalmina inşallah canım ya. Kız da içerde kıpır kıpır, dur azcık da şu kiste elleşme kızım diyorum, durmuyo :)))
Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu en azından bir hafta daha dursun diye eksik ve umutsuz dua mı edilir cık cık ya. Ben sana ne dedim? Kuzenimin eşi hem ikizlere hamileydi hem kisti vardı hem bilmem ne sıvısı fazlaydı. Misliyle katlanmış erken doğum riski vardı. Doktor sürekli "Biraz daha tutmaya çalış" diyordu. 38. haftaya kadar gittiler, hem de daha sezaryene almasalar duruyordu cadılar içeride. Sapasağlam doğdular, iki gün sonra hep beraber taburcu oldular.

Senin kızın da anası gibi güçlü olacak inşallah merak etme. Artık iş miş yapma. Hatta git ananın evine, biraz şu sorumluluk alma olayını at üstünden. Bırak, annenle babanın piremses hamiş kızı rolünü oyna biraz da yav 😎
Ben de Göztepe SSK'lıyam

Oh hadi gözümüz aydın. İnşallah gerçekten yatabilirsin. Totondaki dikenleri çıkar da öyle yat bari, dürtüklemesinler kalk diye 🛏
Totomdaki dikenleri alıp kutusuna koycam mecbur, 850 gramlık bi zilli şuan önceliğim. :)
Daha bi tavuk kadar bile değil, anasına neler yaptırıyo gelmeden.
Hamile kalmadan bütün sağlık sorunlarınızı halledin, bişey olmaz diyen doktorlara güvenmeyin. [ KAMU SPOTU ] :)

Bak bak bıcırığa bak sen 😍 yok yok anası gibi aceleci olmayacak vaktini bekleyecek güzellik :KK200:

Kızlar yumurtam çatlamışşş karın içinde serbest sıvı var yımırtanın şekli kaymış 😃😃 doktor bugun yarın ilişki dedi. Muhtemel dun yada sabaha karşı çatlamışşş buyumeden mı catladı acaba dedim buyumeden catlamaz dedi . Tahmınımce en kotu 15mm felan heralde cuma ilişki olmustu dun olmamıstı. Bakalm artık. Rahım kalınlığı cok iyi dedi. 24üne kadar regli olmazsan gel dedi

Totomdaki dikenleri alıp kutusuna koycam mecbur, 850 gramlık bi zilli şuan önceliğim. :)
Daha bi tavuk kadar bile değil, anasına neler yaptırıyo gelmeden.
Hamile kalmadan bütün sağlık sorunlarınızı halledin, bişey olmaz diyen doktorlara güvenmeyin. [ KAMU SPOTU ] :)
Kutusuna koyarsan geri çıkartır totona takarsın sen onları. Lavaboda yak en iyisi.
Seninki en azından tavuk kadar oldu 🐔
Bize bak, daha yumurta ve spermken anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyorlar. Yeni nesil böyle. Doğmadan ana babalarını terbiye etmeye başlıyor bunlar

Kızlar yumurtam çatlamışşş karın içinde serbest sıvı var yımırtanın şekli kaymış 😃😃 doktor bugun yarın ilişki dedi. Muhtemel dun yada sabaha karşı çatlamışşş buyumeden mı catladı acaba dedim buyumeden catlamaz dedi . Tahmınımce en kotu 15mm felan heralde cuma ilişki olmustu dun olmamıstı. Bakalm artık. Rahım kalınlığı cok iyi dedi. 24üne kadar regli olmazsan gel dedi
Ooo hadi bakalım hayırlısı inşallah 😍

Kızlar duygu hamileymiş duydunuz muuu 🥳🥳

Ah canım inşallah inş döllencek ebata gelmıstır. Sağdaydı yumurta bı ağrı felanda duymadım catlarken
🤦🏻‍♀️
Doktor sana büyümeden çatlamamıştır diyor. Sen hala inşallah döllenecek ebata gelmiştir diyon. Demesene öyle şeyler 😡
Belli ki macunlar falan da tetikledi işte kurcalama tadını çıkar. Siz bugün yine operasyon şaapın ya nolur nolmaz

Ooo harika bebeğim 😍😍 çatlatma iğnesiz masrafsız velet 😍😍 cuma ilişki olmuştu dün olmamış mıydı? Dün cuma değil mi? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
Sonunda iyi ve açıklayan bir doktorla emin ellerdesin 🥰🥰 baharı senin güzel haberinle kapatacağız inşallah 🙏

X